Pozdrav drustvo, vec duze vreme razmisljam o prelasku na Linux sa Win7, neki dan drug mi kaze da je presao sa Win7 na Ubuntu i da je odusevljen, koliko mu je sve lakse i jednostavnije i bolje radi.
Imam sledeci racunar koji radin na Win7 64bit-a:
Maticna: Asus M3N78-EM
Procesor: AMD Phenom X4 9950 Black Edition 2.6GHz
Graficka: MSI Radeon HD 6770 1GB GDDR5
RAM: 2x2gb DDR2 mislim da rade obe na 800mhz (ne znam kako da proverim)
Hard: Hitachi 500gb HDP725050GLA360
Komp koristim za skidanje filmova sa torenta, gledanje filmova, slusanje muziku preko YouTube-a i surfovanja na Google Chrome.
I to je to, evo pre mesec dana sam digao sistem i na kompu sam samo instalirao drajvere, firefox, chrome, bsplayer, qtorrent, kaspersky i 7zip i nista vise, jer mi stvarno nista vise nije potrebno.
E sad sve mi radi ok, samo ponekad kad pustim nesto u FullHD-u na YouTube zna malo da zasecka i jos jedan problem koji se desava s vremena na vreme na primer cesto dok surfujem znam otvoriti 10-15 tab-ova na Chromu i onda zakuca komp na 20-30 sekundi, a bukvalno mi je to neophodno i zbog posla a imam i naviku da otvaram 10tak tabova odjednom 😀
Sad me zanima da li komp treba malo pojacati ili kupiti nov, ili prelaskom na neki Linux bi to sve sljakalo kako treba jer je manje zahtevniji ?
Koliko je Linux zahtevan? I kako bi sljakao, ako uzmemo u obzir moje zahteve koji nisu nista posebno ?
Znaci komp mi treba samo za ono sto sam naveo i mislim da prelaskom na Linux nista ne bih izgubio jer ne igram igrice i ne koristim neke profi aplikacije pa da bih sad muku mucio i bio u nekom gubitku kao njih nema za Linux i te fore, a ove aplikacije koje koristim imam i na Linux-u. Ako moze neko pomoci i prodiskutovati o ovome sto sam naveo, hvala