Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

bmliga, meni nije ni blizu, mada svaka cast koliko podesavanja ima. default noise reduction ubi. ja sam uvek vise za sum nego za isprane slike :) evo ove moje kojoj se stalno vracam ako ne mozete da je nadjete, ona za koju sam kacio slike http://www.mediafire.com/file/se7yc3uc6i2s8j8/GoogleCamera5.1.018.apk/file

sve su dobre u principu, na kraju se ipak svodi na ukus

p.s. super je ethereal kernel sa aex-om. manje smooth od ziletovog doduse, al' baterija je odlicna. moracu bas da uporedim battery life sa ziletovim posto mislim da su tu negde

Iz nekog razloga se gašenje wifi na LOS 16 kad je isključen ekran pogoršalo. Primetio sam ovih dana da se gasi maltene svaki put kada držim isključen ekran duže od par minuta... apsolutno mogu da garantujem da tako nije bilo pre - jeste se gasio ali sam to primećivao par puta dnevno. Ovo ovako je nepodnošljivo.
Ima li neko neki pie rom da je probao a da radi kako valja? Pre sam bio na PE i imao je isti problem i iste učestalosti kao što mi je pre pogoršanja bilo na LOS.

14.1 vs 15.1 u pogledu stabilnosti?

Moze li neko da mi napise pravilan redosled koraka za vracanje na fabricki MIUI, (i odakle da skinem poslednju verziju)
Sad imam LOS 15.1 i nisam bas zadovoljan kako radi (kad radi tadi ok, ali ponekad se sve smrzne ili uspori, ,malopre ja zab'o System UI), a usput sam uspeo i da enkriptujem data particiju, pa mi treba pomoc da sve to vratim na fabricko stanje.

Samo ne bih da zakljucam bootloader

Skini miui flash tool.. adb driver instaliraj.. na sajtu imas da skines fastboot rom za tvoj telefon.. i prati uputstvo zadato

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Moze li neko da mi napise pravilan redosled koraka za vracanje na fabricki MIUI, (i odakle da skinem poslednju verziju)
Sad imam LOS 15.1 i nisam bas zadovoljan kako radi (kad radi tadi ok, ali ponekad se sve smrzne ili uspori, ,malopre ja zab'o System UI), a usput sam uspeo i da enkriptujem data particiju, pa mi treba pomoc da sve to vratim na fabricko stanje.

Samo ne bih da zakljucam bootloader
Da mozes da iscitas data particiju iz rekaverija koristi orange fox (to je bar za redmi 5plus) jer twrp ne moze da vidi zbog enkripcije

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ne zelim nista da citam sa data particije, samo da sve vratim na fabricka podesavanja na sto laksi nacin.

Super je i baterija, sa istim aplikacijama (vracene preko titanium backup-a), 10 sot, 2 dana, 70% koriscenja wifi ostalo 4g (na los 14.1 je bilo oko 8h sa slicnim koriscenjem). Tako da preporuka svima da predju na stock 15.1.

Beše on dolazi sa Englezos kernelom? CAF je superiška.

Poslednja izmena:
Verujem. Ja se vratio malo na Oreo zadnji build i oduševio se kako radi. Nešto su sigurno ččkali [emoji16].

I LineageOS je CAF, tj. AOSP + CAF, najbolje od oba.

Oreo build kog rom-a?

Ako je LineageOS, ništa čudno. Ali oni ništa nisu menjali, isto je kao i pre mesec-dva. Ako radi svaki put bolje kada se vratiš sa pie roma, onda te razumem :D

Neću bilo koji non-LOS ROM, jer svaki poremeti KCAL RGB vrednosti kada se koristi night light. Kada se ugasi night light, resetuje RGB vrednosti i polako se vraća image retention. Na LOS LiveDisplay radi kako treba i ne postoji image retention.

E sad nisam siguran da neka dodatna app može da radi isto kao LiveDisplay.

može malo pojašnjenje oko tog image retention problema? koristim night light svako veče na aexu sa tvojim kernelom i ako će da mi upropasti ekran vraćam se na miui momentalno

Mislim da night light i live display su dva razlicita pojma..

Nije isto, LiveDisplay ima dodatne funkcije za optimizaciju prikaza ekrana, pored blue light filtera.

Screenshot_20190315-111229_Settings.png IMG_20190315_111840.jpg
može malo pojašnjenje oko tog image retention problema? koristim night light svako veče na aexu sa tvojim kernelom i ako će da mi upropasti ekran vraćam se na miui momentalno
Do LCD panela je, ne brini. Ako imaš "burn-in" na LCD-u, onda moraš da smanjiš RGB slajdere.

Ne može softver da upropasti normalan panel.

Poslednja izmena:
Samo sam modifikovao notice. Magisk je obavezan za pie kernel verziju.

Od kada sam prešao na miui10 neće da me locira preko network, dok preko gps hoće. Da li je imao neko sličnih problema?

Mislim da je to do aplikacije. Na google map jako sporo locira, na Maps.me isto jako loše dok npr. na Here locira za 3-4 sekunde.

Sa Žiletovim svakako. Ne treba mi boost na 1.4 i treba mi zRAM od osnovnih stvari. Radi fluidnije i bolje vlada aplikacijama, a iste startuju podjednako brzo. Takođe sam primetio da neverovatno dobro radi GPS na ovom Oreo buildu. Koristim zadnji global-mido-firmware-10.2.3.0. Odlična kombinacija, preporuka.

Nazad
Vrh Dno