Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iz kog si dela BG-a ?
Jel ima jos uvek neko analognu u BG-u, ili je iskljucena na teritoriji celog grada ?

U Zemunu nema.
Inače su ubacili masu nekih lokalnih televizija na kanalima 290+, prvo idu regionalni mađarski i rumunski, a onda naši lokalni, Novi Sad, Niš, Kragujevac. Bilo je i ranije, ali je sada mnogo veći izbor.

Posle nekih 2 nedelje od slanja mejla SBB-u i ,,zahteva'' za obnovu ugovora upravo zavrsih pricu preko telefona sa njihovim predstavnikom.
Poenta price je ista, za obnovu ugovora ne dobijas nista :) Nastavljaju po starom.
Trazio sam im ponudu koja bi parirala Telekomovom BOX3 paketu.
Ocekivano nude mi EON paket po izboru, 12 meseci po ceni koju sad placa a posle puna cena paketa.
Standardna ponuda.
Otvoreno sam ih pitao da li vi cenovno mozete da mi date istu ili bolju ponudu od Telekoma.
Oni mi prosipaju pricu o EON aplikaciji, kako je to korisno, kako je kod njih izbor kanala mnogo bolji i sl. :D :D
Trazio im bar 6 meseci po dinar ako ne mze nista bolje a ona mi kaze:,, za vasu adresu ja nemam tu ponudu'' i ubedjuje me da je isto placati 3000 rsd njima i 2200 Telekomu :zgran::zgran::zgran: jer boze moj kad istekne promocija ja cu placati isto 3000. Jeste rekoh joj ja ali zato placam 6 meseci po 1 rsd i u proseku za vreme trajanja ugovora ja placam 2200 rsd :) NIje bas tako, rece ona ali kod nas imate bolje tv pakete bla bla...
Tu sam se zahvalio na ponudi i prekinuo vezu.
Zao mi je samo sto se nisam setio da snimim razgovor...*mjau**mjau**mjau* ko da sam *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*... Prosto ne mogu da verujem da me zena ubedjuje da je isto placati 2200 Telekomu i 3000 njima

Poslednja izmena:
Jel ima jos uvek u nekim delovima BG-a analognog signala, ili je SBB iskljucio signal na teritoriji celog grada?

Cao svima,

Zanima me da li ima neki korisnik starih trio gold extra ili trio gold premium paketa koji je nesto uspeo da izvuce od SBBa pri prelasku na EON, i sta?

S obzirom da imam trio gold extra optiku (300/30) i superset aktiviran (dakle HBO premium za dz) u principu sto se tice samih kanala ne mogu da mi ponude nista sto me zanima (zanima me vise tehnicka strana, tj. EON box, 7 dana premotavanje, HBO OD u HD).

Opcija "downgradea" na recimo EON full po ceni EON light pretpostavljam da je apsolutno nemoguca jer im nije u interesu da predjem na paket koji je znacajno jeftiniji od trenutnog (~4500din).

Opcije koje vidim:

1. da dobijem trio gold premium a nastavim da placam trio gold ekstra - ne znaci mi bas nista jer vec imam HBO premium.

2. da im trazim 12x2000 + 12x5000 za EON premium - male sanse verujem, super opcija u teoriji, prosek 3500din mesecno.

3. prelazak na MTS optiku, koja je takodje razvucena u ulazu. za 4800din dobijam 200/80 (slabiji DL ali znacajno bolji UL od 300/30 koje imam u SBBu) + zenin mob prebacim iz VIPa u MTS. 6 meseci po 1din, prosek 3600din mesecno. (ovde potencijalno dodajem 750din za HBO+, znaci ukupno 5550din nakon isteka promocije)

Kod SBBa znam sta dobijam, uslugom sam zadovoljan, ali TV ne gledam previse u "realnom vremenu", vise vracam, ili archim HBO Go. Sa Eonom bih dobio android box, koji je plus.

Na kraju se, kao sto se vidi, racunica svodi na cenu, s tim sto bih rado ostao kod SBBa i izbegao celo cimanje, ako moze da se dobije neka normalna ponuda.

Posle nekih 2 nedelje od slanja mejla SBB-u i ,,zahteva'' za obnovu ugovora upravo zavrsih pricu preko telefona sa njihovim predstavnikom.
Poenta price je ista, za obnovu ugovora ne dobijas nista :) Nastavljaju po starom.
Trazio sam im ponudu koja bi parirala Telekomovom BOX3 paketu.
Ocekivano nude mi EON paket po izboru, 12 meseci po ceni koju sad placa a posle puna cena paketa.
Standardna ponuda.
Otvoreno sam ih pitao da li vi cenovno mozete da mi date istu ili bolju ponudu od Telekoma.
Oni mi prosipaju pricu o EON aplikaciji, kako je to korisno, kako je kod njih izbor kanala mnogo bolji i sl. :D :D
Trazio im bar 6 meseci po dinar ako ne mze nista bolje a ona mi kaze:,, za vasu adresu ja nemam tu ponudu'' i ubedjuje me da je isto placati 3000 rsd njima i 2200 Telekomu :zgran::zgran::zgran: jer boze moj kad istekne promocija ja cu placati isto 3000. Jeste rekoh joj ja ali zato placam 6 meseci po 1 rsd i u proseku za vreme trajanja ugovora ja placam 2200 rsd :) NIje bas tako, rece ona ali kod nas imate bolje tv pakete bla bla...
Tu sam se zahvalio na ponudi i prekinuo vezu.
Zao mi je samo sto se nisam setio da snimim razgovor...*mjau**mjau**mjau* ko da sam *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*... Prosto ne mogu da verujem da me zena ubedjuje da je isto placati 2200 Telekomu i 3000 njima

Ne mogu da se snime kad zovu sa mobilnih posle 3 sekunde prekine snimak koji i u te 3 sekunde ne snimi ni mone ni njih, a kad zovu sa fiksnog kako se predstavi posle u snimku postoji samo moj glas.Više puta kontaktiro sa njima,pa sam imo priliku da probam više aplikacija za snimanje, npr kad ih zovnem dok slušaš one opcije sve uredno snima ali čim se javi ljudsko biće u daljem snimku postoji samo moj glas.Tako da neki snimak ko dokaz da su ti obećali to i to ne možeš nikako da imaš ko dokaz.

Imao sam trio gold i zahtevao sam beneficije da predjem na eon. U poslovnici mi nisu dali. Trazio sam raskid i potpisao formular. Posle tri dana mi se javila jedna iz direkcije i dala mi je godinu dana 2000 din, a sledecu 4000 din. Kad sam rekao da sam to trazio u poslovnici, jer sam saznao ovde na formu, rekla je da oni nisu ovlasceni, a da ona jeste.
Znaci u proseku placam 3000 din. sto je povoljnije nego ranije trio gold.

Ne mogu da se snime kad zovu sa mobilnih posle 3 sekunde prekine snimak koji i u te 3 sekunde ne snimi ni mone ni njih, a kad zovu sa fiksnog kako se predstavi posle u snimku postoji samo moj glas.Više puta kontaktiro sa njima,pa sam imo priliku da probam više aplikacija za snimanje, npr kad ih zovnem dok slušaš one opcije sve uredno snima ali čim se javi ljudsko biće u daljem snimku postoji samo moj glas.Tako da neki snimak ko dokaz da su ti obećali to i to ne možeš nikako da imaš ko dokaz.
Nemoj se zezas, ne smes da snimas razgovor ito negde da upotrebis kao dokaz, mozes da snimas ali samo ako prvo izgoovris recenicu da snimas razgovor i da ako nastave da razgovaraju da to znaci da su saglasni.

Pa... zapravo, "Razgovori sa operaterima se snimaju" označava da su oni saglasni sa time da ti snimiš isto toliko koliko si ti saglasan sa time da oni snime. Pitajte @ptiki (Žarko Ptiček) na tviteru, on je pravnik.

proucite malo zakone...mozes da snimas sve sto se odnosi na tebe i ti si ucesnik razgovora...da li se to moze iskoristiti kao nekakav dokaz na sudu i slicno je potpuno druga prica...sirite paranoju oko tog telefonskog snimanja...kacio sam vec negde ovde i zakonska tumacenja toga...

mesate citavu stvar sa snimanjem nekoga bez njegovog znanja a on recimo prica sa svalerkom...ili vec bilo s kim...ili krisom snimate neciji razgovor na poslu, na ulici, bilo gde, ili postavite negde skriveni mikrofon itd...to vec nije dozvoljeno...

proucite malo zakone...mozes da snimas sve sto se odnosi na tebe i ti si ucesnik razgovora...da li se to moze iskoristiti kao nekakav dokaz na sudu i slicno je potpuno druga prica...sirite paranoju oko tog telefonskog snimanja...kacio sam vec negde ovde i zakonska tumacenja toga...

mesate citavu stvar sa snimanjem nekoga bez njegovog znanja a on recimo prica sa svalerkom...ili vec bilo s kim...ili krisom snimate neciji razgovor na poslu, na ulici, bilo gde, ili postavite negde skriveni mikrofon itd...to vec nije dozvoljeno...
Ne mesam, ja sam dobio savet i od pravnika i od advokata a radilo se o firmi i kecanju sa tom firmom, reklamacija, zastita potrosaca. Ja sam napisao ono sto mi je receno a na vama je da raditi kako hocete.
Nasi zakoni su takvi da na svaki clan zakona ima tumacenje, pa sad kako sudija protumaci.

Poslednja izmena od urednika:
uglavnom, imate pravo da snimate svaki razzgovor, bilo telefonski bilo uzivo, koji se odnosi na vas i u kome ste vi ucesnik...i ne morate nikoga da obavestavate da snimate...da li cete od tog snimanja imati neku korist, tipa da isterate neku reklamaciju, neku pravdu, ili na sudu, to je neka druga prica...

Pa... zapravo, "Razgovori sa operaterima se snimaju" označava da su oni saglasni sa time da ti snimiš isto toliko koliko si ti saglasan sa time da oni snime. Pitajte @ptiki (Žarko Ptiček) na tviteru, on je pravnik.

Recenica koju cujes glasi: " Razgovori sa operaterom se snimaju u cilju poboljsanja usluge (poslovanja)". To je velika razlika jer ako snimas razgovor i to pokusas da iskoristis kao dokaza u sudskom sporu dobices kontra tuzbu za neovlasceno snimaje, samo ako naglasis da snimas kao dokaz i oni pristanu tad ne mogu da ti lupe kontra tuzbu a pitanje je da li ce sudija to prihvatiti kao validan dokaz.

uglavnom, imate pravo da snimate svaki razzgovor, bilo telefonski bilo uzivo, koji se odnosi na vas i u kome ste vi ucesnik...i ne morate nikoga da obavestavate da snimate...da li cete od tog snimanja imati neku korist, tipa da isterate neku reklamaciju, neku pravdu, ili na sudu, to je neka druga prica...
E otkrio si Ameriku, pa ko zna da ti snimas razgovor, niko. Moja tel.sekretarica je mogla da snima razgovor i da u isto vreme razgovaras, samo pritisnes dugmence i sve snima. Procitaj klauzulu u Amolto call recorderu koji snima skype. Poenta je ovo drugo kad se taj snimljeni razgovor koristi za reklamaciju, sudski spor, javno publikuje e tada moras da kazes da snimas i razlog snimanja i da se taj saglasi ako nastavi razgovor.

Poslednja izmena od urednika:
Činjenica da su te oni obavestili da oni snimaju razgovor automatski znači da su saglasni sa snimanjem, osim ako ne snimaju samo tvoj glas. Ali, to be safe, možeš da započneš snimanje i zatim kažeš "Ovaj razgovor se snima. ". (bitno je da imaš dokaz da si rekoa da se snima) Drugo, ne postoji "namena snimka". Ako sam ja zvao npr. Vip i rekao "Ovaj razgovor se snima jer mi se mnogo dopada tvoj glas", i operaterka naplati iz besa neku skupu uslugu, gde pritom ja se nisam složio sa uslovima korišćenja usluge, mogu da iskoristim snimak kao dokaz da se nisam složio, kao što i oni mogu da iskoriste snimke "Razgovori sa operaterima se snimaju radi unapređenja kvaliteta pružanih usluga" da me krivično gone ako priznam da sam im npr. hakovao radio access mrežu i načinio štetu u vidu zloupotrebe mreže i internet saobraćaja. Treće, u SAD dovoljno je da jedan sagovornik u razgovoru se složi sa snimanjem, i svi ostali mogu da snimaju i budu snimani, osim u par država gde se zahteva da se svaki pojedinačni sagovornik složi sa snimanjem.

B. Kosa danas stiglo obavestenje da gase analogiju od 10.-13.09.

Hvala bogu, ne mogu vise da slusam kako se u komsiluku raduju golu 10-tak sekundi pre mene, upropaste mi dozivljaj, mada nisu oni krivi ...

Што си злоћко, људи уживају у лајв програму, а не као ја чекам 30 секунди па се радујем голу. Шабац нек не дирају, добро ми са антеном, кад су национални канали увек је антена активна, за*mjau**mjau**mjau**mjau* ЕОН бокс кад касни 30 секунди, ту умире доживљај. :d

Imao sam trio gold i zahtevao sam beneficije da predjem na eon. U poslovnici mi nisu dali. Trazio sam raskid i potpisao formular. Posle tri dana mi se javila jedna iz direkcije i dala mi je godinu dana 2000 din, a sledecu 4000 din. Kad sam rekao da sam to trazio u poslovnici, jer sam saznao ovde na formu, rekla je da oni nisu ovlasceni, a da ona jeste.
Znaci u proseku placam 3000 din. sto je povoljnije nego ranije trio gold.

Sestra takođe potpisala za raskid ugovora pre 20 dana da bi dobila taj benefit ali je niko nije zvao. U poslovnice joj takođe nisu dali tu opciju. Neki savet kako doći do te tete koja daje taj benefit??

Poslednja izmena:
Да ли си имао уговорну обавезу?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Ја имам још годину дана, и данас ћу да пређем на Еон.

Hvala bogu, ne mogu vise da slusam kako se u komsiluku raduju golu 10-tak sekundi pre mene, upropaste mi dozivljaj, mada nisu oni krivi ...

Biće i dalje toga ako ostane neko na običnoj anteni. *mjau**mjau**mjau* šta nam je doneo napredak. Nekada se nije razmišljalo o tome a sad ista utakmica ide u nekoliko vremena u zavisnosti od provajdera. :D

Jel se tog datuma analogija gasi jos negde, ili se iskljucuje samo B. Kosa ?

Meni rekose svugde se gasi analog,pustaju digitalnu

Zato idu po kucama instaliraju sta vec za tu digitalnu

Ako ugase skroz analogni signal, onda se gasi i kanal preko koga ide video nadzor? Kako onda gledati kamere ?

Е ту је проблем. Ми смо имали видео надзор код Икома, кад је дошао Сбб 8н је променио канал тако да га више немамо, тј. не можемо да гледамо.
Треба неки модулатор који комшије нису хтеле да купе (100 - 200дин по стану). Е сад можда је код вас иста ситуација.

Kod mene u zgradi odavno ugašena analogna, ali normalno možemo da gledamo kanal za video nadzor. Btw, i mi smo bili na ikomu.
Ništa nismo morali da čačkamo.

Kamera / modulator ostaje u zgradi. I kada skeniras kanale na TV ostaje samo taj jedan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno