Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U velikom izboru HBO naslova korisnici će moći da uživaju aktiviranjem ovog paketa putem portala Moj SBB

Ovo i dalje stoji na sajtu, ali ni ja sada ne mogu da nađem tu opciju, iako sam još u maju aktivirao bez problema. Neka zove podršku, oni će mu rešiti.

Meni na jednoj adresi sami aktivirali to. Ustvari otkljucani svi kanali, nemam pojma zasto. Zemun je u pitanju.
Za drugu adresu sam trazio da aktiviraju mada iskljucio sam d3 jer je analogna i dalje aktivna pa i ne koristim. TV samo zbog dece i crtaca mi treba. Nemam bre vremena da odgledam nista :)
Inace stari Ikom korisnik i dalje sam na Ikom flat 2 paketu iako su pred kraj prosle godine LAGALI da gase sve Ikom i ko ne predje na EON i potpise ugovor nece moci da koristi SBB usluge. Neverovatni su stvarno. Banda :)

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Pre godinu i po sam prodao stan i u poslovnici u Zemunu odneo opremu i raskinuo ugovor, platio zadnji račun. Danas me zove novi vlasnik kaže imaš dugovanja, jer je hteo da ponovo uvede SBB. Odem u poslovnicu u Merkatoru, kažu mi vi nikad niste raskinuli ugovor. Inače računi nikad nisu dolazili na adresu. Daju mi neku kopiju računa sa dugom od 23 000 i pisao sam neki zahtev za dostavu kopije raskida ugovora. Takođe kaže potpisali ste aneks ugovora, sto nisam nikad, bio sam na Ikomu, i kao imam ugovornu obavezu.! Ponovo otvorim nalog na moj SBB i vidim dugovanja i to prvi račun posle osam meseci od raskida ugovora!
Čekam odgovor ali sam se toliko iznervirao da ne znam za sebe. Jel neko imao slična iskustva i ima li neki savet?

a kad si raskidao ugovor, zar nisi dobio jedan primerak ?

Svoj primerak uvek zadrzavas za sebe, a pravis fotokopiju i tu istu nekome dajes. Uvek se to tako radi.

Pa dobro neka ti pokazu taj novi aneks pa ces videti. Tu ce onda biti i problem opreme za koju te duze?

Pa dobro neka ti pokazu taj novi aneks pa ces videti. Tu ce onda biti i problem opreme za koju te duze? Uh bas bzvz situacija.

Uspeo sam da nađem Raskid ugovora i odneo im. Lepo piše da sam izmirio sve obaveze i vratio opremu. Kopirali su i sad čekam da mi za nekoliko dana jave šta je bilo.

Sad me desavanja oko zojape naterase na jos jedno pitanje.

Da li kod odnosenja opreme u isto vreme placam i poslednju ratu tako da od tog dana nemam vise nikakcih dugovanja ili cekam da mi taj poslednji racun stigne u avgustu.
Kad sam to pitao sluzbenicu u poslovnici na Terazijama ona rece da ce racun za poslednju ratu stici u avgustu, ali ja njihovim sluzbenicima nesto i ne verujem, pa molim da neko ko je raskinuo ugovor ili zna tacnu proceduru, napise kako je to odradio.

Sad me desavanja oko zojape naterase na jos jedno pitanje.

Da li kod odnosenja opreme u isto vreme placam i poslednju ratu tako da od tog dana nemam vise nikakcih dugovanja ili cekam da mi taj poslednji racun stigne u avgustu.
Kad sam to pitao sluzbenicu u poslovnici na Terazijama ona rece da ce racun za poslednju ratu stici u avgustu, ali ja njihovim sluzbenicima nesto i ne verujem, pa molim da neko ko je raskinuo ugovor ili zna tacnu proceduru, napise kako je to odradio.

Nema naknadnog placanja racuna posle raskida, sluzbenica ti obracuna proporcinalno koliko si dana koristio u tekucem mesecu.

Odes na salter i platis to i onda se vratis kod nje i raskines ugovor i vratis opremu.

Direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta izjavio je da su službe tog preduzeća u svojoj podzemnoj mreži otkrile 59 kilometara nelegalno postavljenih optičkih kablova kablovskog operatera "SBB".

sbb.jpg

Kakva bestidna kampanja.
Hahaha, 59km kabla je neko postavio tek tako!
Klošarčine jedne bezobrazne, ali me ne bi začudilo da im i ova priča prođe!
Sramota

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kakva bestidna kampanja.
Hahaha, 59km kabla je neko postavio tek tako!
Ma, suvišno je i komentarisati takve "vesti". Sutra mogu da izađu i sa "vesti" da Sbb u stvari i nikada nije bilo registrovano preduzeće...

Sent from my Mi 9 SE

Poslednja izmena:
Voleo bih da gresim, ali "strepnja mi je dublja od nade" ;) svi mi koji se zalimo na SBB, trazicemo ih svecom....kada Telekom preuzme kompletno trziste. Ovde nikada nije postojala konkurencija ni u cemu sto je od interesa za drzavu...tako da....

Voleo bih da gresim, ali "strepnja mi je dublja od nade" ;) svi mi koji se zalimo na SBB, trazicemo ih svecom....kada Telekom preuzme kompletno trziste. Ovde nikada nije postojala konkurencija ni u cemu sto je od interesa za drzavu...tako da....

Nije bilo konkurencije, ali drzava rado outsource-uje neke svoje nadleznosti u "privatni sektor" :D . Od duopola je jedino losiji monopol, a od monopola kartelizacija. Znaci imamo jos jedno dva koraka do dna :D .

Situacija je tuzna, isto su radili Jotelu ovde po jugu, Exe-netu dizali cene zakupa bandera. Vracacemo se na satelite kao '90-ih.

Poslednja izmena:
Resili da srede SBB isto kao Targo telekom, videli da im ova akcija sa MTS optikom ne ide dobro. Jadno.

Stvar je prosta il su zakonito radilimili nisu...jedino je pianje sto se to do sada tolerisalo j sto bas sada....

Nema naknadnog placanja racuna posle raskida, sluzbenica ti obracuna proporcinalno koliko si dana koristio u tekucem mesecu.

Odes na salter i platis to i onda se vratis kod nje i raskines ugovor i vratis opremu.

Samo da dodam. U slucaju sbb-a ne placaju se rate nego pretplata. Takođe, proporcionalna naplata unapred zarad raskida ugovora je protiv zakonita (usluga koja je isporucena od prvog do 10og ovog meseca moze biti naplacena tek sledeceg meseca uz izdavanje racuna). To sto svakome naplate proporcionalno kasnije prikazu kao pretplatu na nalogu. Mnogi koji raskidaju, zavisno od paketa plate dan vise odnosno i do 150 din. Dakle sbb em krsi zakon em zaradi dodatno na 1000 raskinutih ugovora i do 150 000 dinara.

Poslednja izmena:
Znaci kad resim pokupim svu opremu i predam im 30. u mesecu i platim jos samo racun za taj masec. Tako ce i biti kad uvedem mts optiku i kad proradi, da ne bih imao rupa ...

Pa kazu ljudi da je otkazni rok mesec dana. Valjda mesec dana od podnosenja raskida? Ako podneses recimo 10.07 to valjda znaci da si ustvari kod njih do 10.08? I onda platis tih 10 dana avgusta tj dostave ti racun za te dane.

Ma, suvišno je i komentarisati takve "vesti". Sutra mogu da izađu i sa "vesti" da Sbb u stvari i nikada nije bilo registrovano preduzeće...

Sent from my Mi 9 SE

Meni je fascinantno koliko je ovaj narod tup....ne glup, tup....glup nauči iole na svojim greškama, tup za to nema kapacitet....

Pa kazu ljudi da je otkazni rok mesec dana. Valjda mesec dana od podnosenja raskida? Ako podneses recimo 10.07 to valjda znaci da si ustvari kod njih do 10.08? I onda platis tih 10 dana avgusta tj dostave ti racun za te dane.

Ja sam podneo zahtev za raskid ugovora u subotu 06.07 i moram da čekam tih 30 dana da bi vratio opremu tj moram da dođem baš 06.08 da vratim opremu i raskinem ugovor kao i da izmirim dugovanja za tih 6 dana + račun za jul mesec.

Pa, možeš ti i odmah da vratiš opremu. Ja sam im sve vratio onog dana kada sam podneo zahtev za raskid, tada sam i platio to što treba za narednih mesec dana. Doduše, ja sam net imao kod mts-a pa mi je bilo svejedno. Oni će ti svakako isključiti signal tog poslednjeg dana.

Meni je fascinantno koliko je ovaj narod tup....ne glup, tup....glup nauči iole na svojim greškama, tup za to nema kapacitet....

Da, u pravu si. A sto je najtragicnije, ti tupavi su najglasniji u osudama, kritikama...Npr. ovaj slucaj sa Vesicem i SBBom. Polovina tupavih ce podrzavati Vesica i nazivati SBB lopovima i slicno, druga polovina tupavih ce napadati Vesica, drzavu...a ni jedni ni drugi nemaju bilo kakva saznanja o cinjenicama. Retki, zaista retki, koji nisu tupavi, ce reci...Pa sta? Zasto da se sve ne proveri?! Ukoliko su (SBB) radili po zakonu nemaju razloga da brinu.

I tu bi trebalo da se zavrsi prica. Isto kao sto je S. Trifunovic uradio sa "svojom" fondacijom. Dodjite, sve pregledajte, svu dokumentaciju...mi nemamo sta da krijemo.

Ali ne, tupavi, i jedni i drugi ce samo glasnije nastaviti da kritikuju suprotnu stranu. Zasto? Pa zato sto su tupavi, je l' te?!

Otprilke tako.
Suština je da ovde niko ne barata sa činjenicama, niti se za to trudi, nego gomila tupavih navijača koji blage veze nemaju o čemu se radi, ali su naravno oni najpametniji i kao sve se zna.
Evo, ni ja ne znam pozadinu ovoga sa SBB-om, ali mi je fascinantno kako baš sada isplivavaju neke stvari, prosto je toliko očigledno da je u pitanju direktan napad zbog N1 televizije.

SBB je moju zgradu iskoristio, da tako kažem, kao konzolu - razvukli su kabl od susedne 4-spratnice do krova moje 10-spratnice, pa preko krova do druge strane zgrade i odatle ga spustili na banderu na suprotnoj strani ulice.
Ne da nikada nije napravljen nikakav ugovor, nego nikada nikoga nisu ništa ni usmeno priupitali. Kabl koji dovodi signal SBB-ovim korisnicima u mojoj zgradi je doveden sa treće strane - sa druge susedne zgrade.

Kradu i struju, ne od EDB-a već našu zajedničku. Valjda nije potrebno ni pominjati da ni za to nisu nikoga ništa ni pitali.

Zaključak:

Ja sam glup i tupav.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno