Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Može li se na EON-u vršiti izbor zvuka kod dečjih filmova? Srpska sinhronizacija je kod većine filmova prilično loša i kvari opšti utisak. Na D3 platformi ovo je rešeno elegantno preko OPT dugmeta na daljinskom upravljaču.
Srećan Božić!

@Alexajlo: Ako gledaš iz početka nešto onda ne može. Tj preciznije kad ne gledaš DVB-C mux (= "kablovski signal") već HLS stream... što u prevodu znači 100% vremena za "Eon van mreže" korisnike a za vas "u mreži" važi 'samo' kad ne gledate live nego premotavate. I Video klub / video on demand je naravno isto HLS stream.
I za razliku od D3 risivera ovde nema biranja primarnog/skundarnog jezika za svaki kanal posebno već se kad se promeni to podešavanje u Eon app settings važi za sve kanale (plus što ne važi / ne uzima se u obzir kad gledaš iz početka :d :d ).

Poslednja izmena:
Dobra vest, Mi Box S na final Android TV 9.0 verziji radi full motion deinterlacer za EON TV.

Dobra vest, Mi Box S na final Android TV 9.0 verziji radi full motion deinterlacer za EON TV.

Hvala na ovoj vesti, samo bih the zamolio i ja, u ime svih forumaša, za još detalja. Koliko vidim, Mi box S u Gigatronu (10.900 dinara), ima Android 8.1, dok ti navodiš 9.0. Da li to znači, da se uređaj ažurira pomoću fabričkog update I onda počne da radi deinterlaceing, kako treba? I meni treba još jedan Android TV OS uređaj, kako bih istovremeno pratio dva stream-a. Početkom decembra, sklopio sam ugovor za Eon Light OTT van SBB-a, ali u tom paketu je EON box bio nerealno nepovoljan (bio je skup i plaćala se mesečna renta). Samo 10-ak dana kasnije, uslovi su se mnogo poboljšali, ali meni ne žele da izađu u susret i daju mi uređaj "po novom". Zato ne želim da se više vrećam na priču o Eon box-u, već hoću nezavisan uređaj, koji će dobro da radi.

Mi Box S international verzija narucen sa AliExpress-a za nekih 56$ plus nekih 600 din za carinske troskove (ovo moze da varira). Stiglo za nekih 3 nedelje.
Danas je stigao update na 9.0. Nisam stigao da proverim konkretno EON aplikaciju ali malo razocarenje je nastalo kada sam video da pustanje lokalnih video fajlova VLC-u i dalje ne radi automatsku promenu refresh rate-a tako da i dalje video reprodukcija ima "glich" otprilike svake sekunde.
Probacu i Netflix i HBO GO i EON pa cu da javim jel se nesto popravilo sa 9-om

probaj da li se sa MX playerom desava isto....

from komsa's A40

Mi Box S international verzija narucen sa AliExpress-a za nekih 56$ plus nekih 600 din za carinske troskove (ovo moze da varira). Stiglo za nekih 3 nedelje.
Danas je stigao update na 9.0. Nisam stigao da proverim konkretno EON aplikaciju ali malo razocarenje je nastalo kada sam video da pustanje lokalnih video fajlova VLC-u i dalje ne radi automatsku promenu refresh rate-a tako da i dalje video reprodukcija ima "glich" otprilike svake sekunde.
Probacu i Netflix i HBO GO i EON pa cu da javim jel se nesto popravilo sa 9-om
Baš je dobro, što se i ti javljaš, druže. Kao što rekoh, nisam dobio nikakav streaming uređaj, ali mi je potreban jedan, koji dobro radi. Kad isprobaš, obavezno javi. Mene konkretno zanima EON, ali i sve druge aplikacije, kao i ostale forumaše. Hvala.

Evo malo detaljnijih info...

Deluje mi na oko da EON radi full motion deinterlace na mi box s na androidu 9. Cini mi se da je radio i neki deinterlace i na verziji 8 ali to nije bilo tako dobro ispeglano pa se desavalo da vertikalne ivice objekta koji se krece trepere pri brzim pokretima. Tako nesto nisam primetio od kako je box presao na 9-ku ali se ipak vidi da je neki deinterlace prisutan. Paralelno sa ovim testirao sam EON na EON box-u i cini mi se da sto se kvaliteta slike tice to je tu negde, ali subjektivni osecaj da je slika tj motion slike na EON boxu ipak znatno vise "smooth". U svakom slucaju mislim da je EON na mi box s prilicno dobra alternativa.

Sto se tice ostalih aplikacija, Netflix ima refresh problem i sada na 9, kao sto ga je imao na 8. Nista se nije promenilo, tako da kada se gleda neki sadrzaj americke produkcije imate taj "glich" na svaku sekundu, dok evropska produkcija radi savrseno. To je potpuno logicno ako se uzme u obzir frame rate video materijala. Ovo moze da se resi tako sto cete prebaciti Screen settings na 1080p24 i tada ce sve raditi glatko za materijal iz americke produkcije. Cak sam primetio da ovih problema nema ako sliku prebacite na 1080i50 ali je onda pitanje poente svega...

VLC takodje isti problem kao Netflix, MX Player isto, jedino KODI player zapravo ima podesavanje koje radi - da se refresh rate sam prebaci u ono sto je najpribliznije video sadrzaju. Tako video koji pustate iz KODI-jevog playera ce sam prebaciti signal na 1080p24 ili sta god je najbolje u tom trenutku. Moram samo da dodam da mi se koncept UX-a uopste ne dopada u KODI playeru pa cu radije sam prebaciti na 1080p24 kada budem zeleo da gledam nesto tako u VLC playeru ili MX Playeru.

Na kraju HBO GO aplikacija ciji je meni uzasno spor i secka na oba boxa (i EON i MI), ali za divno cudo radi full motion deinterlace pa nema potrebe da se smarate sa prebacivanjem signala u 1080p<nesto> sami.

To je to za sada, nadam se da sam nekome pomogao. Pozdrav!

Teško da radi deinterlace za materijal sa HBO Go kad je to sve 25 fps progressive. Dakle sav sadržaj (i filmovi i serije, bez obzira na čija je produkcija) je HBO Europe već konvertovao u 25 fps.

Palo mi je to na pamet, ali sam odbijao da poverujem da su se bas toliko iscimali.
Definitivno ima logike, pogotovo imajuci u vidu kako failuje Netflix koji je rekao bih ozbiljnija firma

Auto refresh prebacivanje radi sa Plex-om takodje, za VLC ne znam jer ga ne koristim, Netflix naravno ne podrzava auto refresh, kao ni Prime video, ali mislim da to inace mora developer aplikacije da implementira ako hoce, da bi uopste radilo na bilo kom uredjaju.

Edit. Znam jedino za Apple TV box da Netflix app podrzava auto refresh rate.

Poslednja izmena:
Apple TV ima funkcionalan AFS u svim aplikacijama... jer sa njima nema hoćeš / nećeš da implementiraš API.

Settings/Player/Video/Playback
Adjust display refresh rate - On
Sync playback to display - On
Jesu to podešavanja u Kodiju koja treba uključiti za auto refresh? Jedno, drugo, oba?

MX Player ... - da se refresh rate sam prebaci u ono sto je najpribliznije video sadrzaju.

U MX Player setinzima --> Decoder --> isključi "HW audio track selectable".

U Android video setinzima uključi ono "automatsko biranje najbolje TV rezolucije".

Znači eon smart tv aplikacija radi skroz normalno kao na eon box-u, shield-u, fire tv 4k stick-u? Sport i vesti na na N1 na dnu ekrana lepo klize?

#petri

Ne znam na koji kvalitet slike mislis..
Mi Box S (imao sam ga pre 6 meseci otprilike) baca toliko los kvalitet slike da je to jedan od glavnih razloga sto sam ga poklonio burazeru kome to nije toliko bitno. Isprane boje, mutnija mozda malo slika, slika nije ostra, itd..

Posle njega imao sam neki kineski isto T-nesto koji tipa moze da pusta 4K itd... on je bacao dobar kvalitet stvarno. Duplo bolju nego mi box s.

Posle toga kupio sam Apple TV 4K koji stvarno ima brutalnu sliku.

Pre mesec dana dobio sam EON box i sto se tice kvaliteta slike ja ne primecujem neku razliku izmedju njega i apple tv-a.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Znači eon smart tv aplikacija radi skroz normalno kao na eon box-u, shield-u, fire tv 4k stick-u? Sport i vesti na na N1 na dnu ekrana lepo klize?

Bas sam zevao u taj tekst na dnu ekrana na N1, i uglavnom lepo klizi mada ima povremenih trzavica, ne cesto. Ne znam od cega zavisi. Na EON boxu toga nema uopste.

Settings/Player/Video/Playback
Adjust display refresh rate - On
Sync playback to display - On
Jesu to podešavanja u Kodiju koja treba uključiti za auto refresh? Jedno, drugo, oba?

Nisu :D Ta 2 podešavanja rade totalno suprotne stvari u cilju postizanja "glatkog" prikaza (i nikad se ne koriste oba istovremeno već je ili/ili). "Sync playback" treba da ti bude na off/isključeno (to prilagođava audio track videu), a "Adjust display refresh rate" treba da izabereš "on start/ stop"... I da li radi ili ne radi je poprilično očigledno jer ćeš da vidiš momenat kad se na TV-u menja režim rada (= ima par sekundi crn ekran i zatim prikaz u kojem fps/Hz režimu sad radi TV). I taj "switch" se dešava i pri startovanju videa i pri stopiranju videa :)

Na Eon box-evima to ne radi :p

Bas sam zevao u taj tekst na dnu ekrana na N1, i uglavnom lepo klizi mada ima povremenih trzavica, ne cesto. Ne znam od cega zavisi. Na EON boxu toga nema uopste.

Moras 1080p50 display resolution da setujes u podesavnjima box-a da bude bez povremenih trzanja, kao na 1080p60.

#petri

Ne znam na koji kvalitet slike mislis..
Mi Box S (imao sam ga pre 6 meseci otprilike) baca toliko los kvalitet slike da je to jedan od glavnih razloga sto sam ga poklonio burazeru kome to nije toliko bitno. Isprane boje, mutnija mozda malo slika, slika nije ostra, itd..

Posle njega imao sam neki kineski isto T-nesto koji tipa moze da pusta 4K itd... on je bacao dobar kvalitet stvarno. Duplo bolju nego mi box s.

Posle toga kupio sam Apple TV 4K koji stvarno ima brutalnu sliku.

Pre mesec dana dobio sam EON box i sto se tice kvaliteta slike ja ne primecujem neku razliku izmedju njega i apple tv-a.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Svakako Mi Box S nije neki sampion sto se kvaliteta slike tice, sto i moze da se procita na internetu (nadam se da svako pre kupovine procita bar neki review). Medjutim razliku mogu da vidim recimo na Sony TV-u, malo starijem ali jako dobrom modelu. Na LG-u koji je neki prosecan model te razlike gotovo da nema (ima je zanemarljivo).
Tako na tom Sony TV-u koristim iskljucivo chromecast za Netflix, HBO GO, etc upravo jer tu dolazi taj kvalitet do izrazaja, dok Mi Box sasvim lepo zavrsava posao na "drugom" TV-u, sto mislim da vecinu ovde upravo to zanima.
Posto pretpostavljam da onaj ko moze sebi da priusti neki stvarno mnogo dobar TV verovatno nece da se mlati sa nekim Mi Box-om (pre svega imace sve bitne streaming servise dostupne kao apps na smart tv platformi), mislim da u datom cenovnom rangu ono sto nudi jeste vrlo zadovoljavajuce, i upravo u tom segmentu u poredjenju sa EON box-om EON aplikacija reprodukuje kao sto rekoh "tu negde" kvalitet.

Na kraju krajeva Mi Box S i EON box imaju gotovo identican hardver, razlika je jako mala da bi drasticno uticala na kvalitet. I ne bih se slozio da kvalitet slike EON box-a moze da stane na crtu apple tv-u :)

Pozz

Kod mene se isto ponasa kao njihov junk Kaon eon box na 1080p50, ta dole traka na N1 kanalu, ne trza uopste,

Najbolje je da snimite klipove i okačite da vidimo. [emoji16][emoji16]

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Nisu :D Ta 2 podešavanja rade totalno suprotne stvari u cilju postizanja "glatkog" prikaza (i nikad se ne koriste oba istovremeno već je ili/ili). "Sync playback" treba da ti bude na off/isključeno (to prilagođava audio track videu), a "Adjust display refresh rate" treba da izabereš "on start/ stop"... I da li radi ili ne radi je poprilično očigledno jer ćeš da vidiš momenat kad se na TV-u menja režim rada (= ima par sekundi crn ekran i zatim prikaz u kojem fps/Hz režimu sad radi TV). I taj "switch" se dešava i pri startovanju videa i pri stopiranju videa :)

Na Eon box-evima to ne radi :p

Meni su oba isključena, probaću da uključim "Adjust display refresh rate" pa da vidim šta će biti.
Uglavnom je video u većini slučajeva glatkog prikaza ali zna da bude i neki loš, videću da li će se sad TV "prilagoditi".
Inače mi je Kodi instaliran na Sony Android TV-u, radi odlično.

Danas kupljen Mi Box S, domaća verzija. Instaliran Eon, ažuriran sistem odmah. Sve lepo radi. Koristim vremešni Asus monitor 1680x1050. Jedino što se iz blizine vide "nazupčene" ivice. Nisam ništa od video podešavanja radio. Box je veoma brz. Jel može kratko uputstvo, šta da se podesi za glatke konture? Hvala.

U Display podesavanjima Screen resolution, default Color space je YCbCr444, a za PC monitor mozda vise odgovara RGB. A za EON TV rezolucija treba 1080p50, odnosno 1050p50 za taj monitor.

@e611
Hvala na odgovoru. Probaću. Ova video podešavanja su mi stvarno, nepoznanica, tako da mi je potrebna pomoć forumaša. Inače, box je kupljen za LG TV iz 2010., pa ne znam kakva će podešavanja njemu da odgovaraju (1366x768).

Vrh Dno