Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije do naše pošte, do SunYou je. Lažni statusi najverovatnije. Samo kucaj na google Sunyou tracking fake, i videćeš da ih svi pljuju...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

@mihajlosd

Jel realno da ne pratis sta se pise ? ;)

Npr. ove posiljke jos nisu isporucene...
A ima jos primera ostalih clanova foruma.

yanwen.jpg

Trenutno ( kao i uvek ) najbrze idu SG.
Kod mene su do pre strajka redovno stizali i LV.
Videcemo u narednih par dana kakva je stvarna situacija sa
ovima za koje pise da su u Srbiju stigli tokom i posle strajka.

Sve ostalo sto ima veze sa YANWEN / SUNYOU i CHINA POST je katastrofa.

@mihajlosd

Jel realno da ne pratis sta se pise ? ;)

Npr. ove posiljke jos nisu isporucene...
A ima jos primera ostalih clanova foruma.

Pogledajte prilog 278911

Trenutno ( kao i uvek ) najbrze idu SG.
Kod mene su do pre strajka redovno stizali i LV.
Videcemo u narednih par dana kakva je stvarna situacija sa
ovima za koje pise da su u Srbiju stigli tokom i posle strajka.

Sve ostalo sto ima veze sa YANWEN / SUNYOU i CHINA POST je katastrofa.

Znaci da dve posiljke preko CN pošte, a koje su zaglavljene u istim statusima već dugo, zaboravim i cekam da otvorim dispute? Vidim da je kod svih slično...

1. Nov 28, 2019 08:59 Aliexpress-Cainiao
Wuxi leave [message] mail centers, the next stop [Wuxi City, mail centers Mail] (transit)
Wuxi City

2. Nov 21, 2019 08:35 China Post
Airlines have to pay transportation
Beijing switching station

Nestao u akciji ...

RP780506565CN

0-02-0a-3fb6bdf95f56fec726dc43e943d5d71eb7c66fbf7d90eb5d394f82078546aeb5_3720190e.jpg

Kao da mesec dana putuje iz Kine

I ja imam isti status od 28.11, e sad juce mi je istekao zadnji dan za dostavu na ebay.
Sad ako sam dobro razumeo imam 30 dana rok da prijavim da mi nije stigao paket. Kad to uradim prodavac ima 3 dana da mi refundira ili ponovo salje u zavisnosti od dogovora, nema produzenja kao na aliexpresu?

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Znam ja to da cu da se nacekam. Ranije je bilo posle tog statusa 2 dana kasnije je stizao status da je u Izmenicnoj posti.

Uskoro istice zastita za tu posiljku a posto je od sutra vikend pa ostale posiljke dok dodju na red... pa onda racuni itd. Nece stici ni cak posle produzivanja zastite od 15 dana ali sta da se radi.

Znam ja to da cu da se nacekam. Ranije je bilo posle tog statusa 2 dana kasnije je stizao status da je u Izmenicnoj posti.

Uskoro istice zastita za tu posiljku a posto je od sutra vikend pa ostale posiljke dok dodju na red... pa onda racuni itd. Nece stici ni cak posle produzivanja zastite od 15 dana ali sta da se radi.

pa da... dispute i to je to

Javlja se kinez da je posta vratila posle security check-a, a ona jos na carini[emoji23]
8b01f78171541f33d24fb8a00e793933.jpg
9fbf99708802c52a60b46a20dc3961e4.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Serbia Arrival at Destination country nije lazan status niti znaci da je paket stigao u Srbiju.
Da stoji Serbia Arrived at Destination country onda bi mogli da kazemo da je paket stigao na odrediste.

Arrival je najava ili obavestenje da je paket prosledjen ka krajnjem odredistu, pogotovu sto je u pitanju neregistrovan posiljka preko Tonga post ili slicnog prevoznika. Kad ce zaista stici to mozemo samo da nagadjamao i gde i kako se krece posiljka a verovatno promeni nekoliko prevoznika i zemalja dok ne stigne do nas. Slicno kao i kod letonskih ili turskih kad postave uplifted ili sent to last mile samo drugacije sroceno.

jedino mozemo da imamo neku okvirnu predstavu za koliko od tog statusa do isporuke prodje vremena, pod uslovom da ko ima takve podatke i podeli da li mu je paket i kad stigao i kad je imao spominjani status.

@dstamenkovic90 pa kako i ovde raznorazni statusi i prevodi istih zbune ljude tako i prodavce moze da zbuni, pitanje je i gde je on proveravao sta je sa paketom.

Posiljke iz novembra koje su poletele iz Pekinga jos uvek pristizu (ili su stigle a da ih nasa posta jos nije unela u sistem i isporucila). Za ove od crnog petka naovamo je vec druga prica, vecina ce da stagnira po skladistima dok se rastereti Peking.

Sto se mojih paketa tice (osim onih davno davno zaglavljenih koji se nisu pomakli iz Guangzhoua) sve su poletele ka Srbiji (22.11.) osim jedne koja od 30.11. stoji i ceka utovar u Pekingu. U decembru imam i jednu koja je poletela 16.12. ostale vracene unazad.

@miccosmo

Kod mene je veci problem da li je meni poslao i sta mi je poslao jer je trazio duplo da uplatim postarinu.

Čekam da prodje carinu pa da vidimo[emoji41]

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

@dstamenkovic90

aj pa sa srecom da stigne

Elem, za vecinu stvari koliko sam ja mogao da primetim postarina za SG postu neretko izadje skuplja od samog proizvoda kad uporedis sa istim proizvodom koji se salje Cn ili drugim postama. A onda se ne isplati kupovati... osim ako je nesto sto ovde nije moguce naci u prodaji

evo sta kod mene pise na sajtu poste kada ukucam broj za pracenje a sta na Ali-ju:

e sada je pitanje sta ja da ocekujem dalje....?????

I ja imam isti slučaj iz iste ture singapuraca. Vreme kod mene je 11:04. To ko zna gde su istovarili.
Ako je za utehu isti datum je bio i za paket preko Laosa, pa je danas imao prispeće.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Gužva u pošti, imam i ja jednog što je stigao 13. dec. Tri RB..SG koja su stigla pre 13. dec su mi uručena.

znaci ostaje mi samo da cekam i pratim kada ce posta da ga ubaci u sistem.

Ja sam za ovo malopre otvorio spor.
Kinez ne odgovara na poruke.
Posiljka se vratila u polaznu tacku ( Nanchang )

nc.jpg

Ovaj se javlja redovno i kaze da nam ostaje jedino da cekamo.....

rcn.jpg

Da pitam i ovde...

RVxxxxxxCN pošiljka, status od 28.11. je "2019.11.28 00:10 (GMT-7): Airline departed from original country", znači odletela je iz Kine ali ko zna gde je sad.

Pošto se Buyer Protection rok opasno primakao kraju (još jedan dan i 13 sati), ja sam pre nekih pet dana tražio produženje od 15 dana, na šta prodavac do danas nije reagovao.

Juče mi je stigao mejl od Ali-ja sa sledećim sadržajem:

"Just a quick email about your order xxxxxxxx. We've closed it on your behalf because the On Time Delivery date has already passed.
We hope you're happy with your purchase. If you want to return the item(s) or apply for a refund, you still have 15 days to do so."

Ja se ulogujem na Ali, odem na My Orders i vidim da porudžbina u stvari nije zatvorena, niti je datum za isporuku istekao, vreme uredno još odbrojava (već pomenutih jedan dan i 13 sati).

U čemu je fora sa ovim mejlom, kažu da su zbog isteka roka u moje ime zatvorili porudžbinu, a ona je i dalje aktivna i rok nije istekao?

Da li još da čekam ili da odmah pokrenem dispute, pošto prodavac nije reagovao na moj zahtev za produženjem, a nema šanse da pošiljku, ako do sada nije stigla, dobijem u roku od jednog i po dana?

Otvori dispute, javi će se onda prodavac [emoji23] Tako meni bilo, otvorim dispute on produži na 30dana još [emoji16] Al nisam zatvarao dispute, tražio sam refund. Prvo je odbio moj predlog za dispute, pa kaže poslaće dhl... I na kraju kad je došlo 2 dana do toga da se Ali uključi u spor, prihvatio je refund i to je to...

Strasno losa stvar je taj komunizam u Kini i negiranje ociglednih problema. I kad nije nista okej oni se prave kako je sve okej.
Lepo te savetuje kolega, ako ne odgovara samo mu lupi dispute da vidis kako ce odmah da odgovori cim se probudi (sto znaci za par sati, posto je njihovo vreme +7 u odnosu na nase).

Imam neke posiljke u Pekingu koje stoje vec 3 nedelje i ne mrdaju, nesto mi deluje da ako se priblizi Kineska nova godina nikad necu ni da ih vidim.

Uglavnom, AliExpress za Srbiju je postao raspad sistema... Letos je bilo loše, sada je očajno.

FYI: Nakon 10ak dana nikakve promene statusa za moj paket upravo dobih sms da dodjem u moju postu po paket i koliki je iznos carine.

Ps posta i dalje pokazuje otpremu iz 10200

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

evo od jutros tek pise prispece,posle 8 dana.videcemo koliko ce trebati da stigne do mene.inace u junu sam takodje imao posiljku preko Singapurcana i sa sve carinjenjem mi je stiglo za 9 dana,stvarno ekspresno a ovo sad je haos.imam dosta posiljaka kao free shipping i nisu stigli ni posle produzetka od 25 dana.

Hvala na kratkom i jasnom objašnjenju situacije:). Čekam gomilu nekih sitnica, kad stigne stigne, a ne naručujem do proleća ništa više preko Ali.

Nije samo Ali problem. Tek kad krenes da narucujes preko Ebay-a postaje sou. Jer oni uglavnom salju posiljke koje nisu registrovane i onda tek ni ne znas gde ti se nalazi paket... Za Wish i ostale sajtove ne smem ni da zamisljam kakva je situacija preko njih.

Hvala na kratkom i jasnom objašnjenju situacije:). Čekam gomilu nekih sitnica, kad stigne stigne, a ne naručujem do proleća ništa više preko Ali.

Ali jeste krivac tu ali ne najveci...najveci je nasa posta tako da bilo kakvo narucivanje sa neta, amazon, ebay. ali, itd itd sve se zavrsava isto..

Meni stigao paket narucen 11.11. preko Singapurske pošte, ali zato CN cekam kao i ostali.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno