Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da

Послато са Mi A2 Lite уз помоћ Тапатока

Da

Reč je o AliExpress sajtu. Izvinjavam se, trebao sam u AE temu.
Još jedno pitanje.. Kinez ima prevo koliko puta da produžuje to vreme isporuke? 'Estimated delivery time' mi stoji mart 26- April 15. Sa ovih novih 20 dana koje je produžio znači da moja zaštita ističe 25. aprila? Verujem da je pošiljka na GPCu, jer su mi dve već stigle pre više od 7dana,a ova nikako da prispe. Juče sam u pošti pitao da li postoji mogućnost da lično odem do GPCa sa dokumentima i podignem paket, šef smene kaže da je tamo kod njih haos, da su pošiljke u kontejnerima, tek trebaju da se razvrstavaju, tako da moju pošiljku ne bi imalo nikakve šanse da pronađu. Samo ne bih želeo da otvaram dispute i zeznem kineza zbog 3€. Znam da mogu uvek naknadno da mu pošaljem novac, mada mislim da bi bilo korektno da AE prestane da isporučuje za Srbiju dok neka svesnija sila ne napravi malo reda u ovom haosu.

Sent from my Mi 8, 6/128(white) using Tapatalk

D445099D-60F9-420E-9AD1-69E53D8C324C.png

Evo moje situacije. Carina odradjena 26.3., posiljka i dalje nije kod mene.

Za drpanje posiljki ne znam al vecina penzionera koji dobijaju kes moraju u postu da preuzmu penziju , pa sto bi onda castili postara koji im je nije doneo kuci ...

Nema to veze sa drpanjem i čašćavanjem, već sa odnosom poslodavca, odnosno državne sa radnikom.

Promasili postu sa paketom koji mi stize, carina poslala u Postu 5, a za ovaj deo grada je zaduzena Posta 8. Mislio sam sutra da odem da pokupim, ali vidim da su poslali nazad carini, valjda ce ovaj put stici u postu u koju treba da stigne. Ko radi, taj i gresi :D

Jel imao neko takvo iskustvo?

Promasili postu sa paketom koji mi stize, carina poslala u Postu 5, a za ovaj deo grada je zaduzena Posta 8. Mislio sam sutra da odem da pokupim, ali vidim da su poslali nazad carini, valjda ce ovaj put stici u postu u koju treba da stigne. Ko radi, taj i gresi :D

Jel imao neko takvo iskustvo?
Imao sam ja takav slučaj. I odem u tu drugu poštu da pokupim paket,a oni nemaju pojma o čemu govorim. Pokažem im status pošiljke i sve ali ne vredi. Paket su tek sutradan poslali u pravu poštu...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Zato što to ni ne dođe do ovih na šalteru nego onaj što prvi sortira pakete kad dođu u poštu vidi da je greška i odma vraća.

Pa nije ništa, čekaj. Tek stižu lagano paketi poučeni početkom marta.
To sa praćenjem preko naše Pošte kreće tek kada taj paket dodje na carinsku poštu. A on ti je sada u letu negde.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

29.3.19. 09:34 - Arrival at Destination
1.4.19. 06:51 - 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće,
1.4.19. 07:32 - 11003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema,
Ovaj prvi status je od 4px, singapurska pošta je u pitanju. A naši su javili prispeće tri dana kasnije. Normalno još mi nije stiglo, tu stoji.
A isto čekam pumpe za akvarijum, pocrkaće mi ribice, menjam im vodu često. Naručio dve u isto vreme od različitih prodavaca, jedna poletela 16.03. druga 20.03.

I ja čekam jedan paket od 30. marta iz GPC... Odužilo se...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ma čekam ja od 26.03. i dva od 28.03. kao i ovaj od 01.04, već ludim. Ko zna još koliko je stiglo bez trackinga. A možda su i kineski registrovani stigli, a oni ne prijavljuju. Kao u primeru koji sam dao sa SG post - 3 dana ne prijavljuju! Da li oni uopšte rade ili štrajkuju?

Meni je jedan od 25.03 došao iz GPC 2.aprila odma posle štrajka [emoji16]

Verovatno je interesantno za ovu temu, elem, paket mi od 1.4. stoji sa statusom otpreme ka GPC Beograd, uredno prosao carinu i sve to. Zvao sam juce jedno 5 brojeva, dok su me isprebacivali kod ovog ili onog kolege, i na kraju su mi rekli da je zastoj zbog strajka jer imaju ogroman broj paketa koji treba da se posalje i da rade po datumu prijema. Mislim, nista sto verovatno niste znali, ali eto, kao neka zvanicna informacija.

Verovatno je interesantno za ovu temu, elem, paket mi od 1.4. stoji sa statusom otpreme ka GPC Beograd, uredno prosao carinu i sve to. Zvao sam juce jedno 5 brojeva, dok su me isprebacivali kod ovog ili onog kolege, i na kraju su mi rekli da je zastoj zbog strajka jer imaju ogroman broj paketa koji treba da se posalje i da rade po datumu prijema. Mislim, nista sto verovatno niste znali, ali eto, kao neka zvanicna informacija.
Ako rade po datumu prijema imam jednu posiljku koja je stigla 26.03 i jos nije isporucena a druga koja je stigla istog datuma jeste. Znaci rade ad hoc.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Rade kako stignu evo meni miband3 stoji od 16.marta po track Singapur poste u Beogradu, po nasima nije ni stigao. A neke pametne uticnice koje su stigle 1.aprila mi carine 6 dana. Oduzice se to sigurno na +10 dana zbog strajka poste.

Ljudi ako je za utehu meni je cestitka iz infostana uredno stigla jos u cet, to nam je valjda svima najprece. Verujem da ni mts, eps i ostala gamad nece kasniti.... Koga boli patka za vasa stakla, akvarijume i sl...

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Pa nije ništa, čekaj. Tek stižu lagano paketi poučeni početkom marta.
To sa praćenjem preko naše Pošte kreće tek kada taj paket dodje na carinsku poštu. A on ti je sada u letu negde.

http://prntscr.com/n8cpik
Bio si u pravu, stiglo je napokon u nasu zemlju. Jos samo da sacekam do Ponedeljka, Utorka i to je to. Videcemo sta mi je Kinez poslao :)

Danas je stiglo par tura kineske registrovanih pošte, koji su poleteli 16, 20 i 24 marta. Prošla je i jedna pumpa za akvarijum.

Poslednja izmena:
RV...CN - China Post - Mar 19, 2019 00:10 - Air transport CNBJSA ( Airline departed from original country )

Nema novog statusa

Nema ni meni dve pošiljke od 19 marta, kao ni od 14 i još jedna od 16 marta. Videćemo možda sutra stignu .

Meni je bio status "Air transport CNBJSA ( Airline departed from original country )" 13. Marta i tek sad je stigla posiljka u Srbiju. Znaci, posto je tebi 19. Marta, onda bi predpostavljam trebalo da ti stigne za 6-7 dana @sasa022

Meni je stigla jedna posiljka i po statusu nase poste je izasla iz izmenicne poste i poslata u gpc a na 17track pise leaving Serbia. Da li je neko imao slican status?Ne znam sto bi islo iz Srbije kad je poslato u gpc i u pitanju je obican mis za kompjuter nista sa baterijama i nista veliko?

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Ne razumem sta je sa Sing post totalno zastoj ili su samo moji paketi stali..Jedan imam 4px preko mesec a A sing post sa trackingom skoro mesec i nekih 20 dana kako su navodno odleteli za Srbiju..Prakticno je Sing post sada kao China post small packet..Nadam se da ce uskoro

Meni su sad do štrajka 3 SG stigla u roku 7-14 dana.
Jedan čekam evo 10. dan

Moj singapurac je od 27og u otpremi od izmenicne ka gpcu i ne mrda

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

To je već posledica štrajka [emoji16] za koliko je stigao u Srbiju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno