Šta je novo?

Samsung Galaxy S10/Plus

Ne pričam ja napamet. 6gb rama je sasvim dosta za nornalmo korišćenje. Po vama s9+ i ostale telefone sa 6gb rama treba baciti u djubre...

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Zasto uopste brinete koliko rama imate slobodno? To je telefon, pa makar i Note bio sve preko 4gb rama je marketing. Bolje da se potrude da optimizuju sistem nego sto guraju gomilu rama, doduse tu ih stiskaju kinezi koji em imaju vise rama, em su optimizovaniji, i onda u toj trci imacete kroz 2 godine komp sa 8 do 16gb rama, a telefon sa 32 :)

Kroz 2 god ti komp neće ni trebati. Samo monitor, tastatura i miš.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Adhell 3 radi super. Izgleda da ipak može bez roota da se živi, odlično blokira reklame. Odlična alternativa za adaway.

Kako se instalira taj apk, klasika neka ili? Sta tacno poboljsava app, citao sam nesto ali da ne lutam. Neka podesavanja posebna?

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Jeste malo cimanje ali se isplati veruj mi. Uz blokiranje reklama imaš i package disabler. Mene nervira sad samo što sad substratum ne radi na zadnjoj verziji one ui, pa ne mogu da ubacim dark mod na whatsapp I Instagram. [emoji52]

Može na samsungu uz Andromeda apk bez roota, radi sve savršeno. Bas imaju dobru podršku za samsung.

Jeste malo cimanje ali se isplati veruj mi. Uz blokiranje reklama imaš i package disabler. Mene nervira sad samo što sad substratum ne radi na zadnjoj verziji one ui, pa ne mogu da ubacim dark mod na whatsapp I Instagram. [emoji52]

Je l radi substratum na Xiaomi telefonima?

Radi, ali samo za third party apps I mora root.

Kad ćete više da skapirate da ram memorija na telefonima preko 4gb apsolutno stoji neiskorišćena, može uređaj da ima i 16gb ram-a i radiće isto kao i onaj sa 4gb dok god se ne optimizuje kako treba. Telefon koji je dobro optimizovan neće imati slobodnu ram memoriju jer će biti ispunjena aplikacijama koje su keširane, i od toga zavisi brzina u radu, aplikacije se neće otvarati iznova svaki put već se povlače iz ram-a. Ko ima 8gb ram-a a 4gb slobodno, taj apsolutno ne koristi pun potencijal svog hardvera. Isto kad čujem da raspravljate o procesorima, a ni ne znate da 90% vremena telefon radi na slabijim jezgrima zbog uštede energije. Gledate glupe sintetičke testove i samo su vam brojke bitne a ne osećaj u radu. Tek kada telefoni budu zamenili računare po pitanju renderinga i obrade videa i 3d modela, onda će jaki chipset-ovi imati smisla. Danas, da vam dam dva identična telefona ali da je u jednom SD 855 a u drugom SD 660, nećete primetiti nikakvu razliku u svakodnevnom radu, pa čak i kod igranja.

Послато са SM-G935F

Ma vazi :)
Ovo što si napisao u poslednjoj rečenici je smešno :)

Ali za ram se slažem , pogotovu je nepotrebno jer proizvođači izbacuju apk iz rama posle određenog vremena , valjda misle da tako stekaju bateriju

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Pričam iz iskustva, ne napamet. Mislim neke najnovije naslove igrica naravno da neće terati isto ali nije u tome poenta moje izjave.

Послато са SM-G935F

Pa pričam i ja iz iskustva :)

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Pa dobro, ti mi sad reci da taj tvoj SD 845 radi 30% sporije od SD855 ili najnovijeg exynosa a to si provalio kad si otvarao tapatalk, viber, fb i slično :)

Послато са SM-G935F

Kako ces znati ako nije isti telefon sa istim softverom, a samo drugim CPUom?:)

S10e u kućnim uslovima. Wifi 80% vremena.

Osvetljenje?

Gde ti ode skoro 3h SoT, kada se ove (sa slike) do 5h i nesto samo dodaju?
(ne prozivam, nego da li je nesto ispod screenshota ili ne, pa da li je samo ostavljen ekran bez icega mozda)

Poslednja izmena:
Sretene dobar sot izvlacis sa s10e. Stavljaj povremeno screen shotove, neka se vidi da nije ni s10e naivan telefon po autonomiji.
Jel znas nekog ko ima s9+, pa da uporedis kamere? Selfi kameru u razlicitim uslovima, i zadnju za live focus (portrete) - ostrina fokusiranog predmeta i kvalitet prelaza zamucene pozadine/bokeh ? Vidim da je baterija u rangu sa s9+, ako ne, mozda i bolja od s9+...

Pričam iz iskustva, ne napamet. Mislim neke najnovije naslove igrica naravno da neće terati isto ali nije u tome poenta moje izjave.

Послато са SM-G935F
Ja ti iz iskustva kazem da se razlika izmedju sd845 i ex oseti u normalnom radu tj pri otvaranju aplikacija,imao sam note 9 sa sd i ex i vidi se razlika,nije to drasticno ali se oseti da je tel fluidniji,o renderovanju i bateriji da i ne pricam

U čiju korist i o kakvom renderovanju govoriš?
Послато са SM-G935F

Osvetljenje?

Gde ti ode skoro 3h SoT, kada se ove (sa slike) do 5h i nesto samo dodaju?
(ne prozivam, nego da li je nesto ispod screenshota ili ne, pa da li je samo ostavljen ekran bez icega mozda)
Nemam pojma. Bbs ne radi još uvek pa je mogu da uporedim.

Sretene dobar sot izvlacis sa s10e. Stavljaj povremeno screen shotove, neka se vidi da nije ni s10e naivan telefon po autonomiji.
Jel znas nekog ko ima s9+, pa da uporedis kamere? Selfi kameru u razlicitim uslovima, i zadnju za live focus (portrete) - ostrina fokusiranog predmeta i kvalitet prelaza zamucene pozadine/bokeh ? Vidim da je baterija u rangu sa s9+, ako ne, mozda i bolja od s9+...
Prednja je bolja od kamere na note 9 I s9 plus, zadnja je za nijansu možda bolja, a super wide je dobra fora. Videcu da uporedim sa ženinim IP Xs ako ga ne prodam ovih dana. Njoj se s10e svidja extra pa cu morati izgleda i njoj da kupim jedan. Ona kad da su njoj mnogo bolje slike na s10e.

Ma dajte ljudi ne gubite vreme sa glupostima. Kakve kamere kakvi bakrači kad godinama ubacuju iste senzore u telefone!!!

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

\"SretenBG\" je napisao(la):
Citiram korisnika: AcaSretene dobar sot izvlacis sa s10e. Stavljaj povremeno screen shotove, neka se vidi da nije ni s10e naivan telefon po autonomiji.Jel znas nekog ko ima s9+, pa da uporedis kamere? Selfi kameru u razlicitim uslovima, i zadnju za live focus (portrete) - ostrina fokusiranog predmeta…
Hvala ti puno Sretene.
Znaci s10e je bolji u autonomiji i u prednjoj kameri od s9+. Ako budes imao prilike da testiras tj uporedis taj live focus na portretima, naspram s9+/note9, javi... sigurno dosta ljudi interesuje poredjenje , pa ces pomoci...

Nazad
Vrh Dno