Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema tu filtera. Nisu probali da stave? Taj filter sece sve frekfencije koje ne koristi televizija, recimo ako ga stavis na coax od modema, net ne radi. Meni su stavili na d3 mini kad su digitalizovali pre koji mesec. Sad na eon box mi nisu stavili, mada po nekoj logici ne bi smetao.

Nisu pominjali filter. Probao sam, BOX radi normalno kada se u njega ubaci coax koji ulazi u modem.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Onda je razdelnik ta dva kabla ili sam kabl koji ide od razdelnika do BOX-a. Probaj da im zamenis mesta na razdelniku i vratis kablove kako su bili -- ako proradi, razdelnik zeza, ako i dalje ne radi, kabl zeza.

Puno hvala svima na pomoći i savetima, uspeo sam da rešim problem! Kada sam video da BOX normalno radi na coax kablu koji ide u modem, a ne radi na drugom kablu,, a oba ta coax-a idu iz istog razdelnika, izvadio sam kabl koji je išao u box sve od razdelnika do samog boxa, i opet ga postavio, i proradilo je! Taj kabl je dugačak desetak metara i prolazio je pored kablova od kompjutera i periferija, pretpostavljam da mu je nešto od toga pravilo smetnje. Hvala još jednom!

Ovako je bilo i kod mene. Ja se zahvalio, otisao u poslovnicu po raskid i oni mi odobre uslove za nove korisnike.
Malo cudno da poslovnica ima ovakvu ingerenciju, valjda call centar treba da ima veca ovlascenja.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
U koju si poslovnicu isao?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ja ne znam kako da izađem na kraj sa ovima iz SBB, već 10x prijavljujem probleme, došli jednom neki indijanci ništa rešili nisu.
Pogledajte kako je radio net, a kako sad radi danima.

7ebfb46c91842048bdeea6158b6b883c.jpg
80a6ae45d7b9dabed41b815b2804d690.jpg

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ako radi na kablu ok, to je to.

Prethodni test si odradio na 5ghz mreži, ovaj noviji na 2.4ghz. Interferencije tj. zasićenost etra te frekvencije...

Poslednja izmena:
Ping je velik na obe frekvencije, nije do toga, nisam u stanu da ima 50 2.4Ghz rutera oko mene.
Ovaj jitter je problem, to šta god beše da je kad je veće od 30 internet katastrofa radi.
Skoro im je sneg pravio haos sa kablovima, pitaj boga dal su rešili. Opet cu morati da zovem direktora iz SBB koga znam lično.

A kad si na kompu povezan kablom je l' i tada isti problem?

Čisto da zadovoljim znatiželju jer zaista može da bude problem i sa ruterom/gateway-om (šta već imaš). Postavi screen dela unutar rutera/gateway-a gde je jačina signala i ostali info. Pogledaće neko i možda "provali" nešto što ne treba da bude tako.

Poslednja izmena:
Toliki ping i jitter su njihov problem. Sem ako bas nije crkao wifi ruter, a ako je njihov default wifi ruter - opet je njihov problem.

Kad ga vec znas - cimaj :)

Nije sad jitter toliko, to sw dešava radnom očigledno.
Ping jeste velik. Probao sam i na kabl na ruter direktno i isto. Moram ih smarati ništa ja menjao nisam, a radilo godinama super stvarno.

Budi uporan, moraju to da reše. Ovde su pre 3 godine menjali splitere u celom naselju.
Imaju stručne terence, imaju dobru opremu, imaju i dobre pare, nek' obezbede kvalitet.

Poslednja izmena:
Postoji samo jedan Giga paket? I uzima se isključivo kao doplata na postojeći Duo/Trio/EON paket.

Imam eon premium.I od tada ima problem sa uploadom koji nije veci od 1 mbs
ida li postoji sansa da ovi mi to isprave po ugovoru bi trebao imati 15 mbs ali to je nemoguca misija spidtest.jpg

ida li postoji sansa da ovi mi to isprave po ugovoru bi trebao imati 15 mbs ali to je nemoguca misija
WV8Qal9.jpg

Prilozi

• WV8Qal9.jpg
    WV8Qal9.jpg
    219.5 KB · Pregleda: 197
  • spidtest.jpg
    spidtest.jpg
    259.6 KB · Pregleda: 200
a05815c554e656df2a56b1dc80acfbf2.jpg

Toliko o postenju. Današnji informer

Sent from my iPhone using Tapatalk

Informer je nenormalno propagandno glasilo koje nikako ne bi trebalo koriatiti kao izvor informacija!

Sent from my Nokia 8 using Tapatalk

Jos je gore ako nekoga uvek oznacis kao izvor neistine ili nepravde, pa sta god da kaze smatras obratnim :)
Ovde je izgleda rec o tome da SBB krsi zakon i trazi nadoknadu stete za raskid ugovora koja nema smisla, 51.000?

A to je provereno?

ida li postoji sansa da ovi mi to isprave po ugovoru bi trebao imati 15 mbs ali to je nemoguca misija
WV8Qal9.jpg

Ja sam od pre 3 dana prešao na EON FULL i zadovoljan sam. Što se brzine tiče od onoga što piše u opisu paketa 150/10 ja redovno izvlači 145/9.7 što je skroz ok. Kod tebe je upload stvarno očajan...moraš ih cimati da ti to reše...probaj preko SBB support na Twitter-u. Ja sam dosta toga upravo preko Twitter-a rešio.

Pošto radim u marketingu, da malo pojasnim kako stvari funkcionišu s Informerom i sličnim izdanjima. Kontakiraju firmu, npr. SBB sa ponudom za oglašavanje, pa ako je ovi ne prihvate, onda krene "besplatna" antikampanja. Ne tvrdim da je to ovog puta bio slučaj, ali nije nemoguće. Pored toga, SBB i Informer su i na "politički suprotstavljenim" stranama, tako da teško mogu objektivno da izveštavaju o njima.

Možeš na Google-u da potražiš Informer + tag SBB, svašta tu može da se pročita [emoji16]

Svratio malocas komsija da se izvini sto su njegovi klinci meni I jos dvojici komsija uzeli SBB cokoladice iz post. sanducica… :D:d:D:cigar:

Znaci ipak su svi Premium dobili, a ja u stvari slagao da nisam kad me neko ovde pitao. :D

Pozdrav!

Ovaj što je on sliko nisu stavili u onlajn izdanje samo za papirno gde mu većina veruje da je sve tačno što objavi.

Све у свему, СББ не поткрада кориснике.

To je, naravno, otvoreno pitanje. Samo mislim da generalno ono što piše u Informeru ne bi trebalo uzimati u razmatranje u bilo kakvoj ozbiljnoj diskusiji.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno