Mozda je kasno da odgovorim al ajd ako jos nisi kupio. Kljuc stolice je u tvom rasponu ledja kako po sirini tako i po visini, kao i u duzini vrata. Recimo ja sam 196 ali sam bas izduzen sto bi se reklo i meni nikako nisu odgovarale Steelcase stolice sa visokim naslonima ono i za glavu i za vrat.Brat moj je uzeo jednu takvu oko 700 evra je bila poodavno i ne mogu da se zalim da nije udobna ali prosto nije moj broj

Ona koja je kao pravljena za moju gradju je bila Leap iako sam ja bio nabedjen da moram da imam bas neku sa visokim naslonom, platio sam je 550 eura tada. Tako da kljucno je da osetis cvrstinu naslona a sa druge strane i udobnost. Ako su ti ledja kriva ili si godinama sedeio nepravilno u pocetku ce ti ergonomske stolice biti mozda i neprijatne dok se ledja ne naviknu.
Sto se hermana tice par ljudi koje poznajem da ih imaju su mi preneli da su izuzetno tvrde ali da vrede svaki dinar u smislu zdravog sedenja i vremenom se covek navikne. Jos jedno moje pozitivno iskustvo je da je mnogo bolje da uzimas mrezaste materijale ako je platno nego ono str8. Za kozu nemam iskustva.
U svakom slucaju ne zali za dobru stolicu, to je najbolja investicija za nekoga ko radi bar po 4-5 sati u sedecem polozaju.