Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Danas je na B92 bio tekst o trošku od 900 e za download-ovani film sa popcorn-a, doduše u Germany. Verovatno što nije strimovan tj online odgledan nego skinut pa se deklariše kao piratsko korišćenje.
Da li sam u pravu?

Drugar je platio 600€ pre par godina i to stiglo osobi kod koje je bio u gostima sa sve informacijama sta je gledao i kada. Platio je da joj ne bi pravio problem. Doduse on je gledao online preko nekog programa koji je i strimovao. Mislim da nema veze da li skidas ili strimujes svakako platis papreno. Od tada sve sto ga interesuje a oce da pogleda gleda preko browsera i gledalice sa prevodom ne pada mu vise napamet da vadi pare za glupi film ili seriju. Sve se desava u Njemackoj.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Drugar je platio 600€ pre par godina i to stiglo osobi kod koje je bio u gostima sa sve informacijama sta je gledao i kada. Platio je da joj ne bi pravio problem. Doduse on je gledao online preko nekog programa koji je i strimovao. Mislim da nema veze da li skidas ili strimujes svakako platis papreno. Od tada sve sto ga interesuje a oce da pogleda gleda preko browsera i gledalice sa prevodom ne pada mu vise napamet da vadi pare za glupi film ili seriju. Sve se desava u Njemackoj.

Eto...haos
A u Srbiji da li je imao neko negativna iskustva?

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Ne mogu te naterati da platiš, neka te predaju na sud pa bi oni i tvoj provajder mogli tebi platiti.
To kada ti dođe koverta samo je dobiješ, ne prima. Oni tako uzimaju pare na prepad.

Dobio novu listu i epg od tvviet, sad radi kako treba.
Gledam trenutno ligu sampiona i poredim kvalitet slike na RTS i Areni. Mnogo bolja slika na Areni. Na RTS HD nekako krzava lopta i nekako pikseli kao da kasne kod brzih situacija dok je to dosta bolje na Areni.
Da i meni se cini da je bolja slika na areni...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

I tebi tako? Stream je mozda kvalitetniji na Areni ali rezolucija ista. Mislio sam da je nesto do podesavanja motion opcija panse igrao sa tim malo i nema nekih promena.

I tebi tako? Stream je mozda kvalitetniji na Areni ali rezolucija ista. Mislio sam da je nesto do podesavanja motion opcija panse igrao sa tim malo i nema nekih promena.
Nekako je jasnija slika na areni...mozda tripujem ali meni bar tako deluje..gledao sam prosle nedelje utakmicu isto preko iptv naleteo na neki besplatnu listu imala je rmc uhd kanala e to je kristalno cista slika skoro isto kao da gledam sk4k nisam verovao da moze da bude tako dobra slika preko iptv

Fullhd kanali bi trebalo da budu minimum 8 mbit/s
Ja sam imao bein sport full hd 15 mbit /s slika je bila vrh.

Наравно да је квалитетнија слика на арени у тввиет, када је 50 fps.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Evo preko VLC-a sam uspeo da proguram DTS surround audio na Mi Box S. Sto dokazuje da nije box kriv, niti CPU, vec usrani Android Oreo. VLC ume da uradi passthrough (ima opcija) dok EON, HBO, YT itd nemaju opciju vec se oslanjaju na OS koji je sakat i ima samo Auto i PCM opcije za Sound - pri cemu Auto ocigledno ne radi nista.

Dakle sve OK sa box-om, Oreo sux. :wall:

Google je nešto definitivno zabrljao. Više stvari na 8.1 radi gore ili ne radi nego ranije. Živo me zanima kakva je situacija sa 9, ali nešto što sam ja video brzinski je da 9 ne donosi maltene ništa.

Da i meni se cini da je bolja slika na areni...

Jesi probao ono za EPG sto sam pisao na prethodnoj strani?

Google je nešto definitivno zabrljao. Više stvari na 8.1 radi gore ili ne radi nego ranije. Živo me zanima kakva je situacija sa 9, ali nešto što sam ja video brzinski je da 9 ne donosi maltene ništa.

Ma bole ih lud :) samo stancaju rilize ko na traci, to sto pola stvari ne radi Boze moj, proradice nekad... ah taj agile/CI/CD! :d

Jesi probao ono za EPG sto sam pisao na prethodnoj strani?

Nisam od kako je tvviet napravio svoj epg samo njegov koristim i radi ok, fali za par kanala ali ispravice i to ovih dana..u svakom slucaju mnogo je bolji od ostalih koje sam probao

Наравно да је квалитетнија слика на арени у тввиет, када је 50 fps.

Ok to onda objasnjava razliku.

Za ove kazne u Njemačkoj je trebao da se posavetuje sa nekim advokatom. Platio bi konaultaciju 50€ i dodatne troškove 50—100€

Za ove kazne u Njemačkoj je trebao da se posavetuje sa nekim advokatom. Platio bi konaultaciju 50€ i dodatne troškove 50—100€
Kod njih postoji zakon o serovanju i distribuciji materijala kojih je vlasnik tj zakon o pirateriji i nema tu nikakve rasprave sa njima nego plati pa se klati. Raspitao se on ali ne postoji oprost nikakav. Sve mozes da gledas niko ti ne brani ali onog trenutka kada pocnes da skidas ili da delis placas vlasniku video zapisa cenu toga. To je kao da imas bioskop pa platis film da ga prikazujes drugim ljudima. Ali zato mozes slobodno da gledas sta god nadjes mada kazu da je to malo *******o mnogo stvari se blokira npr youtube kaze da je totalno drugaciji nego recimo kod nas. Nijedan novi spot ne mozes da pustis da gledas tek kada prodje neko odredjeno vreme piste ga i kod njih. Sve ovo nisam licno iskusio nego prenosim njegovo cetvorogodisnje iskustvo iz njemacku.

Kod njih postoji zakon o serovanju i distribuciji materijala kojih je vlasnik tj zakon o pirateriji i nema tu nikakve rasprave sa njima nego plati pa se klati. Raspitao se on ali ne postoji oprost nikakav. Sve mozes da gledas niko ti ne brani ali onog trenutka kada pocnes da skidas ili da delis placas vlasniku video zapisa cenu toga. To je kao da imas bioskop pa platis film da ga prikazujes drugim ljudima. Ali zato mozes slobodno da gledas sta god nadjes mada kazu da je to malo *******o mnogo stvari se blokira npr youtube kaze da je totalno drugaciji nego recimo kod nas. Nijedan novi spot ne mozes da pustis da gledas tek kada prodje neko odredjeno vreme piste ga i kod njih. Sve ovo nisam licno iskusio nego prenosim njegovo cetvorogodisnje iskustvo iz njemacku.

Bitno je da li je u Srbiji nešto zabranjeno što se tiče piraterije ili ne, tj da li se naplaćuje ili ne ....daleko smo mi od Nemačke, svetlosnu godinu

Zato I postoji vpn

Slazem se ali kada ne znas o cemu se radi platis pa nadjes resenje posle toga.

Bitno je da li je u Srbiji nešto zabranjeno što se tiče piraterije ili ne, tj da li se naplaćuje ili ne ....daleko smo mi od Nemačke, svetlosnu godinu

Koliko znam jos uvek nije nista ali mislim isto tako da se i priprema neki zakon u vezi toga.

Pa i oni su prekršili nekoliko zakona, kako je došao do informacije da je to moja IP adresa.
Zato uzmeš tu kovertu i baciš je u smece.
Dok ne dobiješ od suda da moraš platiti, ništa ne placaš.
Moj drug je nepropisno parkirao u Novom Sadu, stigla koverta sa slikama njegovog auta.
Morao da plati 180 Eura
To mu sve stiglo u Bosnu, auto mu je na bosanskim tablicama.
Naravno ništa da nije platio.

Ovaj tvoj primer nema nikakve vezu sa ovim primerom, zato sto je "i to stiglo osobi kod koje je bio u gostima", znaci kazna (ili sta vec) je stigla vlasniku ugovora sa provajderom.

Da, to je problem.
Trebaš ispasti fer pa platiti, zato što si u gostima.
Ali ako ti stigne takva koverta, ništa ne treba plačati jer su to privatne agencije koje uzimaju procenat.
Mislim da one neće nikoga tužiti, da se ide na sud.
Najbolje je koristiti seedbox, on je mesečno oko 10 Eura. I nećeš imati problema.

Postoji način da se izbjegne plaćanje kazne 600, ali se mora platiti kazna koja je znatno niža.
Ali pošto ti kažeš da rasprave nema, onda 600 ;)

Postoji način da se izbjegne plaćanje kazne 600, ali se mora platiti kazna koja je znatno niža.
Ali pošto ti kažeš da rasprave nema, onda 600 ;)
Pa ne kazem ja on je bio u gostima kod te prijateljice rucali i prilegli da odgledaju film posto im se nije spavalo i odgledali su ga za 600 evra stiglo prijateljici kazna. Sad za sta je vezana ne znam pretpostavljam za IP adresu ali nisam ja tamo bio da znam to su njegove reci. Izvadio je pare dao joj da plati i opametio se sada samo gleda preko browsera na Gledalici tako se zove sajt i nista ne placa evo vec 4 godine.
A i ima tome 4 godine kako se desilo.

Poslednja izmena:
Najbolje je koristiti seedbox, on je mesečno oko 10 Eura. I nećeš imati problema.

Е, до Q.
Сидбокс 1200 дин
Нетфликс 600 дин
ИПТВ/ кабловска 1200
Интернет 2000
Рилдебрид, впн.....
Па не радим ја у Немачкој за 3000 €, него у Србији за 300. Ћераћу пиратерију све док будем могао, кад не буде могло - ништа. Мада, увек је могло и моћи ће.

Filelist ili Rutracker , platiš seedbox oko 10 eura mjesecno
Mada može i dobar rutor , da podesiš samo p2p saobračaj da ti ide preko vpn ostalo normalno da radi.
Ima raznih opcija.

Gde ima Netflix za 600 din?

Лупио сам цену нетфликса. Не треба ми сигурно ништа од наведених видео стримера, док је елементума.

Nazad
Vrh Dno