Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bili smo u kašnjenju sa jednim računom, pa sam sinoć rešio da platim oba koja su došla na naplatu (plaćam preko e-bankinga). Ukupno za dva meseca je bilo nešto oko 4000+ dinara.
Međutim, takođe juče po podne je moja majka uzela uplatnice i platila iste te račune! Naravno, nisam to znao kad sam plaćao, zatajila porodična komunikacija.

Na MojSBB sajtu nije još proknjižena nijedna od tih uplata, verovatno će se videti u ponedeljak.

Dakle, greškom smo duplo platili. I sad, šta će biti dalje? Imamo li pretplatu? Da li će se normalno sa nje skidati narednih meseci?

smanjice ti racun bar su meni tako radili par puta

Hvala na odgovoru.
Ne samo da bi trebalo da smanje, nego ova suma pokriva ceo sledeći račun i još preko.

Bices u pretplati,tako da si miran sledeca dva meseca.

Bili smo u kašnjenju sa jednim računom, pa sam sinoć rešio da platim oba koja su došla na naplatu (plaćam preko e-bankinga). Ukupno za dva meseca je bilo nešto oko 4000+ dinara.
Međutim, takođe juče po podne je moja majka uzela uplatnice i platila iste te račune! Naravno, nisam to znao kad sam plaćao, zatajila porodična komunikacija.

Na MojSBB sajtu nije još proknjižena nijedna od tih uplata, verovatno će se videti u ponedeljak.

Dakle, greškom smo duplo platili. I sad, šta će biti dalje? Imamo li pretplatu? Da li će se normalno sa nje skidati narednih meseci?
Ništa bićeš u plusu i ne moraš sledeći mesec da platiš.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Neće da zloupotrebe iako više na računima ne stavljaju koliko je plaćeno za prethodni period.

Hvala svima na odgovorima. To je to, sve kao što ste rekli. Evo danas se na MojSBB pojavilo da smo u plusu, tačno do u dinar. Zelenom bojom piše, za razliku od crvene koju sam obično video tamo. :)

Jel na eon premiumu ima za dva smart televizora ili za jedan? Aktivirao sam jedan i stoji mi 1/2 aktivno.

Bilo je price da se dobija samo jedan nalog za smart tv.
eee36960c47f26c37718a574388d754e.jpg

Samo jedan, probao sam juče (iako piše jedan od dva)

Послато са SM-P601 уз помоћ Тапатока

Hvala svima na odgovorima. To je to, sve kao što ste rekli. Evo danas se na MojSBB pojavilo da smo u plusu, tačno do u dinar. Zelenom bojom piše, za razliku od crvene koju sam obično video tamo. :)

Tvoja greška mi je dala odgovor da bi funkcionisalo nešto što sam ih ja pito da daju prosečnu cenu da se plaća umesto da ide prvo popust pa onda puna cena. Gde mi je njihov odgovor bio slobodno vi plaćajte od početka koko hoćete ako to pokriva iznos koji dugujete a preplaćen deo će vam biti odbijen na narednom ili narednim računima.

Od pre neki dan sam presao da paket EON Full i oda tad pocinju problemi sa internetom. Naime, od kako su mi instalirali Eon uredjaj, LAN mi radi uzasno lose, sve web stranice mi otvara po desetak sekundi a recimo speedtest nece uopste ni da krene, prijavljuje "latency problem". Ping je nestabilan, krece se od 50 do 900 a ima i pocket loss-a. Tokom testiranja i isprobavanja svega i svacega ustanovio sam da resetovanjem rutera (Ubee) stvar dodje na svoje mesto, konekcija bude odlicna sat dva i onda ponovo krecu problemi. Problem takodje mogu da resim na kratko tako sto izvucem mrezni kabl koji spaja EON sa ruterom. Bukvalno ispada kao da EON kvari vezu. Znaci kad Eon nije povezan sa ruterom veza je odlicna, ni najmanji problem. Bili su iz SBB-a, zamenili mi splitere, zamenili ruter (dobio sam isto Ubee) ali stvar se nije popravila. Od momenta kada spojim Eon sa ruterom ne prodje ni par sati a veza se drasticno pogorsa, toliko da neke stranice ni ne mogu da otvorim. Mrezni kabl koji povezuje desktop racunar sam povezao na port 1 a kabl koji ide iz Eon-a u ruter na port 2 tj. tako mi je povezao lik koji mi je instalirao Eon. Ima li neko ideju sta bi mogao da bude problem?

Možeš li dati parametre konekcije sa Routera za upstream I downstream

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Možeš li dati parametre konekcije sa Routera za upstream I downstream

Downstream Bonded Channels

1 Locked QAM256 746000000 Hz -3.9 dBmV 39.7 dB 6952 Ksym/sec 2 0
2 Locked QAM256 706000000 Hz -4.0 dBmV 40.1 dB 6952 Ksym/sec 1 0
3 Locked QAM256 714000000 Hz -4.3 dBmV 40.0 dB 6952 Ksym/sec 0 0
4 Locked QAM256 722000000 Hz -2.1 dBmV 40.5 dB 6952 Ksym/sec 1 0
5 Locked QAM256 730000000 Hz -3.7 dBmV 40.1 dB 6952 Ksym/sec 1 0
6 Locked QAM256 738000000 Hz -3.2 dBmV 40.1 dB 6952 Ksym/sec 2 0
7 Locked QAM256 698000000 Hz -3.6 dBmV 40.3 dB 6952 Ksym/sec 31 0
8 Locked QAM256 754000000 Hz -3.2 dBmV 40.0 dB 6952 Ksym/sec 1 0
9 Locked QAM256 762000000 Hz -1.9 dBmV 40.5 dB 6952 Ksym/sec 3 0
10 Locked QAM256 770000000 Hz -4.1 dBmV 39.8 dB 6952 Ksym/sec 14 0
11 Locked QAM256 778000000 Hz -2.6 dBmV 40.1 dB 6952 Ksym/sec 0 0
12 Locked QAM256 786000000 Hz -3.1 dBmV 40.0 dB 6952 Ksym/sec 0 0

Upstream Bonded Channels

Channel Lock Status US Channel Type Symbol Rate Frequency Power
1 Locked ATDMA 5120 Ksym/sec 59000000 Hz 41.0 dBmV
2 Locked ATDMA 5120 Ksym/sec 45000000 Hz 42.3 dBmV
3 Locked ATDMA 5120 Ksym/sec 52000000 Hz 42.4 dBmV

Nije do toga.
Ubee router ?

Da. I ovaj novi, isto Ubee se ponasa isto. Ono sto me najvise cudi je sto cim istekam iz rutera mrezni kabl koji povezuje Eon sa ruterom, ping se spusti na 15-16 i sve radi super. Tehnicka podrska kaze de je Eon uredjaj apsolutno ispravan itd itd.

Da li si probao da zameni što kabl ali i port na routeru.

Imao sam problem kada noć ode u standby da kada se probudi neće da inicijalizuje mrežu dok se ne isključi kabl iz njega i ponovo vrati.
Opasno tu nešto ne valjala sa tim boxovima.

Imao sam problem kada noć ode u standby da kada se probudi neće da inicijalizuje mrežu dok se ne isključi kabl iz njega i ponovo vrati.
Opasno tu nešto ne valjala sa tim boxovima.

Neverovatno ali upravo sam na to posumnjao trenutno jer mi je komp otisao pre sat -dva u sleep mod i kad sam ga upalio net je poceo da brljavi. Iskljucicu sleep tokom noci, neka radi do ujutro pa cu da vidim kako stoje stvari. Kako si ti resio taj problem sa standby i inicijalizacijom mreze?

To je kod jednog prijatelja bilo. Ostao je da se nateže sa njima treba da mu donesu novi da probaju.
Ja se i dalje držim 4682 i ne verujem da ću ga još skoro menjati.

Koliko vidim, držaću se svog TV box-a i V2 još dosta vremena.

Probaj da ubodeš Eon box u port 1 na Ubee-ju, računar ubodi u port 2.
Meni su doneli isto Ubee kada sam uzeo Eon Premium paket i za sada sve radi odlično.
Ako ti ne radi zovi podršku svaki dan i traži da ti reše problem, ti njima plaćaš za uslugu i dužni su da ti nameste da radi kako treba.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

EPC3928S

Imam problem sa nestabilnom vezom izmedju technicolorEPC3928S i TL-WR841ND. Postavio sam tplink na sprat kao access point povezao cat6 kablom sve po protokolu podesio ip, isklucio dhcp itd, al ipak ponekad zabode i da nemogu preko tp da pristupim sbb ruteru a pritom imam pristup netu...
Da li trebam jos nesto da podesim izmedju rutera da ne bi pravilo probleme, inace neki telefoni (sony ima problem, a samsung ne) nemogu preko tp-a odnosno access pointa da dobijaju vezu, da li zbog nekih ip adresa il neceg drugog ne znam... Pa ako neko ima neki savet ili iskusvo sa pomenutim ruterima bio bi mu zahvalan da podeli :)

Mozda nije bas mesto ovom pitanju u ovoj temi al kapiram da najvise sbb korisnici imaju pomenuti ruter...

Poslednja izmena:
Imam stari paket Duo Gold koji je istekao. Da li je uspeo ko da ih izmoli i da predje na Duo Ful po uslovima bar za nove korisnike ako nista drugo a da se ne zezam i otkazujem stari ugovor i vezem novi na zenu?

Ja sam izvukao 24 meseca po 3200din, identična situacija kao tvoja

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Како?

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Zamolio bih za pomoc, kako da resim ovaj problem, hitno mi je!
Imam problem sa net-om, zvao sam sbb, dolazi signal do mene (tako ruter pokazuje), da li je greska stoji mi Network 3 private network kao aktivna, da li je greska u tome i kako prebaciti na javnu mrezu ako je tako?

Dobijam ovu poruku:

Your computer appears to be correctly configured, but the device or resource (DNS server) is not responding

Imam problem sa net-om, zvao sam sbb, dolazi signal do mene (tako ruter pokazuje), da li je greska stoji mi Network 3 private network kao aktivna, da li je greska u tome i kako prebaciti na javnu mrezu ako je tako?

Dobijam ovu poruku:

Your computer appears to be correctly configured, but the device or resource (DNS server) is not responding

Pokreni troubleshoot za network i to će ti verovatno srediti problem ako je signal i sve ostalo ok...

Dobijam ovu poruku:

U Windowsu 10 imaš network reset. Nakon što resetuješ isključi računar kompletno "shut down". Kada ga ponovo uključiš prijaviće ti novu mrežu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno