Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
imam isti problem, samo sa d3 cam karticom i ne znam kako da rešim...

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Kad aktiviram HBO paket preko sbb portala, koliko treba da prodje vremena da mogu da ga gledam?

Par sati maximalno

Ako si koristio isti email preko nekog drugog provajdera ili na HBO Now moraces da ih zoves da ti restartuju nalog/sifru.

Imam problem sa sbb, danas me zovu i prete izvrsiteljima za racun koji sam platio! Neko ima slicno iskustvo i sta raditi?

Koristio sam Ikom uslugu, samo tv. Kod ikoma se placala akontacija za sledeci mesec. tako sam i platio u januaru 2018. za februar. Ugovor je raskinut 27.2.2018, i sada *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i ne prihvataju dokaz o placanju iako sam im doneo odstampani racun sa pecatom iz banke (platio sam online), nego kazu kao kod nas se ne placa unapred kao kod ikoma nego treba da platite za februar ponovo.
neko imao ovakav problem?

Kad te budu zvali kazi im da je dug zastareo. Moraju u roku od godinu dana da te tuze,ako nisu dug je zastareo. Pozovi se na zakon o obligacionim odnosima i kazi im da ce izgubiti spor kad vec nece da prihvate dokaz.

Kad te budu zvali kazi im da je dug zastareo. Moraju u roku od godinu dana da te tuze,ako nisu dug je zastareo. Pozovi se na zakon o obligacionim odnosima i kazi im da ce izgubiti spor kad vec nece da prihvate dokaz.

Pozvacu se na zastaru. Kako da saznam da li su me tuzili? mozda nisam bio kuci ako je postar doneo nesto.

Pošto sam proteklih dana imao problem sa internetom,juče mi doneli ovaj novi ruter Tehnicolor cg2121. Namontirali ga. Sad je sve ok. I brzina,nema prekida signala preko lan kabla,ne gubi se Wifi.
Jedino što je loše kada sam posle ukapirao da sam dobio drugu IP adresu,tj. sa njom i dobio NAT.
Kada sam im pisao da mi obrazlože,dobih sledeći odgovor:
Zdravo, Peđa je. Naša kompanija je započela sa implementacijom NAT IP adresa. NAT tehnologija omogućava internet servis provajderima da reše nedostatak IPv4 adresa koje provajderi više nisu u mogućnosti da zakupljuju od kraja 2014.godine. Kako, nažalost, nemamo mogućnosti dodele javne IP adrese, kao ponušena solucija je zakup statičke IP adrese po ceni od 610,00 dinara. Implementacija NAT IP adresa je započeta i korisnicima kod kojih je implementacija završena, neće dolazi do daljih promena

Poslednja izmena:
Da, sad i to naplaćuju.
Nego, i mene zafrkava ovaj EVW32 modem, stalno me prebacuje na Unifi, pretpostavljam da je od komšije.

Pozvacu se na zastaru. Kako da saznam da li su me tuzili? mozda nisam bio kuci ako je postar doneo nesto.

Ne možeš da se "pozoveš" usmeno, moraš pismeno da podneseš žalbu. To je veoma bitno.

Što se tiče tužbe, ne znam, sud je nadležan ali je pitanje koji.

Preteruju već. I meseca u mesec sve su gori i gori.
Ne znam šta će im biti sledeća glupost,ali znam da sigurno neće ništa biti povoljno i ok. Pogotovo za dugogodišnje i stare korisnike.

Moguce da ti nisi tuzen, vec da su prodali dug kompaniji Svea finance ili nekoj slicnoj koja to u ime njih radi. Proveri broj sa kog su te zvali. Jesu li ti davali rok ili neku ponudu da platis u nekim ratama i slicno? Ili ti nudili da ti saju podatke na koje da uplatis?
Imam problem sa sbb, danas me zovu i prete izvrsiteljima za racun koji sam platio! Neko ima slicno iskustvo i sta raditi?

Koristio sam Ikom uslugu, samo tv. Kod ikoma se placala akontacija za sledeci mesec. tako sam i platio u januaru 2018. za februar. Ugovor je raskinut 27.2.2018, i sada *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i ne prihvataju dokaz o placanju iako sam im doneo odstampani racun sa pecatom iz banke (platio sam online), nego kazu kao kod nas se ne placa unapred kao kod ikoma nego treba da platite za februar ponovo.
neko imao ovakav problem?

Послато са Pixel 2 уз помоћ Тапатока

Ovo za zastarevanje stoji. Kod ikoma se plaćalo do petog u mesecu za tekući mesec ili tako nešto, ako nisi imao telefon.

U vreme dok je ikom bio ikom, ja sam dobio opomonu da imam dugovanje u visini malo manje od jedne pretplate. Trebalo je 2-3 poziva, da bih saznao da je dugovanje od pre nekoliko godina, ALI njihovo racunovodstvo je sve vreme rasknjizavalo račune first in first out, tako da je ispalo da sam im dužan prethodni mesec manje nešto sitno, jer je u međuvremenu pretplata poskupela. Anyway, prelistao registrator sa uplatama/računima I zaista smo na neki način preskočili jedan mesec. A pošto su rasknjizavali hronološki, nije bilo ni kamate.

nisam lojer zato moras da proveris sve sto napisem.

dok prete usmeno briga te. kad ti stigne bilo sta pismeno odgovori im tako sto ces se jasno i nedvosmisleno pozvati na zastarelost potrazivanja. to im podnesi pismeno i to u dva primerka, jedan njima i jedan tebi. na tvom primerku treba da stoji potvrda o prijemu (potpis sluzbenika sbb, prijemni broj, itd.). to ti je pismeni dokaz da si se pozvao na zastarelost potrazivanja.

ako te ipak tuze nadleznost suda se utvrdjuje na osnovu adrese tuzenog tj. tebe, dakle nadlezan je sud prema opstini na kojoj imas prijavljeno prebivaliste.

• Like
Reagovanja: M J
Jel to SBB povecao brzine? Imam EON DUO Light, i brzinu od 60/4, a treba 50/4.

• Like
Nisu mi azurirani racuni na Moj SBB iako je sve placeno, pise usluge su iskljucene zbog neizmirenog racuna i stoji poslednji racun iz prosle godine. Sad ne mogu pristupiti opcijama naloga, sta da radim?

Zoveš korisnički servis i ako ti oni ne pomognu, odeš u poslovnicu i ponoviš isto. Posle toga ako ni oni ne pomognu, đon-sistem. Nema tu mnogo opcija/pomoći, posebno ne na forumu.

Tu mora da je opasan zayeb čim 5 meseci nemaš ažuriranje stanja.

• Like
Imam trio gold i vidim da su mi ubacili opciju za aktiviranje jednog smart tv-a? Je l ovo nesto od skorije ili je samo navlaka?

Pozdrav svima,
Imam problem sa cestim prekidom interneta preko SBB-a koji se resi samo ako restartujem modem.
Inace u pitanju je modem Cisko 3208 koji je nakacen na ruter TP LINK 740N i tako je radilo bez problema godinama.
Zvao sam SBB i oni kazu da je modem kada su prekidi, online i da je sve u redu sa dolaznim signalom i da je moguce da modem ne vrsi dalje prosledjivanje signala..
Menjao sam i kabl koji vodi od modema do rutera ali isto se desava.
SBB samo odlaze resavanje i upucuju me od jedne do druge sluzbe koje naizmenicno otvaraju svoje radne naloge koji se svi zavrsavaju na isti nacin..daljinskom proverom signala..meni je najlogicnije da je u pitanju modem i da bi ga trebali zameniti..
Da li se neko susretao sa slicnim problemom?

Poslednja izmena:
A da li ti radi kada komp povezes direktno na modem? Da eliminises taj TP kao moguci problem

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Pozdrav svima,
Imam problem sa cestim prekidom interneta preko SBB-a koji se resi samo ako restartujem modem.
Inace u pitanju je modem Cisko 3208 koji je nakacen na ruter TP LINK 740N i tako je radilo bez problema godinama.
Zvao sam SBB i oni kazu da je modem kada su prekidi, online i da je sve u redu sa dolaznim signalom i da je moguce da modem ne vrsi dalje prosledjivanje signala..
Menjao sam i kabl koji vodi od modema do rutera ali isto se desava.
SBB samo odlaze resavanje i upucuju me od jedne do druge sluzbe koje naizmenicno otvaraju svoje radne naloge koji se svi zavrsavaju na isti nacin..daljinskom proverom signala..meni je najlogicnije da je u pitanju modem i da bi ga trebali zameniti..
Da li se neko susretao sa slicnim problemom?
Ako imaš više nakacenih uređaja na tom TP linku možda je do njega. Imao sam isti ruter i isti problem kad se nakaci više od 10 uređaja na wifi. Kako sam ga zamenio za kvalitetniji problemi su nestali.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Moguce da ti nisi tuzen, vec da su prodali dug kompaniji Svea finance ili nekoj slicnoj koja to u ime njih radi. Proveri broj sa kog su te zvali. Jesu li ti davali rok ili neku ponudu da platis u nekim ratama i slicno? Ili ti nudili da ti saju podatke na koje da uplatis?

Zvali su na mob i poslali poruku sa ODMC SBB
poruka "...izmirite dospele obaveze prema kompaniji sbb da biste izbegli postupak pred javnim izvrsiteljem ili nas kontaktirajte na 0114401741"

nisu mi poslali podatke.

U vreme dok je ikom bio ikom, ja sam dobio opomonu da imam dugovanje u visini malo manje od jedne pretplate. Trebalo je 2-3 poziva, da bih saznao da je dugovanje od pre nekoliko godina, ALI njihovo racunovodstvo je sve vreme rasknjizavalo račune first in first out, tako da je ispalo da sam im dužan prethodni mesec manje nešto sitno, jer je u međuvremenu pretplata poskupela. Anyway, prelistao registrator sa uplatama/računima I zaista smo na neki način preskočili jedan mesec. A pošto su rasknjizavali hronološki, nije bilo ni kamate.

OK ovo sto meni traze je od februara 2018 (kada sam i raskinuo ugovor). platio sam to u januaru kao akontaciju sto je bio nacin placanja kod ikoma, ne zelim da placam ponovo.

Nije mi dosla ni neka opomena pred utuzenje. Da li je to obavezno da salju ili mogu da tuze i bez opomene, ne znam kakva je praksa?

Poslednja izmena:
A da li ti radi kada komp povezes direktno na modem? Da eliminises taj TP kao moguci problem

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Nisam probavao tako jer mi treba net na uredjajima koji su nakaceni, preko rutera, tako da bi dok to proveravam bio stalno bez neta na njima..a razlog sto mislim da ruter nije uzrok je taj sto net uvek odmah dodje posle restarta modema, bilo na dugmetu ili daljinski preko aplikacije, bez ikakve intervencije na ruteru.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno