Šta je novo?

Samsung Galaxy A50

Upravo gledam koleginicin a50, tih matrica uopste nema.
0d88cab1475252ae78062a82ccd4af7a.jpg

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Gledao sam ga u Tehnomaniji, Gigatronu, Telenoru (2 radnje), znaci nije u nekim kineskim radnjama i svuda je isto. Ista situacija je i sa A70 modelom. Ja sam to na prvi pogled primetio, ne znam kako vi niste. Doduse malo je bolje kada se u podesavanjima displeja izabere prikaz sa slabijim bojama.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
....i na a70 ekran ne izgleda ni približno onome što si okačio...jako dobar ekran, koji je jedan od aduta ovih telefona...ona fotka podseća na neke ekrane od pre 10 godina...ili je neka kopija a50 telefona...sad sam probao sve moguće verzije boja i gledao pod lupom a70, i nema veze sa tvojom fotkom...

U firmi imamo 4 kom A70 i nijedan nema ovaj problem

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Jedna nedoumica. Ako je glavna kamera 25 Mp, zar ne bi rezolucija slike trebalo da bude veča od 4032x2268? I da bude veća od 4Mb?

Da nije mozda menjao neko ekran pa mu je stavljena kopija? Jel nov uzet ili polovan?

Nije u pitanju problem. Takve matrice Samsung ugradjuje u svoje mid-range modele telefona. Ista prica je bila sa Samsungom J5 2016 koga sam nameravao da kupim pre 3 god pa sam odustao zbog iste situacije.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/PenTile_matrix_family
Edit: I da, nisam kupio telefon, slike su sa nekog oglasa. 90% sam bio siguran da cu ga kupiti, ali kada sam video kako uzivo izgleda morao sam da odustanem.

Poslednja izmena:
Problem jeste u tome što to samo ti vidiš...ne postoji golo oko niti aparat u kući s kojim ikone na mom a70 mogu onako da izgledaju...možda pod mikroskopom...

Ne znam, i ja sam iznenadjen da niko od vas to ne primecuje. Meni je to toliko uocljivo da moram bas da udaljim telefon da to ne bi primetio. Jedino sto mi pada na pamet je da su takvi "Demo" telefoni koji su po poslovnicama, ali 99% da nije to u pitanju.

Jedna nedoumica. Ako je glavna kamera 25 Mp, zar ne bi rezolucija slike trebalo da bude veča od 4032x2268? I da bude veća od 4Mb?

Rezolucija da, velicina ne mora....softver je takav da uradi kompresiju slike bez da gubi na detaljima.
Primer: slika sa stock app(ova samsung kamera) je oko 3.62mb
Ista ta poza, rez ugao itd samo slikano gcam velicina oko 6.45mb

Ovo kolko vidim sad je tako gotovo na sve sammy fonove,dok nprm pre dok sam imao note 4 nosio je 16mp senzor i slike su bile preko 7-8mb...

Koju providnu futrolu preporucujete za ovaj telefon? A da ima da se kupi ili po radnjama ili na KP. I da ne steze telefon, posto vidim da neko spomenu da ona Frosted Shield steze telefon.
Takodje, koje staklo uzeti?

Поздрав друштво, дуго ме није било на форуму :)

Да ли је неко рутовао овај модел? Видим на xda форуму да је могуће, мада ми делује мало компликовано... Рут ми је потребан због бекапа података једне аплиакције преко Titanium-a...

Поздрав!

Evo ja sam slikao ženin j5 2016. Golim okom nisam mogao da vidim, ali kada se zumira slika vidi se. Možda ti imaš neke super oči [emoji6]
a2f45348b0721d8f3704a821e67b63eb.jpg

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

Konacno da neko potvrdi moju pricu :) U to vreme sam sa bratom u Tehnomaniji gledao taj J5 2016 i pored njega J7 2016 koji nije imao PenTile matricu. Pitam ja njega da li primecuje razliku i on nije mogao da je nadje koliko god da je gledao, meni je pak razlika bila kao nebo i zemlja. Bice da imam dobar vid na blizinu, makro mod :)

Poslednja izmena:
Ja imam A50 i ne vidim to sto spominjes uopste. Pre ce biti da si video neki fals ekran i sad svuda vidis kad pogledas to. A50 i A70 imaju odlicne ekrane.

Meni je rezolucija slika 5760x4312 i cesto su po 10-11mb.

Mislim da je ona slika matrice puno uvecana ili tako nesto, moguce slika nekog 720p ekrana.

Vas nekoliko koji se slažete da je stock kamera unazađena hocete reci da je bila bolja u nekom ranijem romu, ili da uopce nikada nije bio softwerski ispunjen njen puni potencijal ?

Mislim da je ona slika matrice puno uvecana ili tako nesto, moguce slika nekog 720p ekrana.

Vas nekoliko koji se slažete da je stock kamera unazađena hocete reci da je bila bolja u nekom ranijem romu, ili da uopce nikada nije bio softwerski ispunjen njen puni potencijal ?
Bas tako, i kod mene isto na s9 kad uvecam, odnosno zumiram vide se matrice.

Ovako nista, gledao na dva a50, golim okom nista se ne primeti.... Tako da bice da je do ociju.

Da bar samsung ima neki način za gašenje ekrana putem software tipke i double tapom, da se ne mora hardwersku pritiskati.

Za sve double tap opcije gašenja i paljenja ekrana treba instalirati neki louncher ili sličan software. Buđenje ekrana možda još i ima ali gašenje ?

Vidi sliku...instaliraj good lock pa u njemu navstar...tu možeš da postaviš ovakav taskbar sa power tipkom koja gasi ekran...
1eaf7959d1456fc6493bcd291eb4bd75.jpg

Tako neke programe sam isprobavao na sadašnjem samsungu, i mana im je svima bila da poremete fingerprint pa se otključavati ekran mora sa šifrom.

Nema ovo veze s tim, good lock je Samsung program, neće sigurno praviti tu vrstu problema...

Uzeh zeni pre dva dana. Mogu reci da mu je baterija skroz dobra i to u odnosu na moj s9 brutalna baterija.

Lep telefoncic za pristojne novce... Uzeo sam onu originalnu maskicu Gravity ili kako se vec zove, redko koja originalna maska koja je bas, bas slim, skoro neprimetna i ne kvari izgled i dimenzije telefona.
b80acbe610ec468ad727e4700e5d66ca.jpg

Poslednja izmena:
Nema ovo veze s tim, good lock je Samsung program, neće sigurno praviti tu vrstu problema...

To bi bilo dobro. Našao sam slučajno u jednoj video recenziji prijedlog za također samsungovu aplikaciju na playstore:
One Hand Operation + https://play.google.com/store/apps/details?id=com.samsung.android.sidegesturepad&hl=en
Ima između ostalog u njoj i double tap za buđenje ekrana. Kaže čovjek da ne troši bateriju.

Možeš li staviti link na playstore za točno tu app na koju misliš ?

Poslednja izmena:
Поздрав друштво, дуго ме није било на форуму :)

Да ли је неко рутовао овај модел? Видим на xda форуму да је могуће, мада ми делује мало компликовано... Рут ми је потребан због бекапа података једне аплиакције преко Titanium-a...

Поздрав!
Ne bih to radio zato što će to tripovati Knox i onda zauvek gubiš bezbedan folder, Samsung Pass i još neke funkcije.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

To bi bilo dobro. Našao sam slučajno u jednoj video recenziji prijedlog za također samsungovu aplikaciju na playstore:
One Hand Operation + https://play.google.com/store/apps/details?id=com.samsung.android.sidegesturepad&hl=en
Ima između ostalog u njoj i double tap za buđenje ekrana. Kaže čovjek da ne troši bateriju.

Možeš li staviti link na playstore za točno tu app na koju misliš ?
Samo Google, nema je na play store iako je zvanična Samsung app...neke geo restrikcije su u pitanju...

Da bar samsung ima neki način za gašenje ekrana putem software tipke i double tapom, da se ne mora hardwersku pritiskati.

Za sve double tap opcije gašenja i paljenja ekrana treba instalirati neki louncher ili sličan software. Buđenje ekrana možda još i ima ali gašenje ?
Имаш у Помоћном менију... између осталог и типка за снимање екрана...
Е сад, ако неко зна да ли се те типке могу извући на почетни екран.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

U ovome što sam predložio postoji i screenshot tipka, druga s leva...

Nazad
Vrh Dno