Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bolje nemoj, seti se pre par nedelja šta pisao. :)

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ovde se nisam javljao (ne smatram se dovoljno kompetentnim), iako redovno čitam. Oni što mogu da primetim jeste da je kvalitet teme pao jako (moje mišljenje) odlaskom ljudi koji imali šta da kažu (napišu) i pritom obrazlože. Ovo nije prozivka ni za koga. Imam pitanje za upućenije - da li se negde javljaju (pišu) iskusniji likovi tipa @La.Prestige i gde se može pročitati nešto od njih?
Pozdrav i hvala!

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Naravni da pisu, ali nece ovde vise, jer ne mogu da dodju na red od grckih proroka, koji sve pogadjaju sta ce biti juce [emoji41]

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

S vremena na vrijeme se javi on ovdje, ali puno su aktivniji ovi proroci iznad tebe u ovoj temi, tako da je većina izgubila volju za čitanjem, ali oni se nedaju i nedaju. Valjda liječe svoje neke komplekse ovdje.

Čuj ćiu ćiu tuk :D

Drago mi je sto je napokon krenulo padati, i priželjkujem još, što više to bolje. Onaj nagli rast s početka godine, nadam se da će dobiti dostojnu paralelu. Teško, ali valja se nadati jos jednoj novogodišnjoj totalnoj rasprodaji.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Šta se ovo dešava? I to u nedelji kad očekujem uplatu u BTC. Čovek hoće da mi uplati preko PayPal-a, ja mu kažem više mi odgovara BTC.:S:
Bila mi je i ideja da HODL-ujem i sačekam malo, barem za 10-20% profita. Ovo mu dođe idealno... ili... varijanta koliko dugo ću da čekam samo da uzmem istu vrednost u $. :d
Sa uplatom od prošle godine i keširanjem ove godine sam dobro prošao (nekih 50-60% profita), ovaj put je suma ~5 puta veća, a cena BTC skoro pa ista kao prošle godine prilikom dobijanja tih BTC. Ma HODL, pa šta bude, no sikiriki... Ovo sa Bakkt-om i fjutursima je korak napred za BTC, neka me ispravi neko ako grešim.

Masakr..ali easy..ide ovo gore 100%

Pretpostavljam da i Trampov "govor" u UN ima neke veze sa padom...?

Očekivano, pokolj. Ptice umiru pjevajući - ćiju, ćiju, tup. Pravo kroz 21WMA bull trend support u slobodni pad. Ne može BTC da se sruši pred polovljenje, reče neko, nećemo ga imenovati, pošto se lako uvredi.

Deset godina priče kako je BTC digitalno zlato i kako će to nas da spase u sledećoj finansijskoj krizi. I onda kriza pred samim vratima, vreme za BTC da se pokaže. I pokazao se, ali ne kao lek, već kao još jedan simptom bolesti, previše likvidnosti koja se zato prelivala u raznorazne *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*štine.
Ti si najavio 50-80% pada jos na 9K. To doziveti neces. Ovo jos uvek nije katastrofalno mada nisam ni ovoliko ocekivao. Priznajem. Ti uvek kako najavis nesto ono ide kontra. Otkako si rekao da BTC moze gore samo pada. Kad si pricao da pada rastao je :d
Ne moze da ide samo gore, mora da se pokupuju jeftini novcici prvo. Bice to ok, oporavice se polako. Pre toga sasvim sigurno bice jos jedan udar.

Tapatalk from Poco loco

S vremena na vrijeme se javi on ovdje, ali puno su aktivniji ovi proroci iznad tebe u ovoj temi, tako da je većina izgubila volju za čitanjem, ali oni se nedaju i nedaju. Valjda liječe svoje neke komplekse ovdje.

Ja sam sa tim čovekom diskutovao najnormalnije više puta, nikad ništa ružno nismo jedan drugom rekli. Kad su pametni ljudi počeli da izbegavaju temu, to sigurno nije bilo zbog mene, već zbog vas prozivača. Polu-pismeni Phoenix257 bukvalno i ne radi ništa drugo na forumu osim što se ruga.

Poslednja izmena:
E pa ti nemas pravo da se zalis na prozivanje jer ti to stalno radis. To je jako losa navika.
Istina je da su svi pametni otisli sa teme jer ih je smorilo prozivanje za svaki sitnicu od strane polupismenih ljudi koji ne vide dalje od nosa. Kad oni odu i tema se umrtvi stvore se Borko i ostali proroci koji ne znaju gde udaraju.
Godinama pricam da nije dobro da se ljudi prozivaju i svadjaju oko stvari na koje ne mogu uticu i da je besmislena patkometrija i ono "sta sam rekao". Na kraju sam i ja digao ruke jer nema s kim vise da se vodi ozbiljan razgovor.

Tapatalk from Poco loco

E pa ti nemas pravo da se zalis na prozivanje jer ti to stalno radis. To je jako losa navika.

Ajde, ajde, ne radim to stalno, već samo ponekad. I ne prozivam generalno, već samo tebe. Jeste, u pravu si da je loša navika, stvarno ne bi trebalo to da radim, ali brate, stvarno imaš taj talenat da sa nepokolebljivom sigurnošću praviš očiglednu grešku. Evo, trudiću se da se kontrolišem bolje ubuduće. Sledeći moj post biće strogo na temu.

Sada kada ste, kako i sami kažete, oterali "normalne" nema potrebe da se kontrolišete. ;)

Ljudi sta mislite vi na neki duzi period od mjesec dana recimo, kako cemo se kretati ?

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Neki kazu 20k, neki kazu 6K.

Hold, i dokupljuvanje ako ode dole je proverena strategija. Svakako bi valjalo imati nesto za hold već sada.

Ajde, ajde, ne radim to stalno, već samo ponekad. I ne prozivam generalno, već samo tebe. Jeste, u pravu si da je loša navika, stvarno ne bi trebalo to da radim, ali brate, stvarno imaš taj talenat da sa nepokolebljivom sigurnošću praviš očiglednu grešku. Evo, trudiću se da se kontrolišem bolje ubuduće. Sledeći moj post biće strogo na temu.
Pogledas samo sta ti radis i pises i to ti je dovoljno... Ako kritikujes prvo krenes od sebe i videces kako ce stav da ti se promeni. Ja sam svojih gresaka svestan, bilo ih je gomila a bice ih jos ko zna koliko. Bilo kako bilo plivam u ovome sasvim ok ;)

Tapatalk from Poco loco

Posto je cena definitivno izasla iz visemesecnog trougla, cini mi se da na sledeci scenario mozemo racunati. Trenutno se cena nalazi na MA200 sto bi trebalo da posluzi kao kratkotrajni oslonac.Sada ono sto je bio oslonac (oko 10.000) predstavlja otpor.Tako da bi se u narednom periodu cena mogla kretati izmedju MA200 i 10.000 (vidi sliku)
Screenshot.png

Ukoliko probije MA 200 , onda je potpora negde izmedju 5000 i 6000
week.png

Ok, ostavljamo prepirku po strani, eyes on the money. Evo nekih scenarija kako bi situacija mogla da se razvija u narednom periodu.

1. Postoji mogućnost da BTC padne negde između 7600 i 6000 i onda krene naviše, potencijalno i iznad gde smo bili letos. To je ideja Rastanija, on je čvrsti pobornik elliott vawe teorije. Ja se ne bih složio na osnovu dosadašnjih iskustava. Probili smo svaki bull market moving support, dakle tehnički smo opet u bear marketu. Do sada se još ni jednom nije desilo da cena samo odjednom iskoči iz bear marketa nakon što je jednom zapala tu, uvek je trebalo da prođe ceo proces daljeg propadanja. Ali toliko se nikada ranije viđenih stvari desilo ove godine da ne mogu da tvrdim ništa zasigurno.

2. Cena nastavi da se muči i generalno polako pada, ali ne ispod negde 5k, pa se polako na proleće oporavi. Čini mi se da je i Prestige predlagao ovako nešto. Samo je pitanje koliko će likvidnosti biti na tržištu kada SEKa stegne, što lako može da bude uskoro.

3. Ulazimo u puni bear market, cena ide gore-dole, ali definitivno opada dok ne zabalažimo low ispod 3100 gde je prošli put bilo dno. Po meni, ovo je najverovatniji rasplet, čime je ovaj balon iz 2019 manji follow-up balona iz 2017. Takve stvari se dešavaju, mnogi znaju za čuveni balon lala, ali malo ko zna i za manji balon gardenija koji se dogodio par godina kasnije. Potpuno ista situacija oba puta, Holanđani su primetili da se ljudi jako lože na velike cvetove ranije neviđene u Evropi, što je izazvalo špekulativnu maniju. Ako se ovaj scenario odigra, vreme je da izbijete iz glave ideje o Bitcoin-u od stotina hiljada dolara, nema od toga ništa, bitcoin ostaje samo sredstvo za kockanje. Što ne znači da je gotov, praviće on uspone i padove još mnogo godina.

Nisam bas siguran da moze cena na 3K, to mi je vec malo neozbiljno. Dali moze da dohvati 6 ili 7K kao rasplet ovakve situacije, da, to uopste nije nemoguce u ovom trenutku. Ja ocekujem oporavak cene ali ocekujem i jos jedan jak udar. Kada sve stoji na staklenim nogama najlakse je strovaliti ga jos dole. Siguran sam da se lovatori jako raduju padu i da guraju na dole koliko god mogu. Realno, moraju se kupiti jeftini novcici da bi se akumulirala sto veca kolicina. Cena je prejaka za akumulaciju. Ovaj pad nije bio katastrofalan ali i ne verujem da biti bas bas tako ozbiljnih padova. Sacekacemo rasplet pa cemo videti. Nadam se samo da nece biti onog susnog perioda kao iz 2014-te jer ce pojedini da se bese.

Tapatalk from Poco loco

ja ocekujem ne ocekivano.... to je jedino realno nesto da se desi sto malo ko vjeruje tako se obicno sve oko kriptovaluta krece.

Znaci, 2k nam se blizi :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

ma nije ovo neki pad...ali ni tih 2k nije nemoguce, ma ovde nista nije sigurno moze i novi ATH do kraja godine ko ce to predviditi? ocito je visoka cijena bila za nekoga ko zeli da kupi, obaraju cijenu za nizi ulaz....ulaze mocni ljudi u igru, a to znaci u buducnosti visoku cijenu BTC-a mozda onakvu kakvu niko od nas ne ocekuje .... lupicu 100k $

Igra zivaca ko trguje na dnevnom nivou vjerovatno nije iznenadjen padom cijene ko holduje ne treba se brinuti, ko hoce da kupi po nizoj cijeni od trenutne 99% imace priliku kad ne znam, ali imace tako da moze se reci sve OK nista novo kad je u pitanju crypto.

c wave or wildcard pa birajte [emoji102]

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

a sta kazete na ovaj scenario???

Pogledajte prilog 275204

sledeci korak je flat line :(
iskoristen je btc skoro maksimalno,preko njega se naucila neka skola i idemo dalje,banke pokupile transakcije instant samo dodas malo gasa i stize odma,i jos odgovaraju za tvoje pare,pare da se peru sve teze,placa se porez na drzanje na nekim mestima,mreza vuce struje ko kanada,mnogo nois-a i wati za malo posla,bankarski sistem po w utrosenom obradi 100 transakcija npr dok ovde terawat struje potrosi za isti broj,racunanje postalo besmisleno jer nije anonimno a tome kao sluzi,mnogo buke niokocega,mnogo prevare i recikiranja slicnih ideja,mora nesto da uleti novo ili se nastavlja ispuvavanje i ko zadnji nek ugasi svetlo

Ono sto je interesantno, to je pesimizam koji u stvari moze biti i razlog za optimizam :)Osim sto smo dotakli 200MA koji je potpora, dotakli smo i 50% fibbo pod velikim volumenom.Sve to ukazuje da ce cena odavde odskociti na gore.Svakako je verovatan rally do (plus minus) 10.000. Blizu smo kraja meseca.Novi mesecni candle nas moze pozitivno iznenaditi:) Npr . pitam se da li je moguce da je ovo klasican whipsaw :)
whipsaw.png

Prilozi

• ulaz.png
    ulaz.png
    47.2 KB · Pregleda: 176
  • whipsaw.png
    whipsaw.png
    23.9 KB · Pregleda: 187
Poslednja izmena:
Zaboravite na 3K, nema sanse. Samo neka plase ljude da prodaju i idemo gore.

Tapatalk from Poco loco

Ono sto je interesantno, to je pesimizam koji u stvari moze biti i razlog za optimizam :)Osim sto smo dotakli 200MA koji je potpora, dotakli smo i 50% fibbo pod velikim volumenom.Sve to ukazuje da ce cena odavde odskociti na gore.Svakako je verovatan rally do (plus minus) 10.000. Blizu smo kraja meseca.Novi mesecni candle nas moze pozitivno iznenaditi:) Npr . pitam se da li je moguce da je ovo klasican whipsaw :)

Ispravno razmišljanje, ali postoji još jedna stvar koja se obavezno mora uzeti u obzir - pozicije na kladionicama. Prosto je neverovatno koliko malo je opao broj longova, čak opet i raste nakon što je BTC prestao da pada. Moguće je da ti ljudi znaju nešto što ja ne znam, ali daleko pre sam skloniji da poverujem da imamo previše tupavih moonboy-a i da smo trenutno u bear flag-u pre nego što se nastavi njihov pokolj.

Hrana za misli:

Ko kupuje u većim količinama, po ovoj ceni, taj već ima plan da ga proda za više. Ne ulaže sigurno neko ko nema blage veze o ovome milione dolara da bi izgubio svoj novac. Dakle, do god ima onih koji kupuju nekoliko hiljada komada po ceni od nekoliko hiljada dolara budite sigurni da će biti i voz za prodaju za bar duplo toliko.

Kad taj voz prestane da vozi, to je poslednja stanica.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno