Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mirta je Mićiju nešto rekao nije uredu pobili ste mi ljude ako se ne varam u poslednjoj epizodi, mislim da je to vezano za Voju i mitraljez a da to nisu ni prikazali što je glupo, a možda i grešim pa nas tek čeka rokanje.

Voja je otišao kod Pigija ili sa Radetom (predpostavka da je živ) ili sa informacijom da iza svega stoji Radetov partner (onaj tip sa početka sezone) koji je u 11 epizodi došao po rudnik.

Nina se obradovala Radetu. Moja predpostavka je da je Rade svo vreme živ. Na početku sezone mi je bilo čudno što ni u jednom trenutku nisu prikazali kako taj lik izgleda a verovatno da bi ga vaskrsli.

Jedino pobija teoriju što ga je Nina u 1 epizodi otpratila u kovčeg e sad možda je faca bila ugljenisana - nismo videli lice.

Sve sam to i ja pomislio. Nisam nista preskocio. Videli smo isto.

Meni je cetvrta malo manje zanimljiva od prve 3. Recimo to ovako, prve 3 epizode je bila voznja pod punim gasom, 4 epizoda je onaj momenat kada se skida noga sa gasa i automobil polako usporava.
To usporenje predstavlja to da se deo price i celokupni posao oko Nuklearne elektrane i privodi kraju. Zatrpace reaktor, i kud koji mili moji.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Slazem se. Prve tri epizode drze prikovane, iako sam vecinu stvari vec video u dokumentarcima.

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Pa peta epizoda je sudjenje i konferencija u Becu. Nije mi jasno sta ste ocekivali????
Da su scenario pisali ovi mutanti sto su pisali 8-mu sezonu Got-a, sad bi Legasov poludeo i licno digao reaktor u vazduh!!!

Poslednja izmena:
Pa peta epizoda je sudjenje i konferencija u Becu. Nije mi jasno sta ste ocekivali????
Da su scenario pisali ovi mutanti sto su pisali 8-mu sezonu Got-a, sad bi Legasov poludeo i licno digao reaktor u vazduh!!!

+1
Trebalo je da se prikaze i period posle eksplozije a ne samo ti dani kada se ona desila. Mozda jeste malo sporija radnja ali je i dalje kvalitetna serija.
Kamo lepe srece da ima vise takvih kvalitetnih mini serija.

Poslednja izmena:
Činjenica je da od prve sekunde, prve tri epizode gledaš i ne trepćeš, voze 200 na sat!
Četvrta je već druga priča (prošli su već meseci od eksplozije), sporiji tempo, prosto drugačiji filing. Peta će biti verovatno još sporija i drugačija.
Meni se više sviđaju prve tri, ali generalno serija je vrhunski odrađena, bez ijedne greške do sada, neverovatno verno su uspeli da prikažu to vreme, ljude, gradove, način ponašanja. Svaka im čast!

Koliko ja videh u trejleru bice zanimljiva, jer ce sudjenje pokriti neke detalje same eksplozije i sta je tacno dovelo do toga, tako da ce biti zadovoljni i oni koji su se u komentarima zalili da sama eksplozija nije dovoljno detaljno opisana.

Bosch zavrsih 5 sezonu, sjajno nastavlja odlicnom putanjom. Poslednje 2 epizode su i 2 najbolje. Neverovatno da glavni lik i posle 5 sezona se karakterno razvija. Temelj za 6 sezonu sa vec par slucajeva u najavi i jakim konfliktom koji je pod tepihom ali ce eskalirati u nekom momentu. A sad godinu dana boschless [emoji17]

Onda blago meni 😀 Sinoc odgledao prvu Bosch, odlicna! Kao The Wire sto mi bas lezi.

The Son sa Pierce Brosnanom,druga sezona do sad je za nijansu slabija od prve. Po meni 7/10. Odgledao Catch 22 po meni je bolja od istoimenog filma iz sedamdesetih godina proslog veka 7/10.

Kakva je Lost in space? Vredi li se upuštati?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Pocinje dobro, posle sapunica.

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Daću joj šansu, početak obećava.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Dobra 4.epozoda Černobilja
krivo mi je samo sto su onako malo vremena posvetili biorobotima, nekako mi je zbrzan taj deo. Realno zanimljivije mi je to od onog jurcanja za kučićima. A i tacno sam znao da ce da ubace neke štence cim sam video da epizoda prati onu trojku. Nekako mi je to izgledalo kao usiljen pokusaj pucanja na emocije
Eto tu bih mozda nasao jedinu zamerku ili je to samo moja zelja da serija traje duze 🙂
Mogli su eventualno jos dve epizode da dodaju, ta situacija na krovu i gradjenje sarkofaga,od koga isto verujem da cemo videti jako malo u zadnjoj epizodi.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Chernobyl je skoro dokumentarnog karaktera, tako da je ovakva dinamika sasvim očekivana i neizbježna.

Promjenu bi napravilo samo kada bi za 5 epizodu scenario preradio dvojac sa zadnje sezone GOT. A neko je već dao par vrhunskih komentara na tu temu. Genijalno.

@babadook
Odgledaj i HBO-ov Chernobyl podcast sa piscem serije (4. epizode za sada na yt-u), lepo objasnjava kljucne scene i sta je (i odakle) ubaceno/izbaceno sa kojom namerom... Lepo i u detalje se objasnjava pozadina svake epizode, odnosno sta je uzimao za inspiraciju ( a prilicno se oslanjao na knjigu Voices from Chernobyl)

Neverovatno koliko su se trudili da sve bude verodostojno prikazano. Čak su kontrolnu sobu napravili da bude identična onoj pravoj, što je skroz nebitno, ali eto hteli su na taj način da iskažu poštovanje prema svima koji su to proživeli, i onima koji su izgubili svoje loved ones zbog ove katastrofe.
Sve u svemu stvarno fenomenalna serija. Jeziva zaista u nekim trenucima.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Skidam kapu. [emoji846]49681e9.jpg
554398eeddfc594ec3a2a99e7c680781.jpg

Poslednja izmena:
Serija je snimana i Litvaniji, u nuklearnoj elektnani sagradjenoj kao ova u Cernobilju.

Sent from my ASUS_X018D using Tapatalk

@babadook
Odgledaj i HBO-ov Chernobyl podcast sa piscem serije (4. epizode za sada na yt-u), lepo objasnjava kljucne scene i sta je (i odakle) ubaceno/izbaceno sa kojom namerom... Lepo i u detalje se objasnjava pozadina svake epizode, odnosno sta je uzimao za inspiraciju ( a prilicno se oslanjao na knjigu Voices from Chernobyl)

Slušam podkast od prve epizode i jednako uživam kao i kad gledam seriju. Evo još jedne “dopune”:

https://twitter.com/slavamalamud/status/1132029943297265664?s=21

Svoje utiske o svakoj epizodi ponaosob daje sportski novinar koji je odrastao u SSSR. Uključuje se u razgovor i tvorac serije Craig Mazin

Poslednja izmena:
Šta očekivati od nekoga ko je kao mali jeo malter[emoji1787]

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Neko pomenu Lost in space. Odgledao 4 epizode i nisam mogao vise, prava sapunica.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno