Na kraju ce samo pošta poštovati zakon, i izgubiti veliki broj klijenata.
Ostali će da naprave neku šemu da nastave po starom.
Stara priča u našoj domovini. Onaj ko poštuje zakon ima najmanje šanse da opstane.
Па мени су (курирска служба) из VIP-а доносили уговор и телефон и то не јефтин, и нити су ми тражили личну карту нити било шта.
А морали су да изврше увид у документ са сликом и да упореде подакте из уговора и из ЛК (име и презиме, матични број итд..) То је чак и писало на пакету! Да је неко знао да очекујем телефон, без проблема је могао да потпише мене на уговору и телефон добије џабе.
Setanje ulicom nije privatna stvar pa nemas pravo da se bunis, a sto se tice biometrije to mozda treba da te zabrine u Kini, Japanu i sl, ovde s tim mozes da se obrises.
Ne znam šta ste se toliko uzbudili oko običnog fotografisanja LK. Ne smeta vam što ste svu biometriju dali koje kome (otisak prsta, face id, iris), što vas snima ko zna koliko kamera dok šetate ulicom i sad odjednom tolika bura oko LK.
Toliki broj dokumenata (pasoša, LK, vozačkih dozvola, ...) je svojevoljno dato Bitstampu, MtGox-u, BTC-e, Cex.IO, ... , pa sad odjednom pomama oko dobrovoljnog fotografisanja LK.
Ima još milion primera ali dovoljno je i ovo.
Niko vas ne primorava da to fotografisanje i dopustite. Kažeš lepo "ne može" i ćao.
Inače, ne znam zašto je slikaju, ni meni to nije jasno.
Što se tiče člana 42. i 47. oni su baš na mestu.![]()
Ne znam šta ste se toliko uzbudili oko običnog fotografisanja LK. Ne smeta vam što ste svu biometriju dali koje kome (otisak prsta, face id, iris), što vas snima ko zna koliko kamera dok šetate ulicom i sad odjednom tolika bura oko LK.
Toliki broj dokumenata (pasoša, LK, vozačkih dozvola, ...) je svojevoljno dato Bitstampu, MtGox-u, BTC-e, Cex.IO, ... , pa sad odjednom pomama oko dobrovoljnog fotografisanja LK.
Ima još milion primera ali dovoljno je i ovo.
Niko vas ne primorava da to fotografisanje i dopustite. Kažeš lepo "ne može" i ćao.
Inače, ne znam zašto je slikaju, ni meni to nije jasno.
Što se tiče člana 42. i 47. oni su baš na mestu.![]()
@miki92,
Што се тиче давања бројa ЛК, свака банка има много више података о личности (ЈМБГ, на пример).
У осталом, и они са лажном личном картом ће да ликују, може слободно курир да је слика колико хоће, а и он да се слика са њом.
Ja углавном шаљем Пост Експресом, где су ми увек уписивали ЛК приликом подизања откупнине (Пост-Нет),
тако да ми је све једно да ли ће ми уписивати и приликом предаје пакета. Битно је да не уписују јавно.
Sad su mi rekli u mojoj pošti. Od 26.11 će početi da važi ovaj zakon, kod svake otkupne pošiljke kuca se broj lične karte i pravi se baza podataka o svemu.
Bio sam u šoku jutros kada sam otišao u D Express, ima ispostava na Banovom Brdu u AMSS kod opštine. Oni iščitavaju ličnu kartu i slažu na gomili! Mogao sam da se poslužim kada je radnica otišla nešto da proveri. Odustao sam od slanja i spustim se do pošte.
...
Oni po novom zakonu imaju pravo na uvid u dokumenta, nigde ne piše da ih slikaju i iščitavaju pa to slažu na gomile, taman da neki radnik uzme par komada i podigne par kredita.
Kako može da se podigne kredit samo sa uslikanom ili očitanom ličnom kartom?
Sta se desava sa Daily-jem.
Nedostupan im je kol servis, a juce i danas nedostupan i kurir koji mi je preuzeo paket.
Poslat paket u petak, stigao u ponedeljak, novac bi trebalo da mi bude isporucen u utorak.
A danas je cetvrtak...
Jel iscitavaju uz saglasnost ili bez? I sto nisi snimio pa okacio na YT, poslao nekim medijima, organizacijama za zastitu i sl?Bio sam u šoku jutros kada sam otišao u D Express, ima ispostava na Banovom Brdu u AMSS kod opštine. Oni iščitavaju ličnu kartu i slažu na gomili! Mogao sam da se poslužim kada je radnica otišla nešto da proveri. Odustao sam od slanja i spustim se do pošte.
Pre par dana sam slao paket coveku Post Express-om, paket odnesen u postu u ponedeljak, rekli mi da je dostava moguca tek u cetvrtak tj. juce i tako je i bilo, tako da krenulo je veselje na jako.
Krka vampir & friends unakazise preduzece koje ima posla vise nego ikad.
Nekad kad je manje mesto, koje obicno nema svoju lokalnu postu, dostava danas za sutra nije moguce, nego im u takva mesta nose jednom ili dva puta nedeljno.
Ako je to slucaj, to je redovna procedura.
Sta se desava sa Daily-jem.
Nedostupan im je kol servis, a juce i danas nedostupan i kurir koji mi je preuzeo paket.
Poslat paket u petak, stigao u ponedeljak, novac bi trebalo da mi bude isporucen u utorak.
A danas je cetvrtak...
Које је место у питању?Mesto ima svoju postu, nije do toga
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari