Šta je novo?

Samsung Galaxy S10/Plus

Meni su dva ovakva bila
https://www.gsmarena.com/huawei_responds_to_the_mate_20_pros_screen_light_bleeding_issue-news-34037.php
ovo je za objesiti, e ne zamjeniti

ivanbass1, ti ocito nisi dovoljno upoznat sa hulkom, sta ba ne ometa, uzas zivi, das 1000e dobijes smece od ekrana, i jos se peglas mjesec i kusur mijenjajuci 4 puta, da su korektni povukli bi sve, i zamjenili boe ekranima, to kome ne smeta taj je lud, necu za 100e takav ekran, a ne za 1000e
Tema je s10...
Inače što bi menjali sve kada nisu svi neispravni....

Послато са SM-G975F уз помоћ Тапатока

Novaljija, 7 poruka, 6 od njih u S10 temi o Huawei telefonu...

Goxy, ne znam kod vas, ali u sarajevu isporuka slusalica ide od 15.04 do 31.04, ne prije
Pa i ovde ide isporuka u tom periodu. Ja sam morao da ih zovem da vidim jeli registracija u redu jer nakon 15 radnih dana nisam dobio mail povodom toga, da ne bi posle bilo ne vidi se slika ugovora ili fali neki podatak i tome slično.

Šta li će sada da ti smeta kada je exynos ok. [emoji16]

Da, prišao u autonomiji, izduvao u kameri, zvuku, kalibraciji ekrana i ko zna čemu...sramotno toliko distancirati isti model za dva tržišta!!
Za dušana, kamera nikada nije bila bolja na exynosu...snap je uvek koristio Sony senzore a exynos samsungove.
Nevezano za temu, nešto ne mogu da se otmem utisku da je ovaj kolega iz sarajeva neki od banovanih ranije ovde sa foruma.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Proday, ma ovo nema logike, isti ekran, isto sve osim soc-a, prije ce biti skartan primjerak, ili softwersko ******, ako je soc drugi sve je ostalo isto tako d anema logike, niti zdravog rauma

Ajde posto pametujes sta bi sa s8plus koji je imao plavetnilo sa obe strane,to ne povukose niti su menjali displeje pa nikom nista ,probali kao softverski da rese,

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Izgleda da je samsung prodao mnogo više u preorderu nego što je očekivao i da je tu nastao problem.....
Stigle su danas slušalice ali ću ih pokupiti sutra pošto danas sam na poslu do 6 a pošta naravno do 6 radi.....
Da nisam toliko vezan za note seriju uzeo bih sutra sebi jedan s10, zaista kompletan telefon. Najviše me oduševila wide kamera, može svašta da se napravi uz malo mašte, jeste da imaju problem sa distorzijom na krajevima fotografije ali mislim da će neki naredni update to rešiti....

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Bone Collector, slazem se, ali samsung je povukao note 7 ovi hladno nastavili d auvaljuju ljudime marsovske telefone, meni tek cetvrti bio podnosljiv, i odmah otisao u oglas, pa kupio redmi note 7 do izlaska s10+, nazalost nisam imao lovu u prednarudbi pa sam ostao bez slusalica (koje mi realno ni netrebaju), ali sam dobio godinu osiguranja na displey pa placam u slucaju loma samo 25%, i to je nesto
Novaljija, 7 poruka, 6 od njih u S10 temi o Huawei telefonu...
Pisao je i u temi p30 pro o s10

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Proday, ma ovo nema logike, isti ekran, isto sve osim soc-a, prije ce biti skartan primjerak, ili softwersko *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*, ako je soc drugi sve je ostalo isto tako d anema logike, niti zdravog rauma
Nema sta tu da ima ili nema logike, tako jeste, mada to ni tehnicki pismeni ne znaju, kamo li tehnicki nepismeni (sto ni u kom smislu nije uvreda, vecinu ljudi tehnika ne interesuje toliko).

U Kini se prodaje Samsung sa SD chipsetom, tamo Samsung nema ni 2% udela na trzistu telefona. Ironicno, ako ne racunamo Koreju, Samsung ima najveci udeo na trzistu gde uvaljuje telefone sa Exynosom, u Evropi.

Poslednja izmena:
Da, prišao u autonomiji, izduvao u kameri, zvuku, kalibraciji ekrana i ko zna čemu...sramotno toliko distancirati isti model za dva tržišta!!
Za dušana, kamera nikada nije bila bolja na exynosu...snap je uvek koristio Sony senzore a exynos samsungove.
Nevezano za temu, nešto ne mogu da se otmem utisku da je ovaj kolega iz sarajeva neki od banovanih ranije ovde sa foruma.

Ima druze razlike u kalibraciji,ali generalno i nekih bubica na sistemskom nivou,vezano za Google,tj Android. [emoji17]

Evo sta kazu u delu za displej ako si citao:

“The biggest caveat here is the fact that Android cannot display different gamuts alongside each other, and fundamentally this is an issue of Android, Google and maybe even the SoC vendors. For now, Apple is 4 years ahead of everybody else and there’s yet to be an Android phone matching the iPhone’s colour management capabilities”

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evropa je i najrealnije trziste. Nemamo svog konja (nikada ga nismo ni imali, Nokia je otela papke pre smartfon vremena), pogotovu na severu Evrope su mnogo manje napaljenici. Uzimaju sta im treba i zadovoljava.
Kina, Amerika, Srbija - napaljenici i placenici samo ;)

Exy je u JK za S10.

Sto se boja tice, j*** ih calibration, ne zelim da crtam i stampam na telefonu, vec da mi boje lepo izgledaju i da me oci ne bole. Apple moze da baci telefone u potok po tom pitanju (yes, probao sam i XS, bole me oci vise nego na Samsungu)

Poslednja izmena:
^^Iskreno, to za ekran me najmanje dotiče u životu, meni je sve to manje više isto, tj koji kod da sam imao telefon bio sam super zadovoljan slikom (bio ips ili amoled ekran).

Ali slabiji prijem gsm (lte) signala, pa sad i u procesuiranju fotografije, e to već ne mogu da svarim.

Naravno kao što sam već ponovio, kada je s serija u pitanju, tu je exynos u orednosti što ima u DUOS izvedbi i to je ono zbog čega prelazim (tj do sada sam prelazio) u odnosu na snapdragon.

Sto se boja tice, j*** ih calibration, ne zelim da crtam i stampam na telefonu, vec da mi boje lepo izgledaju i da me oci ne bole. Apple moze da baci telefone u potok po tom pitanju (yes, probao sam i XS, bole me oci vise nego na Samsungu)

To je sada vec subjektivno sta kome vise odgovara,dok sam koristio Note 8,patio sam se da podesim displej da bude sto pribliznije kao na iP,ali nema sanse. Kazu,stavi na basic i to je to,jeste ali malo morgen [emoji4] U svakom slucaju,drago mi je da se ono sto ja vidim poklapa sa onim sto instrumenti i profesionalci smatraju gold standardom. [emoji1]

Moramo biti realni, radi ucjene od starne amerike, mi necemo vidjeti samsung sa snapdragonom, prema tome neme nam koristi d a se sekiramo, ad atoga nije svi bi samsunzi bili s anjihovim cipom, i gotovo, ali su morali popustiti da ih nebi zadesila ista sudbina kao huawei u americi, ako nemozes biti bolji zabrani ih, to je njihova logika, i nacin zastite iphone-a

To za processing fotografija mi ne ide nekako... mozda bude sporiji/brzi, nije valjda da je sve to hardversko i da Samsung nema ni kontrolu algoritma? Ili je zbog senzora, sto nije processing znaci?

Za LTE signal, pada mi na pamet da Samsung nije ni razmiljao o tome, jer testira u Koreji. U JK se LTE mizerno koristi, svugde ima WiFi hotspotova, niko nema paket u kome nema pristup >200.000 hotspotova u zemlji (nije greska, preko 200.000, a ima ih preko pola miliona, izvlacim >200/200Mbps nekada).

To je sada vec subjektivno sta kome vise odgovara,dok sam koristio Note 8,patio sam se da podesim displej da bude sto pribliznije kao na iP,ali nema sanse. Kazu,stavi na basic i to je to,jeste ali malo morgen [emoji4] U svakom slucaju,drago mi je da se ono sto ja vidim poklapa sa onim sto instrumenti i profesionalci smatraju gold standardom. [emoji1]
Mislim da je bilo jasno uz reci "mi" i "me" da pricam o svojim zeljama.

Gold standard sta instrumenti kazu vec mogu da tvrdim da vecina korisnika ne zeli. Zele da slika lepse izgleda i da ih manje bole oci. E sada kome sta vise odgovara za oci je nesto drugo, ali da vecina zeli "isto sto i ja" je sigurno.

Msm da je na s3 bolja kamera bila na exynosu..

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Nisam razmisljao tako daleko unazad iskreno nego mi se cini da sam cuo nekog na YT da je komentarisao, da je SD bolji za bateriju itd ali kao steta sto nema u usa exy zbog dual sim i malo bolje kamere. I to je bio neki poznati yt kanal. Ne gledam one sa manjil brojem pratilaca jer nisu zanimljivi :)

nidzakv, nikada nisam banovan, niti je bilo razloga za to, godinama sam ovdje samo se nisam prijavljivao do nedavno jer mi je dodijalo kucati ona slova za ostavljanje poruke, ne znam na osnovu cega si dosao do tog zakljucka

Piše da si član od 28. 03. Kako godinama?

Znači, mudro ćutiš? Sada je došlo tvoje vreme. Iskusno... [emoji106]

Nisam razmisljao tako daleko unazad iskreno nego mi se cini da sam cuo nekog na YT da je komentarisao, da je SD bolji za bateriju itd ali kao steta sto nema u usa exy zbog dual sim i malo bolje kamere. I to je bio neki poznati yt kanal. Ne gledam one sa manjil brojem pratilaca jer nisu zanimljivi :)
U Americi niko ne razmislja o Dual SIM-u jer je to samo za bogatase (toliko su SIMovi skupi), a oni ne zele dve kartice :)

nidzakv, nikada nisam banovan, niti je bilo razloga za to, godinama sam ovdje samo se nisam prijavljivao do nedavno jer mi je dodijalo kucati ona slova za ostavljanje poruke, ne znam na osnovu cega si dosao do tog zakljucka
Pomesao si me druze..

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno