Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

ajde još neko pitanje za vlasnike :D
Ok, ukapirao sam da je video nešto slabiji u odnosu na konkurenciju, ali ima li mogućnosti snimanja tipa slow-mo i fast-mo ?

Mora da imas ������ sokolovo, ja ne primetih nikakvu pikselizaciju ali prosek od ekrana, pa ja iskreno ne verujem sta citam...
Ali dobro, ukusi su razliciti...
Stavis pored njega S9+/s10+ pa ce ti se razlika u ekranu sama "kasti" ;) i da,za tu cenu,ekran jeste prosek.O pikselizaciji imas postove na XDA gde su ljudi primetili istu stvar,jednostavno 398ppi na toj dijagonali se primeti,sto je po meni nedopustivo,jer telefon kosta boga oca!

Sent from my S9

Poslednja izmena:
Evo ja kuci imam Sony XZ Premium sa 4k displejom pa jedino mogu sa tim da uporedim,znaci P30 Pro ga je oduvao.Ja sam bas bas picajzla i sve primecujem,veruj mi nikakvu pikselizaciju nisam primetio.
Nego vidim da ko se registruje na HiCare aplikaciju od 10 Jula dobija besplatnu zamenu ekrana,da li to vazi za nas koji smo kupili pre 2 meseca tel,ako je tako odma da narucim turu za sve sa ove teme :d

Verujem,mnogi ljudi ne primete ni burn in recimo,pa im isti i ne smeta onda :) Evo recimo kod kolege na poslu Mate20 Pro,ovo je vec druga prica,displej odlican,nema pikselizacije cak ni na nizoj rezoliciji....hmmmm...moguce da na onom P30pro nesto nije u redu sa ekranom....ili ima vise dobavljaca pa kako se kome zalomi....

Sent from my S9

Bem ga,veruj mi ja nisam fan ni jednog brenda,sutra bi uzeo samsung,apple meni to isto gledam samo sto manje para da dam za sto bolji kvalitet.Ja bi ga razlupao da vidim piksele:d.Verovatno je kako se kome zalomi.
Ja jedine zamerke do sad sto sam nasao:
Selfi kamera nema portret mod (bar ja ne mogu ga izvalim)
Ton sa zvucnika nekad kida koliko je glasan,nekad je tih na istoj pesmi nesto se zabaguje
nedostatak 3.5 ulaza za slusalice i slusalice koje idu uz uredjaj su ocajnog oblika ispadaju svo vreme
video nije ni blizu fotografijama
uzasno klizav telefon,znaci u krevetu ga stavim na stomak,on baja kao da ima svoj zivot pa resio negde da ide:d,stalno sklizne sa mene

Evo ja kuci imam Sony XZ Premium sa 4k displejom pa jedino mogu sa tim da uporedim,znaci P30 Pro ga je oduvao.Ja sam bas bas picajzla i sve primecujem,veruj mi nikakvu pikselizaciju nisam primetio.
Nego vidim da ko se registruje na HiCare aplikaciju od 10 Jula dobija besplatnu zamenu ekrana,da li to vazi za nas koji smo kupili pre 2 meseca tel,ako je tako odma da narucim turu za sve sa ove teme :d
Ništa od toga. Ja sam za brata uzeo P30 u preorderu i dobio sam sat. Sad satova više nema pa daju ovu garanciju. Rekli su mi da ova garancija važi samo za uređaje kupljene od 10-31.07. Ali svakako vredi probati sa registracijom. Možda prođe. :)

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Bem ga,veruj mi ja nisam fan ni jednog brenda,sutra bi uzeo samsung,apple meni to isto gledam samo sto manje para da dam za sto bolji kvalitet.Ja bi ga razlupao da vidim piksele:d.Verovatno je kako se kome zalomi.
Ja jedine zamerke do sad sto sam nasao:
Selfi kamera nema portret mod (bar ja ne mogu ga izvalim)
Ton sa zvucnika nekad kida koliko je glasan,nekad je tih na istoj pesmi nesto se zabaguje
nedostatak 3.5 ulaza za slusalice i slusalice koje idu uz uredjaj su ocajnog oblika ispadaju svo vreme
video nije ni blizu fotografijama
uzasno klizav telefon,znaci u krevetu ga stavim na stomak,on baja kao da ima svoj zivot pa resio negde da ide:d,stalno sklizne sa mene

Portret mod na selfi kameri se aktivira klikom na onaj kruzic sa nekom zvezdicom levo, pa dobijas da zamutis pozadinu, ako na to mislis.
A za zvuk se slazem, u nekim situacijama apdolutno preglasan, meni i dalje smeta sto nema poseban slajder za notifikacije, a poseban za volume, to mi nikako ne ide y glavu da je spojeno u jedan.
A to za klizavost, pa prosto mi je neverovatno da ga neko ne nosi u masci, uglavnom svi danasnji telefoni su klizavi, maska je must have, moj sam prekljuce ispustio na beton, na ćošak, da nije bio u masci prsla bi ledja kao nista, a sinoc na parket, na ledja, opet maska čuva...

Da li neko ima p30 lite? Ako može par reči da napiše da li ima nekih problema tj neku zamerku ...

^Ja nemam, ali jedan moj dobar prijatelj ima.
Pitao sam ga da li je zadovoljan i da li ima problema u radu? Kaze da radi odlicno i da je veoma zadovoljan.

Da se zapljunem, posle 13 godina Sony mobilnih sokocala, juce se pojacah sa P30 Pro. Ekran sjajan, brzina sjajna, kamera je neverovatno dobra, fale mi led notifikacije i vanila android vise nego leba, ali cu se valjda navici na ovaj skin sta li je vec.
Pitanje - prebacio sam uz pomoc app-a podatke, fotke i muziku iz starog moba, medjutim nijedan file manager ih ne vidi. Aplikacije za muziku i pregled i obradu fotki ih vide, ali ne i file manageri. Zna li neko u cemu je caka!? File managerima sam dozvolio pristup storidzu, radio reset, imam najnoviji apdejt ali i dalje nista...

Možda da sačekaš da njihov media skener završi posao?

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Sta je media skener, od aplikacija ili od sistema. Third party app za muziku i fotke vide fajlove ali file manageri ne!? Nikad se nisam susreo sa ovakvim problemom...

Probaj neki drugi file menadžer, doduše ne znam koji sad valja jer su one koji su nekad valjali pokvarili u međuvremenu...

Ja koristim Asus file menadžer već neko vreme...izgleda da nije loš i xiaomi file menadžer...

Mada je tu verovatno neki drugi problem u pitanju, ali ne košta ništa i da probaš neku drugu app...

Sta je media skener, od aplikacija ili od sistema. Third party app za muziku i fotke vide fajlove ali file manageri ne!? Nikad se nisam susreo sa ovakvim problemom...
Media skener koji radi file manager, mada je to bilo na starijim telefonima, stvarno se nisam u novijoj istoriji susreo sa problemom koji imaš. Možda neki restart ili brisanje keš memorije reši problem

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Probaj neki drugi file menadžer, doduše ne znam koji sad valja jer su one koji su nekad valjali pokvarili u međuvremenu...

Ja koristim Asus file menadžer već neko vreme...izgleda da nije loš i xiaomi file menadžer...

Mada je tu verovatno neki drugi problem u pitanju, ali ne košta ništa i da probaš neku drugu app...
Solid explorer, jedan od boljih.

Jel bolje uzeti p30 lite ili stariji p20 (ne lite)? Cenovno u telenoru su tu nedje, ja sam hteo p20, ali možda vredi razmisliti i o p30 lite..

Bolja je kamera na p30 lite, plus ultra-wide kamera, P20 ima bolju izradu i jači procesor, p30 lite veći ekran i slot za micro SD. Sve zavisi od toga šta ti treba, ja bih lično uzeo ili p30 ili nešto od xiaomija

P30 Pro

Asus file manager resio problem! Hvala svima!
Ima li neka app bolja od Huaweijeve implementacije AOD koja moze da mi resi pitanje svih notifikacija, sve sam uradio baj d buk ali neke app jednostavno nece da pokazuju notifikacije u AOD.
LED notifikacije su iz raja izasle! :d

Cackao sam malo danas drugarov P30 pro i kada stavim kameru na 10MP slike mi deluju ostrije nego na 40MP, jel tu ima neka caka ili?

Fotografije od 10Mpx su neka vrsta hdr-a pa dodju malo napucane, zbog toga deluju oštrije.

P30 Pro

Cemu onda 40MP ako su slike ostrije sa 10MP?
Nisu oštrije ako bi bile uslikane sa istim parametrima, oštrije su jer se drugačiji algoritam upotrebljava za mod od 10mpx (tzv image stacking), ne vezano za pixel binning. Ako bi u PRO modu napravio jednu od 40 a drugu od 10mpx sa identičnim parametrima, ona od 40mpx bi izgledala oštrije, što je donekle i normalno.
Prva je 10mpx a druga 40mpx i razlika je značajna( u smislu oštrine) u korist druge kad se gleda na računaru.
c0ade9fa30564a24408940ec2d300ab8.jpg
aa0ac733ec2d1fd1806c2a3d797ceeee.jpg

P30 Pro

Ja sam ga dobio pre skoro nedelju dana :)

P30 Pro

Vrh Dno