Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh, ništa od toga nisam radio. Jedino kad me je zezao i nije hteo da prvaci kanal, ja sam ga restartovao na ono about/restart.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Kasni li nekome sa eon-om malo zvuk na animal planet HD i HD CineStar comedy?

Meni je ovih dana kasnilo...samo ta dva kanala..nije mnogo ali se primeti..pisao sam im na Twitter-u..nešto su valjda čačkali i sad je ok..ma uvek neko zezanje sa SBB-om.

Jel ima razlike u kvalitetu slike preko smart tv aplikacije, mobilne apk preko android boxa i preko browsera na kompu, i koji je kvalitet slike preko Kodija?

I koja je ovo razolucija preko browsera na 4mbs?

Prilozi

• box.jpg
    box.jpg
    114.3 KB · Pregleda: 207
Poslednja izmena:
Meni je kvalitetnija preko eon smart tv aplikacije mada je to moje subjektivno mišljenje.

Interesuje me da li EON box-a mogu staviti u komodu ispod TV-a, tj. da li je daljinac bluetooth, i nije potrebna opticka vidljivost?

Mozes,daljinac je blutut i ir

Jel se još nekome promenio izgled Play Store-a na OTT EON Box-u?

Od kad imam Box imao sam isti izgled Store-a, nekako previše jednostavan. Sad imam više kategorija, u pozadini se vide slike i čak i video klipovi se vrte.

Verzija je 17.5.39, nemam pojma koja je ranije bila, v16?

Taj Play Store redizajn je već nekoliko nedelja / meseci puštan polako grupama korisnika.
Kao i svaki Google-made redizajn i ovaj je manje pregledan od prethodnog :d

sunce ti....ako postoji masa koju ovo uspesno targetira onda smo kolektivno kao drzava i zajednica otisli u....

Ili smo mi svi ovde matori[emoji1787]

Sent from my DUK-L09 using Tapatalk

Ughmm, nije mi dobro...
db168438d20a57e3d944968ff56a9b6a.jpg

To nije odgovor na postavljeno pitanje.
Odgovor je inače "ne, ne može".

Može li EON boks (u SBB mreži) da se koristi i kao Media Player za DVD, HD i UHD snimke? Spomenuti sadržaji su u strukturi Blu-Ray diskova, znači ima pojedinih fajlova (m2ts) koji su "teški" 30 i više GB. Sve je to lagerovano na eksternim diskovima koji su formatizovani u NTFS sistemu, u kapacitetu od 4 do 8 TB.

Negde u prvih 10-ak strana ove teme je neko napisao da boks vidi spoljne uređaje SAMO ako su FAT32 ili exFAT. FAT32 ima ogranjičenje u veličini fajla od 4 GB. Za exFAT nisam siguran ali čak i da nema takvih ograničenja, ne mogu da ulazim u priču tumbanja ovih silnih TB prelazeći sa NTFS na exFAT.

Na 166. strani ove teme, @saleanddeki pita: Da li je neko probao na OTT boxu da li čita ntfs usb-ove? a na 167. strani mu @shamanNS ogovara: Evo testirao sam ja Rade i NTFS i exFAT...

Znači, čitajući ovu temu od prve strane, naišao sam na kontradiktorne odgovore.

Obzirom na količinu negativnih komentara u vezi EON boksa, prelazak na isti (sa D3) bih uradio isključivo ako bi bio i u funkciji čitanja mojih eksternih diskova. Trenutno, za DVD i HD koristim Media Player Asus O!play HD2 koji, na moju žalost, nema podršku za UHD (4K) pa otuda i moje interesovanje za ovu temu tj. EON boks. Bonus u celoj priči bi bio: oslobođeno jedno strujno mesto + jedan daljinac manje.

Kad bi čitao sa razumevanjem možda i ne bi bili kontradiktorni odgovori?

Pošto postoje 2 različita modela, 2 različita "Eon Smart Box" uređaja.

1) model #1: napravio ga je KAON (njega dele "u mreži" korisnicima pošto jelte ima tjuner za DVB-C; i sekundarno dok im nije stigao "iz fabrike" model #2 do pre ~3 meseca su delili i "van mreže" KAON model). U narodu još poznat i pod imenom "hybrid box". Dolazi sa AndroidTV 8.0 i izgleda da ne podržava NTFS (a ni exFAT) file sistem.

2) model #2: Napravio ga je SDMC Tech. Dele ga "OTT korisnicima" ili ti "Eon van mreže" korisnicima. U narodu poznat još i kao "OTT box" i "IP only box" i "All IP box". Dolazi sa AndroidTV 9.0 i definitivno podržava i NTFS i exFAT file sisteme... to sam kao što si naveo gore ja lično testirao. Pristup KAON-u nemam pa ne mogu da potvrdim da li stvarno ne podržava NTFS uopšte.

Pored file sistema verovatno će problematično da ti bude i to što skladištiš "native" BluRay strukturu umesto da si skidao remux (ili sam pravio remux).

Kad već imaš toliko hardova i skinutog materija zašto nemaš i NAS? Barem u DIY izvedbi .... Pa da te ne "tangira" preterano koji file sistem koristiš na hardovima nego na NAS to sve share-ovao koristeći Samba ili još bolje NFS share pa bi na Eon boxu koristeći player / media centar poput Kodi-a tako u LAN-u pristupao tim filmovima.
Ali i u tom scenariju imaš jedan problematičan momenat: Eon boxevi (oba modela) imaju 100 Mbps LAN :crash::crash: A preko WiFi da streamuješ tako glomazne fajlove bolje da se upucaš... A KAON model i nema WiFi kao što ima SDMC Tech :d :d :d

Pa te to (ako bude problem da streamuješ BluRay izdanja kroz 100 Mbps LAN) vraća na početak priče da si prinuđen da povezuješ hardove preko USB-a na box... koji ne podržava file sistem :d :d :d

Poslednja izmena:
Na KAON box-u koristim VLC za strimovanje filmova sa računara, tako da nije neophodno da box poseduje WIFI za strim. Doduše, HD sadržaj je u pitanju, ne blu-ray.

Videću da nađem nešto u 4K, pa da probam, ali ne vidim zašto nebi radilo.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@shamanNS
Hvala na brzom i detaljnom odgovoru.
Priznajem, umorilo me višednevno čitanje 180 strana pa sam, verovatno, i prevideo neke stvari. Jasno mi je bilo koji model (ima) nema WiFi a koji Coax priključak te da, pošto sam u SBB mreži, meni odgovara KAON model. Nije mi palo na pamet da bi, pored navedenih, razlika mogla biti i u (ne)čitanju eksternih diskova u zavisnosti od fajl sistema. U ovoj temi, za sada imam potvrdu da OTT model podržava NTFS dok se za KAON (koji bi meni odgovarao) ne zna tj. "izgleda da ne podržava NTFS (a ni exFAT) file sistem".

Ja sam malo starija generacija (55. godište) i prošao sam faze skupljanja materijala (uglavnom su koncerti u pitanju) u osakaćenom obliku (MP3, DivX itd.) tako da me Remux ne interesuje. Dakle, isključivo Blu-Ray i to preko Media Playera a ne preko kompjutera.

NAS je dobro i relativno skupo rešenje (mala penzija) ali mi uz to opet treba neki Media Player tipa Minix sa podrškom za 4K i slično.

Iako mi, što se televizije tiče, D3 sasvim zadovoljava potrebe, nastaviću da pratim ovu temu u iščekivanju odgovora u vezi moje nedoumice. Takođe, svestan sam da će u nekom trenutku SBB ukinuti podršku za D3 korisnike te ćemo svi biti prinuđeni da pređemo na EON. U tom smislu, dobro je sakupiti iskustva sadašnjih EON korisnika.

Pozdrav

P.S. Prebaciću na neki NTFS USB jedan HD i jedan UHD video i pokušati da u SBB poslovnici iskukam demonstraciju EON boksa u kombinaciji sa mojim flešom. Skoro 100% sam siguran da mi neće izaći u susret ali vredi probati.

Kaon box ne čita ntfs fajl sistem, lično probao na prethodnoj verziji OS-a. Da li je poslednjim update-om OS-a to omogućeno nisam probao.

Hvala na odgovoru, tražiću neko drugo rešenje za svoje NTFS eksterne diskove.

Ni sa poslednjim update-om definitivno ne podrzava ntfs, ali mozes diskove kaciti na tehnicolor ruter i tako pustati i to funkcionise, probao doduse sa full hd mkv i vlc i radi bez problema sa ntfs hard diskovima

Poslednja izmena:
Eon mobilna aplikacija i na tabletu i na telefonu svakih nekoliko minuta prekida emitovanje,vrti kruzic i onda nastavlja.......da li postoji neko resenje za ovo ili je aplikacija neupotrebljiva i da se vratim kodi-ju ?

@Ivanovic

Znam da si pomenuo da ti puštanje sa računara na mreži ne radi posao, ali da potvrdim, ako nekoga drugog bude interesovalo, VLC pušta sledeće fajlove pri strimovanju:

The Beatles.png

Mandalorian.png

Jedno je MKV, a drugo m2ts.

Poslednja izmena:
Ni sa poslednjim update-om definitivno ne podrzava ntfs, ali mozes diskove kaciti na tehnicolor ruter i tako pustati i to funkcionise, probao doduse sa full hd mkv i vlc i radi bez problema sa ntfs hard diskovima

Zanima me kako ovo radi je li samo ubodem hard disk u ruter i instaliram vlc na eon box ili treba nešto i posdesiti na ruteru ili instalirati još nešto na boksu ili pc.

Zanima me kako ovo radi je li samo ubodem hard disk u ruter i instaliram vlc na eon box ili treba nešto i posdesiti na ruteru ili instalirati još nešto na boksu ili pc.

Samo ubodes i instaliras vlc na box i onda u vlc-u izaberes u opcijama pustanje sa lokalne mreze i pustis, sva podesavanja vlc-a kao za pustanje sa usb-a ( subtitles, kodiranje itd.).

• Like
Reagovanja: jok
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno