Kad bi čitao sa razumevanjem možda i ne bi bili kontradiktorni odgovori?
Pošto postoje 2 različita modela, 2 različita "Eon Smart Box" uređaja.
1)
model #1: napravio ga je KAON (njega dele "u mreži" korisnicima pošto jelte ima tjuner za DVB-C; i sekundarno dok im nije stigao "iz fabrike" model #2 do pre ~3 meseca su delili i "van mreže" KAON model).
U narodu još poznat i pod imenom "hybrid box". Dolazi sa AndroidTV 8.0 i izgleda da ne podržava NTFS (a ni exFAT) file sistem.
2)
model #2: Napravio ga je SDMC Tech. Dele ga "OTT korisnicima" ili ti "Eon van mreže" korisnicima.
U narodu poznat još i kao "OTT box" i "IP only box" i "All IP box". Dolazi sa AndroidTV 9.0 i definitivno podržava i NTFS i exFAT file sisteme... to sam kao što si naveo gore ja lično testirao. Pristup KAON-u nemam pa ne mogu da potvrdim da li stvarno ne podržava NTFS uopšte.
Pored file sistema verovatno će problematično da ti bude i to što skladištiš "native" BluRay strukturu umesto da si skidao remux (ili sam pravio remux).
Kad već imaš toliko hardova i skinutog materija zašto nemaš i NAS? Barem u DIY izvedbi .... Pa da te ne "tangira" preterano koji file sistem koristiš na hardovima nego na NAS to sve share-ovao koristeći Samba ili još bolje NFS share pa bi na Eon boxu koristeći player / media centar poput Kodi-a tako u LAN-u pristupao tim filmovima.
Ali i u tom scenariju imaš jedan problematičan momenat: Eon boxevi (oba modela) imaju 100 Mbps LAN :crash::crash:
A preko WiFi da streamuješ tako glomazne fajlove bolje da se upucaš... A KAON model i nema WiFi kao što ima SDMC Tech :d :d :d
Pa te to (ako bude problem da streamuješ BluRay izdanja kroz 100 Mbps LAN) vraća na početak priče da si prinuđen da povezuješ hardove preko USB-a na box... koji ne podržava file sistem :d :d :d