Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Koristim Kodi, Siptv i YouTube.
Prije sam razmišljao o raspberry pi pa sam malo gledao klipove na YouTube, ali on je slabašan da pušta 1080p i 4k hevc filmove.

Meni je samo zbog siptv, jer mi je ovaj blokirao kodi za gledanje m3u liste

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Tanix je interesantan box. Za 24e kolikonsam ga bio platio je odlican. Tacno je da je rezolucija max 720p.Sto se softvera tice je odlican zato sto osim fabrickog moze da se instalira ATV expirience(android Tv rom) kao i libreelec koji moze da se butuje sa sd kartice i koji radi daleko bolje od svih androida. Naravno ako ces da ga koristis prvenstveno za Kodi. Opet,daleko ispod ke Miboxa koji sad imam,ali za te novce je dobra kupovina
Hvala puno. Uzeo Tanix.
Glupo je reći naravno da ima bolji. Ali ono što sam se ja brinuo da li će sa mojim wi fi protokom bez mogućnosti lan konekcije uspeti da se pokrene, tj da ima iole normalni stream, radi itekako .

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Hvala puno. Uzeo Tanix.
Glupo je reći naravno da ima bolji. Ali ono što sam se ja brinuo da li će sa mojim wi fi protokom bez mogućnosti lan konekcije uspeti da se pokrene, tj da ima iole normalni stream, radi itekako .

Ne brini taj protok koji imas ce sigurno povuci.

dajte neku preporuku sta uzeti do 40/50 ev, staje bitno da gledam
Uvijek mi je zbog rada bila preporuka s905 x, s912, sad s905x2 procesori od amlogica i makar 2gb rama. Sad kazu da rokčip izbaca mnogo bolju sliku, realniju....
Sto znam, ja sam sebi uzeo a95x max, zadovoljan sam brzinom rada, samo ne slikom na iptv...
Iznad je tvog budzera 4gb, ali ima mislim 2gb rama model...

Uvijek mi je zbog rada bila preporuka s905 x, s912, sad s905x2 procesori od amlogica i makar 2gb rama. Sad kazu da rokčip izbaca mnogo bolju sliku, realniju....
Sto znam, ja sam sebi uzeo a95x max, zadovoljan sam brzinom rada, samo ne slikom na iptv...

dali u radu bolje da gledam nesto 4GB DDR3 , a bitan i cpu i gpu , mislim daje bolje da dam malo vise novca u startu jer ovo bi bio prvi uređaj do sad,

Pa ovi cpu koje sam ti gore pisao su preporucljivi. Dakle s912 i s905x2. Ovdje na forumu imaju nekoliko ovih gt1 ultimate, a i jedan gt minu je stigao.

Hvala puno. Uzeo Tanix.

Nadam se da si uzeo 2/16 model?

Ko to kaže i gde? Ima li neki review, link, bilo šta?

Pa ima tema na freak tabu, za ovaj a95x, momak kaze da je na rokčipu bolja nego na ovom a95x max.

Ok, hvala, krajnje je vreme da se nešto radikalnije desi na tržištu boxeva.

Naravno, baš zato sam upotrebio izraz kompletan a ne savršen ;) .

Pod kompletan podrazumevam USB 3.0 x2, podršku za Netflix 4k, Amazon Prime, dobrim deinterlacingom, Android TV operativnim sistemom, GB ethernet... i još par stvarčica.

Poslednja izmena:
@spikektm @Love Hunter,

Jel bolje sada sa budjenjem Mi Boxa?

Kod mene danima bez problema, ni da štucne. :)

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Nazalost i dalje isto s(r)tanje. Verovao sam da ce to da resi problem ali avaj. I dalje je retardiran kada se upali na daljinac.

Ugasi live chanels aplikaciju..samo idi na disable

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Dzaba. Mnogo stvari tu stuca ocigledno, nije samo to. Ali *mjau**mjau**mjau**mjau*sh takav uredjaj onda, imam bukvalno tri aplikacije u dva reda i on ne ume da se probudi iz nocnog sna.

Upravo tako. Nema kompletnog proizvoda na tržištu.

Nazalost tako je. Neverovatno ali istinito. SpaceX lansira modul na ISS i nazad, a niko ne moz' da napravi prokletu multimedijalnu kuticiju kako treba i da bude pristojna. Kada su krenuli Smart TV pre N godina, bio sam ubedjen i uveren da ce ta prica da pukne ko tikva sa omasovljavanjem smart boxeva. Ali avaj, ispade da se oni (Smart TV krshware) itekako drze i to sav moguci krshware (softverski pre svega) se tu valja bez problema i radi nekako, dok sa druge strane ni renomirani ATV box ne valja u 2019. godini, tipa 10 godina nakon pojave Smart tV-a. Sad but true.

Savrsen uredjaj ne postoji I tesko da ce ikad postojati...

Niko ne trazi savrsen - ali pristojan i da radi out of the box to za sta je namenjen. IMHO ovde je Google najveci krivac ovde za ovaj orkestrirani haos, lice na M$ od pre 15+ godina.

Poslednja izmena:
Jel moze prepruka za neki daljinski, nervira me ovaj od Mi boxa cuje se mnogo a treba mi i tastatura...

Vidim da dosta hvale Wechip W1 jel ga ima neko mozda? Ili ako znate neki bolji...

Ja sam ga imao, odličan je. Jedina mana je sto je u odnosu na taj od mi boxa mnogo širi i ujedno loše leži u šaci.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Svi ga imamo i svi smo zadovoljni [emoji16] Čak sam ga i tastu kupio za rođendan da može udobnije da koristi smart tv, i on je zadovoljan. [emoji2]

Jel on bluetooth ili mora na ic?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

IC za uključivanje kada je isključen, ima svoje dongle koji uključiš u box

Sent from my Nokia 6.1 Plus using Tapatalk

Znači sa njim možeš paliti i gasiti boks?

Vrh Dno