Šta je novo?

Metro Exodus

Zasto af na 4x umesto 16, to ne bi trebalo da utice na performanse skoro uopste?

Btw, evo malo SS:

MetroExodus_2019_02_23_03_26_42_321.jpg

MetroExodus_2019_02_23_03_30_02_836.jpg

MetroExodus_2019_02_23_03_54_41_192.jpg

MetroExodus_2019_02_23_04_01_12_568.jpg

MetroExodus_2019_02_23_04_08_44_107.jpg

Bio sam sličnog mišljenja,al posle par sati promenio sam stav,ja isto slabo igram single player igre

Danas zaglavio do 6 ujutro :p

btw,mislim da Miller nevole Artjoma,non stop ga šalje na samoubilačke misije

Hvalja vi Sgt.Major na pojašnjenju....ja nemam backlog,zato nisam znao šta je to :p

ma dzaba, kad nisam osetio ni delic neke energije koja bi me privukla da je igram..... :(

Jesi li igrao prethodne Metro igre ? Ako te ne ufati atmosfera, tesko je igrati ovako sporu igru. Vjerujem da je jos vece uzivanje osobama koje su uronule i u Metro knjige. Ja bih licno volio da ima jos ovakvih igara i nesto sto ce popuniti Stalker "void". A pretezno igram MP igre.

igrao sam prethodne metro igre, ali ni one me nisu nesto odusevile.....
dok na primer, stalker iz 2008g, to mi je jedna od boljih igara koje sam ikada igrao......, nekako mi je mnogo bolja atmosfera tamo docarana.....

Poprilicno su razlicite ali ovaj postapokalipticni svijet je meni super. Bilo sta sto nije ala korean mmorpg fantasy bullshita koji me ne privlaci ni malo. Neki dobar MMO bi mi pravo sjeo. Bilo je pokusaja poput onog Sruvariuma ili sto se jos ceka na Tarkov ali iz nekog razloga, nema mnogo ovakvih naslova. Cak sam i ono djubre Fallen Earth jedno vrijeme igrao.

Poslednja izmena:
To je to,svi igramo Metro zaradi Stalker,Survarium je bio na dobrom putu,al su ga ukakali,tako da je postao još jedan šoter u moru sličnih

Od Tarkova najmanje očekujem,a očekivao sam mnogo,posle probe od par sati,a mogao sam ga igrati 14 dana....još jedan lot simulator

Btw koliko ima mapa u ovom Metru?Sad sam na trećoj

Uzeo ovih dana Metro Redux na PSN... ladno nisam nikad redux odigrao :) Kakve su to hororčine, ne zna se koji je deo više epic(no pun intended)... dal biblioteka u 2033 ili katakombe u Last Light. Taman da se pređu obe dok ne krenem još jednom Exodus :)

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Biblioteka je jeziva, ali meni je bio užasan i onaj depo za vagone (kad si sam, ne ono kad se voziš na dresini), to mi je možda i najstrašniji deo.

Poslednja izmena:
Uzeo ovih dana Metro Redux na PSN... ladno nisam nikad redux odigrao :) Kakve su to hororčine, ne zna se koji je deo više epic(no pun intended)... dal biblioteka u 2033 ili katakombe u Last Light. Taman da se pređu obe dok ne krenem još jednom Exodus :)

2033 mi je bio nekako vise "klaustrofobicniji" i sa boljom atmosferom, mada su oba dela odlicna. :) Inace se slazem za ta 2 "balls shrivel" nivoa (biblioteka nivo je walking simulator ako se upeca sta Miller kaze, sto kod prvog prelaska nisam... xD ). Inace meni su licno nivoi sa Khanom najbolji... :)
Generalno su bas najbolji nivoi gde si sam i uhvatis sebe kako osluskujes svaki sum u igri, mada opet su mi deonice vani vise legle, valjda kao olaksanje od sekcija u metrou...

Poslednja izmena:
Neznam zašto sam zamenio,Burer sa Kontrolerom iz Stalkera a sve to radi

Onih letećih kofera u Metro Novosibirsk

Čim su počeli levitirat,samo sam pomislio majko moja ne i ovde

https://www.stalker2.com/

Poslednja izmena:
Ucutala se tema, svi se zavarili za monitore i cepaju Exodus :D

Poslednja izmena:
ja okrenuo....sa bad ending,malko sam se šokirao :p

Kako je igrati metro na kontroleru? Jel dosta osakacen osecaj za razliku od PC ili jok :)

Ok, ja tipa bf1, titanfall i slicno nikako ne mogu da svarim na xboxu... Metro 2033 sam igrao kad je izasao, na kompu, pa rekoh da ga sad obnovim na kutiji :)

Ok, ja tipa bf1, titanfall i slicno nikako ne mogu da svarim na xboxu... Metro 2033 sam igrao kad je izasao, na kompu, pa rekoh da ga sad obnovim na kutiji :)
Ja dve godine igram samo na PS4 i još imam baš dobar gejmpad, Xbox ONE Elite... navikao sam se skroz :)

Sve je stvar navike, takodje bilo mucenje u pocetku ali se kasnije navikao da se lagano dominira i skoro stalno bude na vrhu u BF-u... sto je jos jace i na PC-u sam igrao sa gamepadom pucacine BO3 i BF5 i ne tako retko bio prvi. K+M su naravno prednost ali ima nesto i zanimljivo u igranju gamepadom, pogotovo ako je feedback napucavanja dobro uradjen u igri.

DS4 emulator lepo radi na PC, instalirao ga zbog novog Ace Combat, probao i BF V i radi odlično. Baš ću da probam i Metro, mada sam se uigarao i preko tastature.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

super izgleda igra, atmosfera mi je skroz ok... odigrah nekih sat i po vremena pa cisto da javim prve utiske. jedino idu na zivce dijalozi i sinhronizacija jer cesto svi pricaju u isto vreme pa sam par puta mutirao i citao titlove...
tu je i Anna koja je vec smorila, valjda ce kasnije malo da me batali i pusti da njuskam po mapi i idem gde ja hocu...

sto se tice performansi, odvrnuo sam sve sto je moglo da testiram igru i masinu i fps skace od 55 do 144 dokle je zakljucan gsyncom tako da treba ovo tek da se pegla...
sve u svemu preci cu je i uzeti nekad steam kljuc za 5e.

super izgleda igra, atmosfera mi je skroz ok... odigrah nekih sat i po vremena pa cisto da javim prve utiske. jedino idu na zivce dijalozi i sinhronizacija jer cesto svi pricaju u isto vreme pa sam par puta mutirao i citao titlove...
tu je i Anna koja je vec smorila, valjda ce kasnije malo da me batali i pusti da njuskam po mapi i idem gde ja hocu...

sto se tice performansi, odvrnuo sam sve sto je moglo da testiram igru i masinu i fps skace od 55 do 144 dokle je zakljucan gsyncom tako da treba ovo tek da se pegla...
sve u svemu preci cu je i uzeti nekad steam kljuc za 5e.

Patch Notes (1.0.0.1) :

General Stability fixes
Optimization for Lower spec PC’s
DLSS fixes and improvements to sharpness
Fixed wallmark vfx for DX11
RTX fixes and optimization
Added bugtrap support for reporting crashes to 4A Games
Benchmark tool fixes

Patch Notes (1.0.0.2) :

General Stability improvements
Improved performance for integrated video cards
General input responsiveness improvements
Fixed various issues with general saving system
Fixed other general issues

Ovo su dva patcha izasla posle izlaska igre i narodne verzije.Day1 patch je implementiran u narodnjaku.Da ne bi kokodakao o Denuvo-u bez potrebe, stvari su trenutne kako jesu.
Ceka se da "srede" patcheve pa ce da vidimo kako radi igra.

pa ne moze denuvo da prepolovi performanse a to kokodakanje ostavi kuci.

prelazim igru verovatno do veceras pa neka je krpe taman do izlaska za steam.

Ja sam na mojoj masini morao da spustim na 1600*900, detalje na max i i dalje na momente neugodno padnu frejmovi. Ovo i beskrajni in game dijalozi = uninstall.

Dijalozi ne da smaraju nego su smesni koliko su glupi , kao dete od 10god da je pisalo.. Ana ona mi ide na zivce najvise, svaki put kad skace Artyom-u u zagrljaj i kad krene da lupeta gluposti ... uff ,a nikad kraja tim dijalozima, tj monolozima jer ovaj ne progovara nista :D

A igra ima momente da nekad fps opadne bez ikakvog razloga, treba tu peglanja ali preci cu je ovakvu kakva jeste sada, nema cekanja :).. Pogotovo ona Kaspijska mapa, niti izgleda lepo a fps uzas.. presao sam je preko noci jer jedino tad je igrivo bilo

Ono sto mi smeta je bangavo kretanje lika, vidi se da su Rusi pravili, tacno se oseti :D zaglavim se uvek na neke gluposti, kamencice, male stepenice itd.. a da ne kazem kad skocim da lik lebdi jedno 3 sekunde pa tek onda padne na zemlju, kao kengura da upravljam :D hehe

Poslednja izmena:
^slazem se sa ovim u vezi denuva, nidje veze da utice ovako na pad fps-a, ovo je cista losa optimizacija igre i neispeglanost.

mene je igra uzasno smorila i jedva cekam da je zavrsim.

upravo zavrsih Yamantau i smorio sam se nevidjeno sa ovim krestavim hanibalima ili sta god da su... kao da je krenula neka druga fps igra umesto metro-a...

Nazad
Vrh Dno