Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zbog kakve politicke korektnosti su izabrali belu glumicu iz Londona?

Fora serije i jeste da tek kasnije skontate neke stvari, mene je odusevilo kada sam skontao timeline.

Jedina stvar koja je polu negativna, jeste to sto nisi dovoljno objasnili svet, ko su brotherhood, kako sta funkcionise u tom svetu i slicno.
To je sve moglo i prostim 5ominutnim intro-om u prvog epizodi, cisto da se ima neka osnova.

Ali pored toga, sve je vrh i nista nije konfuzno, samo ti serija ne kaze sve odmah.
Imas 3 glavna lika i ostale sporedne, koje nije ni bitno sve da zapamtis.

Da li bi mogao napisati neko objasnjenje ko je ko, sta je sta...?
Da li bi se smelo pisati javno objasnjenje ili moze u spojleru?
Nesto da samo pojasni ali ne i da otkrije desavanja...

Odigrao sve igre, pročitao sve knjige i mogu da kaže da je Witcher sasvim solidno ispao. Kad bih posmatrao iz ugla nekoga ko nije imao kontakt sa Witcher-om rekao bih da jeste malo konfizno ali takav je koncept serije, tj, da se stvari objašnjavaju u hodu. Tako je i sa knjigama čitsto da znate. Sve će doći na svoje mesto samo gledajte.

Sve je dosta konfuzno , evo posle 4te odgledane ep .. :/ sreća što imam poznanika koji je pročitao sve knjige pa ću njega da ispitam šta kako. Sve u svemu videćemo, za sada je serija nekako prosek

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Počeo sam da gledam Mr. Mercedes, za sad utisak za pilot ep, fino su ispoštovali prvu knjigu.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
E dobro me podseti, emitovana i treća sezona.

@Grupa
Malo ga zbrzaše na kraju, jedina serija koju sam pratio u poslednje vreme.

Послато са Le X820 помоћу Тапатока

Završio četvrtu sezonu The Expanse. Veliki sam fan ove serije, ali ova sezona je malo slabija od prethodnih. Prošla sezona je bila puna akcije, uzbuđenja i nepredvidivih situacija. Ova je mnogo sporija od prošle. Mislim da je mogla ova sezona da bude i duža, imam utisak da je previše zbrzano.
Preporuka za seriju svima koji vole svemirsku naučnu fantastiku.

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk
Steta to sto 4 i 5 knjiga nisu jedna sezona od 20 i nesto epizoda [emoji4].

Inace 4 knjiga je kao i 4 sezona priprema za turbinu u 5 knjizi/sezoni.

Sve je dosta konfuzno , evo posle 4te odgledane ep .. :/ sreća što imam poznanika koji je pročitao sve knjige pa ću njega da ispitam šta kako. Sve u svemu videćemo, za sada je serija nekako prosek

Sent from my MI 8 using Tapatalk
I prve dve knjige su konfuzne, zato sto su iz vise kratkih prica, ono sto je meni zasmetalo je toliko forsiranje crnih glumaca, nemam nista protiv, ali skroz mi se ne uklapa u svet Witchera, i dijalozi su nekad katastrofa, u prvoj epizodi 86 puta su rekli lesser evil i destiny...kad kopiraju recenice direktno iz knjige onda je manje vise dobro.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

The Mandalorian odličan. Jeste da su ideje uzete iz spageti vesterna i samurajskih filmova ali su korektno odradili sve. Ima taj neki smek serija, kao da su me vratili u detinjstvo. Preporuka.

Huawei P10

Ogledao sam prve 2 epizode The Leftovers i mogu da kazem da nisam skoro gledao nesto ovako komplikovano i pomalo morbidno.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Ogledao sam prve 2 epizode The Leftovers i mogu da kazem da nisam skoro gledao nesto ovako komplikovano i pomalo morbidno.

Jeste malo teško u početku, ali veruj mi kada odgledaš celu seriju, poželećeš opet da je gledaš.
Mogu da kažem da je (po meni) serija jednostavno neznam....stvarno isuviše obožavam tu seriju da BiH možda bio i objektivan.
Ali je stvarno stvarno dobra

Sent from my LDN-L21 using Tapatalk

I prve dve knjige su konfuzne, zato sto su iz vise kratkih prica, ono sto je meni zasmetalo je toliko forsiranje crnih glumaca, nemam nista protiv, ali skroz mi se ne uklapa u svet Witchera, i dijalozi su nekad katastrofa, u prvoj epizodi 86 puta su rekli lesser evil i destiny...kad kopiraju recenice direktno iz knjige onda je manje vise dobro.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Mali off jer nisam gledao seriju, ali u knjigama je sudbina svaka druga reč :D

Po meni, Mandalorian je onako, za mlađu publiku, korektno odrađeno.

Bacio sam se na četvrtu sezonu Expanse, ok je, ali nikad nije bila ništa specijalno, pratim više stoga što nema stvarno dobrih sci-fi serija danas, pa daj šta daš.

Witcher mi ne leži. Mislim, mogu da ga gledam, ali bez nekog entuzijazma. Tako je bilo i sa Witcher igrama, počnem, pa ih batalim kroz par sati, ne znam zašto.

Šta fali morbidnom? I depresivnom :D

Serija definitivno nije za svakoga... ali je isto tako i subjektivno-objektivno najneponovljivija serija u poslednjih 10 godina.
Pogledaj celu prvu sezonu ako ti se do tad ne dopadne i ne počne da te odušeljava onda nemoj dalje ni gledati. Mada ako te barem muzika ne "radi" (i ako veće ne slutiš kakva je kraljica Nora Durst) već posle 2-3 epizode onda prosto propuštaš bar 40% doživljaja te serije.
Posle 4-5 epizoda postaje malo manje spor tempo :)

Evo @Gileb -a smo uspešno vrbovali :d

Poslednja izmena:
Lepa je "Grupa", pomalo i vidoviti... ovo/ono-tvornica/travica... :d
Ja nesto pogresno namestio da snima i nisam 1/2 odgledao ali jesam kraj... snimicu opet 29.12. pa cu na tenane sve.

Nego da li je i Dug moru gotov?
Nema je danas na SupeStar kanalu, a vidim da u ponedeljak idu Junaci naseg doba...

Dug moru završena je prva sezona

Završena mlako ako mene pitate. U početku mi je djelovala odlično ali mi je cjelokupan utisak pokvario jeftin zaplet i nekako predvidivo loš kraj...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Serija definitivno nije za svakoga... ali je isto tako i subjektivno-objektivno najneponovljivija serija u poslednjih 10 godina.
Pogledaj celu prvu sezonu ako ti se do tad ne dopadne i ne počne da te odušeljava onda nemoj dalje ni gledati. Mada ako te barem muzika ne "radi" (i ako veće ne slutiš kakva je kraljica Nora Durst) već posle 2-3 epizode onda prosto propuštaš bar 40% doživljaja te serije.

Nisam rekao da je losa, vec prva serija mracnijeg i ozbiljnijeg tipa koju gledam. Nesto sa najslicnijom atmosferom sto sam gledao je mozda Wayward Pines. Prva sezona je spremna na SSD-u i gledacu je sigurno, a sto se tice likova meni treba bar nekoliko epizoda samo da zapamtim likove i njihova imena. Nisam najbolji djak u odeljenju sto se tice toga :)

Arrow, The Flash, Mandalorian, The last Kingdom, Supernatural, The Expanse, The Man in the High Castle, Stranger Things.... To su neke od serija koje sam gledao u zadnje vreme i nijedna nije nesto ozbiljna :)

Volim morbidnjake ali Leftovers sam otkačio ko poslednji vagon. Pre mislim da mi nije bio momenat za nju, ali da se vraćam stvarno ne mogu.

The Witcher je gotivno gledati sad kad je vreme postalo pravo zimsko. Isto tako i Vikinge.

Nego, odgledah 11.-tu epizode Mr. Robota,
transformiše se u SF. Izgleda će biti veliki obrt u poslednje dve epizode serije.
Ali, nije da mi se nije dopalo.

Zbog nepoznavanja knjiga, treba razgraniciti konfuziju od nekvaliteta pre svega kod Witchera, za one koji u seriju ulaze bez predznanja.
Serija mi se svidela, nasminkao je to netflix onako kako treba, a sa pricom je tesko upropastiti stvari. Serija koja ce imati tendenciju da ide samo na bolje.

Mozda sam vise navijao da ovo HBO odradi, ali i netflix je na visini zadatka.

Poslednja izmena:
Završio Watchmen... ekstra serija, ušao sam u sezonu sa malo očekivanja i prilično me je držala celo vreme. Dobra ekipa. Preporuka. Bacam se na Witcher-a iako mi igra nije lega kao ni knjige,možda je treća sreća sa serijom.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Volim morbidnjake ali Leftovers sam otkačio ko poslednji vagon. Pre mislim da mi nije bio momenat za nju, ali da se vraćam stvarno ne mogu.
Kada su "The Leftovers" u pitanju ne mogu a da se ne uključimo u diskusiju.
Kao sto Kaze @shamanNS serija je apsolutno jedinstvena. Koliko sam serija i filmova gledao , a da ne mogu da napravim ni jednu paralelu.
U svakom slučaju tvrdim da ko odgleda seriju do kraja mora da je svrsta medju omiljene...

Sent from my LDN-L21 using Tapatalk

Zavisi od toga ko je gleda sa kakvim očekivanjima... to nije serija koja se gleda da se ubije vreme ili da zabavlja.

HBO još od "Carnivale" nije imao tako atipičnu seriju i seriju koja apsolutno ni na jednom drugom kanalu nikad ne bi prošla ni pilot fazu (previše je ambiciozna i apstraktna) a kamo li dobila 3 sezone fore... a da je istovremeno brutalno dobra.... samo što na prvu loptu ima uži krug publike.
Čak je i Six Feet Under uz svu depresivnost više "mainstream friendly" od The Leftovers.

Poslednja izmena:
Posle The Leftovers mesecima nijedna serija nije mogla da me zainteresuje, a tek muzika...

Posle The Leftovers mesecima nijedna serija nije mogla da me zainteresuje, a tek muzika...

Kap koja je prelila casu i prevagla tas na vagi. Zavrsavao sam izvorni Narkos ovih dana (ozloglasena treca sezona mi se najvise svidela ili mi je bar bila najzanimljivija) i razmisljao sta posle, eto mi materijala nenadanog sa Leftovers.

Izasla Lost in space 2 sezona na netflix-y

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno