Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo opušteno, ne radi ni Telenor otprilike u trećini grada. Pošto je trećina grada danas bez struje (skoro ceo Voždovac, Mirijevo i još neki delovi grada), njima nije palo na pamet da spreme neke generatore, već se čeka da dođe struja oko 4-5.

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Nema struje na Vozdovcu, tu im je centrala. Iskljucenje je najavljeno na sajtu Eps-a od 08 do 16h, iskljucili su oko 8.15h jutros...
Sbb docekao nespreman ili nije ni bio obavesten...

Ne znam za "Telenor", ali je krajnje neverovatno da savremeni data centar sa čvorištima nema podešenu automatsku aktivaciju agregata.

A sto ne bi? A sta ako recimo izbije pozar na lokalitetu?

Sent from my LG-K371 using Tapatalk

U takvim data centrima ne sme da izbije pozar, ako izbije pozar gasi se automatski halonom. Ljudi sve je to imao Erc Beobanke, celicna vrata debljine pola metra koja se automatski zatvaraju ako se oglasi alarm za pozar, agregati. To sve je postojalo jos 90-tih. Ovo je vlasnisto investicionog fonda kojim upravlja bivsi celnik CIA, pre ce biti da je neko srusio sisteme ili je neko pokrao naftu za agregate.

I SK7-10 i Cinestar TV (osnovni kanal)? Ne verujem.

Pored toga što se D3i uopšte nije vratio, na D3 i Eonu ne radi ili polovično radi (samo zvuk ili samo titl) dvocifreni broj kanala i to ne obavezno istih više od tri sata nakon SBB-ove objave da se sve polako vraća u normalu.

Poslednja izmena:
Rekoh ja da verovatno ni neće. Odavno su oni digli ruke od D3i. Zvao sam Call Centar, kad sam rekao da sam korisnik D3i, operaterka nije htela ni da me sasluša. Na Fejsbuku se prave ludi. Pitaju me da li sam proverio internet konekciju. Neverovatno!

Морате разумети да је ово сасвим нормална ситуација и да то на лицу места када дође до проблема изгледа много другачије, поготово приликом нестанка струје, а ако се не пребаци на резервно напајање из неког разлога може до тога да дође, онда настане читав хаос, што може и да се претпостави када је реч о галвном дата центру СББ-а.

Да ли знате да минимално треба пола сата до сат времена да се цео систем стабилизује, поново подигне оперативни центар, поново покрену рутери, успостави мрежа, поново покрене не једна сервер, него ко зна колико СББ има што својих сервера, што сервера других фирми, онда ако неки рутер откаже услед наглог нестанка струје, реконфигурисање мреже на следећи слободан, пребацивање рута, успостављање примарних и секундарних линкова, а само нека вам буде пример модем који користите, колико му треба да се "споји" на мрежу приликом ресета. Не помаже ту ниједан агрегат, дешава се и великом компанијама које могу у пакету целу Р.Србију са све кредитима грађана да купе - Google, Amazon (AWS), OVH, онда мањи провајдери DigitalOcean, Online (Scaleway), Hetzner.

Један од најпопуларнијих ДНС сервиса Cloudflare је био недоступан читавих 30 минута, а за то време највећи светски сајтови нису радили, грешка је била у линији кода (firmware) једног од главних рутера, који је закуцавао процесор на 100% и обарао руту.

Poslednja izmena:
Sve stoji, ali mene kao krajnjeg korisnika koji plaća uslugu 24/7 to ne zanima.

Izmedju ostalog. Ja nemam d3i i dalje. Sreca pa na Miboxu radi Eon,a i na njemu ne rade svi kanali.Oni vec 10 sati ne mogu da rese problem.

Poslednja izmena:
Sve stoji, ali mene kao krajnjeg korisnika koji plaća uslugu 24/7 to ne zanima.

Да, али имаш и уговор који си потписао, где ти нигде не пише да имаш гарантовано услугу 24/7, има у општим условима Члан 15 и Члан 40, који то лепо дефинише... Ако за 50 евра месечно пронађеш провајдер који ти гарантује СЛА уговор и услугу доступну 24/7 јави и нама да одмах пређемо код тог провајдера... невезано ако дође до хаварије (испад линка, сметње код надпровајдера, пуцање отпичко кабла услед више силе итд..).

Ја немам потребу да браним СББ само коментаришем да не постоји интернет услуга која је савршена и 24/7 доступна за крајњег корисника, где год то било у свету, постојаће проблеми, испади линкова, мрежа, виша сила итд...

Poslednja izmena:
Daj brate, šta ih braniš?

Evo, kod mene na D3 svi kanali rade. Net imam, ali na D3 mini neće da povuče listu sa kanalima. Pet puta već vraćam na fabrička podešavanja.

Jednom povuče listu, ono nema gomilu kanala.

Užas.

Banjica od pre 2 sata d3i uopšte ne radi, restart uređaja ne pomaže. Koristim ga 3 godine i ovo mi se nikada nije dogodilo, sve ostalo radi bez problema nije do interneta!

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

@bSecurity,

Ako onaj film o njihovom data centru nije sarena laza tako nesto ne moze da se desi usled nestanka struje tj. struja ne sme da nestane, ako je sve napravljeno prvi udar pruzimaju invertori koji su na baterijama-akumulatorima dok agregati ne postignu optimalnu brzini i pocnu da isporucuju stabilisan napon. Pad celog sistema usled drugih stvari onda tvoja prica pije vodu. O sposobnosti ljudi koji rade samo da napomenem da mi je posle skoro 2 godine konacno proradilo da tel1 moze da zove tel2 i tel2 moze da zove tel1. Skoro 2 godine, malo li je a sve sam to imao kod anatemisanog telekoma. Upravo sad konstatujem da imam 2 mrezne kartice i dve mrezne konekcije a nemam, brisem u network setovanjima tu drugu konekciju i MAC adresu. Sve se to pojavilo danas kad je nastala havarija a nisam u windowsu nego u linuxu.....

Beogrid-Sbb, 61. blok - I dalje bez televizije (D3i) , a net I telefonija funkcionisu.

Ja i dalje koristim cisco epc3925, ostao i nakon prebacivanja na eon paket, završavao posao u starom stanu. Sad bi mi trebao jači signal pošto je duplex u pitanju, cisco pokriva 95% stana, ne znam da li da tražim technicolor ruter pošto moram da ih zovem da izvuku instalaciju na sprat, da li bi dobio bolju pokrivenost signalom?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Izgleda samo Vojvodina nije pogodjena sa ovim. Meni normalno radi sve.

Moram da se nadovežem na post, mene su nekoliko puta u sbb-u anketirali šta bi bilo potrebno da bi prešao na eon i uvek sam navodio da je besplatni box obavezan da bi ga uzeo. Ovo pričam iz iskustva nekoga ko mesečno plaća 1800 dinara za pakete koje koristim i nisam nigde video da se neko manje bavi svojim korisnicima kao što sbb radi sa nama na d3i. U ovih 3 i po godine nisam imao problema oko prekida, ali sve je to radilo korektno i ništa više od toga. A sada vidim da je bolje biti novi korisnik koji uzima eon, nego da si korisnik d3i što je totalni apsurd!

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Poslednja izmena od urednika:
Ima li neko ko ima D3mini risiver i da mu posle današnjeg kvara na mreži fale RTS 1, Nova TV, Pink, O2 TV, Happy, RTS 2, Kitchen 24 i još gomila drugih kanala?

Rade mi N1, IDJTV, Prva, Grand, Naša, Brainz, SK 1-10, HBO 1-3...

Nije Vojvodina postedjena,NS, ne radi ceo dan d3i, x puta resetovano , nista. Iz kol centra, kao poslali su ekipe ,pa mozda veceras, ali verovatnije sutra pre podne.

Ja ne gledam tv redovno pa ni ne znam sta imam od kanala ali deluje mi da svi tu, radi sve :D

Meni Prva radi, oslali sa popisa ni ne znam gde su mi.

I meni se to dogodilo!! Tek sada sam video kada sam uključio tv da vidim Nova-S televiziju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno