Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
znači izvodljivo je ali..... hvala lepo na opširnom i jasnom odgovoru

from komsa's A40

У Нишу после истека уговорне обавезе за обнову уговора на еон премиум, дају 7 месеци по 1 дин и 2х еон бокс и техниколор 2121. Притиснуо ехе изгледа...

Juče odjednom prestao da mi radi pds3k odnosno njegov koaksijalni digitalni izlaz. Dok mi na pojačalu radi recimo za optički ulaz, ali nemam drugi neki uređaj sa koaksijalnim digitalnim izlazom da bih mogao da proverim pojačalo. Moje pitanje je, da li se nekome dešavalo da crkne koaksijalni digitalni izlaz na pds 3121?

У Нишу после истека уговорне обавезе за обнову уговора на еон премиум, дају 7 месеци по 1 дин и 2х еон бокс и техниколор 2121. Притиснуо ехе изгледа...

Da bi izjednacili ponudu treba da daju 12meseci po 1din :)

• Like
Reagovanja: M J
Nešto me zeza net u zadnje vreme, i čini mi se da mi je promenjena javna ip.
Sada je 94.189.248... a bila je 192.168... ili tako nešto
Jesu li me to usrećili NAT-om i šta će to da mi limitira?
Znam da se dosta pričalo ali verujem da nije veliki problem da se neko "presliša" u par rečenica :)
Hvala unapred!

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka
Oče li bar neko da prokomentariše - please [emoji22]
Trebalo bi da na Aliju pazarim Security kameru - sad više nisam siguran hoće li raditi
[emoji24]
Čitao sam prethodne postove, sada sam još više zbunjen - nisam ja kriv [emoji3061]

• Like
Reagovanja: M J
Ako je cloud kamera radiće, ako nije neće ako si pod NAT

Adresa mi je 94.189.248....
A za kameru sam nasao ove podatke. Niti znam da li sam NAT niti kakva je kamera.
Hvala!
468a6140fee3b762843ef92499cebae7.jpg
586f94c672f55b4ee2e8aadf3da12910.jpg

Da li imaš statički ili dinamiku IP?

Jedan info, IP adrese koje kreću 192.168....su lokalne u tvojoj mreži, koje Ruter sam dodeli, ali mozes ih i ti dodeliti.

S obzirom da se staticke IP plaćaju, kontam da imas dinamičku, ali pomoću DDNS servera, moze da radi IP kamera. Ja koristim NoIP, ima free verzija, samo mora svakih mesec dana da se produzi.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ako je iza CGNATa ne vredi mu dynamic DNS, nema sta da prosledi sesiju sa WAN porta provajdera do njegovog lokalnog rutera...

@pajser.china: pogledas WAN IP adresu u podesavanjima rutera, pa pogledas koju adresu dobijas na www.whatismyip.com Ako su iste, nisi iza CGNATa (sto ne znaci da te nece u nekom trenutku staviti). Ako se razlikuju, iza CGNATa si.

Dinamička
Čitao sam prethodne postove i kojekuda cgnat je u opsegu 100.xxx.xxx.xxx. a ja nisam tu...

To je opseg zvanično predviđen za CG-NAT... što ne znači i ne sprečava tvoj provajdera da ti dodeli 10.x.x.x, 192.168.x.x, 172.16.x. x

Ako je iza CGNATa ne vredi mu dynamic DNS, nema sta da prosledi sesiju sa WAN porta provajdera do njegovog lokalnog rutera...

@pajser.china: pogledas WAN IP adresu u podesavanjima rutera, pa pogledas koju adresu dobijas na www.whatismyip.com Ako su iste, nisi iza CGNATa (sto ne znaci da te nece u nekom trenutku staviti). Ako se razlikuju, iza CGNATa si.
Iste su!
Mnogo ti hvala!
Verujem da će ova provera značiti još nekome!

Nisam se nesto bavio sa CGNAT-om, ali me interesuje iz kog razloga provajder stavlja iza CGNAT-a?

Edit: Malo sam čitao, pa da odgovorim sam sebi, poenta je ušteda javnih IPv4 IP adresa, jer je nestašica istih, preko CGNAT-a koliko sam video, moze 1000 korisnika da izlazi na net preko samo 10 javnih IPv4 adresa.
Benefiti su veća zaštita, mane korišćenje IP kamera, pristup serverima preko forward portova...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nedostatak dovoljnog broja IP adresa. I alavost da se dodatno naplati javna statička adresa.

Povuče koliko god može da povuče i 1 Eon stream a kamo li 2. Koliko se sećam za 1 stream sam viđao "peak" od oko 34 Mbps.
Tako skida i u skokovima i pauzama pošto 1 playlista sadrži beše 3 video fragmenta gde svaki traje 6s... pa skida sva 3 i onda pravi pauzu dok ne krene da reprodukuje poslednji i onda skida sledeću playlistu i tako u krug.

Da bi sve radilo kako treba moraće da se vodi računa da kompovi i ostali uređaji u mreži imaju stavljen limit kolikom max mogu da povuku... da bi uvek ostalo dovoljno za 2x Eon stream.
Inače kad npr mobilni krene da backup-uje neki iole duži video klio na Google Photos možeš da se pozdraviš sa gledanjem Eon dok se to ne završi :d :d

Ja na kompovima koristim NetLimiter. Takođe imam 50/8 VDSL.

Da li se ovo odnosi samo na gledanje preko EON Aplikacije ili i na gledanje preko EON Box-a?

Neće se desiti ništa. Ići će neki drugi prenosi u terminima kada su išli derbiji koji su sada prebačeni na Nova Sport i to je to. Znači korisnici koji su na SBB su na dobitku, svi ostali su na gubitku

Kada bi makar povećali bitrate na novom kanalu.
Jer će biti Premium sadržaj.

U biti, Nova S je još jedan besplatan SK kanal, za one s manjim paketima. Umesto tri imaćemo 4 SK.

U biti dodatni kanal koji će da "gricne" od i ovako premalog bitrate-a drugih (SK) kanala...

Ja podneo zahtev za raskid ugovora 5. novembra, u Sapcu (trio gold istekao u septembru). Niko me nije zvao niti mi bilo sta nudio...a ja se ponadao ponudice standardnih 6 meseci po dinar...bezveze...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Krenuo je kanal Nova sport na kablu za sada, vrte promo spotove.
20191203_211202.jpg

Na kom je kanalu ta Nova Sport? Nemam je u kanalima (jos uvek)

Čemu služi taj kružić na kanalima United Medie? Vidim pričalo se ranije o tome ali nije mi baš jasno.

Jel vezano za nelegalnu distribuciju kanala? Online Stream-ovi, objavljivanje utakmica (u slučaju ovog kanala) itd.?

Takođe na nekim kanalima, čini mi se n1 ima kružić i slovo i, šta to znači?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno