Šta je novo?

Xiaomi Mi9

Daleko od toga da je oskudna, nego si ti nakon 10 min koriscenja doneo zakljucak...proguglaj malo vise, dodaj telegram grupu za mi 9 gcam, videces da ima sva moguca podesavanja.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Negde gresim, nisam jos uvek upucen u GCam i milion njegovih varijanti.
Edit: Evo moje probe sa Gcam:

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
U kojoj rezoluciji dobijate fotografije na Gcam? Ja dobijam 8mp za zadnju i 2mp za prednju.

Verovatno nisi uključio na osnovnom Settings ekranu opciju: "Camera photo resolution: Full resolution".

Jeste na punoj rezoluciji.

Ee ovako.. Flashovao sam EvoX rom.. Prezadovoljan sam, fluidnan maksimalno, i baterija mnogo bolje drzi.. Medjutim nece da mi se poveze na LTE nego samo na H+.. Kad stavim prevered LTE, nestane mi domet.. Ima li neka opcija da se ovo ukljuci ili da mijenjam rom? [emoji23]

Ee ovako.. Flashovao sam EvoX rom.. Prezadovoljan sam, fluidnan maksimalno, i baterija mnogo bolje drzi.. Medjutim nece da mi se poveze na LTE nego samo na H+.. Kad stavim prevered LTE, nestane mi domet.. Ima li neka opcija da se ovo ukljuci ili da mijenjam rom? [emoji23]

Jest da ja imam mi9t pro. Menij je pokazivao LTE ali cim npr kod poziva pocme da zvoni ako pozivam nekoga, padne na H+ pa se izgubi skroz i onda kad prekinem vezu ponovo full lte. Ja sam se vratio na miui.

Sent from my Redmi K20 Pro using Tapatalk

Jest da ja imam mi9t pro. Menij je pokazivao LTE ali cim npr kod poziva pocme da zvoni ako pozivam nekoga, padne na H+ pa se izgubi skroz i onda kad prekinem vezu ponovo full lte. Ja sam se vratio na miui.

I jos jedna mana EvoX-a je drain preko noci.. Minimum 10 posto ode.. Ako je AOD upaljen, zna da ode i 20 posto..
Stavicu Xeu ili Miroom kad budem imao kad.. Sto preporucujes od ovo dvoje?
Zao mi EvoX-a jer je stvarno fluidan i izbaca vise sot-a nego stock MIUI..

I jos jedna mana EvoX-a je drain preko noci.. Minimum 10 posto ode.. Ako je AOD upaljen, zna da ode i 20 posto..
Stavicu Xeu ili Miroom kad budem imao kad.. Sto preporucujes od ovo dvoje?
Zao mi EvoX-a jer je stvarno fluidan i izbaca vise sot-a nego stock MIUI..

I meni je bio dobar EvoX fluidan, nisam imao nikakve drainov3.
Ne znam sta da ti preporucim od ova dva xeu ili miroom. Sa xeu dev sam probao miroom zbog clanova na forumu. Meni je taj poslednji dev room imao neoprostivi bug a to je da prilikom popup i potvrde za instalaciju apk skinute sa neta budu kineski karakteri umesto engleskog jezika. Vratio sam se na xeu. Tako da isprobaj oba pa koji se tebi vise svidja tog koristi. Da ne bude da ja sad tu nesto pametujem [emoji16] oba su dobra.

Ako dozvoljavate da napisem nekoliko prvih utisaka o ovom telefonu nakon 10-tak dana koriscenja:
Cons:
- Svi dugmici na ovom telefonu su prilicno tvrdji od ostalih telefona na koje sam koristio. Nista strasno ali cisto da zabelezim.
- Ekran nenormalno mnogo sakuplja otiske prstiju, posle jednog dana koriscenja deluje veoma zamazano. Ja bar 2x dnevno moram da ga obrisem da bi sve izgledalo kako treba.
- Zvucnik za razgovor kao da je projektivan za zavlacenje prasine i djubreta.
- Ovo je kod mene slucaj, ne mora da bude kod svih. Accuweather widget radi kada mu je volja, nekada redovno azurira, nekada nece uopste.
- Zbog kamere morate da pazite gde ostavljate telefon. Fabricka maska je super, ali ne zasticuje u potpunosti staklo kamere. Kome ne smeta deblja maska nece imati ovih problema.
Pros:
- Punjenje, od 20 do 100% telefonu treba nesto vise od 1 sata. Neverovatno brzo, barem za mene koji sam presao sa telefona koji se punio 3.5 sata.
- Zvucnik je odlican. Veoma glasan i kvalitetan.
- Snaga na pretek, procesor ne oseca moju upotrebu telefona. Za 10 dana sam nekoliko puta uspeo bas da ga zagrejem, YT 1080/60 ne mogu ni da smlace telefon dok se moj prosli P9 lite poprilicno grejao.
- Baterija je bolja nego sto sam ocekivao gledajuci strane recenzije. Imam oko 6h SOT, i 1.5 dan koriscenja, mozda i 2 ukoliko se malo razvuce.
- Kamere, nisam neki fotograf ali nemam nikakvih zamerki. 48mp fotke izgledaju veoma lepo i detaljno.
To je to za sada.

Edit: Zaboravio sam da napisem jedan utisak u vezi fingerprinta. Ukoliko su vam ruke, tj prst koji koristite za otkljucavanje cisti, ucitava brzo i bez greske. Ukoliko su vam prsti vlazni ili bar malo prljavi unlock ce trajati duze, ili nece otvoriti iz prvog pokusaja.

Poslednja izmena:
Ako hoćeš da ti baterija vremenom ne gubi kapacitet, nemoj je puniti nikada do 100% (osim u retkim slučajevima), već do 80-85%.
Moj tel. se od 1(ili 2-3)% do 100%, puni za 1 sat.
Da dodam i ovo: ne prazni ga ispod 25% tj. idealno bi bilo da ga dopuniš čim dođe do 35(40)%.

Poslednja izmena:
Tesko mi je da povjerujem u to da moze da izvuce 6 sati sot-a.. Mada zavisi i koliko se koristi i na koji nacin..
Meni je 4 sata, do 4 i po max.. Osim ako nijesam cijelo vrijeme na wifi i citam nesto, eventualno gledam yt..

Ja sam uvek praktikovao da do kraja punim telefon, nekako sam verovao da je lose po bateriju da se prekida ispod 100%. Mada sam i ja vise puta cuo da je bolje do 80%, moracu da promenim navike.
Tesko mi je da povjerujem u to da moze da izvuce 6 sati sot-a.. Mada zavisi i koliko se koristi i na koji nacin..
Meni je 4 sata, do 4 i po max.. Osim ako nijesam cijelo vrijeme na wifi i citam nesto, eventualno gledam yt..

9b700288b57f9f76618e92a30684dbea.jpg

Evo kako izgleda sa 47% baterije.

Poslednja izmena:
Kod punjenja je važno da se telefon ne zagreje, a to se neće desiti ako ga puniš u opsegu 40-80% (praktično jedva da se temp. oseti). To ti je fizički pokazatelj prednosti česte dopune.
Ono za izbegavanje 100%, neki kažu ne mora - fabrika je to podesila "kako treba" ... da ali i fabrici je u interesu da te natera da "za koju godinu", zameniš telefon, tako da više verujem teoriji 80(85)%. U ostalom moj stari Samsung A5 2017 i dan-danas ima bateriju "kao novu", samo zahvaljujući vođenju računa da ga ne praznim do kraja i ne punim do kraja.

@Splinter99:
Ako si na Andr.10 + MIUI 11, sa crnom temom, uklonjenim bloatware, trebalo bi "ladno" da ti potraje min.6 sati.

Poslednja izmena:
Tako je i onda samo robuj bateriju koja košta 20e.

Znaci uz sebe stalno kablove nositi i misliti svakih par sati da se puni od 40 do 80%.

Svaka čast kad imate vremena za to.

Upravo to. Citam i ne verujem sta pisete...

preko uvece spori (idealno ispod 1a,ja koristim 750ma,qc minimum je svakako 800ma) a pozeljno qc 4+ za kad je trka i frka i nema problema (bar ja nemam problema).najgori scenarij je qc (verovatno 2.0 i 3.0 posto su mnogo vise zagrevali bateriju,sa 4+ je to umnogome reseno) uz zahtevan load (npr igranje,znam par ljudi koji rade ovo i svi bez iznimke imaju ubijene baterije).

Ja uvek nocu punim
Stavim na punjac kad legnem, skidam sa punjaca kad ustanem. Original fabricki punjac. Baterija traje li traje

Ja sam uvek gledao da izbegavam nocno punjenje. Za 3 god koliko sam koristio P9 lite mozda sam 10-tak puta punio preko cele noci.

Ja punim kad mi je potrebno. Jedino mi nikad nije ispod 25% baterija kad stavim na punjac

Tako je i onda samo robuj bateriju koja košta 20e.
Znaci uz sebe stalno kablove nositi i misliti svakih par sati da se puni od 40 do 80%.
Svaka čast kad imate vremena za to.
Ja nisam rekao da to stalno radim, ne treba shvatiti neke stvari bukvalno.
Punim telefon nekad jednom dnevno, nekad jednom u dva dana, jer nisam neki preveliki korisnik mobilnog telelfona (pre svega mi služi za poslovne razgovore, navigaciju, i internet kada ne sedim za kompjuterom).
Trudim se da nikada ne praznim telefon ispod 20(30)%, ako mi situacija to dozvoljava (a uglavnom mi dozvoljava).
Ne vidim nikakav problem u onome što sam rekao, baš nikakav. A još manje mi je jasno - zašto se pravdam, ni kriv - ni dužan.
U ostalom svako neka misli šta hoće, neka radi šta misli da treba da radi.

P.S.
I glavna stvar je da sam čoveku rekao nešto što je istina i što će mu koristiti.
Sigurno sam mu pomogao, nikako odmogao, što je i smisao prijateljskog saveta.

P.P.S.
Evo kako to trenutno izgleda kod mene, upravo urađen screenshot:

Prilozi

• IMG_20191217_235547.jpg
    IMG_20191217_235547.jpg
    221.1 KB · Pregleda: 146
Poslednja izmena:
nikako ne mozes da proglasis istinom nesto sto cak ni ne znas sigurno,ali verujes.

E ovako.. Ubacio sam Pixel Experience.. Ali nemam 4g nego samo H+.. Imao sam xeu prije i na njega mi je radio LTE odlicnoo..
U cemu moze biti problem?

E ovako.. Ubacio sam Pixel Experience.. Ali nemam 4g nego samo H+.. Imao sam xeu prije i na njega mi je radio LTE odlicnoo..
U cemu moze biti problem?

Kako vas ne mrzi da se time bavite? Ja sam lenj da jednom u 2 god odradim hard reset.

Kako vas ne mrzi da se time bavite? Ja sam lenj da jednom u 2 god odradim hard reset.

Jednostavno dosadi stock i dodje zelja da isprobas nesto novo.. Zadnjih 20 dana sam izmijenjao sigurno 20ak razlicitih ROM-ova..

Prosto nemam potrebe da ista menjam(kvarim) ukoliko sve radi kako treba, miui 11 izgleda odlicno. Nikada ni jedan telefon nisam cackao, posle 2 god odradim hard reset i toliko.
Postoji jedna poslovica: Ne popravljaj ispravne stvari.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno