Šta je novo?

MTS box paket, čudan problem sa internetom?!

okmijun

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-7940x
Matična ploča
Asus x299 ROG
RAM
128GB DDR4
GPU
Titan X Pascal 12GB
Internet nestaje, a ponekad sa njim i TV, samo i jedino kada vlasnik stana i jedini stanovnik istog, napusti stan. Bukvalno, od 5x desiće se makar 1-2x a možda i 3x.
Pozove se teh. podrška, pa onda par dana ta zona sumraka umine, pa onda opet!
...
Sve je počelo pre 2 meseca doseljavanjem novih komšija u stan pored, koji nisu hteli da uzmu nikakav internet ni TV paket ni kod koga, kao privremeno su tu, do proleća, pa im "ne treba", a sin tih komšija se hvali kako ima prijatelje u pošti koji sve mogu da mu srede.
...
Da li je moguće da oni nekako (i kako?!) kradu taj MTS signal? Ako ga i kradu, što uopšte onda i nestaje internet? Preko WiFi ga ne kradu sigurno jer im šifru niko nije davao.
...
Jel imao neko neki sličan problem iz Zone Sumarka?

Ako imaju pristup ruteru mogli su da se povezu preko wps mada ne vidim zasto bi gasili to je van svake pameti

Da li se možda neki kabal ne pritiska vratima kada se izlazi, možda je do toga?

Kako uopšte znate da internet ili TV nestaju kada jedini vlasnik izađe, neko ostane unutra ili spolja preko WiFi se logujete?

Koji je internet u pitanju, optički ili DSL?

U pitanju je internet tj ceo paket "preko telefona", sve ide preko telefonske linije.
...
Da, kako znamo, pa kada se DODJE od spolja, INTERNETA NEMA! U recimo 2-3x u 5x, nekad i odmori, pa opet tako.
...
Ako pristupaju preko WPS što bi gasili? A i kako bi gasili?
Da li je moguće pristup iz lokalne pošte? Tipa alo čvorović? Nešto primitivno pa mora ovaj net da se ugasi da bi komšije "drpile"?
...
Da nestaje samo WiFi bilo bi mi donekle jasno, tj kao uredjaj prijavljen na WiFi otišao, nema ga neko vreme, gasi WiFi, al nema celog interneta?!
Hm.........baš zona sumraka?

Aj polako, jel vama nestaje WiFi mreža ili nju imate ali nema interneta preko nje? Mislim da je kod Telekomovih uređaja podešeno da kad se internet ne koristi neko vreme, lampica za Internet se ugasi, a ADSL ostaje uključena.

Onda kada neki uređaj traži internet vezu, ne dobije trenutno, nego se malo sačeka, a možda se i zaglavi uređaj koji je tražio vezu.

Nema interneta...gasi se lampica za internet, za ADSL ne znam *mjau**mjau**mjau*a, ne sećam se, al mislim da je to upravo to što si ti rekao, 99.9999% ....
AL KAKO TO *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*I IZ MTS NISU ZNALI DA KAŽU PRVI PUT KAD SU ZVANI?!
Gospoda nemaju pojma kako im radi uredjaj????
...
Hvala svimaaaa!!!!!

Poslednja izmena:
Eto kakav smo narod, prvo posumnjamo na komšije :p Aj sad odma kod komšija na kafu, da se razbiju predrasude :D

A zasto ne bi instalirao neki Eset , recimo kod mene ima opcija Connected home monitor, ili neki programcic koji moze da ocita ko se sve kaci na mrezu?

Eto kakav smo narod, prvo posumnjamo na komšije :p Aj sad odma kod komšija na kafu, da se razbiju predrasude :D

Па те комшије су се хвалиле како неће да уводе никакве пакете и одједном имају ТВ, а и стално питају за вај фај лозинку, под присмотром су!

A zasto ne bi instalirao neki Eset , recimo kod mene ima opcija Connected home monitor, ili neki programcic koji moze da ocita ko se sve kaci na mrezu?

Добра идеја!

Može da se ograniči pristup i filterom, na primer MAC.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Vrh Dno