Ono što se meni ne dopada u novom ugovoru je da ponovo stoji stavka da se ugovor automatski obnavlja na 24 meseca ako se ne najavi raskid 30 dana pred istek ugovora u pisanoj formi.
Zar nisu ovo svojevremeno izbacili iz ugovora ili skratili na 12 meseci? Ja jesam zadovoljan pruženom uslugom, ali uopšte mi se ne sviđa ova stavka.
Sent from my MIX 2 using Tapatalk
Da razjasnimo jednom.
Uzeću primer telekoma (mts mobilni postpaid):
- Uzmete sa ugovornom obavezom na 2 godine, u prvih 24 meseca vi plaćate povlašćenu cenu.
- Kad istekne ugovorna obaveza vi gubite povlašćenu cenu i prelazite na cenu bez UO.
- Da bi nastavili po povlašćenoj ceni da koristite usluge morate sklopiti novu UO.
Kod ExeNeta je praktično isto, osim jedne stvari:
- Kad umete prvi put internet (tv i fiksni ili bilo koju kombinaciju) uz UO od 24 meseca recimo, dobijate povlašćenu cenu u tom periodu.
- Nakon isteka UO od 24 meseca, UO se automatski obnavlja i vi zadržavate povlašćenu cenu (bukvalno je to popust kao kod mts-a, telenora, vipa uz UO). Dakle ne poveća se cena.
- Ukoliko nakon 30 meseci recimo želite da raskinete ugovor, morate da platite samo razliku između povlašćene cene i pune cene paketa za period od poslednjeg obnavljanja (6 meseci).
- Ili ukoliko je to za vas povoljnije da platite samo preostale pretplate po povlašćenoj ceni.
Razlika je na solo internet paketima je mesečno od 600 do 800 dinara.
Razlika na duo i trio paketima je mesečno od 600 do 1300 dinara.
- Ukoliko u prvih 12/24 meseci želite da odete, morate platiti i setup stavku (i to samo ako je povoljnije nego isplata preostalih mesečnih pretplata).
- Nakon isteka prvog perioda od 12/24 meseca više ne postoji obaveza plćanja stavke "setup".
https://www.exe-net.net/wp-content/uploads/2019/03/Aktuelni_cenovnik_Exe_Net_01.04.2014.pdf
Dakle po ovome je Exe vrlo sličan kao i mobilni operateri, daje popust na UO. Samo što vam ne poveća cenu nakon isteka UO, već zadrži cenu sa popustom i novom UO, a vi ako želite da odete, platite razliku u ceni za mesece koje ste koristili po povlašćenoj ceni od zadnjeg perioda, i idete gde god želite.
Još jednom, po ovome je Exe isti kao i mts, telenor i Vip za popuste uz UO.