Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

Kakav je taj 8T,kakvi su utisci

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ja sam ga uzeo u petak, tako da ne mogu baš da pišem neka dubiozna iskustva. Što se tiče telefona, ekran mi je odličan, ima malo veću bradu, ali meni ne smeta, tačnije, nije mi bitna stvar. Prešao sam sa iphone SE, pa je meni i veličina ekrana veliki plus. Baterija mi je izvukla 8h SOT, tada je pao na 20%, i stavio sam ga na punjač. Bio je pun posle sat i po. Uz njega se dobija punjač 18W. Kameru nisam nešto puno koristio, ali ubacio sam Gcam, tako da pretpostavljam da ću biti zadovoljan. Zvuk u slušalici je dobar. Generalno radi fluidno i bez ikakvih štucanja ili bilo šta slično, ali kažem, to je iskustvo za 3 dana. Sve u svemu, zadovoljan sam, ima sve što mi je potrebno, tako da mislim da neću imati neke zamerke.

Dobar dan,
danas sam se priključio zajednici korsinika telefona Redmi Note 8 pro.

Zašto mi na početnom ekranu stoji obaveštenje "Phone services: call forwarding is on Forwarding All Calls"?
Na prethodnim telefonima ovu poruku nisam nikada video.

Pozdrav.
Idi na phone - tri tačkice - settings - calling accounts - call forwarding settings
Pa tu proveri da ti nije aktivirano.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Mislim da je #21# ili ##21# za otkazivanje svih preusmeravanja, a *#21# za proveru šta je preusmereno.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Jel treba posebno da aktiviram ovo za hod ili bi trebalo samo da radi... Nahodah se i nista
3f8a74232d7e136c9d1bfac55d5f2520.jpg
65d8a5e8a6814285b5db435435783334.jpg

Prebacis na regiju Indija i automatski ti se pojavi u appvault-u ponuda za njihovu aplikaciju brojaca koraka. Ja je sad upravo istalirao i samo je otvorio i vec mi pise koliko sam danas koraka napravio, ovo cudo gleda u proslost [emoji16]

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

@todoss

Hvala na slikama.
Onaj lik sa YT kanala je napravio jako dobre slike, ali izgleda nisu cista posla.

"Idi na phone - tri tačkice - settings - calling accounts - call forwarding settings
Pa tu proveri da ti nije aktivirano."

Hvala na savetu. Uspelo je.

Veliki pozdrav.

Poslednja izmena:
@todoss

Hvala na slikama.
Onaj lik sa YT kanala je napravio jako dobre slike, ali izgleda nisu cista posla.
Može on I bolje, ali da se slika više puta pa da se probere. Krenuo sam u prodavnicu, opalio par snimaka i nakačio. U takvim uslovima ovo nije loše, pogotovo što u kući kada pogasim sve slika sa blicem kao da je dan. U principu, ni mnogo skuplji modeli neće praviti nešto bolje slike u ovakvim uslovima. Po danu nisam kačio, slike su odlične.Nakačiću sutra neku.

Prebacis na regiju Indija i automatski ti se pojavi u appvault-u ponuda za njihovu aplikaciju brojaca koraka. Ja je sad upravo istalirao i samo je otvorio i vec mi pise koliko sam danas koraka napravio, ovo cudo gleda u proslost [emoji16]

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
To kralju, svaka čast, ubode ga [emoji1]
Greota je da crkavam a dokaz nemam [emoji1]
2659f48529dc631548a6554fb94429c4.jpg

Samo sto je na indiji pun klinac reklama [emoji23]

Koga zanima, može da prati na tviteru razvoj situacije. Neko je pokrenuo inicijativu da Xiaomi omogući flešovanjem roma bez autotrizacije pomoću MI naloga, što bi ponovo pokrenulo razvoj custom romova. Sada je to na nivou zahteva, tipa svi zahtevaju da se to omogući, a od Xiaomi-ja nema glasa. Nadamo se nekoj vesti i od Xiaomi-ja.
hashtag #Note8ProBrick

Biće puni forumi brikovanih uređaja ako to dozvole.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Biće puni forumi brikovanih uređaja ako to dozvole.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Ne znam da li si u toku. Razvoj je obustavljen jer mediatek ne dozvoljava fastboot, a Xiaomi traži autorizaciju ako se flešuje preko Mediatekovog SPFlashTool, pa nije bio jednostavan način za unbrick. Ako ovo urade, to će omogućiti unbrick pomoću SPFlashTool i ako nemaš MI nalog, pa više neće biti brikovanih telefona.

To kralju, svaka čast, ubode ga [emoji1]
Greota je da crkavam a dokaz nemam [emoji1]
2659f48529dc631548a6554fb94429c4.jpg

Ako te nervira što je region indija, skini aplikaciju PACER , koristim je godinama, registruješ se, i čuva ti podatke unazad kolko hoćeš.

Izašla nova verzija Gcam u Telegram grupi.
Ko nije u grupi, može da je preuzme ovde
https://easyupload.io/i6aovf
Samo mora da se isključi opcija "kretanje" (motion), za sada ne radi.

First 7.2 .018 for Rn8p based on DMGC 3.8 by the_dise

Changelog:
*Fix all major crashing issues (without video mode)

If photo with astro mode comes black then you can play with number of frames/expo time -> at shorter time you can have more frames (and if you have less frames than you can use longer exposure time)

Jel uporedjivao neko note 8 4/64 sa note 7? Vidim da je cena 8-ice negde niza od 7-ice.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Nesto stedljiviji cipset i bolje kamere.
I novi model tako da nemoj previse razmisljati.

Izašla nova verzija Gcam u Telegram grupi.
Ko nije u grupi, može da je preuzme ovde
https://easyupload.io/i6aovf
Samo mora da se isključi opcija "kretanje" (motion), za sada ne radi.

First 7.2 .018 for Rn8p based on DMGC 3.8 by the_dise

Changelog:
*Fix all major crashing issues (without video mode)

If photo with astro mode comes black then you can play with number of frames/expo time -> at shorter time you can have more frames (and if you have less frames than you can use longer exposure time)

Nece da se instalira
92bc086ade8eac4d1b8f2db0fde75611.jpg

Nece da se instalira
92bc086ade8eac4d1b8f2db0fde75611.jpg

Preuzmi ponovo pa pokušaj. Ako ne uspeš nakačiću na nekom drugom mestu, mada sam ja sad preuzeo i radi (Redmi Note 8 Pro, MIUI 11).

Poslednja izmena:
Poštovani,
prilikom podešavanja telefona (unošenje web i eMail naloga) nisam bio u mogućnosti da šifre iz LastPass-a samo nalepim u za to predviđena polja, već sam morao ručno da ih unosim.
Nisam očekivao ovakvu vrstu ograničenja od Xiaomi-ja.
Ima li rešenja?

Preuzmi ponovo pa pokušaj. Ako ne uspeš nakačiću na nekom drugom mestu, mada sam ja sad preuzeo i radi (Redmi Note 8 Pro, MIUI 11).

Skine apk ali nece install...kao da nije dobra verzija. Ona prosla ima ikonu kamere ova samo android ikonu. Kao da nije kompatibilna.

Radi sa mege..hvala [emoji41]

ima li itko problema da mu npr za jednu whatsapp poruku dodju 3 iste notifikacije na lockscreenu? rn8pro - muiu 11 zadnji global

Meni se crashuje kad slikam stalno

Isključi opciju kretanje (motion)

Vrh Dno