Šta je novo?

iPhone 11

E ako cu da nosim fon od 150 000 din u carapama, bolje da ga nisam ni kupovao :D Ja ga nosim u providnoj silikonskoj masci i to je maksimum što od mene može da dobije :D

Ma sta je 150000 din [emoji23]. Treba ga izgrebati za mjesec.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Ja ipak mislim da se lik sprda samo. [emoji23]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sta se imam.sprdati,nosim ga u ovoj ne bukvalno carapi,ali tako se zove po naski :)
66fe24d8d7190f8d9096ba6301e932d2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Zar ti nije lakše da kupiš masku i staklo i završis, ne vuces čarapu vadis vracas...?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Staklo naravno da imam od prve sekunde,maske ni u ludilu,obozavam kada u ruci osjetim hladan celik,a i ovu zavrsnu obradu i perverziju od nove boje da oskrnavim,boze sacuvaj :)
Pazim telefon,nikada mi u zivotu telefon nije ispao iz ruke,ne glumim lokalnog baju ofiranjem po kaficima i klubovima pa da mi svi na stolu vide telefon :)
Moji najblizi drugovi doslovno i ne znaju koji telefon imam :)

Kada poslije prodajem telefon,svaki moj tel je bukvalno kao nov,mint stanje 10/10 :)
Evo bas ovako ja razmisljam.kao i ovaj momcic :)

https://youtu.be/DZFf_Hj3hzU

Poslednja izmena:
^ pa kako ces imati mikro ogrebotine kad od prvog sekunda imas zastitno staklo, nevezano za “carapu”?!

Mislio sam.kralju moj za zadnju stranu i ram telefona :)

Dobro, treba se telefon cuvati do neke granice, ali ti si presao igricu [emoji23]. Svejedno, svaka cast [emoji16] [emoji106].

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Ne znam, ja sam kupio telefon da me sluzi, ne da ga pazim... al’ postujem i tvoj nacin.

Koja je procedura za otkljucavanje Iphone-a? Sa jednog operatora na sve?

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Podneseš zahtev operateru.

Npr., ja sam na mts:u, podneo zahtev (ugovor u maju ističe), odbili. Napisao bukvalno molim vas, treba mi, i samo je stigla sms poruka da je otključan nekoliko dana kasnije.

Hvala, moze pomoc oko obicnog slikanja nocu, sto sam gasi mi flash? I sta znaci kruzic pored blica vidim da procenjuje i broji sekunde ali necu to..ako kadar nije statican slika je sigurno mutna.

To ti je nocni mod taj zuti kruzic sto odbrojava 1,2 ili 3 sekunde

Hvala, a sto mi sam gasi blic?

Mozda detektuje dovoljno svetlosti pa ga ne pali.

isto dal moze da se promeni sa 4:3, da osnovni deafultni odnos za slikanje bude 16:9? nemojte mi reci da ne može [emoji4]

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Zasto sam ne cropujes? :-S licno ja ne volim 16:9 osim ako sam senzor nije u tom formatu a nije ofc. :-D instaliras procam imas sta god zelis :-D ali licno mislim da 16:9 je glupost na 12mpx jer ti cropuje na nekih 8mpx

Poslednja izmena:
Cika Igore, postoji li neka app za iphone koju vredi kupiti? Nisam neki znalac ni fanatik za fotografiju ali ako nesto postoji sto bi amater mogao iskoristiti, necu zaliti kuna da platim[emoji6]

Procam koristim godinama unazad odlicna je app... cak i starijim telefonima daje ono sto je doneo 11 a to je slow shoot itd.. recimo uz daljinac imas bulb opciju za nocno fotkanje te okines i mozes dok imas struje da vuces svetlost :-D

https://apps.apple.com/us/app/procam-7/id730712409

Jedino je bedak sto nema mogucnost duge exp u DNG formatu ali boze moj :-D

Poslednja izmena:
Ima li nesto free?

Ne znam ja koristim to i camera + koji u nazad par god bas bas retko pokrenem...

Camera + jedino zbog raw podrške, inače je meh...
Focos - bokeh
NeuralCam - noćni mod za starije modele i noćni mod za ultra wide na iP 11/Pro
Od ovih skupljih i kompletnijih, noćni mod, raw, manuelna podešavanja:
ProCamera.
ProCam 7
Moment - Pro Camera

Ja sam sinoc gledao kako neki momci porede XS sa neuralcam i 11 pro.Nisam neki strucnjak ali mi se cini da su razlike zanemarljive

isto dal moze da se promeni sa 4:3, da osnovni deafultni odnos za slikanje bude 16:9? nemojte mi reci da ne može [emoji4]

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Klikni na strelicu u vrhu kod notch-a i menjaj.
Zasto sam ne cropujes? :-S licno ja ne volim 16:9 osim ako sam senzor nije u tom formatu a nije ofc. :-D instaliras procam imas sta god zelis :-D ali licno mislim da 16:9 je glupost na 12mpx jer ti cropuje na nekih 8mpx
Pita te čovek kako promeniti, a ne zašto ne uradi ovo ili ono ili kako ti volis.

Jer je to nepraktican format za fotkanje totalno. Treba da zna da to cropuje fotku pre nego sto uradi ista...

Hvala, a sto mi sam gasi blic?

Što se mene tiče na 11 blic nije potreban. Sa noćnim modom slike su dovoljno svetle koliko god da je mrak. Evo za 3 meseca koliko je kod mene nikad ga nisam koristio, a slikao sam par hiljada slika. Jednostavno nemam potrebu za blicem.

Hvala Djiki hvala Igore, snasao sam se za to da se prebacim na 16:9, ali hocu da mi taj odnos bude defultni a ne 4:3. Uzasno mi je da svaki put pre slikanja moram da promenim sa 4/3 na 16/9, ovo ako ne moze da se promeni, onda ne znam, opasno se apple *****ava sa korisnicima.
Sto se tice nestandardnog formata slazem se, ali jednostavno volim da je ceo ekran slika, a ne da gore i dole imam crne trake, isto, koliki procenat slika cu izraditi 1% tako da to sto je 16:9 mi i nije nesto problematicno.

Nazad
Vrh Dno