Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Па знаш да ме телевизија не занима па не пратим пажљиво, ово су ХД канали?
Иначе сам малопре потписао нову УО и сада имам и нову брзину. Ових дана ће да слети и апликација.

Ко хоће да се клади? Улажем пиво ... и вечеру да нећеш да откажеш ехе јер знаш да нема боље понуде.

Ja hocu da se kladim da ce i aplikacija da bude bagovita kao i android box (verovatno ista aplikacija preradjena da radi na telefonu). A ova izjava za 2, najvise 3 dana me neverovatno podseca na nekog :d

Ono sto me najvise iznerviralo je njihova korisnicka podrska, kad sam prijavio bug za time shift rekli su mi da to nije predvidjeno tako da se koristi vec da sacekam da se emisija zavrsi pa onda da vratim, kao i da taj bug nije na njihovoj strani vec je aplikacija takva i nista ne mogu da urade. Pa na cijoj strani je problem, na mojoj? Sad jos podigli cene a jos im aplikacija nije gotova. Ajte molim vas, bruka

Pa cemu sluzi time shift ako ne za to? U slucaju da zakasnim 15 minuta suludo je da cekam da se zavrsi. Opcija vec postoji i radi donekle, ali otprilike na svakih 15 minuta prekine i krece trenutni program, pa opet vracanje, trazenje gde je prekinulo... Ako takvu opciju nude treba i da radi. A i klasicno vracanje cesto izbaci poruku server nedostupan. U poslednjih nedelju dana su uspeli da rasinhronizuju sliku i zvuk, pre je to radilo kako treba

Ono što se meni ne dopada u novom ugovoru je da ponovo stoji stavka da se ugovor automatski obnavlja na 24 meseca ako se ne najavi raskid 30 dana pred istek ugovora u pisanoj formi.

Zar nisu ovo svojevremeno izbacili iz ugovora ili skratili na 12 meseci? Ja jesam zadovoljan pruženom uslugom, ali uopšte mi se ne sviđa ova stavka.

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

@Corvux Valjda je sad samo jednom da se obnavlja, posle se vise ne obnavlja. Stim sto kad ti se obnovi drugi put mozes lako da raskines jer ne placas setup. Tako da i nije od neke vaznosti sto se obnavlja. Tj nije kao nekad gde si sve morao da placas do kraja i gde se obnavljao u nedogled. To su promenili.

Pa cemu sluzi time shift ako ne za to? U slucaju da zakasnim 15 minuta suludo je da cekam da se zavrsi. Opcija vec postoji i radi donekle, ali otprilike na svakih 15 minuta prekine i krece trenutni program, pa opet vracanje, trazenje gde je prekinulo... Ako takvu opciju nude treba i da radi. A i klasicno vracanje cesto izbaci poruku server nedostupan. U poslednjih nedelju dana su uspeli da rasinhronizuju sliku i zvuk, pre je to radilo kako treba

Ja ne znam kako moze tehnicki ako ne zavrsi snimanje da ti pusti. Da li to radi kod nekog drugog provajdera uopste?

Poslednja izmena:
@Corvux Valjda je sad samo jednom da se obnavlja, posle se vise ne obnavlja. Stim sto kad ti se obnovi drugi put mozes lako da raskines jer ne placas setup. Tako da i nije od neke vaznosti sto se obnavlja. Tj nije kao nekad gde si sve morao da placas do kraja i gde se obnavljao u nedogled. To su promenili.

Ja ne znam kako moze tehnicki ako ne zavrsi snimanje da ti pusti. Da li to radi kod nekog drugog provajdera uopste?

Radi kod SBB-a na D3i usluzi. Moguće je vratiti unazad program koji se trenutno emituje.

Itekako je od velike vaznosti sto se obnavlja i dalje, ovaj vas drugar se ubi od rasprave prosle godine da objasni kako se to ukida "vrlo brzo".

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ne znam od čega zavisi. Mogu da vratim emisiju i na početak u toku emitovanja, a mogu i da vratim unazad u toku emitovanja (par minuta, recimo). Ponekad i baguje, ali retko.

Ako ti baguje, buni se da ti zamene. Budi dosadan. Ja tako radim kad mi fali nesto kod njih.

Не гледам телевизију, код СББ-а је могло да се гледа уназад у било ком тренутку а ја сам тако и користио. Ако закасним, гледам од почетка. Ако сам ту, ипак пустим бар десетак минута па кренем од почетка јер тако могу и да вратим неку сцену коју хоћу опет да видим а и прескачем рекламе. Овде сам андроид бокс пробао укупно два пута и не сећам се ни како ради а камоли како се враћају емисије. Ипак би морало да може да се врати и ако је тек почело.

Што се аутоматског продужавања тиче, пример уговора који је на сајту се односи на УО од 12 месеци и онда се уговор аутоматски продужи за толико. Уговорна обавеза на две године се ваљда аутоматски продужава на исти период и тек после тога прелази на неодређено. Ипак, ево сада сам потписао нову УО иако претходна није прошла ни половину, углавном и не очекујем да се некад деси да ће да прођу четири а да не потпишем нешто ново. У сваком случају ако дође до тога да решим да раскинем уговор јер има боље понуде, свакако нећу да пропустим период у коме се то пријављује. Да ли би више одговарало да се свакоме по завршетку УО аутоматски прекине уговор и да онда мора да иде да склапа нови, претходно да врати опрему и остало? Немојмо да тражимо оправдање за оне који су заборавни и немарни.
Ево сада је прилика да свако коме Ехе не одговара раскине уговор без пенала. Ко ће то да искористи? Неће вероватно нико.

Ali mora da prodje neki period, makar 10-20min od pocetka? Zavisi kako su podesili?

Jednstavno je, sav TV sadrzaj sa svih kanala pre nego sto se pusti korisnicima se snima na serverima proajvera pa tek onda pusta ka korisnicima. Korisnik dobija sliku sa kasnjenjem od par minuta ali zato sa druge strane moze da vrati u bilo kom trenutku bilo koji sadrzaj koji je vec prosao. Server zadrzava sadrzaj poslednjih 3-7-10 dana koliko vec namesti operater. Najstariji sadrzaj "gazi" tj presnimava novim i tako u krug :)

Problem cele price je sto ima punooo kanala pa treba dosta hardvera da se to porkije, jer sto vise kanala i dana koje mozes da vratis treba ti vise prostora na diskovima + sami serveri koji ce da isprate svo snimanje i zahteve za vracanje korisnika.

Ma moze i ovde da se vrati ali je problem sto na svaki pun sat resetuje i krene live program, a vrlo cesto i cesce, ne samo na pun sat. Najveci problem je sto nemaju bas zelju da srede to i sto mi pricaju kako nije predvidjeno da se to tako koristi. Kao kad bi rekli da windows nije predvidjen da se igraju igrice. Evo kako to izgleda: https://www.youtube.com/watch?v=cGqJRgLSNo8

Ono što se meni ne dopada u novom ugovoru je da ponovo stoji stavka da se ugovor automatski obnavlja na 24 meseca ako se ne najavi raskid 30 dana pred istek ugovora u pisanoj formi.

Zar nisu ovo svojevremeno izbacili iz ugovora ili skratili na 12 meseci? Ja jesam zadovoljan pruženom uslugom, ali uopšte mi se ne sviđa ova stavka.

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

Da razjasnimo jednom.
Uzeću primer telekoma (mts mobilni postpaid):
- Uzmete sa ugovornom obavezom na 2 godine, u prvih 24 meseca vi plaćate povlašćenu cenu.
- Kad istekne ugovorna obaveza vi gubite povlašćenu cenu i prelazite na cenu bez UO.
- Da bi nastavili po povlašćenoj ceni da koristite usluge morate sklopiti novu UO.

Kod ExeNeta je praktično isto, osim jedne stvari:
- Kad umete prvi put internet (tv i fiksni ili bilo koju kombinaciju) uz UO od 24 meseca recimo, dobijate povlašćenu cenu u tom periodu.
- Nakon isteka UO od 24 meseca, UO se automatski obnavlja i vi zadržavate povlašćenu cenu (bukvalno je to popust kao kod mts-a, telenora, vipa uz UO). Dakle ne poveća se cena.
- Ukoliko nakon 30 meseci recimo želite da raskinete ugovor, morate da platite samo razliku između povlašćene cene i pune cene paketa za period od poslednjeg obnavljanja (6 meseci).
- Ili ukoliko je to za vas povoljnije da platite samo preostale pretplate po povlašćenoj ceni.

Razlika je na solo internet paketima je mesečno od 600 do 800 dinara.
Razlika na duo i trio paketima je mesečno od 600 do 1300 dinara.

- Ukoliko u prvih 12/24 meseci želite da odete, morate platiti i setup stavku (i to samo ako je povoljnije nego isplata preostalih mesečnih pretplata).
- Nakon isteka prvog perioda od 12/24 meseca više ne postoji obaveza plćanja stavke "setup".

https://www.exe-net.net/wp-content/uploads/2019/03/Aktuelni_cenovnik_Exe_Net_01.04.2014.pdf

Dakle po ovome je Exe vrlo sličan kao i mobilni operateri, daje popust na UO. Samo što vam ne poveća cenu nakon isteka UO, već zadrži cenu sa popustom i novom UO, a vi ako želite da odete, platite razliku u ceni za mesece koje ste koristili po povlašćenoj ceni od zadnjeg perioda, i idete gde god želite.

Još jednom, po ovome je Exe isti kao i mts, telenor i Vip za popuste uz UO.

Dakle po ovome je Exe vrlo sličan kao i mobilni operateri, daje popust na UO. Samo što vam ne poveća cenu nakon isteka UO, već zadrži cenu sa popustom i novom UO, a vi ako želite da odete, platite razliku u ceni za mesece koje ste koristili po povlašćenoj ceni od zadnjeg perioda, i idete gde god želite.

Nakon isteka te ugovorne obaveze, nije u redu da se automatski produžava ugovor za još dve godine. Da, bolje je kao kod mobilnih operatera - istekne ti ugovor i ako si dobijao popust, on prestaje da važi, a ti možeš da nastaviš da koristiš usluge po punoj ceni. A ako želiš popust, nove pogodnosti i uređaj(e), sklopiš novi ugovor na dve godine. Mislim da je to sasvim razumno. Kod SBB-a isti uslovi i cena nastavljaju da važe i nakon isteka ugovorne obaveze - nema zadržavanja sa automatskim produžavanjem ugovora na još 2 godine. Koristio sam SBB 6-7 godina. Za to vreme sam jednom potpisao, a jednom obnovio ugovor (da bih dobio povećanje brzine pristupa, nove kanale, itd.), a poslednje 2 godine sam bio bez ugovorne obaveze.

Sa druge strane, meni je Exe dozvolio da obnovim ugovor ranije (uz povećanje paketa), a ugovorna obaveza se nije produžila, već je stari ugovor prestao da važi, a novi je stupio na snagu. To je korektno sa njihove strane.

Poslednja izmena:
Sa druge strane, meni je Exe dozvolio da obnovim ugovor ranije (uz povećanje paketa), a ugovorna obaveza se nije produžila, već je stari ugovor prestao da važi, a novi je stupio na snagu. To je korektno sa njihove strane.
Sta je tu posebno? Kod svih operatera mozes, bez produzenja UO, da predjes na visi paket? ILi ja ne pratim KTV operatere pa ne znam koliko je to trziste lose po nas?

Interesantno je ovo poglavica objasnio, ima smisla. Mozda je samo sto nismo navikli na to, pa zvuci lose, ali, po meni, u pravu je.

Која је разлика? Истекло ти УО и они ти аутоматски продуже са мањом ценом. После три месеца хоћеш да раскинеш, платиш та три месеца до пуне цене и раскинеш. Ако се по истеку УО ради као код тих мобилних, опет три месеца плаћаш ту пуну цену и раскинеш. Важно је да нема додатних трошкова.
Пракса СББ-а је мало бзвз, ако је попуст остварен на основу потписивања неке УО, онда није исправно да се он користи и после. Мада је и то потпуно исто, ако и код њих хоћеш да раскинеш опет плаћаш ту разлику.

Једино је у целој причи било лоше то што се некада за раскид плаћало све до краја УО па ако неко заборави када му истиче и хоће после три месеца да раскине, плаћао је 21 претплату. Сада је апсолутно свеједно ово продужавање и исто је и са праксом мобилних и са СББ варијантом. Ко хоће да раскине, плаћа за те месеце разлику.

Предност Ехе политике је што неки попуст, остварен на било који начин остаје трајно. Ја сам због неких детаља добио попуст и мислио сам да је једнократан али није, то је забележено у мом профилу и сваки пут код нове УО имам та иста права. Врло похвално.
- Nakon isteka prvog perioda od 12/24 meseca više ne postoji obaveza plćanja stavke "setup".
Или ја слабо тражим или нигде не пише овако. Где је ово наведено? Требало би да је написано тамо где се и описује раскид али недостаје и сам детаљ о сетапу у ценовнику. Требало би да уз све пакете без УО стоји звездица и да после пише да сваки нови корисник који хоће да склопи уговор без обавезе плаћа сетап. Да се зна и да могу да се позову на то јер ће по ценовнику неко да схвати да тога нема.

Pitanjce za upucenije, da li ce nove cene biti primenjivane samo za nove korisnike ili da svi ocekujemo poskupljenje usluga ?:)

Нови корисници не могу да узму старе пакете што значи да се нове цене односе на све. Ипак, једино корисници најмањих пакета могу да рачунају на веће цене, сви остали углавном могу да узму нови пакет са сличном ценом и сличном услугом. Или да раскину без пенала, под условом да имају бољу понуду. А то је тешко могуће. ;)
Па чак ни фулхд неће да раскине уговор а толико је обећавао. :( Алфа, ниси добро одрадио посао.

Nije ni malo povecanje. Ja koristim samo net 100/35 uz UO12 do sad placamo 1590din taj isti paket sad (5mb veci upload..) 1980din..
hvala EPS-u ...

Calex je to prvi javio na 193 stranu,ima to isto i na prethodnu stranu,molim moderatora da procisti temu,izbrise duple postove i ostale gde se samo filozofira.

Ипак, једино корисници најмањих пакета могу да рачунају на веће цене, сви остали углавном могу да узму нови пакет са сличном ценом и сличном услугом.

Pa to uglavnom je problem, jer oni sa fiber duo home 2 moraju da plate vise da bi imali vracanje unazad. Da, postoji aplikacija za koju ti treba telefon, smart tv ili android box, a za obican tv dobijas cestitku od 300 kinte svakog meseca. Onaj kome ne treba toliko brz internet ima povoljnije kod sbb-a koji sad daje 10 meseci po dinar za nove korisnike i definitivno su jeftiniji. Nije da reklamiram sbb, ne volim ih uopste ali ne volim ni da me neko dere.
Jel ima novosti oko aplikacije, da li je neko dobio, kako radi?

Poslednja izmena:
Једино је у целој причи било лоше то што се некада за раскид плаћало све до краја УО па ако неко заборави када му истиче и хоће после три месеца да раскине, плаћао је 21 претплату. Сада је апсолутно свеједно ово продужавање и исто је и са праксом мобилних и са СББ варијантом. Ко хоће да раскине, плаћа за те месеце разлику.

Ovo je skroz netacno, osim ako od septembra-oktobra prosle godine nisu promenili. Ja sam pri raskidu ugovora morao da platim preostala 2-3 meseca do kraja jer nakon selidbe sa stare na novu lokaciju na novoj lokaciji nije bilo uslova da se nastavi koriscenje WiFi. Isao sam licno u poslovnicu u Nisu i rekli su mi da moram da platim sve i na kraju sam i morao da platim.

Vrh Dno