Pitali su me da li hoću da poslujem sa ili bez pečata, ja sam odabrao sa pečatom.
OP obrazac se sad overava kod notara.
Ovo što @mnt overio je depo karton, ne OP obrazac. Neke banke vise i ne traže OP, dovoljno je da službenik napismeno potvrdi (štiklira) da je ovl.lice lično potpisalo depo karton.
Pogrešno sam ja to onda razumeo.
Ono, bio sam u tripu da neko može da donese zahtev za prenos sa mojim falsikfikovanim potpisom a bez pečata [emoji15][emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne, potpisao sam baš i obrazac "overeni potpisi", a i "karton deponovanih potpisa". Baš sam pitao za notara jer znam da je tako ranije bilo, službenik je rekao da sad oni "glume notara", šta god to značilo. Možda imaju neki trik da izbegnu notara ili možda idu kod notara bez mene, u slučaju da sam potpisao neko punomoćje, a moguće je da jesam, jer se potpisuje 20 papira, više i ne znam šta sam sve potpisao.
Ili su se možda konačno setili da ako će samo jedno lice (vlasnik) da upravlja firmom, OP obrazac nije potreban, ili ga bar nije potrebno overiti, a ostao je pro forme... Nikad nije ni imalo smisla imati "spisak" jednog potpisa.
Neke banke vise i ne traže OP, dovoljno je da službenik napismeno potvrdi (štiklira) da je ovl.lice lično potpisalo depo karton.
Ja sam trazio dosta dugo koja ima najbolji kurs, i koja ima karticu koja moze lako na Paypal da se spoji, i posle preporuke na jednoj fb grupi otvorio sam racun u AIKu. Da skratim, USD>RSD po srednjem kursu NBS, kad se povuce sa PP leze za 2 dana...
Upravo to hocu da kazem. Nije bas po srednjem kursu tacno ali je razlika u 0.02, mnogo bolje nego kada mi u Erste uzmu 5 dinara po dolaru...Hoces da kazes da AIK menja USD->RSD po srednjem kursu na preduzetnickom racunu?
Ako je ovo tacno onda se isplati otvoriti tamo dodatni preduzetnicki racun samo zbog toga.
Da li ste dobili rešenja u poreskom sandučetu u "ePorezima"? Rekli su da će svi paušalci dobiti rešenja za ovu godinu do petka, a evo prođe petak i kod mene nema ništa, a i znam za još jednog koji isto nije dobio.
Pozdrav za deduIsto tako radio i moj deda pre 35godina... I bio ekstra zadovoljan bankom![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari