D
Deleted member 46590
Guest
Kada je Spread spectrum disabled BCLK bi trebalo da bude 100 ali za moju ploču ima samo na modovanim BIOS verzijama a to mi se baš ne radi.
Ono sto me najvise nervira je Ryzen Master.
Podesim u biosu sve, on to ponisti cim ga startujem, a naravno pola stvari preko njega ne mogu da podesim.
Ja nisam imao ovaj problem, ne znam sta te tacno muci.
Memoriju setovao u BIOS-u, napon i OC za core u Ryzen masteru. Radi savrseno. Ne dira BIOS postavke za ram ako ne includujes doticno. Takodje nista drugo ne menja sto sam podesio u BIOS-u tipa forsirani PCI-E 3.0 itd.
Napon cpu-a.
Ako stavim npr 1.2 u biosu, otvorim RM, on ode gore.
Kada stavim 1.3 u RM i 1.3 u biosu, onda je ok, nema nikakvog menjanja.
Nije to neki problem niti bilo šta, niti kazem da je lose, samo sam navikao da je BIOS amin za sve.
Moze RM da bude ozbiljan alat, ali mora jos da se pegla, jos opcija da se doda.
@anarji
Ne razumem zašto ga držiš na 4.2GHz kada možeš da undervoltuješ na 1.3v recimo, staviš na Ryzen Balanced Power plan minimum CPU na 5%, uštediš puno struje i toplote i još uvek dobiješ bolji boost (4.25GHz) na svim jezgrima ako zatreba.
Koja to igra može da maksuje 3700x ? Ja nemam nijednu koja bi tražila više od 3GHz.
@anarji
Ne razumem zašto ga držiš na 4.2GHz kada možeš da undervoltuješ na 1.3v recimo, staviš na Ryzen Balanced Power plan minimum CPU na 5%, uštediš puno struje i toplote i još uvek dobiješ bolji boost (4.25GHz) na svim jezgrima ako zatreba.
Ja sam svoj 3900x stavio na CPU voltage offset -0.1V, i dobio iste rezultate u svim testovima kao na default voltage, ali temperature su oko 5-6C nize pri full load-u. All core boost ide 4.1-4.25GHz zavisno od aplikacije, a boost-uje i do 4.5GHz (non-ABBA bios, biće još bolje sa ABBA kada izađe zvaničan stabilan bios za moju ploču), tako da ne vidim neku poentu all-core fiksnog overclock-a na 4.2GHz.
Na all-core load-u, Vid bude recimo 1.35V za 4.15GHz, a realno je core voltage 1.25V.
Ploca je stara X370 Asus Crosshair VI Hero sa najnovijim zvanicnim BIOS-om 7403.
AMD ažuran rade ljudi nema šta pre 2 meseca izašla nova serija procesora a evo juče stigo nov čipset.
Anarki, koji je read/write u Cristal disk marku za Gammix S11, to pitam iz jednog razloga jer sam do sada imao read / write 2100/2100, a tek sada imam rezultete 3500/2100 mada sam podigao W10 avgust izdanje i ubacio poslednji bios i novi čipset.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari