Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 6

miui 10 nije pie.
kao što brat odozgo reče, apdejtuj twrp. Prvo instaliraš firmware za pie pa tek onda rom. to je neka hronologija. btw današnja verzija odnosno današnji update pixel experience za redmi 6 note pro je za svaku preporuku.

Može neki step by step tutorial za nas nepismene kako rootovati. Probao kingroot jok vala....

Sent from my Redmi 6 using Tapatalk

Prvo otkljucaj bootloader

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Procedura je za svaki Xiaomi ista

RM6 mi je prvi Xiaomi, presao sam sa AndroidOne telefona, a vidim da ima Poco Launcher koji je priblizniji tom iskustvu, medjutim procitao sam na par mesta da je "sumnjiv" zbog dozvola? Mada, racunam ipak su i Poco i MIUI istog porekla, pa bi to trebalo da znaci da je bezbedan?
I koliko je zahtevan, jel nije "tezak" u radu?

Xiaomi je izbacio Poco launcher.

Lawnchair v2 je vrh :)

Instalirao sam Poco - definitivno donosi par praktičnijih rešenja u MIUI; organizovane app, veći grid, interaktivne ikone, zaključavanje duplim tapom, sviđa mi se.
Nije baš Nova po svestranosti ali mislim da bi ovaj Poco pristup trebalo da postane default MIUI rešenje, jer praktično ništa ne oduzima, a unapređuje korisničko iskustvo.

Neka preporuka za staklo/foliju i maskicu?

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

Moja preporuka je KISSCASE Fabric sa Alija - 3$, i nije fabric bas, pozadi je imitacija vise, tekstura nalik na farmerke preko plasticnih ledja, obodi su tpu i izdignuta je 2mm iznad kamere pozadi i 2mm lip spreda. Zamenila mi je Nillkin Scrub, jer je lepsa pre svega, a obezbedjuje hvat isto kao i Nillkin, ako ne i bolje.

Stigla Pita i ovde, jutros sam azurirao, mada za sada ne primetim neke vizuelne razlike, osim malo drugacijih boja u notifikacijama, i cini mi se da se ikone notifikacije zadrze duze pre nego sto nestanu.

stiglo i meni obavestenje za update, ali radicu ga ko zna kada, posto to znaci ponovno mucenje tj instaliranje svega od pocetka, buduci da mi je prosli update kada sam radio prepeglao i recovery i ostalo pa sam morao ispocetka sve.

Ako imas root, ondak ne mozes direktno OTA

kako ne mogu, prosli put sam opalio direktno i sve je prepeglao ...

Jednu glupost sam primetio na Piti - naime, ko ima ukljucenu opciju sakrivenog notcha, sada je kompletno zacrnjen vrh ekrana, odnosno vrh status bara je pomeren ispod (sat i ikone baterije vise nisu levo i desno u odnosu na notch). Ne razumem zasto ovo, bas mi se svidjalo da notifikacije budu u tom rezervisanom delu, neometano od ostatka ekrana.

slazem se, verujem da im je bilo lakse da se ne muce sa pozicioniranjem elemenata po notchu vec da sve povuku na dole. ne drzim stalno sakriven notch, ali bi mi ovo def smetalo.

Meni baguje double tap prilikom otkljucavanja, brzo ukljuci i iskljuci ekran.
Tako isto i kod pokretanja kamere na double volume down taster.
Je l' primetio neko ovo?

Jednu glupost sam primetio na Piti - naime, ko ima ukljucenu opciju sakrivenog notcha, sada je kompletno zacrnjen vrh ekrana, odnosno vrh status bara je pomeren ispod (sat i ikone baterije vise nisu levo i desno u odnosu na notch). Ne razumem zasto ovo, bas mi se svidjalo da notifikacije budu u tom rezervisanom delu, neometano od ostatka ekrana.
Ovo je težak krš ako je tako.

Meni baguje double tap prilikom otkljucavanja, brzo ukljuci i iskljuci ekran.
Tako isto i kod pokretanja kamere na double volume down taster.
Je l' primetio neko ovo?

Jel to problem nakon azuriranja na Pitu? Ja sam odradio fabricki odmah nakon azuriranja.

@nagard, jeste, tacno su ovim resenjem fakticki smanjili dijagonalu ekrana. Prakticno vise nije opcija sakrivanja notch-a nego pokazivanja bezela. To je za sada jedina zamerka, kao pozitivne stvari mislim da primecujem osetno bolju bateriju i bolji ram menadzment, ako me ne vara.

Da, nakon azuriranja na pitu.
Inace sada je sve ok.
---------
Dobio sam preporuku za maskicu, a je l' ima neka za staklo? [emoji3]

Nego, jel ima neko Nillkin Qin futrolu na telefonu? Kako lezi i jel kvalitetno deluje?

Jel to problem nakon azuriranja na Pitu? Ja sam odradio fabricki odmah nakon azuriranja.

@nagard, jeste, tacno su ovim resenjem fakticki smanjili dijagonalu ekrana. Prakticno vise nije opcija sakrivanja notch-a nego pokazivanja bezela. To je za sada jedina zamerka, kao pozitivne stvari mislim da primecujem osetno bolju bateriju i bolji ram menadzment, ako me ne vara.

Ja sam prestao da krijem notch, sad je potpuno drugaciji izgled bez notch-a. Ova nadogradnja sistema koju smo dugo cekali ima neke nedostatke. Primecujem neke cudne piksele i seckanje slike na ekranu prilikom povratka na glavnom ekranu iz neke aplikacije. Poneka aplikacija nece da radi, ili je potrebno pokrenuti je 2-3 puta.

Dobio sam preporuku za maskicu, a je l' ima neka za staklo? [emoji3]

Ovo je moje staklo:
9D Tempered Glass Screen for Xiaomi Redmi Note 6 Pro Full Coverage protection - Black
na Gearbestu. Lako se postavlja i pokriva ceo ekran.

Maska:
Protective Cover Case for Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Black - nalazi se takodje na GB, malo je robusna, ali pruza mnogo vecu sigurnost kad lezi u ruci.

Ja nikakvih problema u radu nisam primetio do sada, cini mi se da je nesto optimizovaniji MIUI sada. No, ja sam, po onom nepisanom pravilu, odradio fabricki momentalno nakon nadogradnje.

U principu otkad postoji Android vazi da azuriranja nisu uvek "cista" i da vrlo cesto dodje pre ili kasnije do manjih ili vecih glitcheva, te mnogi uopste ni ne cekaju da pronadju neki, neko preduprede iste fabrickim resetom, kao naviku.
Stvar je u tome da OS lezi na sistemskoj particiji, koja je nedodirljiva (osim ako nije rootovan uredjaj) i ta particija se kompletno prepisuje prakticno azuriranjem, dok sekundarna (data) particija ostaje ista. Medjutim, problem moze nastati jer na toj "staroj" data particiji zaostaje nesto sto nije optimizovano za rad na novoj verziji OS-a, sto rezultuje bagovima.
Plasticno objasnjeno, ali u principu se fabricki radi radi "cistog" starta sa novim OS-om.

Nakon prelaska na pitu, ne drzi aplikacije u ramu kao pre.
Na oreo sta god da pokrenem stoji u ramu dok ga ne ispraznim.

Ja se izvinjavam samo da pitam ja imam redmi note 6 pro ne mogu da nađem temu za njega. Da li neko zna da li podržava brzo punjenje?

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока

Nazad
Vrh Dno