Šta je novo?

Samsung Galaxy A50

Kamera je samo softverski unazađena, meni Footej pravi nezamislive slike (pogotovo na zadnjoj kameri).

Tačno. Kamera je softverski unakažena. Ne očekujem neka velika poboljšanja po tom pitanju. Kad bi u kamera bila vrhunska kako bi Samsung prodavao druge modele.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

da dodam, kamera neuporedivo bolja pri smanjenoj vidljivosti nego na honoru play. imam oba tel. uooredjivao iz ruku

Какве промјене доноси, окачи, код мене није још стигао!?

Iskreno nikakve nove funkcije sem sekjuriti peča nisam primetio, ali radi super.

Izvinjenje,ali nisam našao generalni forum za Samsung telefone, imsm tri,ali kad dam komandu da vidi da li ima update, na sva tri dobijem poruku da nisu mogli da se konektuju na server i da nisu mogli da prekontrolišu da li ima upejd ili ne
Šta u tom slučaju
PS ako ima neki generalni forum za Samsung mobilne onda molim administratora da prebaci poruku i izvinjenje još jednom

Sent from my SM-J730F using Tapatalk

Pozdrav,da li se bitno oseti razlika u brzini rada telefona između verzija od 4GB i 6 GB RAM memorije?

Послато са LG-H850 помоћу Тапатока

Ne bih znao da ti odgovorim jer nisam imao model sa 6 GB. Ovaj moj sa 4 GB radi sasvim korektno, dovoljno brzo i maltene bez ikakvih bagova. Imam ga od polovine aprila i nisam ni jednom morao da ga vraćam na factory settings. Od igrica igram samo Golf Clash i to retko.
Što se tiče FP senzora, fora je da se povremeno obriše i ponovo konfiguriše. Posle toga neko vreme radi savršeno, a onda polako počinje da zeza. Tako da nije loše da se jednom u 2-3 nedelje odradi rekonfiguracija, to je posao od par minuta a dosta olakšava život. Malo mi je čudno da ima mesta samo za dva prsta, (kod Huawei i Xiaomi ima 5 mesta), mada sam ja uradio sledeće: prilikom konfiguracije FP do 80% očitavam palac a od 80-100% kažiprst. Posle toga FP radi sa oba prsta bez problema.

Da li neko ima problema sa WiFi signalom i stabilnošću?
Listao sam Samsungov subreddit i naleteo na nekolicinu postova gde se ljudi žale da im WiFi prekida iznenada.

Za sad nisam imao nikakvih problema. Sve dobro radi.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Koliko sam ja primetio nije neki šampion u hvatanju signala, ali nije ni nešto posebno loš.

Postoji mogucnost da cu u nekom narednom periodu menjati telefon, ovaj telefon uz P30 lite je jedan od kandidata. Sada koristim Huawei P9 lite, telefonom sam inace zadovoljan ali baterija polako slabi a punjenje traje negde oko 3 ipo sata pa mi je to najveci razlog prelaska na nesto novije. Procesljao sam temu od pocetka i nisam nasao neke ozbiljne mane ovog telefona ali imam neke sumnje. Super Amoled, neko na to ima asocira najbolje ekrane a ja ga automatski povezujem sa Burn In efektom. Sad neki kazu da se to javi posle godinu dana, ma koliko pazio.

Postavio bih nekoliko pitanja o ovom modelu ako nije problem:
1. Kako radi citac otiska prsta?
- Jedni kazu da je spor i neprecizan, drugi kazu da mora 2-3 puta da se isti prst ocita da bi bio brzi, treci kazu da se sa sofverskim apdejtom ubrzao.
2. Kako radi prepoznavanje lica?
3. Kakav je zvucnik?
- Gledam dosta YT i Twitch i bitno mi je da ima kvalitetan i glasan zvuk (kolko je moguce za telefon).
4. Koliko traje punjenje?
- Na nekim YT klipovima stoji oko 2 sata, negde kazu da je 1 sat i 30 min
5. Da li ce ovaj telefon dobro podnesti starost?
- Pod time mislim da li je dovoljno hardverski jak da radi fluidno iducih par godina.
6. Kako ste uopsteno zadovoljni telefonom?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Postavio bih nekoliko pitanja o ovom modelu ako nije problem:
1. Kako radi citac otiska prsta?
- Jedni kazu da je spor i neprecizan, drugi kazu da mora 2-3 puta da se isti prst ocita da bi bio brzi, treci kazu da se sa sofverskim apdejtom ubrzao.
2. Kako radi prepoznavanje lica?
3. Kakav je zvucnik?
- Gledam dosta YT i Twitch i bitno mi je da ima kvalitetan i glasan zvuk (kolko je moguce za telefon).
4. Koliko traje punjenje?
- Na nekim YT klipovima stoji oko 2 sata, negde kazu da je 1 sat i 30 min
5. Da li ce ovaj telefon dobro podnesti starost?
- Pod time mislim da li je dovoljno hardverski jak da radi fluidno iducih par godina.
6. Kako ste uopsteno zadovoljni telefonom?

Senzor za otisak prsta je nepouzdan. Prepoznavanje lica radi pristojno. Ekran je najbolja stvar kod ovog telefona. Zvuk je prosečan na zvučniku, a vrlo pristojan na slušalicama. Kako će da stari? Ne znam. Loše ako mu napuste podršku. Fluidnost? Nije nešto posebno fluidan ni sada, a u budućnosti sigurno neće biti bolji. Telefon je dobar, u suštini. Evo kako ga koristim već 5 meseci i ne razmišljam o promeni. Obavlja posao sasvim ok.

Šta ne podnosim na ovom telefonu? Njegovu kameru i odnos Samsunga prema kupcu (namerno sakaćenje kamere po mom mišljenju).

Ono što zaista volim je ekran.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Senzor za otisak prsta je nepouzdan.
Meni je baš obrnuto. 9/10 puta otključa.
Šta ne podnosim na ovom telefonu? Njegovu kameru i odnos Samsunga prema kupcu (namerno sakaćenje kamere po mom mišljenju).
Ovo je nažalost tačno. Da u Samsungovoj aplikaciji za kameru nema autofokus.. sramota. Boje pomalo isprane, loše ISO tuniranje... Sva sreća pa instaliranje neke druge aplikacije za kameru (Footej Pro moja iskrena preporuka) u potpunosti rešava te probleme, i bukvalno daje neuporedivo bolje slike. Čak i kamera u Viberu slika savršeno u poređenju sa fabričkom aplikacijom.

Kako nema auto fokus?

Kako nema auto fokus?
Ima ali nešto jako traljavo. Na fabričkoj aplikaciji stalno moram sam da kliknem da bi fokusirao. Sa druge strane, Footej, Instagram, Snapchat i Viber nemaju tih problema i sami fokusiraju bez teškoća.

Kakav je u odnosu na P30 lite? Razmatram i njega, ali sam malo vise ka Samsungu zbog boljeg procesora i radi promene posto vec koristim P9 lite.
Mnogo je bolji od P30 Lite. Pogotovo ekran, softver i baterija.

Ovo pitanje sam zaboravio u onom postu iznad.
Da li je prevelik telefon? 6.40 inca nisu malo. Da li staje u dzep? Ja sam vrsta osobe koja sve trpa u dzepove, ne volim da nosim torbice.

"Fingerprint" је сад одличан, откључава у 90 % случајева. Чак је и камера за ту цијену солидна, али су је нажалост софтверски уназадили.

Imam jedno pitanje vezano za SOT. Kupio sam pre 2 nedelje A50 128/4gb DS, SOT je oko 3.5h a kad ukljucim power save sa 70% cpu i svetlo skoro na najmanje i sve aplikacije da ne rade u pozadini izvucem 5.5-6 sati...Ne igram nikakve igre, samo Chrome surfing i vesti. Jel to normalan SOT ili kod mene nesto ne valja?

Imam jedno pitanje vezano za SOT. Kupio sam pre 2 nedelje A50 128/4gb DS, SOT je oko 3.5h a kad ukljucim power save sa 70% cpu i svetlo skoro na najmanje i sve aplikacije da ne rade u pozadini izvucem 5.5-6 sati...Ne igram nikakve igre, samo Chrome surfing i vesti. Jel to normalan SOT ili kod mene nesto ne valja?
Iskreno premalo je to nesto ti opasno jede bateriju, vidi tamo stavke koliko sta ti uzima

Screen je najvise pojeo,a nista specijalno sve sam pogasio...A koliko bi trebalo standardno SOT?

Danas gledam ovaj tel i sve mi je super osim pentile matrice koja mi je momentalno zapala za oko.

Ne znam na sta mislis tacno?
Evo SS 76% mi ostala baterija 1.5H sto ce reci oko 6 sati moze SOT... Nisam stigao danas da koristim malo vise... Znaci svi programi su mi skinuti sa backround procesa procesor je na 70% svetlo je skoro na minimumu. Kad nije to meni traje 3-4h SOT...

Prilozi

• thumbnail.jpg
    thumbnail.jpg
    121.3 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
Drugar mi je ko zna kako došao do Indijske verzije!? Ima li neke razlike između EU i te verzije i da li da ga vraća ili je ok?20191016_102820.jpg

Kako dodje indijska bas me zanima skroz vamo hahah

Po specifikacijama cini se ista, samo da nije sim zakljucan nek vidi, na kimovil pise da su 4g frekrfencije iste podrzane

Ali opet indijski ne znam kako na njega naleti :D

Poslednja izmena:
Danas gledam ovaj tel i sve mi je super osim pentile matrice koja mi je momentalno zapala za oko.

Na ovoj slici se vidi na sta mislim. Neko to ne bi ni primetio, ali meni je istog momenta upalo u oko. Najvise se vidi na crvenoj boji
bac530580a6fa771b4494dc52fb48b0b.jpg
2281f03e19e20a9b38296c75be5c0724.jpg

Nazad
Vrh Dno