Šta je novo?

[A1] Kucni net

A gori ruter nisam imao.... nonstop zaglupljuje pa moram da ulazim u meni pa da ga resetujem ili rucno, da vadim adapter iz struje.... isto su i meni rekli da ako produzujem UO nema novi ruter već ostaje stari.... ako hocu novi onda 9.999 din....
Ja sam samo postavio 2 pitanja.... da li novi korisnici dobijaju novi ruter i dobio odgovor DA.... i zatim sam pitao.... ako podnesem zahtev za raskid ugovora, pa dodjem dodjem istog dana i potpisem novu UO da li sam ja NOVI korisnik... i dobio odgovor DA.... znaci dobijam novi ruter a zadrzavam stari..... takodje je odgovor bio DA.
Ne treba hvala, uplatite mi po 100e na devizni [emoji23]

P.S. ja sam vec podneo zahtev za raskid ugovora, sad razmisljam da li da uopste uzimam opet jer radi katastrofa. I na telefonu kad je 4g+ u centru gde je čistina net radi očajno.... evo

fe57dcd7c56df506c4b13188357b3c9b.jpg

Poslednja izmena:
@jabree proveri sa Telenorom, ako već imaš Vip-ov modem možeš da koristiš Telenor Home 150 na ugovor od 12 meseci ako ne uzmeš modem, a moguće je da će bolje da ti radi. Naravno možeš i modem da uzmeš, ista je pretplata ali na 24 meseca ugovor. Meni je Vip bio kratak period 30 Mbps na Ledinama, sada je opet 2 - 3 Mbps Internet, dok Telenor radi 98Mbps down, 47 Mbps up. Proverio sam na CellMapper-u, imaju baznu stanicu koju vidim sa prozora, ali Vip neće da mi zakači broj za tu baznu stanicu nego na neku udaljenu pa mi je signal katastrofa. Na mobilnom imam nekad i 40 Mbps, a nekad, ako se nakači na tu udaljenu i preopterećenu, imam 3 Mbps...

edit: Isto, jako bitno!, tražite zamenu modema, meni su zamenili MF283V za novi jer je na starom net radio katastrofa i nestajao WiFi a uređaj je mora da se gasi i pali svakih par sati. Sada ovaj novi radi bez problema.

Poslednja izmena:
edit: Isto, jako bitno!, tražite zamenu modema, meni su zamenili MF283V za novi jer je na starom net radio katastrofa i nestajao WiFi a uređaj je mora da se gasi i pali svakih par sati. Sada ovaj novi radi bez problema.

Taj ZTE MF 283 V, kao da nije 4G. Bar sam takve podatke nasao. I onu sliku, koji si objavi sa interfejsom svog rutera, uopste nije kao kod mene (a mislim i mnogih korisnika). Doduse, na slici se jasno vidi "LTE". Ja imam MF 283+. Ne znam kakve to oni "ZTE varijante", pustaju u promet.
Izgleda da Telenorov internet svuda boje radi . Probao sam njihovu prepaid karticu i 4G (cak i 3G) je super. I meni ta ponuda Telenor Home internet + Vip-ov ruter na godinu dana, zvuci primamljivo. Ja jesam raskinuo Kucni net , ali mi i dalje treba mobilni, ali komforni internet.

Komšija je hteo da uvede neki internet, prvo je išao do Telekoma, nisu mogli da mu uvedu ADSL jer je dvojnik, iako sigurno znam da ima slobodnih parica i da su mogli da mu skinu dvojnika… Ali da se vratimo na temu

Predložio sam mu da ode do Vipa ili Telenora i da uzme njihov kućni net.

Otišao je do Vipa, radnik u Vipu je pogledao mapu pokrivenosti 4g signala (na Vipovoj Web stranici), rekao je da nema pokrivenosti 4G signalom na njegovoj lokaciji, i dao mu je tester (Mifi uredjaj sa sim karticom) da proveri da li kojim slučajem ima signala.

Uređaj je pokazivao 2 crtice 4G signala, međutim brzina je bila 0.05Mbps DL i 0.06Mbps UL. Probao sam taj tester na drugim lokacijama, sa signalom druge bazne stanice, probao sam sim karticu u mobilnom telefonu, čak ni sa punim 4G i 3G signalom nije hteo da prebaci preko 0.05Mbps DL i 0.06Mbps UL.

Mada u Vipu, kada su mu dali tester, napomenuli su da se može desiti da tester ne radi, i da je najbolje da pozajmi “Kućni net” od nekoga, da isproba, pa ako radi ok onda može potpisati ugovor.

Pozajmio sam Kućni net od drugara koji je udaljen nekih 100m od tog komšije, Kućni net je radio odlično, sa dobrim brzinama i niskim pingom i jitterom.

Komšija je odlučio danas da ode i potpiše ugovor za Kućni net u Vipu, međutim nisu smeli da mu daju da potpiše ugovor jer po toj njihovoj mapi nema signala!? Mada ne kapriam zašto su mu onda dali tester ako gledaju isključivo tu njihovu mapu? (Koja očigledno nije ažurirana)

Iako im je rekao da je mapa netačna, da je pozajmio i probao Kućni net na njegovoj adresi i da radi super, takođe rekao im je da još nekoliko korisnika u okolini imaju Vipov Kućni net, iako po Vipovoj mapi nema signala… Nisu hteli da mu daju da potpiše ugovor. Tražio im je da dođu na njegovoj adresi i da provere signal, ali ni to nisu hteli…

Na kraju je otišao u Telenoru i bez ikakvih problema uzeo net. :D

Ne razumem Vipovu politiku poslovanja, zar im nije cilj da privuku što više korisnika? :D

Ne treba im puno Kucni net korisnika na nekim baznim, izgleda da su vec preopteretili ;)

Svakako ću im poslati mejl, zar ne bi odmah rekli da ne može jer je preopterećena bazna stanica. Komšija kaže da radnik u Vipu nije smeo da mu odobri da potpiše ugovor, jer ukoliko ne bude bilo signala, krivica je njegova jer je odobrio potpisivanje ugovora.

Što nije rekao neku drugu adresu i rešena stvar?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Mogao je i to, verovatno se nije toga setio, ali svakako rešena je stvar tako što je uzeo internet u telenoru.

Pa ne mora da znači da živiš na adresi iz lične karte ;)
Ja ne živim npr, pa sam bez problema uzeo za drugu adresu.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Mogao je i to, verovatno se nije toga setio, ali svakako rešena je stvar tako što je uzeo internet u telenoru.
Ove godine je to verovatno i bolji izbor.
Zavisi koliko njih raskine Kucni Net u VIPu sada (dosta ih zavrsava UO), jer su nezadovoljni kako im sada radi (previse korisnika izgleda, ili losa organizacija baznih).
Mozda zato i Telenor posstane preopterecen pa :D

Na kraju dobih novi Alcatel HH41V ruter sa novim ugovorom posle velike bitke i svađe. Hoće pa hoće da produžim stari ugovor pa to ti je. Sve bi uradili da ne daju novi ruter.
Nisam ga baš nešto mnogo nameštao i isprobavao ali rezultati nisu loši. Signal samo jedna crtica za sada (-108dBa) ali brzine su svakako bolje, specijalno upload. Na starom ne ide preko 1Mbps a na ovom 6 -7Mbps. To je naravno merenjem prema VIP-u ali se itekako oseća kada se postavlja neka slika na nekom sajtu, prođe odmah.

A jos iz Toronta ako ga koristis :p

Samo jedno pitanje, izvinjavam se ako je neko već pisao na tu temu. Da li je neko uspeo da izvuče neki popust pri produženju ugovora?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Ne mozes da izvuces da ti daju novi ruter, a ne popust, bas su uzasni.

Slažem se. Probao sam, zvali me i slao mail, ništa.

Slažem se. Probao sam, zvali me i slao mail, ništa.

Raskines i potpises novi i dobijas novi ruter kao novi korisnik.Moja kartica ce biti ugasena u ponoc.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Samo jedno pitanje, izvinjavam se ako je neko već pisao na tu temu. Da li je neko uspeo da izvuče neki popust pri produženju ugovora?

Nikakav. Ja prelazim na box

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

I meni tako rekli, ugasi ugovor, ugase ga u ponoc, ujutru idi i otvori novi.

Mozes da izvuces samo vise gb za produzetak ugovora.

Raskines cim ugase potpises novi i odmah si novi korisnik i dobijas novi ruter,ja sam ugasio jer mi trenutno ne treba nasao sam resenje za backup link za sad.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam na svoj Alcatel namontirao jednu antenicu od 2dB koju sam skinuo sa neke USB Tende koju ne koristim, poboljsao se signal donekle, pa mozda nekom pomogne ako ima neku antenicu da mu "'vata prasinu" po fiokama.

Inace mi radi skroz korektno sve da kucnem u drvo.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ako imaš sreće pa je antena za pravu frekvenciju, biće dobro, ako ne, neće pomoći. Ali ne verujem da može da smanji signal pogrešna antena.

Možeš da turaš ne znam ni ja šta, nema njima pomoći..... danas ceo dan gnjavi kućni net bukvalno novine jedva otvara.... prebacim na mobilni net i još gore....
A do pre pola godine je zaista radio odlično, i hvalio sam vip kako radi ovde.... ovo sad je sramota....
991e6b941e39ce22aee99e60c600863f.jpg

Pa na Edge ti je... to i ne moze da radi :(

Pa na edge jeste kad im je mreža prsla vidite da stoji na lte a ne može da se nakači ni na 3g....

Pa ne stoji, podesena je na Automatic. Imao je VIP cak i probleme da prebacuje sa 2G->3G->2G kada je odlican 3G iz nekog razloga u centru BG cak, i razgovor mora da se ponovi/prekine, jedna strana ne cuje (druga dobro cuje).

Zato bi znacilo da mozes LTE-only. Pogotovu sto ti za Kucni Net ne treba voice!

"KućniNet dostupan je isključivo na adresi koja je naznačena u ugovoru i koja se nalazi na teritoriji pokrivenoj Vip 4G mrežom. Na primer, ako želite da uslugu koristite na dve adrese, potrebno je da se pretplatite na dva Kućni Net paketa.

KućniNet tarife namenjene su za korišćenje na utvrđenoj adresi i ne postoji mogućnost za korišćenje van nje. Za promenu adrese pozovite naš Korisnički servis ili posetite Vip prodajno mesto."

Da li je ovo tacno, ili se moze koristiti bilo gde?

Vrh Dno