Šta je novo?

Xiaomi Mi9

Koja je onda poenta skupljih telefona? Gde se razlikuju od jeftinijih? Ni danju nije bolja situacija.
O 1080p30fps videu da ne govorimo, ima samo bolji dinamički raspon od Note 5. Stabilizacija na note 5 je bila odlična, na mi9 pokušavaju previše da smire sliku pa je kadar dosta manji, snimak stalno secka i generalno deluje kao da ima manji fps od Note 5.

@Joxy

Kod 4-5 provajdera sto sam obisao u shopping mallu, video sam uzasan screen burn in na pixel 3xl pa sam se malo uplašio.. A moram i ćerki kupiti telefon, po svemu sudeći iPhone XR tako da bi mi bio malo veći trosak nego planirani sa pixelom i jabukom..
A naravno, videcemo sta ce biti sa pixel 4 kad se jednom pojavi..
Ja mislim da ne postoji telefon izložen u poslovnici sa amoled ekranom a da nema burn in već posle mesec dana...ne možeš tako gledati na to; kod njih se jedno te isto vrti u krug a brightness uvek naprže do kraja iz nekog razloga

Gesendet von meinem SM-G970F mit Tapatalk

Kao sto rece Proday,telefoni izlozeni u poslovnicama nisu reper kvaliteta ekrana,prze se non stop na 100% brajtnesa,kapiram cak i da ih preko noci ostave da rade :)

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

@Proday

Ne samo da je bio burn in ikonica, nego komplet bela vise nije bila bela nego nesto crveno narandžasta, kao da ukljucis neki reading filter
S ti pazari 3xl ako ti se dopada, nemoj ga gurati preko 50% i nećeš imati problema garantujem

Gesendet von meinem SM-G970F mit Tapatalk

@maxer
Thx, ovo je znatno popravilo situaciju, night shot sada radi kako treba a potret je tu negde.. zbog boljeg sočiva ima bolje detalje ali boje lica slozi previse na crveno, original pixel to odradi savršeno.
Probaj i ovo: u Settings / Advanced / Pixel AWB in HDR+ Enhanced / imaš tri opcije (po difoltu je na off), pa isprobaj za portret svaku (znaj da je IMX586 - Main kamera tj. Sony-jev 48MPx senzor ugrađen u Mi 9).

P.S.
Isprobaj i Monochrome opciju (isto je u Advanced podešavanjima), daje odlične rezultate.

Poslednja izmena:
^^ Ne znam sto kazes da tele lens nije dobar sa gcam, cak naprotiv, razbija kako radi. Nekad ima samo problem kod night mode-a, desi se da ne uslika ili bude skroz ljubicasto, ali preko dana je perfektna i dosta bolja od stock verzije. Meni se pokazao najbolje stock by google lib kod urnixove gcam, kod xtreme ima dosta vise podesavanja i trenutno nju koristim i tu tek razbija tele lens u svim uslovima, imam neki custom lib za nju pa prakticno u svim uslovima odlicno radi

Ti si onda jedini na svetu kome to radi bolje na GCam :)
Nešto si ti tu pomešao ... pronađi i počitaj objašnjenje za Tele kameru na GCam, tj. 2x mod kako ga zovu u orig. app za Mi 9, pa će ti biti jasno a sa druge strane - dovoljno je da uporediš isti snimak sa obe app.

Pošto ne znam koliko se razumeš u sve ovo, napominjem ponovo: rezolutivnost (ili količina i preciznost prikazanih detalja na slici gledanoj u 1:1 tj. 100% uvećanja). Da si to pogledao - uporedio, video bi iz aviona razliku u korist orig. MI 9 kamera app.

Hmm, ajde da kazemo ovako, od 15 telefona koliko sam promenio, na svim sam testirao gcam do iznemoglosti, nisam noob, ne brini..takodje imam odlican vid, probao sam 1000 stavke i podesavanja i kazem ti da tele lens radi mnogo bolje od stock varijante. Na xtreme gcam imam svoj xml, gde sam testirao sva 4 lensa i nasao zlatnu sredinu...pa ti vidi i citaj sta drugi kazu, fora je ovde da sam odredis sta se tebi najvise dopada
Na kraju krajeva, dobra stvar sa gcam i sa toliko verzija sto upravo mozes sam da postavis postavke koje po tebi daju najbolje rezultate, bilo danju, bilo nocu...ja sam generalno prezadovoljan sa rezultatima na mi9, za video naravno iskljucivo stock kamera...

Poslednja izmena:
Tvoje tvrdnje su u suprotnosti sa činjenicama, i ti si jedina osoba koja to tvrdi, pa bih te zamolido da priložiš dokaze za to.

Evo ti moj primer, jedini taze koji imam (od pre dva dana), a nije mi teško da sutra uslikam nešto i ponovo postavim, jer je ovo slikano kroz šoferku automobila (pa je to uticalo na kvalitet snimka, a i nisu baš neki detalji za ovakvo poređenje):

Poredjenje-rezolutivnosti-Mi-9-Camera-i-GCam-app.jpg

Lepo se vidi koliko su grane na jelki definisanije i jasnije tj. sa više detalja na originalnoj MI 9 aplikaciji, nego one razmazane (pastelne) površine na GCam.

P.S.
Svakom će biti jasno i kada pogleda veličinu fajla nastalog sa originalnom Mi 9 aplikacijom i onog sa GCam ... prvi je mnogo veći od drugog, upravo zbog količine sitnih detalja tj. informacija.

Poslednja izmena:
Evo 2 isečka iz jutrošnjih slika sa Tele kamerom (2x mod u orig.app):

gornji levi ćošak slike
Poredjenje2-rezolutivnosti-Mi-9-Camera-i-GCam-app.jpg

centar slike
Poredjenje3-rezolutivnosti-Mi-9-Camera-i-GCam-app.jpg

NAPOMENA: Od nekoliko GCam fotografija (sa različitim "lib"), odabrao sam najbolju, a interesantno je da je to ona sa običnim HDR+ a ne sa HDR+ enhanced.

Poslednja izmena:
Danas i sutra cu detaljnije slikati sa tele lens i uploadovati. Postavicu ovde naravno linkove.
Sa tih tvojih primera stock je bolja, ali kod mene na skoro svim fotkama na gcam daje bolje rezultate.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

evo sa stock i sa gcam.Ovo je sa mi 9.mnogo bolja sa gcam bez ikakvih podesavanja.prva je stock druga gcsm.
eca90b42fde53afcb2deeaf947ae843c.jpg
822b747cd0b1a9674725b1eee23b1dad.jpg

2SaiNt4U,

Jednostavno ne mogu da poverujem u tvoju gore izrečenu tvrdnju.

1) 2x mod ili Tele kamera na Mi 9 je poznata po svojoj oštrini i nikada (u normalnim svetlosnim uslovima) ne daje tako mutne slike ... NIKADA!

2) Imam taj telefon od Aprila i nikada ni jedna jedina slika sa tom kamerom i nije ispala tako loša - kao ta za koju ti tvrdiš da je snimljena tim telefonom i tom kamerom

3) Kako si i čime si dobio takvu sliku ... mogu samo da nagađam ali da poverujem u to da je to slika nastala u regularnim okolnostima na Mi 9 Tele (2x) kameri - ni pod tačku razno.

2SaiNt4U,
1) 2x mod ili Tele kamera na Mi 9 je poznata po svojoj oštrini i nikada (u normalnim svetlosnim uslovima) ne daje tako mutne slike ...

Lepo sam naveo "u normalnim svetlosnim uslovima" ... Mi Camera app je daaaleko lošija u uslovima slabijeg svetla, i to bi trebalo da ti je poznato ili da to sam primetiš u upoređenju Mi Cam vs. GCam, zato u ostalom i koristimo GCam.

I ako hoćeš pravilno da porediš:
1) prebaci Mi Cam u 4:3 tj. u full size mod a ne u 16:9
2) slikaj to u po bela dana, kada ima dovoljno svetla (razlozi gore navedeni)
3) proveri da li ti je u Mi Cam izabran najveći kvalitet slike (slika mora biti 50% teža od GCam slike!)

Evo kako izgleda normalna slika sa Mi Cam app i 2x modom (Tele kamera), original pravo iz telefona na flickr (bez obrada, filtera i bilo čega):
Telephoto camera (2x optical zoom) on Xiaomi Mi 9 by Slobodan Nanić, on Flickr
Sve ispod ovoga ... slobodno smatraj da nešto nije u redu ili sa podešavanjima u aplikaciji ili fizički sa kamerom!

Poslednja izmena:
Slazem se da tele na stock mi 9 u dnevnim uslovima, gde je jako osvetljenje daje ostrije slike od gcam varijante, racunam gcam na neki normalan sharpness tipa do 0.5, ovo od 1 i 1.5 je vec prilicno izvestaceno. Ali pri malo slabijem osvetljenju a tek nocnom, stock varijanta nema sta da trazi, prosto tu se raspada.

Cak i preferiram i cesto koristim tele stock lens na dnevnom svetlu, zaista je ostrije od main i daje poptuno novu perspektivu, narocito kod slikanja grada.

Poslednja izmena:
Evo nekoliko dnevnih fotki iskljucivo sa TELEPHOTO kamerom, gde bi trebalo da stock izvuce najbolje u odnosu na gcam.
Slabije osvetljenje je naravno dosta bolje na gcam, to cu takodje naknadno postaviti.
Postavio sam cele fotke, pa ko zeli neka skine i detaljno uporedjuje. Mada mislim da se ovako na prvi pogled vidi razlika.
Sto se tice podesavanja, stock mi kamera je sa ukljucenim hdr-om, gcam je xtreme sa stock google lib-om, sharpness je na 0.5 , exposure je na + 0.4. Ostalo nije nista menjano. HDR ukljucen naravno, ali nije enchanced.

Izvolite ... https://drive.google.com/drive/folders/10jVwgRZnaNSgiN1txMq4mdkUDb4lbIPW

Postoji li tema o mi 9 SE? Ja je ne mogu naći...

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Ne znam momci, voleo bi da utvrdim o cemu se radi, ...
Stvarno neverovatno, kao da to nisu isti telefoni.

Jedino što mi pada na pamet je da li ti je ovako podešeno u fabričkoj Camera app.: Tri crtice / Settings / Picture quality / High ?!

Poslednji global je imao "bug" na kom je ultrawidekamera mogla da snima 4k60fps ako se prvo sve podesi na wide pa prebaci na ultrawide, na poslednjem developer romu su ispravili, sad ne moze da snima 4k60fps nikako.

Jel koristi neko Nillkin staklo na Mi 9? Ako može da slika kako pokriva displej i koji je tačno model stakla.

Radi 4k60 na poslednjem 9.9.6.

Cekamo miui 11

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

hoce li brzo android 10 na mi 9? vidim da je 9 t pro dobio update na 10

Mi 9 je medju prvima dobio android 10
f11f0b49dc274d75955522b606e86626.jpg

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Kad već imaš root i xeu, što ne koristiš adaway, nego se patis sa VPN-ovima?

Nazad
Vrh Dno