Dr.Mare
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.06.2009
- Poena
- 200
Kako ne mogu da se preskoce. Ja sam ih preskocio bez problema.
Na gejmpadu? Ja ispritiskah sve živo ono traje li traje...
Kako ne mogu da se preskoce. Ja sam ih preskocio bez problema.
Vidi u nfo, sigurno ima. Najverovatnije je to verzija gde su ostale epizode u 4k rezoluciji, ostali RIPovi su njih izbacili i imaju samo u 1080p kako bi se smanjila veličina.izasla neka verzija od 100gb da li neko zna sta je to?
Slika je oštrija i preciznija na nivou površina i tekstura. Downscale je izgleada još uvek neizbežna stavka u igrama koje su nafilovane realtime refleksijama. Koliko vidim Mirrors Edge 2 koji gura Frostbite koristi istu stavku, samo što su ga tamo malo prekrstili. Generalno utisak je tamo bolji jer se igra iz prvog lica. Kamera je postavljena niže pa površine deluju manje mutno, premda su teksutre spram QB kud i kamo jednostavnije kao uostalom i geometrija što je čini mi se presudan faktor pa igra bolje funkcioniše. Verovatno je i malo bolje optimizovana.
U principu imaš 2 mogućnosti, da isključiš tu opciju i ako ti FPS drastično opadne smanjiš rezoluciju slike sa 1080p na recimo 1600x900 piksela, što je manevar kome sam ja pribegao a to je opet bolje od varijante sa uključenom downscale opcijom. Druga varijanta je da isključiš refleksije što je moguće uraditi iz igre.
E posle toga, za kraj lepo igraj Control i odusevices se.Poceo sam da igram i bas sam se nesto razocarao, obozavam Remedy, sve njihove prethodne igre su mi bile fenomenalne u bukvalno svakom smislu i igrackom i grafickom, vrh prica i likovi itd, ali ovde mi posle sat vremena igranja deluje da su bas omanuli.
Prica ok, nista posebno, likovi mi se ne svidjaju, pogotovo mi se nije svidelo ni sto su odradili main character change tokom razvoja, mislim da je prvobitan lik bio mnogo zanimljiviji, grafika iako mi radi na 60 fps uglavnom, nije glatko uopste, dakle kad samo setam pogled levo desno, nije glatko, vec ima mini trzanja, dal je do igre ili do mog monitora ne znam, neke igre mi rade odlicno, mozda mi ovde zeza freesync, nebitno...
Najveci problem mi je sto ta manipulacija vremenom nije uradjena zanimljivije, obozavao sam sistem iz Max Payne, a sta ovde imam, mogu da usporim samo protivnika (totalno beskorisno uglavnom, svakako nezanimljivo), mogu da se "teleportujem" po mapi i imam onaj stit protiv metaka (opet totalno nepotrebno), ne vidim da cu ikad koristiti sve ove stvari, recimo ako moram da naciljam neprijatelja da bih ga zamrzo u vremenu, zasto ga jednostavno odmah ne ubiti i zasto bi ikad koristio taj stit ako mogu da se pomalo teleportujem po mapi, jedno drugo obesmisljava. To mi je najveca mana igre, bar da je ko u Max Payne-u, da mogu da se bacam, pa bi bila zurka, a ovako cu je preci cisto radi reda, ali razocaran sam, a tolko dugo sam je "cuvao za kraj".
Meni je QB bio super. Jako lepo pucanje.
Control nisam mnogo igrao, bila mi je ok, ali malo bezveze okruzenje.
Control je osetno manje zahtevan, ali i graficki losiji od QB.
Okolina je bas prosta, igras sat vremena, sve si video.
Ovo nije realno poredjenje, QB nije u native rezoluciji, ukljucen je upscaling, kao na 99% gameplay snimaka na netu.
Raider, drugi ke fazon igre, u qb je akcenat na prici i igranju te proce, dok je u Control vise fazon sam gameplay.
Ni ovo nije tačno. Deluje mi ili da nisi igrao igru duže od sat-dva ili da si samo jurcao ka kraju.
Priča nisu samo cutscenes, a nivo detalja koji Control ima glede gradjenja sveta je neverovatan. Remedy je uspeo da poveze sve igre koje su napravili u isti svet.
I ne pišem ja ovo da bih te “napusavao” (sorry ako tako zvuci), već mi je zao sto nisi na pravi način iskusio odličnu igru. Daj joj još jednu šansu i igraj polako.
Hoces da kazes da je u Control prica bolja od QB?Ni ovo nije tačno. Deluje mi ili da nisi igrao igru duže od sat-dva ili da si samo jurcao ka kraju.
Priča nisu samo cutscenes, a nivo detalja koji Control ima glede gradjenja sveta je neverovatan. Remedy je uspeo da poveze sve igre koje su napravili u isti svet.
I ne pišem ja ovo da bih te “napusavao” (sorry ako tako zvuci), već mi je zao sto nisi na pravi način iskusio odličnu igru. Daj joj još jednu šansu i igraj polako.
Iskljuci film grain i upscaling.Sto se tice QB, jeste da sam igrao samo sat vremena do sad, ali zaista nisam odusevljen grafikom, bas mi nekako bledunjavo deluje, cak i modeli neprijatelja ili je to do animacije mi deluju prosto, sto se najvise vidi kad ide slow mo kad ubijes zadnjeg neprijatelja, nekako bezveze izgleda.
E sad, ja ne igram na TV-u u 4K, siguran sam da tu bolje izgleda, ali probacu je i na tv-u, cisto da vidim kakva je, ali tu moram da igram sa glupim dzojpedom pu pu pu...
Igracu se sa opcijama, da vidim kakva je kad iskljucim film grain i upscaling.
Hoces da kazes da je u Control prica bolja od QB?
Ja kontam da ti se svidi neka igra, ali treba biti realan, a ne odjednom da sve sjajno i najbolje.
Jednostavno, u Control je prica na drugom mestu, u Quantum Break na prvom.
Prosto drugaciji tip igre.
Okruzenje je skoro uvek isto i jako ograniceno izborom da sve bude u kancelarijama jedne zgrade.
To sto dodaju sitnice, ne menja ukupan utisak da je sve jako slicno.Iskljuci film grain i upscaling.
Probaj i sa Antialiasing on/off.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari