Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam rekao da nakon toga pogleda utiske. Nisam rekao da uzme samo zbog panela i velicine.
Ti si mogao da mu das neki savet umesto sto mene zezas, ali dobro ok. [emoji39]
Lepo sam rekao da tema moze da se zatvori. Eto onaj pre tebe napisao 'samo sto veci hisense' i onaj iznad 'neki samsung 50'.
Nekad je bio forumas DukeOfSerbia cije si postove sa uzivanjem citao.. e sad ko ga je oterao sa foruma to je drugo pitanje.

Polako, nisam ja "onaj" ...citiraj me slobodno sa Alister ;)

Prvo da se izvinem @Alister i @joca69.
Nisam imao nameru da vas uvredim time sto vas nisam imenovao nego sam rekao "ovaj" i "onaj".
Može i Samsung [emoji3]

U suštini priča se svodi da kad izaberes dobar panel i TV koji po svim karakteristikama mora biti odličan ti ga ukljucis i vec posle 5 minuta se šokiras da ne možeš ni kanale da složiš, a to je nešto što nisi video u salonu, a nisi se setio ni zvuk da proveris.... A to je tek početak tvojih muka :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Moj cale je uzeo neki Fox 32" Smart i na njemu je bas los zvuk, ali mislim da Samsung/Lg/Sony imaju dobar zvuk. Mislim ne moze da se ocekuje nesto brutalano, ali za jedan TV je to sasvim dobro.
Brat gleda da uzme neki TV i jedino sto me brine je da uzme bez probijanja svetlosti i da slika (mislim na kablovsku, preko USB su svi ok) bude zadovoljavajuca. Budzet mu je skroman pa onda mora dosta da se vodi racuna.
Da ima +100k rekao bih mu uzmi bilo koji.. sve je to manje vise slicno.

Hvala Bob puno, svakako najkonkretniji odgovor koji sam dobio.

Verovatno će izbor pasti na h58a6100.

Svakako na smart opcije u ovoj cenovnoj kategoriji ne računam, tako da se može reći da mi je kvalitet panela presudan i jedini bitan kriterijum :)

Da je budžet preko 100k odmah bi uzeo LG oled nema tu mnogo price :D

Poslednja izmena:
Drugari, samo mali info i pomoc, ako se kupi tv preko likova na kp konkretno LG, dobija se fabricka garancija u trajanju od dve godine.
Ona bi trebalo da je ostvariva bilo gde kod ovlascenih servisera LG-a.
E sad, da li je uz tu garanciju neophodan i neki racun, fiskalni recimo, da li ih prodavci sa kp daju?

To mi je jedina nedoumica

Kakva je istorija i poreklo ovih Hisense televizora što se dosta pominju ovde?
Nešto na foru Tesle! izabrali modele u nekoj kineskoj fabrici, turili svoj brend i eto biznisa?

Tako nešto kao Tesla otprilike.
Jedan od najvećih proizvođača TV panela u svetu, zvaničan sponzor svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji 2018, kupac Toshibinog TV poslovanja, vlasnik Gorenja od skoro...

da ustede na licenci koja nije besplatna...

A i cemu sluzi DTS zvuk na TVu koji ima stereo zvucnike?

U sustini ovde vecina vas gleda na TV kao media player a on zapravo treba da bude sprava za dobro handlovanje TV kanala,
a za pustanje media i pracenje trendova, rezolucija i kodeka je pametnije imati externu spravu koja se lako moze zameniti kako bi pratila nove standarde.
Pa poenta je da nema ni passthrough tako da ti ne pomazu ni zvucnici. O tome se radi. Ja sam nesto cuo kao za neki dogovor da se predje skroz na dolbi i da dts propasti. Koliko to ima osnova ne znam, mozda je i cista glupost, nisam se bas ni upustao u istrazivanje. Kupio sam 7402 na blic i ondaskontao da nema DTS. Malo potom sam saznao da nijedan model iz 2018-te nema.

Tapatalk from Poco loco

Pa poenta je da nema ni passthrough tako da ti ne pomazu ni zvucnici. O tome se radi. Ja sam nesto cuo kao za neki dogovor da se predje skroz na dolbi i da dts propasti. Koliko to ima osnova ne znam, mozda je i cista glupost, nisam se bas ni upustao u istrazivanje. Kupio sam 7402 na blic i ondaskontao da nema DTS. Malo potom sam saznao da nijedan model iz 2018-te nema.

Mene čeka kupovina novog TV-a, i zbog ovog novog "feature", Samsung je sada na crnoj listi. Tj. otpisan kao opcija.

Malo samo pregledao arhivu medija što imam, i većina je sa DTS zvukom.

PHILIPS SMART Televizor 50PUS6162/12 LED, 49.5" trenutno na akciji. Slika deluje dobro mada sam video na doticnom sajtu da mu je HDR opcija katastrofa. Svideo mi se televizor ali nemam nikakvog iskustva sa smart televizorima. U kuci imam jedan Samsung i za osnovne potrebe smo svi zadovoljni. Na ovom bih gledao 2160 sadrzaj sa neta uglavnom. cena je 50k dinara. Neki savet, pridika, nemojtouzmiovo su dobrodosli. Nisam uspeo da nadjem neke komentare ovde osim par...

Philips je preplaceno kinesko smece. Ako vec hoce kineza onda su Hisense i TCL puno bolji izbor.

Ako ne ovo sta onda uzeti za te pare? Koji model konkretno? Hvala unapred.

Tapatalk from Poco loco
To što nema passtrough već nije u redu, jer ih ne košta ništa

Dodjoh i ja na red sa nedoumicom koji TV kupiti...
Planiram da uzmem tv za matorce veličine 43, smart i ako je moguće 4K. Budzet je do 45k.
U tom cenovnom rangu nadjoh ova 2 a ako neko ima drugu preporuku neka bude slobodan da je napiše.
HISENSE H43A6500 43k
LG 43UK6200PLA 45k

Necu ja, Krespo ce morati, tj. njegovi roditelji ako im bude davao web sadrzaj...
Dodjoh i ja na red sa nedoumicom koji TV kupiti...
Planiram da uzmem tv za matorce veličine 43, smart i ako je moguće 4K. Budzet je do 45k.
U tom cenovnom rangu nadjoh ova 2 a ako neko ima drugu preporuku neka bude slobodan da je napiše.
HISENSE H43A6500 43k
LG 43UK6200PLA 45k

Mene zanima...
PHILIPS SMART Televizor 50PUS6162/12 LED, 49.5" trenutno na akciji.

...

Ako ne ovo sta onda uzeti za te pare? Koji model konkretno? Hvala unapred.

Ali niko mi jos nije odgovorio... Trebalo bi za sat da odem da ga uzmem na rate...

Necu ja, Krespo ce morati, tj. njegovi roditelji ako im bude davao web sadrzaj...

Mene zanima...

Ali niko mi jos nije odgovorio... Trebalo bi za sat da odem da ga uzmem na rate...
Pročitaj zadnjih desetak stranica ,niko ne preporučuje Phlips .Svi beže od njih ja ga nemam ,ali ne bi ga ni kupovao.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Priznaj da si namerno pomenuo Philips :p

:D Nisam, nego u kontekstu sam pomenuo pošto isto to radim zarad nekog drugog. Originale je i prilično mator pa ne podržava AC3 i onda moram. Nije kineski turčin kao ovi sad sa nalepnicom koje takođe ne bih preporučivao.

Ko ne zna kao i ja a kupio bi malo kvalitenije, samo Sony, Panasonic i eventualno korejci.

Pročitaj zadnjih desetak stranica ,niko ne preporučuje Phlips .Svi beže od njih ja ga nemam ,ali ne bi ga ni kupovao.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Sta se tacno gubi time ako postoji uprošćeno obaveštenje vezano za AC3?

Poslato sa VTR-L29 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Vidim da nema podrsku za ac3. Da li je to bitno? Vidim da na mom izvoru 33% sadrzaja koristi taj audio kodek.
Gde si video da nema najobicniji ac3? Nešto mi je to malo verovatno, proveri ti to na još nekom sajtu, nase prodavnice ne uzimaj zdravo za gotovo. Ili još bolje probaj sa USB-a negde gde ima izlozen.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moze neko od korisnika LG 32LJ500v da prokomentarise kako se pokazao. Da napomenem da nisam zahtevan korisnik te me i ne pogadjaju neki nedostaci, dovoljno mi je sto je fhd, da je 32 incha i da je slika koliko toliko pristojna. Hvala

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Gde si video da nema najobicniji ac3? Nešto mi je to malo verovatno, proveri ti to na još nekom sajtu, nase prodavnice ne uzimaj zdravo za gotovo. Ili još bolje probaj sa USB-a negde gde ima izlozen.

www.displayspecifications.com (HISENSE H43A6500) pa ovde... Bas sam uporedjivao sa onim bivsim mojim koji ni nece biti moj kako stvari stoje. Ja se nisam interesovao za ovaj model, samo da pomognem clanu da ne bude da na nekim filmovima ne radi zvuk. Nozda je i do njih greska, a mozda ja nisam protumacio kako treba, ima AAC ali nema AC3. Na onom Philipsovom bas pise AC3 pa zato...

Moze neko od korisnika LG 32LJ500v da prokomentarise kako se pokazao. Da napomenem da nisam zahtevan korisnik te me i ne pogadjaju neki nedostaci, dovoljno mi je sto je fhd, da je 32 incha i da je slika koliko toliko pristojna. Hvala

Pogledaj i LG 32LK6200PLA dobiješ : active HDR, HDR10, HLG, TruMotion, DVB-T2 HD, noviji procesor 4 core, DTS, LAN i WiFi... Za cenu veću oko 4000rsd u našim radnjama.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Uzeo grundig 49vlx7710, nagledah se filmova, čita sve sa ext. hdd. Jedino imao problem sa jednim ripom od 60gb, na sredini filma seckao malo, ali to samo jedan film i pitanje je dal je do tva, možda zbog brzine čitanja sa hdda. Bilo je tu ripova 20-60 gb, od FHD do 4k, sve ok do sada osim tog jednog eto. Titlovi isto, i ćirilice i latinice, ima dts... Full HD kanali se super vide, ovi ostali, pristojno deluju... Lepo napisali na sk test drive, spakovano to lepo za te novce, plus 5g garancije... 49 inča 45k din. Puna kapa... Smart mi nesto i ne treba mada YouTube vrši poso kad zatreba... A i miracast radi dobro... Ostale aplikacije i papazjanije, nemam vremena za to, nema Netflix ako nekom znači info... Tv imam 2 meseca, do sada sam zadovoljan. Pa eto, možda nekom pomogne ovaj tekst, da ne ulazi u dubioze šta-kako-koliko...

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Pogledaj i LG 32LK6200PLA dobiješ : active HDR, HDR10, HLG, TruMotion, DVB-T2 HD, noviji procesor 4 core, DTS, LAN i WiFi... Za cenu veću oko 4000rsd u našim radnjama.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk
Pogledah, sve to ok ali vecina stvari meni nepotrebna, net bih imao preko eon-a ujedno i smart, cast. LJ500V preko madjara izadje 210e 6200pla u nasim radnjama skoro 40k din tako da je razlika i vise nego solidna[emoji2]

www.displayspecifications.com (HISENSE H43A6500) pa ovde... Bas sam uporedjivao sa onim bivsim mojim koji ni nece biti moj kako stvari stoje. Ja se nisam interesovao za ovaj model, samo da pomognem clanu da ne bude da na nekim filmovima ne radi zvuk. Nozda je i do njih greska, a mozda ja nisam protumacio kako treba, ima AAC ali nema AC3. Na onom Philipsovom bas pise AC3 pa zato...
Na linku je h50a6100, ali nije bitno, loše si protumačio specifikaciju. To što piše da podržava aac kodek to je za audio fajlove, sto se tiče video fajlova podrzava Dolby Digital zvuk (isto đavo sto i ac3) pa čak i DTS, za koje dosta proizvođača neće da plati licencu. Siguran sam da je isto i sa h43a650.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mene čeka kupovina novog TV-a, i zbog ovog novog "feature", Samsung je sada na crnoj listi. Tj. otpisan kao opcija.

Malo samo pregledao arhivu medija što imam, i većina je sa DTS zvukom.
I kod mene je takav slucaj ali iskreno da ti kazem, ne nedostaje mi. I ovako sa pobrisao sve sa hardova, najmanji je problem skinuti nesto ako mi treba ali vecinom se pegla youtube i netflix na tom tv-u tako da mi ne fali.
To što nema passtrough već nije u redu, jer ih ne košta ništa

Naravno da nije uredu ali sta da radimo. Ne kapiram takvu odluku Samsunga. DTS ne nesto sto mi je smetalo kod Hisense televizora i na kraju ovde dozivim isto.
Kad sam zvucnike kupovao uzeo sam bez dts-a bas zato sto nema smisla da placam nesto sto i ovako ne mogu da koristim. Bio je malo skuplji model sa podrskom ali dzaba bez passthrough-a. Mozda moze i da se aktivira dts posto je woofer isti, ali to je za drugu temu.

Tapatalk from Poco loco

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno