Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li mogu da izbrišem sportske kanale i one koji me ne zanimaju (tipa na mađarskom) ?
Da li mogu da izbrišem kanale na koje nisam pretplaćen i nemam ih, ali kad menjam programe tv ide na njih?
Da li mogu da sortiram kanale? Mnogi koji me zanimaju su na 200 i nekom mestu pa i zaboravim da postoje..

Pretpostavljam da je odgovor na sva tri pitanja NE pošto nisam uspeo ništa da promenim. Mislim da bi trebali da nam dozvole tu personalizaciju redosleda kanala i da sklonimo one koji nas ne zanimaju a samo mi prebukiraju ponudu pa ne vidim ono što me zanima.

Na Eon boksu mogu da se naprave personalizovane liste kanala.
Na Tv-u (u sličaju kada se koristi CAM kartica) onda zavisi od samog TV-a; odnosno sigurno da može.

@Child: Ako si pitao za EON ne možeš da obrišeš (kao što nisi mogao ni na D3) ali možeš da kreiraš novu listu i u nju onda da dodaješ jedan po jedan kanal onim redosledom koji ti odgovara. Automatskog sortiranja nema ali možeš ručno da "pomeraš" kanal unutar te "custom" / "user" / korisničke liste koju si napravio... dakle ne možeš da "presložiš" kanale u postojećim listama (domaći, sportski, filmski).

@Bandzi8: Ako uzmeš odgovarajuću uslugu (Eon van mreže paketi) i primerak EON boxa koji je namenjen za rad van mreže onda da, rade svi kanali. Samo što koliko vidim po SBB sajtu za taj scenario taksa za EON STB je i dalje 6900 din...

Imali ko novi info o tome sta nas ceka za koji dan u Sbb?

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Kupuje ih Telekom :) :) :)

Glupos' neka 99%..

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Napisao sam par postova iznad

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Meni su ovi spominjali i dalje tu prikljucnu taksu na EON ko predjem sa starog paketa :lupko: i ako sam vec mnogo kod njih,napicio sam ih neki dan. Kao to mi daju za povoljnost obnavljanja ugovora...prikjljucna taksa 50% jeftinija,slatko sam se nasmejao...u principu od ponedeljka pokrecem zahtev za raskid saradnje zbog nikakve promocije za stare korisnike.
A da,jos mi kao ponudi ona na salteru prvo 4 meseca po 2000,a onda kad sam rekao da je to smesno i 6 meseci po 2000 (bukvalno kao da smo na pijaci),na sta sam ja rekao da je to smesno obzirom da daju mnogo bolju promociju.
Ceracemo se vidim jos ili ce jednostavno prihvatit odmah raskid bez zvanja i pitanja zasto :D

Poslednja izmena:
Ja sam u raskidu ugovora deset dana.
Samo jednom me zvali na mobilni, nisu ništa nudili kad sam rekao da me televizija ne zanima. Interesovali se gde sam prešao i kolko plaćam Exe net-u.

Mene zvali na telefon, pa pošto sam bio tvrd orah uputili na šefa poslovnice. U svakom slučaju, tražim raskid. Preterano su skupi, a posebno meni jer nit gledam tv niti mi treba net.

@maxy: Ne gledaš TV i ne treba ti net... zbog čega si onda imao ugovor sa SBB-om?

Сад ће и у Пироту акција као и овде, где дође ехе, ту сбб полуди. ;) А лепо сам им писао да не чекају, да се појављује конкуренција ... ма ајде, ко може нама да буде конкурентан.

Ko ima optiku MTS-a u zgradi generalno je bolje da predje kod njih za 6meseci po 1din, ako iz SBB-a ne ponude isto to, tj onu promociju za nove korisnike - 12meseci 50% pretplate.
Trenutno sam u otkaznom roku, videcu kad me pozovu sta ce da ponude. U svakom slucaju ne prihvatam nista ispod toga. Kao njihov korisnik 15 godina ovo je i vise nego smesno kako se oni ponasaju.
Pored toga, MTS sada i postojecim korisnicima nudi istu promociju kao i novim, sto je sasvim korektno, i to je nesto sto ce vrlo brzo i kod SBB-a da se pojavi.

Ko ima optiku MTS-a u zgradi generalno je bolje da predje kod njih za 6meseci po 1din, ako iz SBB-a ne ponude isto to, tj onu promociju za nove korisnike - 12meseci 50% pretplate.
Trenutno sam u otkaznom roku, videcu kad me pozovu sta ce da ponude. U svakom slucaju ne prihvatam nista ispod toga. Kao njihov korisnik 15 godina ovo je i vise nego smesno kako se oni ponasaju.
Pored toga, MTS sada i postojecim korisnicima nudi istu promociju kao i novim, sto je sasvim korektno, i to je nesto sto ce vrlo brzo i kod SBB-a da se pojavi.
Aj javi i ti jesu sta normalno ponudili ;)

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Javljam kad budu zvali :) Inace kada sam se raspitivao za prelazak na EON prvo mi nije nudjeno apsolutno nista osim 50% popusta na prikljucnu taksu koju u Nisu daju svima zbog konkurencije ocigledno. Onda sam u poslovnici dobio da predjem bez placanja te prikljucne takse, a zatim kada sam otisao da podnesem zahtev za raskid dobio ponudu da ne placam paket nego samo kablovsku tipa 4-6 meseci sto je takodje smesno. Tako da cekam sada da li ce ponuditi nesto normalno ili da se prebacujem na MTS optiku :D

Jel ima neko informacije uz eon duo koji je upload po paketima? Ne znam da li sam nesposoban ali ga ne nalazim na sajtu, totalni neozbiljno sto ne stave informaciju odmah dostupnu.
Imam sbb vec 11 godina, na nekom dosta matorom paketu sam, pojava novog operatera u kraju me pokolebala da li da ostajem na SBBu, ali me smara sto ne mogu ni da vidim ponudu kako treba, tj deo koji me zanima.

Ne znam ni da li imaju nesto da ponude slicno ovome sto nudi lokalni provajder koji trenutni radi promociju. 150/20Mbps i 200 kanala (slicno sbb ponudi) preko FTTH optike za 2350din. Tv mi je nebitan, ali ukucanima znaci. Download preko 100Mbps takodje nebitan, ali mi upload fino znaci da bude brz. Pitah lokalnog provajdera da li imaju simetricne brzine da mi ponude van standardne ponude pa cekam odgovor, 50/50 bi mi leglo ko budali samar.

Takodje ne znam da li je i dalje moguce kod SBBa dobiti klasican modem, ne zanimaju me njihovi mumbo-jumbo 15u1 uredjaji, jedan od razloga zasto nisam menjao paket ranije (i dalje sam na cisco epc2100), jer je uvek bila komplikacija da dobijem samo modem bez dodataka.

81b19781bdda2f29b0775fe9f1f91514.jpg

Povećali su upload sa 2 na 4. Inače imam trio paket koji plaćam 3100din sa OU na 24 meseca sa 40/2.

2MBs UP u 21 veku! Pakao!

Poslednja izmena:
@maxy: Ne gledaš TV i ne treba ti net... zbog čega si onda imao ugovor sa SBB-om?

Dve godine je sasvim dovoljno dugačak period da se brojne stvari promene. Prvo mi je telenoru dao više GB, sad radim prekovremeno da i nemam vremena da gledam tv, a klinci su postali zavisnici od TVa pa sam morao da zakljucam neke programe.

Javljam kad budu zvali :) Inace kada sam se raspitivao za prelazak na EON prvo mi nije nudjeno apsolutno nista osim 50% popusta na prikljucnu taksu koju u Nisu daju svima zbog konkurencije ocigledno. Onda sam u poslovnici dobio da predjem bez placanja te prikljucne takse, a zatim kada sam otisao da podnesem zahtev za raskid dobio ponudu da ne placam paket nego samo kablovsku tipa 4-6 meseci sto je takodje smesno. Tako da cekam sada da li ce ponuditi nesto normalno ili da se prebacujem na MTS optiku :D
Napisah ranije u Nisu i Leskovcu sbb nudi 10 meseci po dinar zbog konkurencije Exe-neta i Mts-a, kad te budu zvali ne pristaj na manje od 10 meseci jer su meni toliko nudili.

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 uz pomoć Tapatoka

81b19781bdda2f29b0775fe9f1f91514.jpg

Povećali su upload sa 2 na 4. Inače imam trio paket koji plaćam 3100din sa OU na 24 meseca sa 40/2.

2MBs UP u 21 veku! Pakao!

Isti taj SBB, ali pod brendom SBB Beogrid, nudi simetricne pakete 50/50mbps u sve tri varijante duo ili trio paketa. Mozda ce povecati upload uskoro.

Video sam pre neki dan to, zbunilo me, kako sad 50/4 a znam da sam video na sajtu 50/50.

Jel' mozes malo da pojasniš, nije mi baš najjasnije, za iste pare, ovamo 50/4 a ovamo 50/50?

Jel' mogu ja kao korisnik SBB-a da predjem na SBB-Beogrid?

Poslednja izmena:
Video sam pre neki dan to, zbunilo me, kako sad 50/4 a znam da sam video na sajtu 50/50.

Jel' mozes malo da pojasniš, nije mi baš najjasnije, za iste pare, ovamo 50/4 a ovamo 50/50?

Jel' mogu ja kao korisnik SBB-a da predjem na SBB-Beogrid?

Beogrid je kablovski opertater kojeg je SBB kupio. Moguce da su oni imali te simetricne protoke pre dolaska SBB-a, pa nisu mogli da menjaju. SBB Beogrid je ako se ne varam na NBG samo.

Beogrid je kablovski opertater kojeg je SBB kupio. Moguce da su oni imali te simetricne protoke pre dolaska SBB-a, pa nisu mogli da menjaju. SBB Beogrid je ako se ne varam na NBG samo.

Tako je! Postoje vec 15 godina. Prvo su nudili samo simetrican net, pripejd i postpejd, a pre par godina ih je kupio SBB i od tada nude i TV pakete i fiksni. Danas je tu lokalno sediste SBB, a u posebnoj, maloj kancelariji je Beogrid. Zadrzali su simetriju, to im je oduvek bio zastitni znak. Koliko znam, postoje u blokovima, NBG, ne znam za druge lokacije. Drze se godinama, jos ih nisu ponudom utopili u SBB, iako na racunu pise SBB/Beogrid.

Svo čekanje šta će biti 18.3 novo u krajnjoj računici sad ispa sve i gore nego što je bilo.Za stare korisnike koji prelaze sa starih trio paketa povećali sa 6 meseci da sad 12 meseci plaćaju staru cenu+još sad uveli i plaćanje takse za prvi tv uz EON full i premium da za EON box ko hoće plaća 3450 din.I za nove i stare nema više dodatna 2 stb + sad za prvi digitalizovani uređaj besplatno daju D3 mini ili cam modul a nekad si besplatno mogo da dobiješ PDS2100 i da bez naknade imaš napredne funkcije.

Mogli su da ponude popust ljudima koji možda ne bi želeli Eon box, ljudima koji bi koristili samo Eon TV aplikacije...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno