Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam koji je stabilan. Na Ubee nisam nista nameštao. Uključio 5ghz i radio kao doxa, nisam pipao ništa ovaj drnda stalno nešto...

Ma kakvi stavim iznad 50 ništa ne vidi.

Stavio sam sad na 48. Videćemo kako će da bude.

Poslednja izmena:
Da li vama radi Unifon? Meni stalno pokazuje da se telefon ne može povezati na server.

Najnovija je veryija.Skinuo i instalirao i stalno mi pokayuje nemogu'nost poveyivanja na server. Poku[ao i ke[ da obri[em kako su napisali i opet isto.

Meni na EON-u jos nisu stigli novi TV kanali, dok na MojSBB su u listi da su mi u paketu.

Da li vama radi Unifon? Meni stalno pokazuje da se telefon ne može povezati na server.
To sam stavio odavno ali vise ne radi nego sto radi, samo pukne, tako da se vise i ne trudim da ga rucno palim. Isto kao i Unifi kojeg u blokovima koji su na optici nema, posle jednom rekli mora drugi ruter ne taj sto imas.
A da nisam taj za koga si mislio da jeste

^lego, moze malo objasnjenje?
Tebi treba UniFi u blokovima, a tamo ga nema jer ti na optici nemaju dobar ruter, ili ti nemas dobar ruter i kod sebe nemas UniFi?

Da, na 5GHz ume da pobrljavi. Iz nekog razloga pobegne na "niže" kanale 52-64 i zabaguje. Moraš malo da eksperimentišeš sa višim kanalima ukoliko ti ih uređaji "vide".
Ne znam koji je stabilan. Na Ubee nisam nista nameštao. Uključio 5ghz i radio kao doxa, nisam pipao ništa ovaj drnda stalno nešto...
Ma kakvi stavim iznad 50 ništa ne vidi.
Stavio sam sad na 48. Videćemo kako će da bude.
Ako pricamo o kanalima iznad 50, nista cudno. Meni samo te nize vide svi telefoni na bilo kom ruteru.
Laptopovi vide i 1xx, medjutim to puca kao ludo.

Tek na nekim ozbiljnim multi-floor APovima mogu da koristim 1xx kanale na laptopu.

Poslednja izmena:
Poubacivali gomilu nekih lokalaca, ocekivano kvalitet na njima ispod svakog kriterijuma.

Pozdrav ljudi, da li neko može ukratko da mi odgovori na ovo:)
imam kod sbb duo net gold, nisam pod ugovornom obavezom, juče su mi isključili analognu tv , dobio sam pismo da će isključiti i da je to besplatna digitalizacija pa da se javim ako nisam do sada zamenio. pa šta mogu da očekujem, gledao sam, prešao bih na eon full duo (on je 3599 din a sada plaćam 3429). koliko vidim, dobijam eon box, ja bih da zadržim ovaj pds 2100 i da uzmem još cam modul, da li je to realna kombinacija i da li se plaća nešto ovaj eon box pošto piše da je bespatna digitalizacija? ovo pitam pre nego što ih zovem da vidim šta je realno očekivati. hvala

Moje iskustvo sa Unifonom na 3 telefona je pomalo zbunjujuće. U Srbiji radi bez problema sa Sim karticama preko kojih je dobijen kod za aktivaciju.
Ako se ne promeni kartica u inostranstvu, Unifon se povezuje na servis i preko WiFi radi OK (treba probati 2-3 puta). Ovako radi već 7meseci u Italiji.
Kada promenite SIM karticu (roming) Unifon se ne povezuje i svaki put traži ponovo aktivaciju.( Probano sa Telenorom i A1). Menja se i nomadski broj koji se ne prikazuje u Moj SBB aplik.
Rešenje koje funkcioniše je da izađete iz Unifona i da Vas neko pozove na vaš nomadski broj, tada sve radi normalno i zadržavate broj. Ovo je probano u Grčkoj i Italiji.
Može da uradi i aktivacija i sa drugom karticom, ali treba pokušavati do besvesti (preko 20 puta).
Nadam se da sam bio jasan, ako nisam pitajte.

^lego, moze malo objasnjenje?
Tebi treba UniFi u blokovima, a tamo ga nema jer ti na optici nemaju dobar ruter, ili ti nemas dobar ruter i kod sebe nemas UniFi?
Da treba mi Unifi i citave pisanije pisao sam na odgovarajucoj diskusiji, imam to sto su mi dali i to cudo garant nema Unifi jer setajuci kroz tri bloka gde je uvedena SBB optika nigde nisam mogao da se okacim, 854-2 GigaCenter svi su dobili taj uredjaj a za tv CISCO PDS 2100. Jednom sam samo uspeo kad sam isao prema hramu da se okacim na Unifi i nikad vise. Vodio sam silne prepiske sa podrskom, prvo je bilo da ima a na kraju su rekli da treba da nenjam to sto imam dal je modem ili ruter za neku stariju krsinu i onda cu imati unifi. Sta ce meni u stanu Unifi, treba ako ostajemo da delimo (koliko vidim sad i to kosta), meni treba u bloku i tu gde se krecem. Poenta sto ti se flajerom izreklamira sve i svasta a posle pola od toga nema, za telefon promoteri pricali su sve moze a onda sam dobio djoku pa beskonacno zvanje i zalbe i aneks ugovora za drugi broj. Pre nedelju-dve konacno su osposobili da tel1 zove tel2 i obrnuto, ja imam 2 tel. broja i to je bila normala dok sam bio kod Telekoma, malene 2 godine cekam tu opciju, zasto mi treba ta opcija iz zdrasvenih razloga a i normalno je da sa jednog broja mozes da pozoves drugi broj. Cerka mi je okacena sa mobilnim na 5GHz zasad ne kuka, vise kuka zena koja mi je maznula moj mobilni na 2.4 GHz jel izgubi konekciju, nekad se sam prebaci na kuma koji je do mene i gledajuci gde je mobilni dalje je od mog rutera i do kuma jos signal treba da ide kroz 2 zida koja nas dele i mobilni se okaci a ponekad i ja sa kompom.

Svaka cast sko te neko dobro skapirao :)
Ako mozes igde da se nakacis, znaci da imas pristup Unifiju.
Ako nemas Unifi SSID u blokovima, lol.... znaci da nece skoro.

Ali najbolji signal ce biti ako ga ima kroz knauf u stanu pored ili iz nekog kafica ako ima jaci AP.
Inace neces to hvatati na ulici sigurno!

Moze li se promeniti default gateway na ovom technicolor CGA2121?

Jel probao neko eon 15 dana besplatno?
Ja bih ovo plaćao kao pripejd ali je slika na sportskim kanalima ladno 25 fps.
Doduše gledam na andrpid boksu nekom mom. Kakva su vaša iskustva?

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Ako se dobro sećam EON ima problema na Amlogic android uređajima sa deinterlacing-om, što izaziva tearing na slici i utisak da su pokreti na slici isprekidani.

Jel se to može nešto podesitiu podešavanjima?

@Ljubicica: Za sve varijante Eon korisnika dostupni su identični HTTP tj HLS streamovi (dakle kad se ne koristi DVB-C mux za live unutar SBB kablovska mreže) :

1) 25 fps progressive. Tu verziju koriste Eon sajt, smartphone aplikacije, Windows 10 app
2) 25 fps tj 50 fields interlaced tj MBAFF (delovi frejma su enkodovani kao interlaced ili kao progressive). Tu verziju pušta Eon Smart Box (na kom je Android SmartTV app) i ostale SmartTV aplikacije (WebOS i Tizen).

Ti možeš output da podešavaš do prekosutra ali input je 25 fps. Za sve kanale... sportski nemaju nikakav poseban tretman.

Znači tako, pa onda je bezveze da plaćam 1500 dinara za seckavu sliku

Testiraj SmartTV app (uz taj 15 dana trial imaš pravo i na SmartTv app aktivaciju) na LG ili Samsung (može naravno i Sony TV-ovi sa AndroidTV OS ali su bar po mom iskustvu dosta ređi po komšiluku jer su skuplji) TV-u pa vidi kako ti se onda čini "slika". Čisto da eliminišeš tvog "kineza" kao uzrok (ne)kvaliteta slike.

Interlaced stream jeste nešto bolji ali po meni ne drastično za sportski sadržaj.

Kako za koga. Meni je sport recimo negledljiv. U odnosu na d3i bas losije.

Ti možda vidiš samo tu a meni sportski kanali izgledaju još gore nego kajron na N1 kanalu jer na njima ima više delova "slike" koji su interlaced. Npr kad je odbojka tu se baš baš lako zapaža problem.

Na N1 se samo najlakše primećuju koji deo slike je kako enkodovan jer su slova na kajronu horizontno iskrzana kad player ne radi uopšte deinterlace.

Имам X96 max и слика на спортским каналима је мени потпуно неупотребљива. Мени негледљиво, није течна, сецка, док на D3i ради нормално. Све гледам преко сателита, и на РТС преко кабловске оно што има.

Poslednja izmena:
Телевизије емитују такав сигнал а не СББ, није до СББ-а што је слика таква и што локалци не улажу у опрему. ,)

@Ljubicica: Za sve varijante Eon korisnika dostupni su identični HTTP tj HLS streamovi (dakle kad se ne koristi DVB-C mux za live unutar SBB kablovska mreže) :

1) 25 fps progressive. Tu verziju koriste Eon sajt, smartphone aplikacije, Windows 10 app
2) 25 fps tj 50 fields interlaced tj MBAFF (delovi frejma su enkodovani kao interlaced ili kao progressive). Tu verziju pušta Eon Smart Box (na kom je Android SmartTV app) i ostale SmartTV aplikacije (WebOS i Tizen).

Ti možeš output da podešavaš do prekosutra ali input je 25 fps. Za sve kanale... sportski nemaju nikakav poseban tretman.

Znači EON Smart Box reprodukuje najbolji kvalitet tj. najlepše na oko izgledaju kanali, ili to nije slučaj?

Moji roditelji plaćaju neku lokalnu kablovsku, nisam se ni raspitivao ali zaista pojma nemam odakle oni uopšte vuku signal, mala neka firma koja je umrežila ceo grad sa svojim žicama. Dal' je to neka nelegalna priča nemam pojma, znam da kod njih imam i HBO 1 a račun nije iznad 1000 dinara. :D

Znam samo da Sport Klub 1 i 2 neverovatno lepo izgledaju, fluidno rade toliko da će čovek reći da je 1080p na 60fps-a. U pitanju je 1080i.

Meni EON više odgovara, a kad si već spomenuo da Smart Box ima delom interlaced - delom progressive enkodovanje da li na Box-u mogu očekivati isti takav fluidni prenos kao kod ove kablovske?

Ti kao "van mreže" korisnik na tom boxu nemaš pristup DVB-C mux-u (= nemaš coax signal) prema tome ne, ne možeš očekivati takvu fluidnost.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno