Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Ko zna... dok se ne javi još par ljudi koji su dobili kovertu i navedu i šta su prethodno koristili....
Ja pretpostavljam da će verovatno same ponude koje postoje da se ponude ( :d ) biti manje više iste za sve, a da će nekome ko je tipa imao 2 Albis-a i doplaćivao za Plus i HBO Premium pakete da pošalju ponudu sa uslovima koji važe za uzimanje Eon Premium? Pa kad te nazovu ili ti zoveš njih onda na koju stranu krene razgovor/cenkanje (oni će da nastoje da ti uvale što veći paket :D)... to što su ti poslali na papiru jednu konkretnu varijantu kao predlog verovatno ne znači da ne možeš da uzmeš nešto jeftiniji (ili skuplje).

Uglavnom na RTV Forumu ljudi koji su u zadnjih par dana prelazili sa D3i na Eon van mreže su svi uzimali Eon Full paket i sudeći po tome što su oni pisali za Eon Full će da ponude 12 meseci po staroj ceni a ne svih 24 kao za Eon Light. Ostalo je isto, u smislu uvaljujemo Pink paket i ne plaćate taksu za risiver. Doduše mislim da niko nije spominjao vaučer za Gigatron...

Sad su me zvali... Po recima operaterke, nema skrivenih troskova. Potpisuje se novi ugovor na 24M, dobije EON box, nema rente, nema naknade za premotavanje... Kao sto pise gore. Najavice se za zamenu i to je to... Ja sam pristao, a nisam se setio da pitam sta ako necu

Ja sam uzeo EON full paket.Aneks Ugovora na 24 meseca. 12 meseci cena 1090 din, ostatak 1999. Šest meseci otključana svi kanali ,Cinestar Premiere tokom celog perioda,Pink 12 meseci. Nema nikakve rente za boks . Sve završeno za 2 dana, sve sam dogovorio u telefonskom razgovoru ,boks stigao sutradan , odmah vratio Albis. Radi za sad dobro , zaista nemam primedbi. Rekoše mi da takva ponuda važi za korisnike koji se samoinicijativno jave...

Pa koja je sada onda razlika između Eon light paketa koji piše na onom flajeru i Eon ful paketa ?

Eon light placaš 1090 din i imaš otključana kanale 6 meseci uz to . Ne placaš rentu uređaja i ne placaš eon box jednokratno.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Pa koja je sada onda razlika između Eon light paketa koji piše na onom flajeru i Eon ful paketa ?

Eon light placaš 1090 din i imaš otključana kanale 6 meseci uz to . Ne placaš rentu uređaja i ne placaš eon box jednokratno.

Mislim da je to što je dobio EON lite. Sa trio silver sam prešao na EON full pre mesec dana, 3500 prva godina, 4000 druga godina.

Kod Eon light paketa plaćaš 1090 svih 24 meseca a kod full 12 po 1090 i 12 po 1999.

• Like
Reagovanja: M J
Ovde se prica o zameni d3i usluge a ne d3. Zato su i cene takve.

• Like
Reagovanja: M J
Zvati ili cekati da zovu? I jel dobio neko ko je zvao vaucer za Gigatron?

Zovi :p Reci da ti je tako stigla koverta sa tom ponudom sa screenshot-a. Ja sam tako ;)

Vaučer ti pošalju uz ugovor i uređaj. Međutim koliko vidim priča oko vaučera im se malo ne poklapa: na screenshot-u ponude piše da se vaučer može iskoristiti do 31. decembra a na samom vaučeru koji su meni poslali piše "iskoristi do 10. novembra".

I ja sam dobio kovertu, i zvali su me. Pristao sam na zamenu, i novi ugovor

Nisu me još kontaktirali, ali nešto razmišljam: imam dva D3i Albis uređaja, jednu EON TV aplikaciju instaliranu na Android TV uređaju i još 5 EON registrovanih uređaja (browseri, telefoni). Ako je maksimum koji u zameni mogu da dobijem 1 EON Smart Box, 1 EON Smart TV aplikacija, EON mobilne aplikacije na maksimalno 3 uređaja, onda je to prelazak sa konja na magarca i verovatno najgora ponuda za "unapređenje sistema" u istoriji mog korišćenja kablovske i digitalne televizije. Ne znam uopšte šta im je u planu sa starim D3i korisnicima poput mene, jer bi me scenario po kome bih na kraju plaćao isto ili nešto više, a dobio znatno manje, deifnitivno naterao da napustim SBB.

Možeš 2 Eon STB da dobiješ, za drugi plaćaš mesečnu rentu. Pitao je to @Gileb.

Pa piše ti u ponudi (ako ne lažu!) da planiraju da sve korisnike D3i migriraju do kraja godine. Sad da li će to ponovo da se oduži i da kasni zbog vanrednih situacija (tipa zastoj u nabavci uređaja?) ko zna.

U suštini sa ovim ponudama barem za ko je do sad koristio Start paket a prelazi na Eon Light se ne menja manje-više ništa... sad da li će stvarno po isteku UO da krenu da naplaćuju rentu ili ne (jer u ugovoru ovaj put stoji "renta risivera 24 meseca" u sekciji gde su navedeni dodatni paketi (Pink i Cinestar Premiere) kao promo a na D3i ugovoru se renta nigde nije spominjala) ... i da li će biti moguće opet novi ugovor tamo 2021. izvući po staroj ceni...

Stigla je i meni ova ponuda za Eon box light . Pozvao sam ih i poslaće mi aneks i eon box . Kao što je i na flajeru ovom cena 1090 din i ne plaća se održavanje ,ugovor na dve godine .

Vaucer? 10 novembar ili kraj godine?

Nisam se ni raspitivao za vaučer . Ne znači mi ništa .

ccc ako postoji ograničenje TV modela (uz standardno Gigatron ograničenje da popusti ne važe na artikle koju su "šok cena") za koje važi tek je onda dodatno neupotrebljiv taj vaučer.
SBB da napiše šta hoće na sajtu ja jedino znam da na mom vaučeru piše "iskoristi do 10. novembra". Ne planiram baš sad da kupujem TV "da ne propadne vaučer style" tako da me ne zanima koja informacija je tačna... inače bih kontaktirao Gigatron da pitam.

Inače nisam još stigao da pošaljem sugestiju / molbu / zahtev UnitedCloud-u ;) Nisam prikupio sam materijal a i mislim prvo da kontaktiram čuvenog @wrxtasy sa Kodi foruma za dodatne tehničke detalje. On je i bio deo test grupe privatnih beta firmware za Mi Box dok su rešavali taj problem sa refresh rate.

p. s. Stigla mi je danas memorijska 64 GB pa ću da testiram da li radi i kako radi "adoptable storage" na Eon STB (SDMC model aka OTT only).

Боља је била стара понуда, ја мој нисам искористио. Имао сам бољу понуду у WW, испао ме је 10000 јефтиније него са тим ваучером.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

20% на све телевизоре.

Otkud znaš da li je za sve ili samo određene dok ne probaš? :D
Moj vaučer izgleda identično kao ovaj sa slike samo sa datumom do 10. novembra. A dobio sam ga upravo 1. novembra kad je objavljenja ta vest na SBB sajtu. Datum ugovora je 31.10.2019. :p

Не знам, тако пише. И мој је исти као овај, исто важи до 10.11. Шта пише са друге стране, можда серијски број и код неће проћи, можда је системски одрађено да од 11.11. важи само за те моделе.

"...Eon lite po ceni paketa koji trenutno koristite...". Znaci mi koji placamo D3i 1395 din cemo morati i dalje da placamo 300 din vise, sada bukvalno za istu stvar (dosad su se "kao" razlikovali paketi)? Pa dobro, sledi im pakovanje i vracanje opreme.

J*biga nisi "legacy" :D Ništa te ne košta da probaš da pregovaraš za cenu 1090 din za Light (ili 1395 za Full celih 24 meseca... što izađe slično kao varijanta ko je plaćao 1090 din i uzme Full po uslovima 12 meseci stara cena pa 12 meseci puna cena: to je valjda 1455 din u proseku za prvih 24 meseca) pa ako ne prođe lako se razvodiš od SBB-a ako si tako rešio (i imaš bolju opciju kod drugoga).

Poslednja izmena:
Svakako cu probati da ispregovaram jeftiniju opciju, mada kako se (svi) provajderi ponasaju u poslednje vreme, sumnjam da ce uvaziti moje zelje. Alternative imam, na Orionu sam pa imam njihov tv (koji je doduse s..nje), imam besplatan RV (ne pitajte me kako, ne znam ni sam) koji ima gomilu kanala, a i MTS-ov iptv je dobio FOX kanale sto mi je (zbog ukucana) dosada bio glavni razlog da ih eliminisem.
A inace sam korisnik D3i od 2013 (sto na Beogridu, sto na SBB-u) neprekidno, ali ko da njih to zanima.

Kako onda nemaš staru promo cenu (990 / 1090) ako si D3i korisnik od 2013. ? Ja sam od februara 2015. :D

Selio se u jednom trenutku, imao ugovor sa Beogridom koji nisam mogao da raskinem (zbog besplatnog tableta). Da ne bih placao penale za prevremeni raskid, dogovorim se sa novim stanarom da on placa pola ugovorne cene mog ugovora jos tih par meseci a da ima full uslugu. A ja posto sam vec imao ugovor sa Beogridom, Sbb nije hteo da na moje ime sklopi jos jedan ugovor za D3i, vec to uradimo na zenino ime, nju smatraju za novog korisnika itd itd

Poslednja izmena:
Stigao mi danas eon box. Ok radi ,baš brzo menja kanale u odnosu na eon aplikaciju na mi box. Kako je najbolje namestiti kvalitet videa ,na auto ?

CBR + 7 Mbps. Za puštanje naboljeg stream-a odmah. ABR + Auto svako menjanje kanala "šalta" kvalitet od nižeg ka najvišem.

Vrh Dno