Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Grešiš, sa njega sam obavljao svašta. Igrice ne igram... Sve drugo zfull i nikad zabod...

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Šta podrazumevaš većem opterećenju? Igrice ne igram ali sam probao i neke čisto testirao, sve ok radilo. Pa druže ne bih se izlagao ovome da mi ono nije zdravo dobro radilo [emoji1]

Šta podrazumevaš većem opterećenju? Igrice ne igram ali sam probao i neke čisto testirao, sve ok radilo. Pa druže ne bih se izlagao ovome da mi ono nije zdravo dobro radilo [emoji1]

*mjau**mjau**mjau*! server zabada, ne telefon [emoji23][emoji23][emoji23][emoji2957]

Pošalji im upit, ili ih pozovi, pretpostavljam oko 300 €.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Ja se isto skrsio zamena ti je mislim 29600 rsd

I meni tako javili.. Kod s10+ je drugačija situacija izgleda i ako je naprslo staklo onda samo to menjaju a ne ceo displej

^ mislim da se menja ceo display i na S10+, drugar je menjao na S9+ i menja se ceo ne staklo.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Ljudi moji, kolko sam se iznervirao juče. Meni je ovo prvi huawei, mozda je to praksa kod njih, ne znam.
Na brzinu sam nesto morao da slikam, da ne bi brzo pisao i zabrljao, i dal su mi prsti bili prljavi, radio sam nesto, uglavnom, nece da otkljuca preko otiska prsta, i nece i nece, i na kraju mi izbaci "fingerprint suspended for 10 minutes". I morao sam deset minuta da cekam! Pin uopšte nije hteo da prihvati, tj. izbaci mi brojeve da ukucam, ali ih uopšte nije unosio kako sam ja pritiskao. Pa dal je moguce to, da sam ja morao da čekam deset minuta? Pa sta da mi je hitno trebalo nekoga da nazovem? Moze li to nekako da se iskljuci?

Kad bi mi neko objasnio konkretne prednosti zakljucavanja telefona.. (osim ako niste svalercina koja vara zenu sa jos 3 devojke).

Kad ti neko trazi da vidi telefon, ionako ces mu ga otkljucati i onda ti je ionako sve na izvolte (ako nesto krijete). Ako izgubite telefon, cak i da ga neka dobra dusa nadje (valjda ih je ostalo), ne moze da vas kontaktira nikako.. Ako vam stigne neka notifikacija, ne mozes sa lockscreena da odgovoris, moras otkljucati i samim tim otici na homescreen, na cemu se gubi vreme..

Poslednja izmena:
Prednosti su višestruke jer ljudi uglavnom drže bitne privatne i poslovne stvari u telefonima. Na nekim aplikacijama za VPN ne možeš ni da kreiraš profil ako nemaš neki vid zaštite. Zamisli samo situaciju da ti neko uđe nesmetano na VPN firme ili mail client. O drugim stvarima i da ne pričam.

Ljudi moji, kolko sam se iznervirao juče. Meni je ovo prvi huawei, mozda je to praksa kod njih, ne znam.
Na brzinu sam nesto morao da slikam, da ne bi brzo pisao i zabrljao, i dal su mi prsti bili prljavi, radio sam nesto, uglavnom, nece da otkljuca preko otiska prsta, i nece i nece, i na kraju mi izbaci "fingerprint suspended for 10 minutes". I morao sam deset minuta da cekam! Pin uopšte nije hteo da prihvati, tj. izbaci mi brojeve da ukucam, ali ih uopšte nije unosio kako sam ja pritiskao. Pa dal je moguce to, da sam ja morao da čekam deset minuta? Pa sta da mi je hitno trebalo nekoga da nazovem? Moze li to nekako da se iskljuci?

šta bi da isključiš? tu suspenziju? to verovatno i možda uz neko teško hakovanje, ali nisam siguran ni tada...to je deo dodatne sigurnosti unutar sistema i to verovatno nije baš jednostavno onesposobiti...

a pin i fp i sve ostalo naravno da možeš da isključiš...

Slazem se, prednosti su višestruke.
Ali moze li ko meni da objasni koja je poenta stavljanja sestocifrenog pina, koji juče uopšte nije hteo da prihvati?
Dal je greska sistema, ili je to tako podešeno

Prednosti su višestruke jer ljudi uglavnom drže bitne privatne i poslovne stvari u telefonima. Na nekim aplikacijama za VPN ne možeš ni da kreiraš profil ako nemaš neki vid zaštite. Zamisli samo situaciju da ti neko uđe nesmetano na VPN firme ili mail client. O drugim stvarima i da ne pričam.

Ma bez VPN-a ne pocinjem dan.. :) Svi smo okruzeni spijunima koji samo cekaju da odemo u WC i da nam udju u mail aplikaciju i haos naprave.. Nemojte da se lazemo, 98% ljudi zakljucava eto samo tako, da bi kao bio zakljucan jer daju sebi na laznoj vaznosti..

Moguće, ali kako radim u stranoj firmi moram da vodim računa o tim stvarima a i iz IT struke sam, ali da ne idem u off :=).

Ma bez VPN-a ne pocinjem dan.. :) Svi smo okruzeni spijunima koji samo cekaju da odemo u WC i da nam udju u mail aplikaciju i haos naprave.. Nemojte da se lazemo, 98% ljudi zakljucava eto samo tako, da bi kao bio zakljucan jer daju sebi na laznoj vaznosti..
Ne znam za procenat, ali znam da na telefonu imam poslovni mail. Jednom prilikom sam telefon izgubio, a u međuvremenu sam ga resetovao preko "Find my phone", pre nego što sam ga za nekoliko sati ponovo pronašao. Lako cu ja kupiti drugi telefon, više mi vrede podaci, pa i sam posao, nego on. Verovatno još dosta ljudi ima ovaj problem. Takođe, nije da su ljudi ne znam kako impresionirani telefonima koje imam pa moraju da "vide" kakav je a meni je bas teško da ga otkljucam.

Još važnije, tu mi je i aplikacija banke. Tu takodje ide pin i fingerprint, i tu se šteta može napraviti bukvalno za minut. Itd itd.

Znaci dzeparosu iz 23-ojke je tvoj poslovni mejl prvo sto ce otvoriti, i poslati nekom klijentu skakljive informacije :) Mislim ja drzim pin za google photos i drive (Huawei dozvoljava stavljanje pina na aplikacije, bez da imas pin i za glavno otkljucavanje, nadam se da je to praksa na vecini telefona), i naravno da aplikacija za banku trazi pin, sama po sebi..

Ne znam stvarno su 'bledi' razlozi u korist zakljucavanja, zar nije lakse zakljucati sta god smatrate bitnim, koliko puta dnevno otvaras poslovni mejl na telefonu? A koliko puta dnevno otkljucavas sam telefon? Izvinjavam se na offtopicu ali me mnogo interesuje ovo a glupo mi otvarati temu za to.. (mozda i nije).

Poslednja izmena:
Jeste off i otvorite temu ako je nema

TuturuTu on rmn7

Vidim da će se izgleda vrlo brzo preći na p30 [emoji16][emoji16]
Extra popust u telenoru u julu, p30 na rate je oko 62000 i još da sačekam jer od 10 jula ide i 12 meseci garancija na staklo.
Pojeftinio je i p30 pro ali je ipak suma prevelika za moj budžet.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hteo sam da napisem par reci o telefonu, ali je neverovatno da na tapatalku nece da me uloguje...
Jel ima neko problema sa tapatalk logovanjem, jer ovo ima vec nedelju dana da zeza...
Ja sam telefonom prezadovoljan, radi prebolesno, baterija dobra, ali posle mi max 3, ocekivano slabija, jedina mana koju mogu da primetim, mislim "mana" jeste sto nema stereo zvucnike i 3.5mm jack, zvuk je dobar inace, i na slusalicama ok, ali malo slabiji za moj ukus...
Kakvo je resenje za bolji zvuk u slusalicama (jaci) , adapter na 3.5mm i slusalice bolje, ili samo bolje usb slusalice?

Poslednja izmena:
Znaci dzeparosu iz 23-ojke je tvoj poslovni mejl prvo sto ce otvoriti, i poslati nekom klijentu skakljive informacije :) Mislim ja drzim pin za google photos i drive (Huawei dozvoljava stavljanje pina na aplikacije, bez da imas pin i za glavno otkljucavanje, nadam se da je to praksa na vecini telefona), i naravno da aplikacija za banku trazi pin, sama po sebi..

Ne znam stvarno su 'bledi' razlozi u korist zakljucavanja, zar nije lakse zakljucati sta god smatrate bitnim, koliko puta dnevno otvaras poslovni mejl na telefonu? A koliko puta dnevno otkljucavas sam telefon? Izvinjavam se na offtopicu ali me mnogo interesuje ovo a glupo mi otvarati temu za to.. (mozda i nije).

Pa da pocnemo od toga da manje vise sve sifre i nalozi mogu da se resetuju/otkljucaju preko maila i sma-a.

Na prvu loptu, sa PayPalom moze da uradi sta hoce.

Ja bih se ziv pojeo da mi neko ukrade otkljucan telefon.

Poslednja izmena:
Hteo sam da napisem par reci o telefonu, ali je neverovatno da na tapatalku nece da me uloguje...
Jel ima neko problema sa tapatalk logovanjem, jer ovo ima vec nedelju dana da zeza...
Ja sam telefonom prezadovoljan, radi prebolesno, baterija dobra, ali posle mi max 3, ocekivano slabija, jedina mana koju mogu da primetim, mislim "mana" jeste sto nema stereo zvucnike i 3.5mm jack, zvuk je dobar inace, i na slusalicama ok, ali malo slabiji za moj ukus...
Kakvo je resenje za bolji zvuk u slusalicama (jaci) , adapter na 3.5mm i slusalice bolje, ili samo bolje usb slusalice?

I mene zeza tapatalk, nikako ne dozvoljava logovanje, a mislim da sam ulogovan, mislim da je problem do verzije aplikacije, procitah na drugoj temi, verzija 8.2. čini mi se da rekose da ne zeza.
Ja sam uzeo onaj adapter, i koristim neke stare sonijeve, meni se čini da je ok zvuk, sad, zavisi od čoveka do čoveka...

Verzija 8.2.3. radi bez problema.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Ja ne verujem sta sam upravo procitao, nema potrebe da zakljucavas telefon koji koristis za ebanking, paypal, na kome imas mail, naloge za razne stvari, privatne fotografije (koje uopste ne moraju da budu eksplicitne, ali se ne ticu random lika koji ti nadje/mazne telefon), u krajnju ruku i postpaid sim kartu.

Sve to zato sto mu je tesko da 1s (sad vec i brze) prisloni prst na ekran ili pogleda u telefon u slucaju faceida. Mislim, kakva *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*na logika...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Danas sam imao priliku da cackam malo duze P30 Pro.....telefon je super odradjen,jako lepo lezi u ruci iako je poprilicno gabaritan,radi fino,fluidno,zvuk na zvucnike ok,ali jedna stvar mi je zapala za oko,i tu sam se poprilicno razocarao,a to je displej....mozda ce neko reci da sam lud,ali ladno se vide pikseli!!!Udjem u podesavanja,vidim da je bio na nekoj "smart" opciji za rezoliciju(tako nesto), iskljucim to,podignem rezoluciju na maksimum,i....opet to nije to,opet primetim pikselazu,i nemogu da verujem!! E sad,mozda je to zato sto drndam s9 pa mi je posle njegovog ekrana sve ostalo lose,ali brt,za ovaj cenovni rang,po meni prosek od ekrana. E da,kamera je dobra,pogotovo onaj ludacki zum,stvarno radi posao dobro.

Sent from my S9

Za bolji zvuk vidi dal ti je ukljucen dolby atmos i pojacani ekvilajzeri... A ako oces bas jaci zvuk, bass i sve da mozes spalis zvucnike, Poweramp aplikacija...

Ma ostale stvari posle ekrana me nisu mnogo ni zanimale,to je bio kraj kad sam skontao piskelizaciju.....

Sent from my S9

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno