Ako dozvoljavate da napisem nekoliko prvih utisaka o ovom telefonu nakon 10-tak dana koriscenja:
Cons:
- Svi dugmici na ovom telefonu su prilicno tvrdji od ostalih telefona na koje sam koristio. Nista strasno ali cisto da zabelezim.
- Ekran nenormalno mnogo sakuplja otiske prstiju, posle jednog dana koriscenja deluje veoma zamazano. Ja bar 2x dnevno moram da ga obrisem da bi sve izgledalo kako treba.
- Zvucnik za razgovor kao da je projektivan za zavlacenje prasine i djubreta.
- Ovo je kod mene slucaj, ne mora da bude kod svih. Accuweather widget radi kada mu je volja, nekada redovno azurira, nekada nece uopste.
- Zbog kamere morate da pazite gde ostavljate telefon. Fabricka maska je super, ali ne zasticuje u potpunosti staklo kamere. Kome ne smeta deblja maska nece imati ovih problema.
Pros:
- Punjenje, od 20 do 100% telefonu treba nesto vise od 1 sata. Neverovatno brzo, barem za mene koji sam presao sa telefona koji se punio 3.5 sata.
- Zvucnik je odlican. Veoma glasan i kvalitetan.
- Snaga na pretek, procesor ne oseca moju upotrebu telefona. Za 10 dana sam nekoliko puta uspeo bas da ga zagrejem, YT 1080/60 ne mogu ni da smlace telefon dok se moj prosli P9 lite poprilicno grejao.
- Baterija je bolja nego sto sam ocekivao gledajuci strane recenzije. Imam oko 6h SOT, i 1.5 dan koriscenja, mozda i 2 ukoliko se malo razvuce.
- Kamere, nisam neki fotograf ali nemam nikakvih zamerki. 48mp fotke izgledaju veoma lepo i detaljno.
To je to za sada.
Edit: Zaboravio sam da napisem jedan utisak u vezi fingerprinta. Ukoliko su vam ruke, tj prst koji koristite za otkljucavanje cisti, ucitava brzo i bez greske. Ukoliko su vam prsti vlazni ili bar malo prljavi unlock ce trajati duze, ili nece otvoriti iz prvog pokusaja.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока