+1,kad se setim kako sam tad pretrnuo dok nisam čuo zvuk da ga je prepoznao kompMuka natjera. Ja sam ganc novi Note 3 Pro brickovao toliko da sam morao prvi dan da ga otvaram i spajam kontakte na ploči da bih ga spasio.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Koje muke si prošao, svaka častOvako, da napisem kakvu sam zaj*banciju napravio sam sebi, kako bi mozda sprecio nekoga da to ponovi. Uzeo sam Mi max 3, manje vise cim se pojavio. Dosao je sa laznim global rom, i laznim otkljucanim bootloader. Elem, fleshnuo sam tada globe rom, i koristio sve do 1.1 tako
.
Onda sam odlucio da stavim zvanican global rom, spojio ga na racunar, i flashovao fastboot global rom, bez ikakvih problema. Krenuo odmah sa root i twrp, sve proslo kako treba. onda sam(ne znam iz koga razloga) fleshnuo lazyflasher.zip. Telefon nije hteo da se bootuje, kad sam uspeo da udjem u TWRP, video sam da je sistemska particija prazna, sve pobrisano. Umesto, da sam prebacio na SD karticu rom, i odmah ga fleshovao, ja sam spojio opet na Miflash, ali sam greskom(tako je po default) ostavio clean + lock. Kada je tel kineski, i upisujemo globalni rom, ne idemo na tu opciju, jer udje u bootloop. Elem, tu nastaje problem, spajam ga na MIunlock, da probam da otkljucam bootloader, ali kaze da nije spojen na nalog. Znaci od toga nema nista, a to bi resilo problem za 5 min. posto je vec bio otkljucan, nisam ga kroz developer menu, spajao za otkljucavanje, i time zapecatio sudbinu. Elem, Pokusavao sam razne programe za flash, na svima sam mogao da fleshnem global, ili dev, ali ne mogu da bootujem jer telefon stalno prijavljuje da taj MIUI nije za taj tel. Zacarani krug, a za sve je kriv Xiaomi koji je od kraja prosle godine doneo takve odluke, da je na stotine telefona pretvoreno u cigle. Posle bezbroj pokusaja, i fastboot, i recovery, i MI assistant, nije bilo nacina da upisem kineski sw, preko Miflash trazi otkljucan bootloader.
Odlucio sam se za poslednju soluciju, i to je EDL flash, i tu je Xiaomi lepo uradio, da ovaj telefon ne moze nikako da udje u EDL, ni preko ADB, jedino otvaranjem i spajanjem dve kruzica na maticnoj ploci. Elem, nasao kod kineza alata za te srafice dole. Najteze je bilo skinuti ledja, jedva, ali jedva. Onda sam skinuo tu plocicu iznad baterije, pa sam morao bateriju odvojiti. E sad, spojimo ta dva kruzica na ploci sa recimo spajalicom, i gurnemo usb u racunar. Racunar bi trebao da ga vidi kao Qualcomm 9008, moze se desiti da dobijemo uzvicnik pored. Ondak moramo ugasiti Driver signature bla bla sa F8 prilikom restarta. Ok, vidi ga Miflash kao COM5(port), sto je ispravno. Ubacim u Miflash kineski dev fastboot. Krene da flashuje, i izbaci da moj nalog nije autorizovan za EDL flashovanje.
To je jos jedna novina koju je Xiaomi ubacio, i zvanicno je zatvorena mogucnost da vas nalog postane autorizovani jos prosle godine. Tacka bez povratka, samo u kantu da ga bacis. Elem, kontaktirao sam Xiaomi Global, ali nisu zeleli oko toga da se bakcu. Naisao sam na sajt S-unlock, i platio im 25$ da bi se preko Teamviewer ulogovao u moj racunar i upisao taj autorizovani nalog, kako bih vise fleshovao kineski rom. Pokusao je dva puta, ali je oba puta MIflash izbacivao error Root missing nesto. Znam da bi mozda uspelo da je probao jos koji put, elem, vratili mi novac. Ja dosao do tacke da cu da kupim nov telefon.
Citajuci desetine stranica na google vezano za ovu temu, sasvim slucajno sam na facebook pisao nekom liku iz Singapura. Pitao ga da li mi moze pomoci oko EDL flash, da li ima autorizovani nalog. Lik mi je nedugo zatim prosledio link ka Google drive, gde je stavio svoj modifikovani Mi max 3 China global 9.8.3 i modifikovani Miflash koji ne trazi autorizaciju. Vec sa svom izgubljenom nadom, skinio sam to, i na moju ogromnu radost uspesno upisao taj sw u Mi Max 3 i oziveo ga. Ponudio je update na China global 10.2.1 i bez problema azurirao. Odmah sam spojio tel sa nalogom kako bi u slucaju da se *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* ponovi, mogao da otkljucam bootloader i ne prolazim kroz ovo ikada vise. Naravno, odmah sam mu se oduzio donacijom preko Paypal, i ma koliko dao, malo je. Sad cekam 18.01 da otkljucam bootloader, i fleshujem global. Mada, sam vecinu aplikacija i uspeo instalirati na ovom kineskom, i izdrzacu bez Playstore.
Svako ko planira bilo sta da cacka, neka dobro procita ovo !![]()
Imam ja isti problem ali ne znam da li je od zadnjeg update-a ili sta vec isti problem na video poziv me ne cuje druga strana a kada stavim slusalice sve normalno.zamolio bih da neko kaze o temi poziva na viberu i skype-u, sve radi normalno, ali jedino u viberu kad stavim na speaker, i na skypeu me suprotna strana ili nista ne cuje, ili je to isprekidano...
verovao sam da je software-ska greska, jer normalno radi kada je u pitanju obican poziv, ali nista se ne resava ni updateovima, ima li neko slicnih problema, i da li ima resenja ???
Imam ja isti problem ali ne znam da li je od zadnjeg update-a ili sta vec isti problem na video poziv me ne cuje druga strana a kada stavim slusalice sve normalno.
I imam jos jedan problem ponekad nece youtube i jos poneka aplikacija da radi pise no connection iako mi internet radi na ostalim aplikacijama,kada ukljucim i iskljucim mobile data problem nestane.
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
Juce konacno otkljucan bootloader, stavljem miui 10 global. Urađen root Magisk i Redwolf recovery. So far so good
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
Mnogo lepo izgledaStigla konačno juce nova maska.
Winwin ga prodaje, ima izlozen u njihovim vecim prodavnicama..Ima li ga neko iz Niša, ako moze da se pogleda uživo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari