Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gde ste vi kojima TV po tvom radi dobro?

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Danas sam bio u poslovnici, i neka zena pre mene se zali da joj ne radi lepo net a 500 m od mene par dana ja kazem menni 2 meseca... Zalim se od 5og decembra i odjavili su moje zalbe kazu tehnicari sve ispravno. Ja pitam onu sto radi tamo da li misli da je meni dosadno da 2 meseca gubim vreme i zivce da se zalim bez razloga... Sad sam im pisao direktno u poslovnici da mi kazu koliko procenntualno dozvolajaju da varira net. Pa da vidim jel to 10-20%... Ratel mi takodje nista ne odgovara evo ima vec mesec dana...A zadnja reklamacija je od 29.12 i jos uvek niko nije dosao... A inace kad god im se javim mailom to mu dodje ko chat cisto da gledaju a ne da poprave.

Ovaj deo mi nije jasan na njihovom sajtu. Da li to znači da ako imam dve kartice, da za uslugu tv po tvom mogu dobiti i dva ip stb-a?
Screenshot_20200113-152417_Drive.jpg

Danas bio promoter Supernove. U zgradi postoji MTS optika koju ce oni koristiti. Od optike ce vuci koaksijalu do stana. Ponuda za stanare je ugovor na 24 meseca 12 meseci besplatno a upravniku 24 meseca besplatno. :)
Da li neko zna o cemu se radi? Ja vec imam MTS optiku.

Ne znam po koji put ću vam naglasiti. USLUGA TV PO TVOM JE DODATNA USLUGA dakle usluga koja koja se dodatno naplaćuje i nije obavezujuća za sve korisnike. To vam je isto kao auto sa dodatnom opremom - alu felnama, klimom, grejačima, džidža midžama. Dakle ta usluga se dodatno naplaćuje ako korisnik želi istu. Svaki korisnik ima pravo na tri kartice koje će koristiti na Skymaster uređajima ili Cam modulu plus ima pravo na dodatnu uslugu Tv po tvom tj. dodatni risiver OTT box kao četvrtu opciju (čitaj četvrti televizor). I ne padajte na njihove fore da se jedan uređaj mora vratiti. Ja sam uspeo da dok je trajala akcija "iskamčim" tri uređaja OTT boxa za 360 din za sva tri uređaja i pored zadržavanja tri kartice za Skymaster i cam modul. Dakle teoretski a kao ja u praksi možete posedovati 6 uređaja da program pratite na 6 televizora, i to je ČINjENICA, i molim da ne lupetate prazne i ne proverene priče i pogrešno informišete ljude koji žele tačnu informaciju. Pozz....

Ovako kako piše ispada da uz svaki uzeti cam/stb ako hoćeš da doplatiš dodatno može da se uzme i tvpotvom stb uređaja.

Ispada tako. Ali zašto imaš samo dve kartice. Imaš pravo da zahtevaš i treću karticu tj reciever koji ti moraju dostaviti beaplatno pa makar ga držao u fioci.

Ceo nesporazum nastaje zbog ljudi iz call centra, oni takve strasne dezinformacije sire da je to strasno...
i ne samo sto daju pogresne informacije nego cesto odbijaju korisnike govoreci im da nesto ne moze sto je krajnje neprofesionalno i lose obucen radnik.

I treca stvar koju cesto ponavljam ali da ne zaboravite, jako mnogo lazu cak i potpuno nepotrebno lazu za nesto sto zaista ne moraju.

Slagace da nesto ne moze, da je sve u redu, da su prosledili reklamaciju, kvar i sl a nisu itd...

Tako da nemojte pridavati prevelik znacaja tome sta oni kazu...

Poslednja izmena:
Ceo nesporazum nastaje zbog ljudi iz call centra, oni takve strasne dezinformacije sire da je to strasno...
i ne samo sto daju pogresne informacije nego cesto odbijaju korisnike govoreci im da nesto ne moze sto je krajnje neprofesionalno i lose obucen radnik.

I treca stvar koju cesto ponavljam ali da ne zaboravite, jako mnogo lazu cak i potpuno nepotrebno lazu za nesto sto zaista ne moraju.

Slagace da nesto ne moze, da je sve u redu, da su prosledili reklamaciju, kvar i sl a nisu itd...

Tako da nemojte pridavati prevelik znacaja tome sta oni kazu...

Tačno u potpunosti se slažem sa tobom i vidim da si veoma upućen u ovu tematiku, ali mene frustriraju paušalni postovi korisnika koji navodno sve znaju i daju pogrešne informacije

i molim da ne lupetate prazne i ne proverene priče i pogrešno informišete ljude koji žele tačnu informaciju. Pozz....

Ne znam odakle ti ovakva konstatacija, kad smo se svi ovde slozili oko ove tematike tj. tv po tvom? Jedini ovde koji lupaju i sire dezinformacije su gospoda iz CC Supernove. Tako da si ovaj post trebao njima da prosledis... Pozz

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Danas bio promoter Supernove. U zgradi postoji MTS optika koju ce oni koristiti. Od optike ce vuci koaksijalu do stana. Ponuda za stanare je ugovor na 24 meseca 12 meseci besplatno a upravniku 24 meseca besplatno. :)
Da li neko zna o cemu se radi? Ja vec imam MTS optiku.

Ne mesaj Audi (mts optika) i Seat (Supernova), to nisu ista stvari.
Imas Mts optiku, placas i telefonsku pretplatu, dakle koristis najbolji net po pristojnoj ceni i NE MANJAJ.

Mts sa svojom oprikom je jedna firma, a Supernova je druga firma i siguran sam da nece koristiti istu opticku infrastrukturu izuzev ako se skoro nesto nije promenilo ili ako u tvom mestu i sa starim operaterom koji je preuzeo SN nije nesto dogovoreno.

MTS optika i SN nisu iste firme, budi siguran u to sto se nudi, proveri, dobro proveri na vise mesta, nemoj samo sa promoterom razgovarati i pomisliti da je istina to sto on kaze. Promoter moze da te laze samo da bi naplatio svoju proviziju za novog klijenta a ti se posle misli kako ces i posto raskidati duplu uslugu od dva razlicita operatera.

Tv mozes uzeti od SN, ok je, u slucaju da ti smeta stb koji mora da ide sa mts optickom uslugom.

A što nebi dao mts svojoj drugoj firmi na korišćenje optiku, ako je već ima u zgradi? Do stana ide koaksijalni kabl i paketi od Supernove. To je super opcija, bar će raditi kako treba sve, a ne kao po nekim delovima gradova na staroj infrastrukturi RV, Kopernikusa i ostalih gde je nestabilno sve...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

U mom naselju je supernova razvukla optiku za nekih 20 hiljada ljudi. Pola naselja ima lose / dugacke parice i net je zbog toga krs kod mts-a. Sustinski vlasnik ove nove opticke mreze je mts ali kroz supernovu, radnici koji uvode optiku svi imaju MTS oznake.

I pored toga korisnici Mts-a nemaju nikakve mogucnosti za prikljucenje na tu optiku i prakticno su ograniceni na 10Mb/s. MTs sigurno nece raditi duplu instalaciju za celo naselje..

Zato sto evo i kod mene od ranije ima RV sa koaksialom i uslao MTS sa optikom i nemaju nikakve veze jedni s drugim, nema nikakvih mogucnosti da se nekako "udruze" i pruze ovi iz SN (ex RV) uslugu preko optike...
Ovo sto navodite cujem prvi put, da mts deli mrezu ili ustupa mrezu nekome drugo.
Mogu shvatiti da SN je napravila svoju opticku mrezu i da radove na razvlacenju vrse mrt-ovi radnici, ali da mts pravi i ustupa svoju opticku mrezu jos cuo nisam, sto ne mora znaciti da nije moguce.

A koje brzine neta nudi SN na toj optici i kako se vrsi distribucija tv signala u stanu?
Da li za tv koriste ont i moraju stb kao kod mts-a sa lan kablom ili ce iz ont ici koaksialni do tv i u tv cam sa kod karticom?

Slično je kod mene u zgradi MTS optika Radijus Vektor klasičan kabl, MTS jedna firma RV druga firma samo nov brend.Npr račun piše RV a ugovor imam sa firmom Masko a sve pod brendom Super Nova, i sad od pre neki dan imamo i SBB ali svi "zarobljeni" dvogodišnjim ugovorom, i hiljadu varijanti za raskid ugovora koje operateri odbijaju da prihvate.Ratel ćuti

J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Pa normalno da kod vas gde je RV od ranije i ima instalaciju neće koristiti mts. Koliko sam razumeo čoveka, SN će kod njega u zgradi tek početi, pa će koristiti mts optiku. Ako nije tako onda, možda planiraju da batale staru instalaciju i pređu na optiku gde ima. U zgradama je lako...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Koliko sam ja razumeo koristi se samo mtsov optički dovodni vod, dalje ide klasika to u opšte nije nemoguće. A sasvim moguce i da im plaćaju za to i sl.

Optički kabl je samo drugi način povezivanja koji nudi veći bandwith, za krajnjeg korisnika nema neke razlike osim da provajder može nakaciti više korisnika ili im dati veću brzinu

Znači nije optika zbog nas nego zbog njih [emoji3]

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja mislim da je to neko pogrešno preneo. Ta vest se odnosila na SBB, mada ni tamo ti kanali ne izgledaju kao HD, ali se vode zvanično da su u HD-u.

Nikad Supernova nije izašla sa obaveštenjem da uvodi HD verzije tih kanala.

Kao što ni ovo za Cinemania kanal nije zvanično. Opet se vest odnosi na SBB, a ne na Supernovu.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Moze pomoc. Na mts adslu sam. Jel ovo znaci da nemam javnu-licnu adresu?
Moze li u telekomu to da se skine?
f0ccfd0a02df9c7717273cfd33bb28d1.jpg

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Ne znači :p Pitaj google za razliku između NAT i CG-NAT. Imaš javnu IP adresu koju ne deliš (jer svakako ako imaš javnu IP adresu i kad si na CG-NAT "samo" što je tad deliš za gomilom ljudi) i piše koja je upravo ispod tog "NAT Switch" koji si zaokružio. IP adresa ti je ta 77.46.xxx.xxx. Dakle nisi iza CG-NAT.

Imam problem da neki sajtovi rade neki ne. Sa novog telefona. Danas uzet. Ruter je njihov zte. I do sada nisam imao problema. Pomislio sam na ovaj nat o kom pisete. Palio-gasio itd i zeza. Moze savet? Izvinite na off-u

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

ubaceni cinestar filmski kanali cinestar cinestar action cinestar comedija i cinestar fantasy
Dobio sam informaciju od Cinestara da su kanali Cinestar TV Comedy i Cinestar TV Fantasy u HD rezoluciju i da bi trebali do kraja godine i kanali Cinestar TV i Cinestar TV Action da prebace na HD rezoluciju i da do kraja februara pocinju sa emitovanjem novog kanala Cinestar TV 2 koji ce da bude u HD rezoluciju!

I sad neka mi neko kaže da ne treba meriti na WIFI

Super nova max kod mene 40

Kod sina SBB izlete igla
356232eaaa181c5b112b9716f5883d7c.jpg

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Evo, kao exVektor i sadasnji Supernova korisnik...internet rekapitulacija :D

Opera Snapshot_2020-01-15_125250_192.168.100.1.png

Opera Snapshot_2020-01-15_125201_www.speedtest.net.png

Probaj VPN ili preko drugog provjdera da li je u redu. Ako jeste u redu, onda zovi provjdera.

@bakara
Vidim da su jutros na sajtu objavili nastavak zakljucavanja kanala za teritorije Ledina i Jajinaca, posto si ti na Ledinama, interesuje me da li su ti od danas zakljucali sve digitalne kanale, i iskljucili analogne iz ponude ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno