Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Odavno se nisam javljao ali kod mene se nije nista promenilo. Mi Box S radi bez greške. Od trenutuka kad sam isključio Live Channel App, svi problemi sa lagovanjem nakon buđenja su nestali.

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Samo da dodam, iptv extreme player je po meni najbolji, ako se potrudite postoji narodna verzija.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dugar ima isto Mi box S, kaže zabada strašno, kada iskljuci i struje i upali radi normalno pola sata i opet kreće lag, secka i zvuk i slika. Ima li neko rešenje?

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Ja imam Mi box S i nemam tih problema oko zabadanja.

Isto Mi box s radi kao sat. Ne gasim ga nikad i posle par dana in radi glatko bez kočenja . Povezan je na lan.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Stigao poklon od beelinka (beelink j45).Ako stignem napisacu kratko o samom uredjaju.Da u pitanju je mini pc sa windows os ....ali nadam se da ima mesta i za njega ovde u temi :)Ako neko ima neko pitanje u vezi jugica moze na pm ...a opsirnije kad ga malo istestiram

Meni mi box s deluje ok jedino me buni ram memorija od 2GB mozda je malo. Imate li neku preporuku?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

nemoj da te buni ram,mi biox s prosto leti.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Stigao poklon od beelinka (beelink j45).Ako stignem napisacu kratko o samom uredjaju.Da u pitanju je mini pc sa windows os ....ali nadam se da ima mesta i za njega ovde u temi :)Ako neko ima neko pitanje u vezi jugica moze na pm ...a opsirnije kad ga malo istestiram
Obavezno napiši opis. Odavno sam zainteresovan za sličnu stvar mada mislim da mi je taj model preskup, pogotovo za naručivanje iz Kine.

Šta mislite o mag425a, da li se isplati, i da li je bolji od mi boxa

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Ako je primarno gledanje IPTV, Mag je neuporedivo bolji.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Mene zanima neki stress test na Aida 64 sto se tice CPU hladjenje i zanima me dali moze da se nadogradi Harddisk i ram memorija.

Nije baš skoro duplo ali da jeste skuplji to stoji. Ja taj mag mogu nabaviti iz nemačke po ceni od 89e, a ovaj mi box je ovde oko 70 na kupujem prodajem. Ili da se naruči iz kine gde košta 52 plus carina i pdv, izađe otprilike isto. Znači meni je razlika u ceni je oko 20 e. Mag ima lan, usb 3.0, usb 2.0, isto imaju memorije. Mada mi to sve nije bitno ako je kvalitet slike bolji onda nemam dilemu. Bilo bi dobro da se javi neko ko je probao konkretne modele pa da iznese utiske

Nije baš skoro duplo ali da jeste skuplji to stoji. Ja taj mag mogu nabaviti iz nemačke po ceni od 89e, a ovaj mi box je ovde oko 70 na kupujem prodajem. Ili da se naruči iz kine gde košta 52 plus carina i pdv, izađe otprilike isto. Znači meni je razlika u ceni je oko 20 e. Mag ima lan, usb 3.0, usb 2.0, isto imaju memorije. Mada mi to sve nije bitno ako je kvalitet slike bolji onda nemam dilemu. Bilo bi dobro da se javi neko ko je probao konkretne modele pa da iznese utiske

https://youtu.be/fEN_OyY9Tu4

Ništa ja ovog rujku nisam uspeo da ispratim, brblja kao navijen. Elem, za Mag ne znam, ali IPTV do full HD radi odlično na Mi Box, 4K kanale nisam probao jer nemam 4K tv.

A interlaced strimovi i Mi Box?

To je problem samo sa EON koliko sam ja razumeo, ovi kina-iptv koji su aktuelni poslednjih dana rade lepo.

Nisi dobro razumeo. Svaki interlaced stream (još naročito 50 fps) će imati problem. Dakle i kad bi stavio USB tjuner za DVB-C / DVB-T / DVB-S i gledao kanale isti bi problem video.

Druga stvar je što su ti "žnj" piratski "IPTV" u sklopu re-encode obično i deinterlaced na serveru pa ti isporučuje progressive.

Nisi dobro razumeo. Svaki interlaced stream (još naročito 50 fps) će imati problem. Dakle i kad bi stavio USB tjuner za DVB-C / DVB-T / DVB-S i gledao kanale isti bi problem video.

Druga stvar je što su ti "žnj" piratski "IPTV" u sklopu re-encode obično i deinterlaced na serveru pa ti isporučuje progressive.

ti mi trebas :D
jel mi box (i drugi android boxevi) i dalje imaju problema sa interlaced strimovima pod LibreELEC/CoreELEC i odgovarajucom aplikacijom ili je tu resen problem? tj. ima li neki nacin da se taj problem resi i da se dobije ispravna full motion deinterlacija?

Poenta je da osim EON ja nisam pročitao da još neko koristi interlaced stream. Eto čak i ovi "žnj" iptv rade lepo, a to je ono što je na kraju bitno.

ti mi trebas :D
jel mi box (i drugi android boxevi) i dalje imaju problema sa interlaced strimovima pod LibreELEC/CoreELEC i odgovarajucom aplikacijom ili je tu resen problem? tj. ima li neki nacin da se taj problem resi i da se dobije ispravna full motion deinterlacija?
Od kad fercera libre- core na mi boxu?Izgleda da sam dosta toga propustio....

@scylla: Kako misliš da bootuješ ELEC na Mi Box koji ima locked bootloader?

Na tu temu sam davno pročitao da je neko na jednom od najstarijih firmware build-ova za Mi Box (tj ne sećam se više jel beše international ili kineski model) pomoću UART / serial kabla uspeo da izmeni neku skriptu da dozvoli da bootuje sa fleša Ubuntu ili Debian.

Za ostale Amlogic uređaja koji mogu da bootuje LibreELEC / CoreELEC (= svi kinezi sa otključanim bootloader-om i dostupnim root-om) za LibreELEC postoji CLI komanda da se disable-uje deinterlace:

Kod:
echo 1 > /sys/module/di/parameters/bypass_all

Onda se valjda može proslediti na TV da to odradi? Ako se i output stavi na 1080i (50 fps)

@mitar1982: Različiti ljudi uzimaju isti uređaj za različite stvari. Neko će ga možda uzeti sa namerom da gleda neki pravi broadcast signal (tipa ko je na cable provajderu koji ne enkriptuje DVB-C poput ExeNet-a) i zato je bitno tj poželjno da se ovde navedu ispravne informacije. Tj da se pogrešna tvrdnja blagovremeno ispravi.

Poslednja izmena:
@scylla: Kako misliš da bootuješ ELEC na Mi Box koji ima locked bootloader?

Na tu temu sam davno pročitao da je neko na jednom od najstarijih firmware build-ova za Mi Box (tj ne sećam se više jel beše international ili kineski model) pomoću UART / serial kabla uspeo da izmeni neku skriptu da dozvoli da bootuje sa fleša Ubuntu ili Debian.

Za ostale Amlogic uređaja koji mogu da bootuje LibreELEC / CoreELEC (= svi kinezi sa otključanim bootloader-om i dostupnim root-om) za LibreELEC postoji CLI komanda da se disable-uje deinterlace:

Kod:
echo 1 > /sys/module/di/parameters/bypass_all

Onda se valjda može proslediti na TV da to odradi? Ako se i output stavi na 1080i (50 fps)
Sto bi bilo sta dirao kad na libreelecu nema problema sa interlaced sadrzajem?

Zato što "nema" problema CoreELEC ima dodat switch za "disable deinterlace"...

ma nisam toliko pratio situaciju oko mi boxa, nisam znao da ima zakljucan bootloader
mislio sam da je kao drugi genericki android boxevi, da moze da se stavi libreelec
ipak je to Xiaomi, on je kod telefona otvoren :D
ma skoro se zanimao bas oko deinterlacije, i video da je cak i Shield imao problema s tim, Fire TV isto tako, novi Apple TV 4k nema problema, i tako dalje
pa me zanimalo da li moze da se sredi to nekako
uglavnom, jeste da ce ti "znj" iptv raditi lepo sa "znj" strimovima, ali isto tako ima i iptv sa originalnim interlaced strimovima pa treba deinterlacija

Pa ne idu zajedno (Chrome)Cast, Widevine L1 i unlocked bootloader.

Sta je pametnije uzeti xiaomi mi box s ili H96max?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Vrh Dno