Šta je novo?

iPhone 11

Koristis iPhone 11 godina i nebi dao 500 eura za iPhone 11 ne mogu u istu recenicu. Bez ljutnje decko ali nesto ti ne vjerujem

Da si citao sta sam napisao ne bi takve gluposti replicirao. Mrzim da ponavaljam ali u tvom slucaju cu napraviti izuzetak: Za onakav 11 Pro sto sam vidio sa bijelom koja je zapravo SIVA ne bih nikad dao ni 500€ a kamoli 1000+€. Zivio ;)

Nema potrebe raspravljati nesto sto se vec zna. Oled nece nikada imati belu boju kao Lcd i lcd nikada nece imati crnu kao oled.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@akki 100% brightness, True Tone OFF, Auto Brightness OFF, 11 u lijevoj a 11 Pro u desnoj ruci i razlika je primjetna u white balance-u i to je to. Ista podesavanja na 11 Pro Max, bijela je BIJELA a ne SIVA kao na 11 Pro. Mislim da color filteri nikako ne bi trebali biti rjesenje za los OLED panel na uredjaju od 1000+€. Po meni ovo je teski bullshittttt i opet OLED lutrija kao i prosle godine sa Xs/Max.
Ok, utvrdili smo da nije tamniji sto si napisao u prvom postu idemo dalje...

Pa naravno da postoji razlika u white balance, drugi je tip ekrana, sad kad si napisao ovo moje misljenje je da prosto si navikao na plavicastu belu koja je nerealna i da ti zbog toga se vise dopada ekran na 11, i to je ok, tvoje misljenje, svako ima pravo reci tako, ali reci da je prvo tamniji, sto je nonsens, a drugo da je ekran smece je bas previse, pogotovo sto svi testovi kazu da je ekran u najmanju ruku fantastican i odlicno kalibrisan...
Vec sam pisao o tome da ljudi cesto nemaju pojma sta znaci prava boja i da su naviknuti na lose boje cak u stanju da tvrde da ono sto je kalibrisano je znacajno losije :)

Sto se tice filtera, nisi citao dobro, oni se koriste ako se koristi true tone i kome smeta taj zuckasti tint, mom ukusu recimo treba samo malo da se skine zuta, dok npr prijatelj koji je profesionalni kolorista i svaki dan gleda kalibrisane ekrane ih ne koristi, moja devojka npr skoro skroz skine zutu itd... stvar licne preferencije prosto i jednostavno...

Akki sve to stoji ali sam napisao da se nisam dobro izrazio kao sto sam napisao da sam u isto vrijeme uporedio i sa 11 Pro Max koji je imao savrsenu reprodukciju bijele. Dakle na njemu je bijela bila BIJELA kao na 11 a ne SIVA kao na 11 Pro. Ok, znaci ja do sad nisam znao sta znaci bijela boja i sad je dosao Apple sa svojim kalibrisanim OLED ekranima i gdje je na nekim modelima bijela zapravo siva i to je to, to je prava interpretacija bijele boje? Ako i ovo ne pije vodu onda je to samo takva tehnologija? :) Dajte ljudi malo realnosti molim vas! Ako se kupuje takav PREMIUM uredjaj koji toliko kosta nemojte bar ekran lutriju da igramo ako vec moramo da se izujemo za jadnih 64GB interne memorije...

Besmisleno je diskutovati sa nekim ko ima misljenje da je najpametniji i da najbolje vidi... Naravno da ne znas sta je savrsena bela, to se utvrdjuje profesionalnim uredjajima koji su pokazali, mozes lepo pogledati gomilu testova na netu... Sve ostalo je licno misljenje, a u tvom slucaju ocigledan flejm pa se ja iskljucujem iz dalje diskusije :)

Naravno da nisam najpametniji ali ljudi ajde malo budite realni, jel mi ekrane posmatramo profesionalnim uredjajima ili sopstvenim ocima? :) E "ljudi su to utvrdili profesionalnim uerdjajima i bijela kakvu si do sad gledao zapravo nije prava bijela", covjece pa ovo je ludilo pravo :) Imam neki osjecaj da samo na ovim balkanskim fanboy podforumima niko ne smije iznijeti nikakvu kritiku, odmah je flame post! Nevjerovatno! :)

Uzmi beli A4 papir pa uporedi.

Mnogi danas ocekuju plavicastu kao belu.
Ekran na 11 Pro je perverzija, bilo kakva rasprava je suvisna i neozbiljna.

Ma flejmuje ocigledno ali zanimljivo je kako se sad vadi pa nastavljam :d

Naravno da nisam najpametniji
To je jasno ali imas takav stav sto je suludo... Jer kako bi drugacije okarakterisao coveka koji ne prihvata precizno merenje...

ali ljudi ajde malo budite realni, jel mi ekrane posmatramo profesionalnim uredjajima ili sopstvenim ocima? :)
Pa upravo zbog toga sto posmatras svojim ocima koje nisu realni merni instrument nisi realan... Profesionalni uredjaji za merenje jesu. Tu je kraj diskusije za svakog normalnog.

Druga stvar, upravo zbog toga sto ne gledamo prof. uredjajima je ostavljena mogucnost detaljnog prilagodjavanja sopstvenom ukusu, ali to ne znaci da ce to biti realno...

E "ljudi su to utvrdili profesionalnim uerdjajima i bijela kakvu si do sad gledao zapravo nije prava bijela", covjece pa ovo je ludilo pravo :)
Jedino ludilo je to sto ti mislis da si relevantniji...

Imam neki osjecaj da samo na ovim balkanskim fanboy podforumima niko ne smije iznijeti nikakvu kritiku, odmah je flame post! Nevjerovatno! :)
Apsolutno je nebitno gde se diskutuje, flejma ima svuda, nismo ga mi izmislili, kritika je vrlo pozeljna i dobra za diskusiju, ali da bi nesto bilo kritika mora imati objektivan argument sto ti nemas sem da je to tvoje misljenje, a kad pridodas apsolutno negativan i sprdacki ton to je klasican flejm... A da ne spominjem gomilu gluposti koje si rekao pa si se posle vadio kako se nisi dobro izrazio itd...

Ako je bela dobro kalibrisina na 11 Pro, zasto se bele razlikuju na njemu i konkretnom Pro Max modelu?

Uzmi beli A4 papir pa uporedi.

Mnogi danas ocekuju plavicastu kao belu.
Ekran na 11 Pro je perverzija, bilo kakva rasprava je suvisna i neozbiljna.
Ne mozes porediti sa papirom, govorim iz razloga sto sam vlasnik stamparije vec 18god. Takodje i kod papira imas nijanse bele boje. Osecaj sive boje ili plave na belini. E sada najvise kod ekrana zavisi kalibracija, moguce da u samoj izradi ekrana dodje do neke granice odstupanja koja je u granici tolerancije. Pa iz tog razloga dva telefona koja bi trebala imati identican ekran ipak ima razlike u nijansi.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nesto sam cacnuo u podesavanjima i sad mnogo brze nadje satelite a i precizan je u par cm :D

Placebo :) nemaš šta čačnuti, verovatno je prvobitno bio problem u pronalasku satelita. Ne postoji nista o gps-u u podesavanjima.

Ma i ja nesto mislim da je placebo.
Štiklirao sam Use iphone location as my location. I od tada kao da brze i preciznije radi :D

Doslo mi je obavestenje da mi je icloud pun, svih 5gb. Kako ja da udjem u te fajlove i obrisem sta mi ne treba?

Što se tiče cloud-a moja preporuka je da uplatiš 50gb dodatnog prostora. To je nekih 100 dinara mesečno. Nista ti ne znaci tih 100 dinara a čuvaće ti skoro sve stvari. Već duze vreme imam tih dodatnih 50gb i razmišljam da uzmem više prostora pa da koristim family sharing za sve telefone jer svi imamo iPhone u kući.

Poslednja izmena:
Što se tiče cloud-a moja preporuka je da uplatiš 50gb dodatnog prostora. To je nekih 100 dinara mesečno. Nista ti ne znaci tih 100 dinara a čuvaće ti skoro sve stvari. Već duze vreme imam tih dodatnih 50gb i razmišljam da uzmem više prostora pa da koristim family sharing za sve telefone jer svi imamo iPhone u kući.

Ja sam pre neki dan imao slicnu dilemu, i odlucio sam se na kraju za Google One. 100GB prostora, i cini mi se da je za slike Google Photos ipak bolji.

Zavisi od ekosistema koji koristis. Ako imas Mac onda je iCloud u prednosti.

Koja je fora tih klaudova kad ne mogu da udjem i da vidim sta imam tamo. Ja imam 5 gb u icloud i ne znam sta je niti jedan jedini fajl... Glupo do bola. Treba da bude kao google drive. Znas sta imas u svakom momentu.

Na iCloud-u imas bukvalno sve sto ti je na telefonu i ako se ne daj boze nesto desi ceo telefon ti je na cloud-u. Ja imam i Macbook pa mi ovo odgovara u potpunosti. Slike takodje cuvam i na google-u, ali mi je jedino siguran iCloud.

Pa na iCloud ti idu sve fotografije, beleske, kontakti, bekap telefona...

Na telefonu imam 200 mb fajlova, a na icloudu 5 gb.

Imas besplatno 5gb. Ali ne znam kako si uspeo toliko brzo popuniti tih 5gb. Evo kod mene 8 plus oko 7 meseci star. Jos uvek imam mesta.
d369fa2126d5d4272c1f2d393f37e84e.jpg

Koja je fora tih klaudova kad ne mogu da udjem i da vidim sta imam tamo. Ja imam 5 gb u icloud i ne znam sta je niti jedan jedini fajl... Glupo do bola. Treba da bude kao google drive. Znas sta imas u svakom momentu.
Stvarno ne mozes da vidis?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Pise mi dva bekapa po 2.5 gb i to je to. Inace bas malo stvari drzim na telefonu. Par aplikacija, stotinak slika i par pesama. Za dve godine sam napunio tih 5 gb.

Ako su slike na iCloudu Iphone ce samo poslednje drzati full u telefonu a ostalo ce biti preview (full je na cloudu). Ja recimo imam 100GB slika i sve su vidljive u telefonu, a pritom koristim 14GB iphone storage-a :). Inace u pitanju je 64GB model.

To zavisi od opcije koju je korisnik odabrao, ukoliko odabere Download and Keep Originals ostace mu i na telefonu... Ukoliko odabere Optimise iPhone Storage sve ce mu slike i video optimizovati na telefonu a cuvati origianl na cloudu ( naravno sve do poslednjeg update na cloud)...

Yoo, da li je staklo za Xs Max 100% kompatibilno sa 11 Pro Max?

Uzeo sam Spigen case i staklo, ali mi je stiglo staklo za Xs Max (ne znam, možda sam i zeznuo prilikom naručivanja, možda nisam dobro pazio...).

Ne bih da otvaram kutiju sa staklom džabe ako ne paše, bolje da to odmah prodam nekome kome treba.

Hvala

Vrh Dno