DusanMilosevic
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 02.08.2018
- Poena
- 100
norveski radijator od 2.5kw meni zavrsava uglavnom 40kvadrata...stavim na 22-24 i ne diram mesecima i uvek je onako, prijatno, da je toplo nije, da je hladno nije...
Onda tek neće moći ugrejati toliku masu jer je peć od 6kw velikaTo može lako rešiti skidanjem jednog ili više grejača (zavisi od tipa)
Naprotiv, nece jer je masa ista koliko god grejaca ima.Ugrejace manju masu pa će se ponašati kao manja TA pec.
Naprotiv, nece jer je masa ista koliko god grejaca ima.
iz toga proizilazi da ako je masa ista a smanji snagu moze dobiti samo nizu temperaturu mase. (jedino cigle da vadi:d)
To može lako rešiti skidanjem jednog ili više grejača (zavisi od tipa)
Pa nije baš isto. Manja masa će isporučiti veću energiju po jedinici vremena, jer će biti ugrejana na veću temperaturu pa će zračenje (sa iste površine) biti veće. Ali zato i kraće greje. Zato će veća masa na nešto manjoj temperaturi biti "ujednačenija" u isporuci toplote. No dobro, koliko struje potroši, toliko ugreje unutra.
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
...se svi slazemo da taj prostor preterano gubi energiju jer je nemoguce da pec od 6kw ne ugreje 18m2
Ona trosi dosta ali dosta i greje, a ako ne greje onda i ne trosi.
Mogu li da zamolim za nečiji odgovor? Hvala unapredImam dnevnu sobu koja je oko trideset kvadrata i gde je visina tri metra. Takođe, ima dosta staklenih površina, čitava jedna strana oko 5 metara je staklo. Nova je zgrada.
U toj prostoji imam 3.5 kw TA peć koju akumuliram noću i klimu običnu 12icu vivax.
Šta mislite da li će to biti dovoljno za 22-23 u 90% zime?
Nekoliko dana kad bude ekstreman minus mogu da spavam na drugoj lokaciji.
Imam opciju i da zamenim TA peć od 3.5 kw sa šesticom.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Mogu li da zamolim za nečiji odgovor? Hvala unapred
Imam dnevnu sobu koja je oko trideset kvadrata i gde je visina tri metra. Takođe, ima dosta staklenih površina, čitava jedna strana oko 5 metara je staklo. Nova je zgrada.
U toj prostoji imam 3.5 kw TA peć koju akumuliram noću i klimu običnu 12icu vivax.
Šta mislite da li će to biti dovoljno za 22-23 u 90% zime?
Nekoliko dana kad bude ekstreman minus mogu da spavam na drugoj lokaciji.
Imam opciju i da zamenim TA peć od 3.5 kw sa šesticom.
Ovde se može videti o kakvim staklenim površinama je reč
https://www.halooglasi.com/nekretnine/prodaja-stanova/trosoban-stan-u-omladinskoj/5425634103108
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari