Šta je novo?

Metro Exodus

^
Meni su hw testovi malo nelogicni, ali ocigledno moze da se ok potera i na mid/low tier masinama, dok ocigledno high-end masine sa nasviranim detaljima natera da se "oznoji"
like a hooker in a church :)
Ako moze PS4 pro da pogura u 1440p u 30fpsa sa, realno, kantom od procesora i ~rx480 gpu-om, a pritom izgleda onako... Ne znam sta dalje da kazem.

@arheolog
Thx za feedback, pazaricu onda definitivno.

Heh, skidam sa Epica sebi i drugaru narodnu verziju u isto vreme :)

Gledao sam i moze se postici 4k 50fps 1080ti na manje, vise max settings, meni dovoljno.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Lol... Zar je stvarno bitnije da li ce da radi u 4k ili kakva je igra generalno (prica, gameplay, ispeglanost)? xD

Jel valja prica uopste? :D

Poslednja izmena:
Džaba sakupljate upozorenja, piraterija je zabranjena na forumu :) A koga zanima, informisao se vrlo lako

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Lol... Zar je stvarno bitnije da li ce da radi u 4k ili kakva je igra generalno (prica, gameplay, ispeglanost)? xD
Naravno da je bitno da li ce tecno da mi radi, jer u suprotnom utice na gameply, a dobra grafika je tu radi veceg immersiona.
Kada je predjem, mogu da pricam o gameplayu i prici.
Sve je bitno.
Džaba sakupljate upozorenja, piraterija je zabranjena na forumu :) A koga zanima, informisao se vrlo lako

Meni je bilo zanimljivo sto sam pustio igru da se skida i stize mi poruka od drugara da mu skinem narodnjaka, nisam ni znao da je izaslo.
Uvek podrzavam legalno :)
6d1ed279f039668d68432fe202a3219e.jpg

Evo i prvog SS-a iz igre, prvi utisak je da izgleda fenomenalno i da je engine, sto se tice pokreta i fizike tela i puske, super.

MetroExodus_2019_02_20_17_42_02_288.jpg

MetroExodus_2019_02_20_17_43_07_807.jpg

Poslednja izmena:
2k nasvirano na max graph settingu i verovatno stabilnih 60+ fps, ne verujem da izgleda nista losije.
Licno preferiram stabilnije performanse na ustrb grafike...

Veruj ili ne veruj, ali izgleda kao nebo i zemlja ;)
Pogotovo na 55" oled tvu, koji je bukvalno kao pravljen za to :)

Inace, nema podesavanja nikakvog u video settings, a videh da koriste TAA, probacu sada da iskljucim u cfg fajlu, tu su sva podesavanja dostupna lepo, pa da vidim da li je cistija slika, a i da li ce raditi uopste :)
Koga zanima, cfg fajl je u C:\Users\[ime windows profila]\Saved Games\metro exodus\15a7672df886405a8946508d2da4d757

Edit:
Ne moze, vezali su celo osvetljenje za taa...bezveze mi ukrali 20fps na glupi taa :)

Poslednja izmena:
Uvek podrzavam legalno :)

Takodje, osim kad ne zasluzuju kao ovde, u tom slucaju slusam samo narodnjake.

Sad je samo pitanje da li igrati ili cekati Redux verziju :d , mozda ce sa tom i da krenu Steam prodaju

Poslednja izmena:
A evo i bagova :)
Nemojte igrati na Extreme video settings, i na netu pricaju kako tu 2x vise cestica renderuje i da je dosta zahtevnije, a evo i bagova zbog toga, prva slika je na Extreme, druga na Ultra settings:
MetroExodus_2019_02_20_19_01_47_035.jpg

MetroExodus_2019_02_20_19_02_56_216.jpg

Redux mozda i uzmem, ipak kolekcija na Steamu i 100% Achivmenti moraju da se imaju! :D

Takodje, osim kad ne zasluzuju kao ovde, u tom slucaju slusam samo narodnjake.

Sad je samo pitanje da li igrati ili cekati Redux verziju :d , mozda ce sa tom i da krenu Steam prodaju

Redux, naravno... Taman da sve ispeglaju i izbace ceo season pass... U ovo vreme dogodine... ;)

Au da pa sad i season pass ce gurati. U tom slucaju se ipak ceka. Goty/redux, pa da igram ko covek :smoke:, barem koliko dozvoli konfiguracija :test:

Za one koje ce igrati igru na racunaru, igra ima jedan bag a to je da hoce save game da nestane pa tako da ne bi bilo lose da posle svakog igranja da napravite kopiju svog save foldera cisto da ne bi ste morali sutra sve ponovo da prelazite.

C:\Users\USERNAMEi\Saved Games\metro exodus

Tu ce te naci vas save game.

^ mozda je je couch gamer? :)

Realno, sto covek rece, sa konfom iz potpisa bi trebalo da klizi u fhd, vereovatno na high/ultra podesavanja i 60fps...
I onda pljuje na konzole, i to base ps4 koja je bukvalno kanta, cak i u poredjenju sa ovim sto je kolega bajica kacio gore... xD

^
Meni su hw testovi malo nelogicni, ali ocigledno moze da se ok potera i na mid/low tier masinama, dok ocigledno high-end masine sa nasviranim detaljima natera da se "oznoji"
like a hooker in a church :)
Ako moze PS4 pro da pogura u 1440p u 30fpsa sa, realno, kantom od procesora i ~rx480 gpu-om, a pritom izgleda onako... Ne znam sta dalje da kazem.

@arheolog
Thx za feedback, pazaricu onda definitivno.

Svakako nisam ocekivao ovakve performanse na RX570 4gb (medium preset, dx12).. Ladno 80-120fps 99% vremena, najniza brojka oko 62 i to samo kada je u pitanju smoke efekat u nekim zonama gde i nema igranja. Gameplay meni deluje skroz tecno, svidja mi se loot fazon i to sto nema itema da svetlucaju na kilometar, za detaljno bas bas oduzima vreme svaki metar. Ali opet, ja se jedva i secam prva 2 dela kolko sam ih na brzaka presao.

Poslednja izmena:
Meni na Ultra isto radi 40-60fps na 4k na 1080ti, a bedak sto ne podrzava sli.
Ubacio sam sli profil preko nvidia inspectora, ali ne radi kako treba nazalost, a video na yt da liku radi.
Opet, mislim da ovo nisu zahtevni nivoi, jer mi benchmark izbacuje prosecno 32fps, te da cu tek doci do nivoa gde ce da mi ide 20fps...

Probao i Ultra.. bez physicsa, tessalation naravno, najnizi fps 50-ak, uglavnom 60-80. Meni je ovo nerealno s obzirom na graficki prikaz a takvu graficku, mozda i moja najbolja kupovina sto se tice performansi i cene uporedo.

Necu sacekati ja popust i steam :D

Završio... krajnji utisak fenomenalan.
Poslednja lokacija je neverovatna, tu vrstu teskobe teško da može neko drugi da dočara. Kad krene da pišti Gajger čini mi se da sam ja ozračen :D Prilično je horor elemenat pojačan u Dead City, odnosno Nobosibirsku koji je postradao gore od Moskve... pre svega jer je dobar deo lokacije pod zemljom u sistemu metroa zbog strašne radijacije na površini.

^ koliko ti sati je trebalo za prelazak?

ni riva ni fraps ne rade? Ne mogu da vidim koliko FPS imam u igri

Prebaci na dx11.

Meni radi Riva i u dx12!Proveri da nije opcija Show ON Screen Display na off u Rivi!

Mora app detection na rivi na medium ili high.
Metro ima bas ozbiljan exclusive fullscreen.

Cisto da znaju i ovakvi kao ja, sa slabijim masinama, radi Metro Exodus i to odlicno.
Na mom kompu ultra podesavanja, sa ugasenim motion blur-om.
Nisam ocekivao ovo, igra izgleda odlicno, fps nisam merio ali nema seckanja.
Za sada sam prijatno iznenadjen.

Nazad
Vrh Dno